Švagor ohrozením života? Sestra žiada ospravedlnenie!
ahojte..potrebujem nazor nezavislych na tento incident..lebo ja si pripadam ze niekedy uz zijem v matrixe...Vo stvrtok som bola ss 5 rocnou dcerkou na vysetreni v susednom meste. isla som tam vlakom ..ked sme sa vybavili vola mi sestra ze pocula od mamy ze sme v meste ze je tam aj ona s muzom isli do kinekusu daco kupit a ze nas mozu hodit domov..tak som sa potesila ze nemusime ist vlakom ..aj ked na druhu stranu so svagrom nerada sadam do auta lebo zvykne jazdit dost rychlo ale pomyslela som si ze snad pojde opatrne kedze aj male dieta bude v aute (oni deti ešte nemaju)..ako strasne som sa zmylila...samozrejme jazdil rychlo prekracoval povolenu rychlost cez obec isiel 70 tkou a podobne..samozrejme sestra nic na to ta sa tvarila vsetko je OK..ja som sa vzadu len vduchu modlila nech sme cim skor doma bez ujmy..no a potom sme vysli z obce a sli sme cez taky nehodovy usek ( bola tam aj vystrazna tabula) zrazu pred nami kamion uz som videla ze svagor je nervozny ze musel ist len 80 tkou za kamionom ..z nicoho nic dupol na plyn ..v absolutne nepriehladnej zakrute zacal kamion obiehat ..zeny keby sa vyrutilo nieco z poza tej zakruty sme vsetci mrtvi..sestra samozrejme nic ale videla som na tvari ze aj ona sa zlakla..ja som sa nezdrzala spustila som nanho ci je normalny ci nas chce zabit on sa najskor len smial ze vsak nic sa nestalo ..ze on zdialky videl ze nic neslo oproti...hovorim ako mozes z dialky vidiet za zakrutu..ci ma rontgenove oci alebo co a potom uz obaja na mna ze co hystercim a neviem co..vynadala som mu do nezodpovednych s tym ze to bolo posledny krat co som sadla do ich auta a ze ked chce takto soferovat a sa zabit nech to robi ked je sam v aute...strasne som bola vytocena..a vzivote som sa tak nebala..mala som tam svoje dieta ,...svagor sa samozrejme urazil ked ma vysadili ani sme sa nepozdravili ani nic len hned odisli..mna klepalo doma ešte asi pol dna..sestra je teraz nahnevana a ze mam sa jej muzovi ospravedlnit inak k nam uz nepridu..sorry ze to pisem ako magor ale vytocena som ešte stale..
Určite by som sa nešla ospravedlniť. Nech sa on uvedomí.
Je to nezodpovedny blazon a presne kvoli takym casto zomieraju ti, ktori predpisy dodrziavaju.
Nemas sa za co ospravedlnovat, vynadal by mu kazdy normalny clovek a rodic. Viac s nim autom uz nepojdes. A ich to bud prejde alebo budu urazeni dalej a nepridu na navstevu...je tam toho. Ked to sestre nevadi ako riskuje jej zivot, jej problem.
Urobila by som rovnako.. nemusis sa ospravedlnovat. A to si mu este ani nevynadala nejako vulgarne, len, ze ci je normalny a nezodpovedny..
To sestra by si s nim mala urobit poriadok a do buducna zvazit, ci s nim chce mat deti.
Ak si si naivne myslela, že s dieťaťom pôjde pomaly, tak takto to nefunguje, nepoznám takého, čo jazdí ako magor a s dieťaťom v aute mu zrazu prepne a ide 40..
Nesadla by som k nemu do auta s dieťaťom,tam si urobila prvú chybu. Máš ponaučenie. Vieš že už nikdy takú chybu neurobíš. A je to debil,dobre si urobila že si zvýšila hlas.
Nikomu by som sa neospravedlnovala. Cudujem sa tvojej sestre,ze sa necha nim takto ovplyvnovat. Keby toto spravi moj muz,ja som prva,ktora mu vynada. Ved viezli v aute svoju neter,to jej nedochadza? Mali prijat kritiku a ide sa dalej. A nie sa zduvat a robit rozbroje v rodine. Nechaj to tak,nech sa to utrasie.
Ja tiež nechápem prečo, si sadala k nemu do auta, keď vieš že jazdí ako blázon .Myslím, že to bola tvoja chyba . Chcieť so blázna, aby bol normálny je nemysliteľné
Ja sa necudujem ze je na Svk taka nehodovost a tolko mrtvych a zmrzacenych..tu 2/3 diskutujucich ospravedlnuje sofera co jazdi ako prasa a z autorky spravia hysterku...kazdy taky druhy je geroj lebo "vie"..a pritom prt vie akurat ma stastie
Tak chyba je to tvoja, hadam si si nemyslela ze clovek co jazdi podla seba ,bude brat ohlad na tvoje dieta v aute. Myslim ze ho ani nezaujima 💁♀️. Ked uz teda sa bavime uprimne. Neberie ohlad ani na svoju zenu ,nie ze este na Vas.
