Švagor ohrozením života? Sestra žiada ospravedlnenie!
ahojte..potrebujem nazor nezavislych na tento incident..lebo ja si pripadam ze niekedy uz zijem v matrixe...Vo stvrtok som bola ss 5 rocnou dcerkou na vysetreni v susednom meste. isla som tam vlakom ..ked sme sa vybavili vola mi sestra ze pocula od mamy ze sme v meste ze je tam aj ona s muzom isli do kinekusu daco kupit a ze nas mozu hodit domov..tak som sa potesila ze nemusime ist vlakom ..aj ked na druhu stranu so svagrom nerada sadam do auta lebo zvykne jazdit dost rychlo ale pomyslela som si ze snad pojde opatrne kedze aj male dieta bude v aute (oni deti ešte nemaju)..ako strasne som sa zmylila...samozrejme jazdil rychlo prekracoval povolenu rychlost cez obec isiel 70 tkou a podobne..samozrejme sestra nic na to ta sa tvarila vsetko je OK..ja som sa vzadu len vduchu modlila nech sme cim skor doma bez ujmy..no a potom sme vysli z obce a sli sme cez taky nehodovy usek ( bola tam aj vystrazna tabula) zrazu pred nami kamion uz som videla ze svagor je nervozny ze musel ist len 80 tkou za kamionom ..z nicoho nic dupol na plyn ..v absolutne nepriehladnej zakrute zacal kamion obiehat ..zeny keby sa vyrutilo nieco z poza tej zakruty sme vsetci mrtvi..sestra samozrejme nic ale videla som na tvari ze aj ona sa zlakla..ja som sa nezdrzala spustila som nanho ci je normalny ci nas chce zabit on sa najskor len smial ze vsak nic sa nestalo ..ze on zdialky videl ze nic neslo oproti...hovorim ako mozes z dialky vidiet za zakrutu..ci ma rontgenove oci alebo co a potom uz obaja na mna ze co hystercim a neviem co..vynadala som mu do nezodpovednych s tym ze to bolo posledny krat co som sadla do ich auta a ze ked chce takto soferovat a sa zabit nech to robi ked je sam v aute...strasne som bola vytocena..a vzivote som sa tak nebala..mala som tam svoje dieta ,...svagor sa samozrejme urazil ked ma vysadili ani sme sa nepozdravili ani nic len hned odisli..mna klepalo doma ešte asi pol dna..sestra je teraz nahnevana a ze mam sa jej muzovi ospravedlnit inak k nam uz nepridu..sorry ze to pisem ako magor ale vytocena som ešte stale..
To myslite vážne obhajovať švagra? Išli ste už neprehľadnou zákrutou? Nie rovnou cestou kde krásne vidíte ale neprehľadnou zákrutou, ešte keď je pred vami kamión, neviete čo je ten šofér zač a neviete či sa zrazu nezjaví v proti smere auto ktoré pôjde 150 čo urobíte stočíte auto dole svahom? Ale zjavne je to normálne a bežne to robite preto je napríklad v Strečne nehoda každý týždeň.@autorka tvoja reakcia bola úplne normálna keď chce švagor nech si ide 100 cez dedinu, ale sám, nie keď je zodpovedný za 3 cudzie životy. Prehľadná ci neprehľadná zákruta ušetril 5sekund jazdy ale mohlo vás to stať život.
Urobila si dobre, mozes im akurat povedat, ze by si bola nerada keby sa kvoly tomu vase vztahy zmenili, ze s nimi viac v aute nepojdes, ale vztahy budete mat rovnake.
Ale ste zrazu všetky tolerantné, ak by ste tam sedeli vy s vašim dieťaťom som zvedavá aké by ste boli tolerantné..autorka reagovala si veľmi dobre a sestre by som povedala, že to on nech sa ospravedlnení inak nemám záujem s takou osobou sa viac stretávať. A zas len hľadáte kde môžeme kopnúť do autorky, že na čo sadala, no na starú Belu k nemu sadala, asi nečakala, že to bude až takýto primitív čo ohrozí životy celej posádky.
A ešte jedna vec milé koníkové detektívky, človek si môže protirečiť a pritom hovoriť pravdu 😉
@lonely66 písala na 4tej strane že zákruta na soroske.. ak ti dá streetview a uvidíš tam plnu čiaru tak potom sa stane čo? Ja niekedy žasnem ako tu ženy majú tendenciu byť vyšetrovateľky, len aby sa ubezpečili, že ich reakcie ktoré sem písali, boli opodstatneno podráždené a namierené negatívne na autorku..
Zachovala si sa spravne, ja by som mu aj do ko*** vynadala a vystupila by som z auta hoc aj v polovici cesty....ten kreten raz realne niekoho zabije...
