Švagriná a darčeky
Moj muž stravil so svojou sestrou (mojou svagrinou) zopar hodin osamote a svagrina sa stazovala, ake darceky od nas dostava.
Svagrina je podstatne mladsia odo mna a pred par rokmi mi povedala, co ma rada. Kupovali sme jej niekedy veci s touto tematikou (kabelka, penazenka, hrncek, mikina, tricko).
Dozvedela som sa, ze ona to nema rada. Tak si viete predstavit, ako sa citim. Lebo gro som to vyberala ja a ukazala manzelovi, ci moze byt.
Viete, ja som ten hyperaktivny debil, ktory vyberal to najkrajsie a najlepsie a teraz sa to proti mne obratilo. Manzelovi som vzdy ukazala predom, ci moze byt a on suhlasil.
Svagrina doslova a do pismena klamala, ze to nema rada. Ja som z toho vysla ako...Manzel bol na mna neprijemny.
S jej darcekmi, vyberom a kupou som skoncila. Nech si to riesi manzel sam.
Ide mi o princip, ze svagrina klamala, aby urobila zrozbroje. Nie je to prvykrat.mmnseba chudatko, ma 27 rokov. Ja teda od dnes dostavam tiez
@mariazatkova Ani neplanujem NIČ
švagriná je poděs, ale vyzerá to tak, že všetci zúčastnení ste tak trochu mimo. Veď kašlite na ňu. Že je chlap mamkin cecek a nejako nedozrel, to je blbé, ale pochopila by som. Ale aby ním lomcovala sestra? A ty sa ešte necháš takto vyprovokovať? Ty jej vlastne ešte aj nahrávaš.
Švagriná sa správa zákerne a ten vzťah medzi ňou a tvojim mužom je chorý. Ale s tým nič nenarobis, žiaľ. ako píšeš, nech si darčeky pre ňu rieši muž sam a ty sa z návštev radšej vyhovor. Ak by zase muž mal nejaké výčitky na teba od nej, opäť ho uzemnit a odbiť. škoda si na takej osobe nervy ničiť. Keď sa už stretku nebude dat vyhnúť, daj si magnezko alebo pohár vina, podľa toho, čo preferujes🙂 a skus sa dat mentálne do stavu mat ju čo najviac na háku.
@spadnutaslivka Ja bohuzial (alebo nastastie) nemam rada falos a pretvarku. Niekto je schopny hrat s nou hry. Ja nie. Ja na toto uz nemam zaludok. Mozno ina zena by si to s nou vedela viac vysporiadat, zahrat sa s nou, zatocit s nou, rozculovat ju, robit jej nervy. Ja s nou radsej prerusam vsetky kontakty.
Ja som zažila podobné viac krát so švagrinou😏…on mal povedať švagrine aby bola vďačna za dary,to to sa nerobí a keď sa jej nepáči nech brativi povie čo chce narovinu a hotovo.A ona je trapná že sa sťažuje-sa ukázala.Moja má 35 a rozum na 12 asi…ja som mojej pokúpila šaty-robila som v obchode(only,vero moda atď značky) a jej sa tam páčili veci tak som jej ich kúpila ja a ona chudera sa sťažovala u svojej tety že jej sa tie veci nezdajú a iste to je obnosené🤷🏻♀️(bola tam vysačka bez cenovky) a teta ma zdrbala ako si jej dobolujem ja kupovať obnosené veci a čerešnička na torte je to že švagrina nakupuje iba v sekáči😅…tak čo na to to poviete?!a ďalej nebudem ani písať lebo si budete myslieť že si vymýšlam,lebo ja niekedy nechápem že si neuvedomuje akú chuderu zo seba robí.Keď ju mám stretnúť,tak mi príde až nevolno a tŕpnu mi končatiny tolko zla mne porobila
@jovan236 A bavis sa s nou? Aky mate vztah? Ako si to vyriesila? Stretavate sa?
Dvihnem telefon a poslem svagrinu tam kde slnko nesvieti. Isto by som sa netlakovala 2 dni kvoli dakej pipine
Nechaj to v budúcnosti na muža a nerieš. Predpokladám, že pri najbližšej možnej príležitosti zabudne 😄😄😄. Potom mu pripomeň, že veď ste sa dohodli, že ty už to riešiť nebudeš, lebo jej NASCHVÁL kupuješ darčeky, ktoré nechce. 😁.
@mikadooo 🤣🤣🤣
My si kupujeme tak max.coko, dezert...aj to sa musime v pribliznom termine stretnut, co niekedy nevyjde. Za mna su to somariny, co riesi a na com sa ludia dokazu pohadat...asi fakt nema mlada co ine robit. A manzel...no coment, ked neprijima fakt, ze tak Ti povedala a preto take darceky si kupovala. Uz by som tej nevdacnici nic viac nekupila.