Ale, neospravedlnila by som sa, akoze zaco 😃 ???
Mna pobavil koment tvojho muza ze Vam dal zakaz sadat k nemu do auta akoby si aj ty bola male decko.
Vsak vies aj sama ako mas do buducna chodit
@jana_eyre_2 no vidis, tak som rada že si sa naučila niečo nové. A hádam sa aj autorka poučila a nebude sadat do auta k človeku, ktorý jazdí ako jazdí. Radšej treba počkať na vlak a nespoliehať sa na to, že sa človek ako zázrakom zmení keď ma v aute dieťa.
Autorka ja by som sa sestre/jemu ospravedlnila asi štýlom, že sa ospravedlňuješ za to, ako si naňho vybehla, ale hrozne si sa zľakla - čo je pravda, ale to že jazdí tak že ohrozuje seba ale aj spolucestujúcich je bohužiaľ pravda a bolo by len dobre keby svoju jazdu prehodnotil a začal jazdiť zodpovednejšie a nech si predstaví ona aj on kľudne, že má/majú vlastné dieťa v tom aute, či by jej/im bolo všetko jedno...a že sa o nich bojíš a nechceš aby sa im na ceste niečo stalo. Ale v živote by som už k nemu do auta nesadla, kým by nezačal jazdiť zodpovednejšie.
@jana_eyre_2 zatočená cesta a zákruta nie je to isté? Ok. Tak len toľko, ak by pri tejto ceste (ktorú som pridala ja) nebolo pole, kde pestujú nízke plodiny, ale les z jednej, druhej strany, tak ide o neprehľadnú cestu… To by už podľa teba mohlo spĺňať definíciu neprehľadnej zákruty, aj keby to zakrivenie cesty bolo také isté? Koľko musia byť vytočené kolesá na aute, aby sme to už mohli pokladať za zákrutu? Proste existujú mierne zákruty, ostré zákruty, prehľadné zákruty, ale aj neprehľadné zákruty…
Nemáš sa začo ospravedlňovať. Riskoval a vedome. Je to magor.
@aurora33 autorka sa určite poučila.. len ty a tie ktoré ospravedlňujú konanie šoféra a hľadajú či zákruta bola alebo nebola neprehľadná si spomeňte na túto diskusiu keď budeme zase citát o nejakej nehode ktorú spôsobil debil čo si myslí že je pán ciest.. lebo taký si ešte aj nete prečíta že nerobí chyby lebo ZATIAL nespôsobil nehodu.. lebo takých môžeme stretnúť na ceste všetci nie len tí, čo sedia v aute s nim.. takých odmietam ospravedlňovať a tváriť sa že je všetko ok..
@jana_eyre_2 kde ospravedlňujem konanie šoféra? Sama píšem že by som si k takému človeku dobrovoľne do aute nesadla. Tak láskavo neprekrúcaj moje slova a prosim čítaj čo píšem, ok?
Ja ťa úplne rozumiem a nechápem mamičky čo sa postavili tu na jeho stranu. Poznám také typy šoférov. A ešte keď mu povieš, že sa bojíš, tak pridá a potom sa bude smiať na tom aká si bola vyklepaná. Nevravím, že aj on je taký, ale poznám takých a viem si predstaviť, že môže byť podobný. A ešte má veľké ego a malé sebavedomie, takže sa uráža, namiesto aby sa ospravedlnil. Možno si na neho až veľmi vyskočila, ale to sa dá pochopiť. Úplne je irelevantné tu teraz hodnotiť či to mal pod kontrolou, alebo nie. Keď si sa bála a nemáš nejakú fóbiu, tak asi šiel nebezoečne. A jazdiť nebezpečne so ženami a deťmi je tvrdo povedané byť potencionálnym vrahom.
Mňa zas raz dávno jedna návšteva, ktorú som viezol vyprovokovala, keď som neobehol auto. Že jej muž by už obiehal. Tak som pridal a predbiehal, čo sa dalo. Urobil som blbosť nie len kvoli riskantnej jazde ale aj to, že som to bral ako provokáciu. Dotknuté egíčko malého chlapca. Predstav si, že ona ma zabrzdila a hovorí že sa jej práve páčilo, že som to auto nepredbehol že to jej muž jazdí riskantne. Tak vidíš aké nedorozumenia kvôli tomu, že nás učili musieť byť silný rýchly bojovný.
