Svokor ignoruje moje sviatky
Dobry den, uz take 2 roky mi svokor nezablahozelal k ziadnemu sviatku. Svokra mi vzdy zablahozela, aj darcek da. Svokor sa tvari vtedy, ze ani nie je v izbe. Ako mne je to jedno, nech mi neblahozela. Ine ma trapi. Proste, ked mne niekto neblahozela, nemam dovod ani ja jemu blahozelat. Kvoli muzovi som to neriesila, a vzdy som svokrovi zablahozelala. No nie som chudera, ze ja blahozelam, a on mne nie. Muz si to zrejme nejako nevsimol. A ide mat svokor sviatok. No uz mu fakt nechcem teda blahozelat. Mam sa zase premoct, aby muz nebol urazeny? Alebo mam povedat muzovi, ze jeho otec mi uz 2 roky neblahozelal, ze ani ja uz teda nebudem blahozalat jeho otcovi? Sme spolu uz 15 rokov, predtym blahozelal. No rada by som sa prisposobila a ked svokor mne neblahozela k sviatkom, tak ani na jemu nechcem blahozelat.
Nezablahoželaj mu. Keby sa jeden rok pomýlil, je to v poriadku. Ale ak to nie je dedinský bulo a vidlák, tak to robí naschvál. Uctu máš mat k ludom, ktorí si ju zaslúžia. Ja by som mu dala ochutnať jeho vlastnej medicíny. Stála by som tam a ani by som si ho nevšimla a keď je naozaj len obyčajný Bulo, tak ho to trápiť ani nebude. Mozno mu trkne. Čudujem sa, že ho tvojej manžel naposledy nenapomenul, že ti ani ruku nepodal. Mne by sa to tiež zdalo maximálne neslušné a dotklo by sa ma to.
Ste spolu 15 rokov. Prečo vtedy svokrovi niečo nepovieš??
Keď mu blahoželať nejdeš a nechceš tak vynechaj tu návštevu keď pôjde muž blahoželať. Mne by bolo zo seba trápne keby som ho mala cielene odignorovať 🙈
Muz co na to? U nas mame zasadu,ze svojich rodicov si riesi kazdy zvlast. No ak sa mi nieco nepaci,muzovi to poviem. Ked svokor nevie,co sa patri,vykaslala by som sa aj na celu navstevu a nikam nesla
Ja bych to delala dala ale protoze su slusne vychovana ale ne kvuli muzovi. Jemu bych rekla, ze uz me 2 roky negratuluje, jestli si toho vsiml
Netreba sa pretvarovať. Netreba robiť niečo len preto, že sa to patrí. Urob tak ako to cítiš. Koľko žien sa tu robí múdrych a pritom, keby si ich videla v realite, bola by si prekvapená. Tu majú veľa rečí... Vidia smietku v oku iného a brvno vo svojom nevidia. Taká je realita. Nikto nežije Tvoj život. Vie to pochopiť iba ten, čo také niečo zažil.
Prečo chceš byť rovnaká ako on? Máš hádam svoju hrdosť a neznížiš sa na jeho úroveň!Uctiš si ho a nebudeš ako on! Keby ti to nevadilo NERIEŠIŠ TO NA MK 😉
Ja by som neblahozelala
Uvidíš čo sa bude diať
A potom sa zariad
Jeden zo zivota: moj svokor je jano,moj muz je jano. Jeho sestra v lete na oslave vzdy poblahozela otcovi a potom kukne na brata a ze juuuj a na teba som zabudla 🤣🤣🤣 uz 20rokov
A ako sa svokor tvári keď ty gratulujes jemu? Je rád, tvári sa normálne?? Ignoruje ta len keď ma gratulovať on tebe, inak sa spolu bavíte? Mne sa to tiež raz stalo. Svokra mi gratulovalau nich v obývačke, svokor tam bol a on nič...prišlo mi to divné, ale neriešila som...
Ani mne svokor občas nepríde blahozelat. Ja idem vždy keď sa mi dá aj s mužom, alebo ideme dodatočné keď sa nedá prísť v deň sviatku. Ale ja si z toho nič nerobím. Kto chce príde a kto nechce, alebo nemôže nepríde. Svokor je dosť pohodlný, ale svokra dorazí vždy keď sa jej dá.
Toto mam aj ja.. som jediná nevesta a svokra si nikdy na mna nespomenie,sama od seba), no ked maju jej pravnúčatá, zatovia.. to si ide nohy polamat a všetko hovorit kazdemu, komu ide blahoželať.. je mi to luto, lebo my sa snažíme drahsie darčeky kupovat- co potrebuje, telku, kosačku, tablet, mobil.. ( mame spolu meniny), akoby aj zabudla, ze sa jej nieco dalo uz x rokov mi ani ruku nepodala.. ale ja jej tiez neblahozelam uz, darcek dam ale nic viac..ale tak su dolezitejsie veci.. a nemyslieť nato..