A vobec by mi nevadilo keby som ho uz nikdy nevidela, sestra tiez tupelo, nech si ziju dokym sa nezabiju
Ja by som na tvojom mieste napísala normálne sestre že si sa zľakla keď takto začal prebiehať, že ti takéto jazda príde nebezpečná (si naučená jazdiť inak) a že im ďakuješ za odvoz ale nabudúce radšej pôjdeš inak.
Ak situácia bola naozaj taká ako si ju opísala tak švagor je nezodpovedný vodič a treba sa jazde sním proste vyhýbať. Ja osobne by som normálne švagrovi povedala že mi jeho štýl šéfovania nesedí a poprosila ho či by ma mohol vysadiť na najbližšej zastávke (ak by mi jeho jazda prišla nebezpečná).
Ale je pravda že vodič má najlepší výhľad na cestu (takže mohol vidieť omnoho lepšie ako ty), vedel v akom aute sedí a aké má šoférske schopnosti. Takže z jeho pohľadu to naozaj mohlo byť ok.
Ja by som si nesadla do auta k človeku o ktorom si myslím že jazdí nebezpečne.
Inak teda na soroske teda nie je ani jedna taká zákruta ako tu chceli niektoré tvrdiť, že v pohode.. žasnem fakt čo ste niekedy schopné tolerovať.. a ešte včera ste chápali podráždenú pumparku čo chcela aby sa zákazníci pýtali na wc že veď mala len zlý deň tak mohla tak reagovať.. ale dnes už žena čo sa bojí o svoje dieťa a seba ma tíško šúchať nohami, lebo ju odviezli autom.. pozor zase pre tie čo chcú chytať za slová, nie netvrdím že rovnaké čo tu zastávajú šoféra tvrdili že pumparka ma zlý deň.. ja len že ten konikovsky paradox.. 😯
@jana_eyre_2 Veď keby sem písala autorkina sestra, že sestra vybehla na jej muža lebo išiel rýchlo a predbiehal kamión, ale že vie čo robí tak by sa tu na ňu vrhli. Proste mk, raz tak a potom zas inak. Hlavne naložiť autorke, to je najdôležitejšie.
@jana_eyre_2 nepostrehla som, že by tu obhajoval niekto konanie nezodpovedného šoféra (a predpokladám, že týmto tvrdením myslíš aj mňa). Ja tvrdím, že spolujazdec na zadnom sedadle nemá taký dobrý prehľad o premávke ako šofér. A že tiež neviem vyhodnotiť situáciu, či autorka zbytočne preháňa, alebo sestra so švagrom neodhadli situáciu, pretože nikto z nás nevie, kde a ako presne sa to stalo. Áno, jazdia aj debily na cestách a jazdia aj zodpovední ľudia. Neviem, posúdiť, aký šofér je autorkin švagor, lebo som ho nevidela šoférovať. Radu pre autorku som dala, že do budúcna s nimi nemá ísť. Moja reakcia o zákrute nebola na autorku, ale na tvoje tvrdenie, že každá zákruta má plnú čiaru.
Inak, ak by tu náhodou napísala aj sestra - išli sme s mužom domov z mesta a viezli sme sestru s neterou. Muž sa rozhodol obehnúť kamión, lebo videl, že môže. Sestra na muža zrazu vybehla a začala ho buzerovať, ako jazdí a chce ich zabiť. Ver tomu, že reakcie by boli presne opačné a o tom, že sestra je nevďačná a už jej nikdy nemajú ponúkať, že ju odvezú. Opäť, tým nechcem obhajovať švagra, alebo písať, že je autorka hysterka, len nedá sa jednoznačne tvrdiť, kto urobil chybu, lebo obe strany sa na to pozerajú subjektívnym pohľadom a každý to vidí inak.
Autorka je presvedčená o tom, že ich ohrozil, čo je úplne v poriadku a môže to tak cítiť, sestra so švagrom o tom, že nikto nikoho neohrozil. Obe strany k tomu zaujali nejaký postoj a je len na nich, ako sa ďalej z miesta pohnú, či ostanú takto pohadaní, alebo to pre rodinné vzťahy prekusnú a pro forma sa ospravedlnia (lebo pochybujem, že to bude či už z jednej, alebo z druhej strany úprimne), hodia to za hlavu a pôjdu ďalej. Čo sa stalo, už sa nezmení, môžu sa len do budúcna z toho poučiť ako budú nabudúce reagovať a ako sa v danej situácii rozhodnú konať.
Jaa ta uplne chapem.
@gab1sol asi sme teda čítali úplne inu diskusiu, keď môžeš tvrdiť že tu nikto neobhajuje šoféra..