Zo skúsenosti viem, že najlepšie je ísť tak rýchlo aby som nebol v strehu a mohol pri jazde aj občas pozrieť na displej s rádiom a telemetriou, aj sa pozrieť po krajine. Aj viest rozhovor. A práve tie predpísané rýchlosti sú robené tak, že sa to krásne dá ked sa dodržujú.
A predbiehať len keď to má význam. Tento týždeň sa mi stalo, že som sa rozhodol predbiehať jedno auto lebo nič nešlo oproti. Ale keď som sa dostal na jeho úroveň tak vidím, že pred ním je 5 ďalších áut a hoci bolo medzi ním a najbližším autom dosť miesta pre mňa, bez hanby som šliapol na brzdu, prerušil som manéver a poslušne som sa vrátil do radu. Načo predbiehať v kolóne. V Rumunsku je taká dlhá cesta ma skoro 100km ide okolo rieky Olt, jedinej rieky ktorá prerezáva Karpaty tečie cez pohorie. Keďže sa hadí, nevedia tam urobiť diaľnicu a je to niečo podobné ako u nás Strečno len oveľa širšie aj cesta je kvalitnejšia. Ide tam aj železnica aj elektrické vedenia aj ropovod. Sú tam úseky kde sa dá predbiehať a sú aj úseky s dvoma pruhmi pre predbiehanie. Ale nik tam nepredbieha, lebo to nemá význam. Všetci idu 80 tkou spolu s kamiónmi ktorých je tam veľa lebo je to najlepšia spojnica cez Karpaty do Bukurešti zo severu. Kľudne sa vleziem ako vo vlaku a občas točím volantom. Tak odporúčam aj mojim synom. Jazdiť aby mi nebuchalo srdce. A už vôbec nie spolucestujúcim.
Sestre povedz že ťa mrzí, že si tak vyskočila ale očakávaš že aj on sa ospravedlní za tú jazdu.
@aurora33 ja prekrucam? "ale tu nejde o toho šoféra tu ide o autorku a jej správanie" "neurobil chybu, lebo nespôsobil nehodu" toto píšeš ty a netvrd že nie.. (nemám čas kopírovať všetky tvoje citacie) jej spravanie je úplne prirodzené, pretože sa zľakla a bála..
môžem zopakovať - takéhoto šoféra stretneme na ceste denne ty aj ja a nie je normálne obviňovať ženu že je niečo jej chyba obviňovať ju z toho že dobre nevidela, ale šoférove správanie bagatelizovať..
No skus tu srandu, sa hovädui ospravedlňovať....
Nerieš.
Nech sa zamysli segra, ci chce žiť s prasatom plným testosterónu, pre ktorého nemá jej život žiadnu cenu, vy dve ste boli ďalší bonus, keby to "nedopadlo" tak ako rodina ste vyhynuli🦕. Také prasa nikto nechce stretnúť v protismere, možno to docvakne aj pribrzdenej segre. Vždy po nejakom malery.. .. Dedecek🥀🥀🥀🥀🥀 (ten 18r debko co zramoval Alici a Simu) sa 3 dní jazdí ako u normálnych ľudí, ale hentaki sú asi stále rovnakí-nebezpečné hovada sebe a hlavne nám.
@jana_eyre_2 Ona obhajuje seba. Neznáša, keď jej niekto kecá do šoférovania, tak si teraz cez autorku rieši svoju zlosť na mamu, čo jej tiež kecá do šoférovania. Proste si tu vybíja frustráciu.
Zaujíma ma jedno: ako staré je tvoje dieťa? Mali v aute autosedačku, podsedák? Veď nemajú deti. Nie? Tak si nezodpovedná v prvom rade ty, že si do takého auta sadla. Išiel rýchlo, v prvej dedine poviem zastav, vystúpim a radšej v krčme počkám na spij
@tom_i čítaj pozorne a zistíš, že sedačku mali.
Bolo Ti to treba, tu písať? Pokiaľ ste sa neprizabili, budeš tu za hysterku. Ja neznášam takých šoférov. Ak to o nich viem, nesadnem s nimi do auta.
@jana_eyre_2 tak sa zhodneme že sa nezhodneme. Pekný deň prajem
@mameha7 áno, presne takto to tu funguje.. len odovzdávanie emócií ďalej..
@aurora33 aj tebe želam pekný deň..

Podľa mňa okrem toho že jeho jazda bola nebezpečná tak je aj veľmi neslušne a necitlivé že takto išiel s tebou v aute keď videl že sa bojíš . Skôr by sa mal ospravedlniť on. Nevozí ta každý deň že by raz keď sa ponúkne odviesť, sa nemohol ovládať . Keď sa niekto boji v aute a takto s ním jazdiť je veľmi hulvatske a primitívne a neslušne . Ešte sestra by sa mala za neho ospravedlniť a ľutovať že si zobrala necitlivého hulvata.