A zamyslela si sa nad tým, že chyba môže byť v tebe? Tak dôležitá si aj so svojimi sviatkami, že hrôza. Ešte pochopím ženy, ktoré sem píšu, lebo im nezablahoželal manžel, ale že svokor?
No ja vas chapem a ja by som mu zablahozelala a zartom povedala, ze nemusi sa hanbit zablahozelat aj on vam, ze ste si vsimli, ze s tym ma asi nejaky problem v poslednom obdobi, ale netreba, ze vy sa vzdy potesite. Skusila by som to takto diplomaticky. A drzim palce!
Urob tak, ako to cítiš. Nikomu sa neprispôsobuj, nerob nič proti svojej srsti, ani preto, že sa to sluší a on je starší, tvoj svokor, manželov otec... Úctu a rešpekt si treba zaslúžiť, on evidentne zabudol na dobré spôsoby. Skôr by ma zaujímal dôvod, prečo mu je zaťažko zagratulovať. Akokoľvek sa k tejto situácii postavíš, bude to dobré rozhodnutie, pretože bude tvoje.
Môj mi tiež neblahozela a ja jemu tiež nie.a problém vyriešený 😁
Nezablahozelala by som mu..však starší majú ísť príkladom tak sa ním inšpiruj..aj by som im to povedala
Necitala som komenty, ale napr.moj otec tiez neblahozela nikomu 😀 je proste taky, citi sa pri tom neprijemne. Nic to nemeni na tom, ze je super clovek a otec a zdravie a stastie nam praje pocas celeho roka, nie len na sviatky. Ja osobne by som to neriesila a normalne mu zablahozelala
Bože ako 2 male deti na piesku keď jeden príde vinou druhého o hračku 🫣😵💫
A ak sa musíš pýtať cudzích ludi co je alebo nie je blbé aby si povedala vlastnému mužovi celý tento dojem iba zaklincovalo.....
Áno, blahoželám im, či z lásky, či z vďaky, či zo slušnosti, je to môj postoj a moja vôľa. Ich postoj nemusí byť totožný s mojim, preto od nich neočakávam, že mi budú blahoželať, zato, že ja som im...tvoj problém je, že ty nechceš jemu blahoželať, lebo on tebe neblahoželal...v podstate sa ničím nebudeš líšiť od neho
Toto riešiš? Veď to je úplná hlúposť. To je ako keď dieťa čaká že dostane darček 🙂. Veď možno svokor není moc na také veci... Ja tak isto nerada objímam ľudí. Ale to neznamená že ich nemám rada. A to že si vážis samu seba je pekne ale podľa mňa to s tým nemá nič spoločné. Skôr si moc hrdá.
Chápem že ťa to mrzí keď roky gratuloval a zrázu sa tvári ako prd v gatoch. A čo na to tvoj muž?
Načo si založila diskusiu, keď si presvedčená, že blahoželať nechceš?
A ostatným členom blahoželá? Lebo, v niektorých rodinách tieto staršie generácie sú, že blahoželá žena akoze za oboch.
Buď sama sebou. Urob tak, ako to TY cítiš. Nie ako to chcú iní.... Povedz si svoj názor. S láskou, v kľude. Pred všetkými. Ak to oni nespracujú je to ICH problém, nie tvoj
Mne prestali svokrovci blahozelat 😀tak som prestala aj ja. Ale predchadzala tomu hadka a nadavky zo strany svokra, ruku mu uz nikdy nepodam, hnusi sa mi ako clovek, svojim spravanim a tym ako su obaja falosni. Rob ako citis.
@veronika2405 prečo jej kupujete drahé darčeky? Vidíš že si toho neváži.
Za mňa tiež riešiš blbosti. Ako malé decko. On mi nezablahoželal tak ani ja jemu 🤦 normálne mu popraj všetko najlepšie a podaj ruku, snáď z teba neubudne..
Mne príde dosť zvláštne, že sa pýtaš tu na MK, či po 15 rokoch vzťahu máš alebo nemáš povedať svojmu mužovi o niečom takomto 🤦🤦 s mužom si o Tom mala hovoriť už dávno a v prípade ne/gratulovania sa zriadiť podľa toho ako budeš cítit....

Mne je najcudnejsie, ze tvoj muž si to za 2roky nevšimol, môj by to hneď videl a už by otca posielal mi blahozelat. A úprimne, ak by sa takto 2roky choval ,tak by som ani ja neblahozelala, ved zjavne to preňho nie je dôležité tak načo to siliť. Ci potom by si to už manzel všimol ,že čo sa deje keď ocinkovi nebezis gratulovať?