Nič by som jej nekúpila .absolútne.chore aby toto robila 27 ročná baba.a spýtala by som sa jej narovinu o čo jej ide
Už nie.Aj s mobilu som si ju vymazala lebo naposledy urobila už neodpustitelnú vec.Vtedy keď sa to to stalo tak som sa sňou nebavila a potom mi povedala že ona nás chcela s jej bratom rozdeliť a zahrala sa na chudinku že to je jej brat a je ťažké sa sním deliť a bla bla.Teraz sa sňou nebavil ani brat čo spravila ale on sa bude pre pokoj v rodine ale ja kašlem na ňu.Ona je chorá na hlavu a nenechám si už nič.My sme sa aj kvôli nej odsťahovali do zahraničia aby sme mali pokoj a chcel to môj muž.Ona robí dusno aj na dialku totižto ale aspoň ju nevidím no zlé je že keď prídu na návštevu,spia u nás a som sňou nonstop ale ignorujem ju-dám jej najesť,spýtam sa čo chce a položím tanier s obedom na stôl ale inak nič.Ona má 35 a nevarí,neumýva riad lebo ju napne pri tom,neperie proste nič.Býva s mamou.A ona ešte mne dáva rady do výchovy detí ako by porodila 20detí a nemá ani jedno
@jovan236 Ona je asi zakomplexovana, lebo nema partnera ani deti
Opytaj sa jej pred muzom, co by si priala. Ak ti to povie osamote pred muzom sa utvrd a popripade si to zapis tak aby to videla. A potom mu pripimen co jej ma ist kupit.
Moja svokra mi raz na vianoce poslala taky sveter. Absolútne hrozný. Ani len som si ho nevyskusala. Keď sa pýtala, aký je, tak som jej povedala, že parádny, ale som ho este nevyskusala. Ona mi povedala, že ho mám vyhodiť do koša. Odvtedy mi nič nekúpila. Som za to vdacna
Mam taku ubohu svagrinu, podstatne starsiu..52...jednoducho nekomunikujeme kym nemusime. Co sa jej tyka ani ju nevnimam a uz vonkoncom sa nezapajam do rozhodovania ohladom darcekov a takych veci pre nu. Takto je to skoro 4-5 rokov.
S muzom sa o nej nebavim, oni su surodenci. Ale vie Co si o nej myslim
@taily30 Ako spolu fungujete? Navstevy? Vianoce? Narodeniny?
Čo ja viem, ja by som z toho drámu nerobila. Aj ja u nás väčšinou kupujem darčeky pre celu rodinu. So švagrinou a svokrou máme dohodu, že sa dopredu dohodneme čo by cca chceli a ja už vyberiem konkretne. Keď sa stane že sa im nepáči, povedia, vrátim, vyberiem nové
Skôr by ma zamrzela reakcia muža☹️nebola si pri rozhovore, možno to bolo od švagrinej mienené tak, že nemáte zbytočne vyhadzovať peniaze na niečo, čo nechce. Mohol sa jej zmeniť vkus a nebolo to myslene v zlom. A možno je to ten typ, čo ako pises, potrebuje robit rozbroje. Na darceky by som sa vykašľala, nech to rieši do budúcna muz.
Ja by som si to radšej ujasnila s tvojím mužom…že ty si kupovala to čo ona povedala že sa jej páči a ty si ešte zlá.A že či sa mu nezdá trocha cez keď niekto reklamuje darčeky?!že keď už mal jej vysvetliť nie teba uraziť.Niesme v škôlke a ste všetci dospelí a keď sa tak ona nemieni správať by som sa na ňu vykašlala.Lebo jej sa to asi páči keď ti tým ublíži tak jej ukáž že na ňu kašleš
@jovan236 Muža som poriesila. Konecne som to poriesila razne, lebo dost som jej debilitu a aj jeho naivitu tolerovala. Uz zopar dni nie!
A ked sa muzovi nepaci, ako sa spravam a dajme tomu som ja ta zla, vie, kde su dvere.
Toto tolerujem niekolko rokov a je to zlomok zla, co robi svagrina, co som tu napisala. Ona nie je prezidentova dcera a keby aj bola, urobim presne to iste. Toxickych ludi eliminujem zo svojho zivota.
Ja hovorievam: dávaj si pozor čo zo zvorilosti pochváliš lebo to potom dostaneš ako darček.
Myslím, že tak nejako mohlo byť to, že švagriná tvrdí, že tu značku nikdy rada nemala. Alebo mala a vyrástla z nej. Nejako to chcela dať najavo, aby brat so ženou zbytočne nevyhadzovali peniaze. A komu to mala povedať keď nie svojej rodine.
Problém je inde, autorka je na mladú alergická, preto tak vyvádza.
No sak dobre..tak ju bude od teraz riesit muz a vybavene 🙂
A toxickych ludi si evidentne neeliminovala zo zivota ked ju furt riesis 🙂
Nečítam všetko...rozmaznany fracek
má 27 r nie 7 kúpiť fľašu vína, čokoládu a stačí.Nevie sa správať, keď ste na návšteve, nepáčia sa jej darčeky načo sa rodinkujete?
@luccija veď radšej poviem že sa mi nepáči, načo bude míňať peniaze
@terezia323 áno, ale to mohla povedať autorke ona kupuje darčeky vieš čo už sa mi to nepáči kúp mi ....a nie sa sťažovať bratovi
Hm, tak ja by som si v zivote netrufla niekomu ako dospelej zene kupit kabelku ci tricko ci cokolvek tohto tupu...kazda zena ma osobity vkus a styl. A veru ludia v tomto veku uz ani darceky nepotrebuju, kup max bombonieru, flasu vina...
Preco si myslis ze chce ona robit zlobu?
@luccija čo ja viem, my si so súrodencami hovoríme všetko na rovinu. Veď su súrodenci, jedna z osôb ktoré poznáš cely svoj život

Ja mam staršiu svagrinu.U nás takéto rozbroje nehrozia. Darčeky dávame len ich deťom a oni našim. Aspoň nemáme takéto problémy. Na tvojom mieste by som jej už ani len čokoládu za akciovú cenu nekúpila.