Ako som už písala - fakt záhada je, že vždy sa tu nájde niekto kto spochybní autorkin pohľad, ale veľmi dobre vie, že šofér v tom je nevinne.. netvrdím že to robíš ty, ale všeobecne v diskusii sa také príspevky nájdu, ale hľadať a dokazovať to nemienim.. stačí si prečítať..
No a čo sa týka tej zákruty.. súhlasím že sú zákruty prehľadne, určite aj také kde je prerušovaná čiara.. ale vychádzala som z toho, že autorka ktorá mimochodom píše že sama je šofér videla že zákruta bola neprehľadná.. nemám dôvod si myslieť opak, myslíš že niekto s radosťou krici na svojich švagrov? Možno sa niekto taký masochista nájde, ale pochybujem.. ale tu sa hneď začalo vyťahovať akú chybu urobila ona.. pri nepopierateľnom fakte koľko nehôd denne sa stáva pre nezodpovednosť vodičov..
Ja si myslim, ze on ako vodic mal tu jazdu prisposobit tomu, ze nejde ani sam, ani s manzelkou len, ale vezie aj vas a nie ste zvyknuti na jeho sposob jazdy. Mne by sa toto tiez nepacilo, aj ta rychlost prekrocena. Proste nemal by vobec predbiehat, ked to nie je vyslovene nutne. Lebo to cloveka, ako spolujazdca dokaze dost vydesit niekedy. Ked si jazdy sam, nech ide ako chce. Ale oni trvali, ze Vas chcu odviezt, tak nech ide normalne.
@lonely66 nemala si sadat za volant.. to je predsa jedna vec, ale druhá je, že takýto šofér ohrozuje všetkých okolo a tu sa ho toľko ľudí snaží chápať..
Mimochodom, keď už sa hrame na detektívky, v každej kauze je dôležitý motív.. čo je motívom autorky klamať?
A mimochodom to, že šiel 70siat cez dedinu - ten fakt tu tiež mnohé preskočili ako úplne bežnú vec..
@lunademonica Vieš čo, ja už som sem nechcela písať, aj som si vypla upozornenia. Písala som, kým autorka nenapísala, kde to bolo. Lebo naozaj nie je zákruta, ako zákruta. Aj som písala, že chodievam cez zákrutu, kde by absolútne nebol problém a nie je tam ani zákaz predbiehania, lebo je to len veľmi mierne zahnutá cesta. Ale na Soroške, hoci nevieme presne, kde to bolo, tak všade tam je les, čiže naozaj len úplný pako tam bude predbiehať v zákrute.
@gab1sol nech je zákruta aká chce ak je raz plná čiara nema co predbiehať. A stačí moment a môže sa odtiaľ vyrutit rovnaký kreten ktorý si myslí že si cesta patrí len jemu.
Autorka ma ponaučenie, ku kretenovi sa do auta neseda..
Keby sa niečo stane tak sú tu úplne iné komentáre ale kým sa nič nestane je všetko v poriadku. Lebo je problém ist niekoľko sto metrov 80tkou za kamionom
@lonely66 absolútne s tebou vo všetkom suhlasim. Autorka prekrúca jedna radosť, ale jasne že kto na to poukaze tak je v momente obvinený z toho, že si zastáva nezodpovedného šoféra. XY krát som napísala, že ja jazdím podla pravidiel, ale nieee také panicky ako Jana eyre budú dookola a dookola omieľať jedno a to iste.
Napr ja som si vsimla že autorka napísala, že chlapík ide cez dedinu 70. O to viac sa jej cudujem, že si k nemu sadla do auta. A už dupľom keď mala so sebou dieťa. Za mňa jednoznacne choré chovanie, ale autorky. A opakujem po neviem kolkykrat, nezastávam sa jej švagra.
@aurora33 jeziiiis ja ťa musím strašne srat veď si ma nevšímaj keď ťa tak irituje že v nejakej téme sa vyjadrujem.. úplne ľahká pomoc..
A mimochodom píšeš akoby som snáď ťa obviňovala že podľa pravidiel nejazdis alebo čo.. troška čítaj čo píšem
@aurora33

Každý boží deň sa nájde takýto arogantný a sebestredným šofér/ šoférka s mega egom , a bohužiaľ veľmi veľa z nich ublíži viac iným nevinným obetiam, ako sebe.
V aute si neziapala, netrhala jeho volant, zato on jazdil nebezpečne, veď mohol byť v protismere ja neviem cyklista, kus dreva, kameň, z iného auta odpadnute niečo , kus ľadu a keby ten debil, áno debil , na to nabehol, tak ste všetci v riti.
Neopovaz sa ospravedlňovať, ani jemu ani kravam tu na MK.