icon

Svokra vzala vnuka za exmanželkovými priateľkami

8. jún 2025

Ako by ste reagovali na situáciu ktorú sa dozviete úplne náhodne?
Možno si myslím zle a preháňam ale vôbec sa mi to nepáči. Svokra si zobrala na víkend 2r vnuka. Môj manžel mal predomnou vzťahy a svokra je kamoška s jeho ex. Počas toho víkendu prijala návštevu jeho ex a ďalší deň išla s našim synom k druhej ex na kávu. Pritom ani to nespomenula ani nenaznačila s akými osobami sa môj syn stretáva. Dozvedela som sa to po 4 mesiacoch úplnou náhodou na úrade kde bola zároveň tá ex a prihovorila sa ku mne aký je už syn veľký keď ho videla naposledy u babky a tak som sa dozvedela kam sa s ním chystala na ďalší deň. Som to vravela mužovi a ten ako problém nevidel, v podstate sa nijako nevyjadril. Od tej doby som svokre prestala veriť a nemám z nej dobrý pocit. Vôbec sa mi tieto tajnosti nepáčia. Vy by ste s tým boli ok?

autor
8. jún 2025
@viestta

Autorka a keby tvoja mama vzala dieta na kavu ku kamoske, ktora je zhodou okolnosti byvala frajerka tvojho muza, tiez by si takto vyvadzala?

@viestta nevyvádzam,neurobila som scénu ani nič podobné a svojej mame by som povedala že si to neprajem že sa mi to nepáči

moonlight1210
8. jún 2025

Svokra teda vie, ze sa ti to nepaci a nezelas si, aby sa muzove exky stretali s tvojim synom?

sova7
8. jún 2025

Ďalšia čo má chlapa ktorý sa neodstrihol od vadnej mamičky

viestta
8. jún 2025

Tak to povedz aj svokre. Take jednoduche riesenie to ma. Na by to nevadilo, teba to nesmierne skrie, takze vyries svoj problem. Nikto iny ako ty ho nevyriesi. A ked svokra povie, ze sa bude kamosit s kym chce, tak s tym nic nenarobis. Potom ti ostane len MK na nadavanie...

petkavka
8. jún 2025
@moonlight1210

Mas problem s manzelovymi exkami?
Mas obavu, ze by ho mohli chciet naspat?
Mas obavu, ze na tom cielene pracuju?
Mas obavu, ze staci, ze sa v jeho zivote tie dve spomenu a jeho zaujem o ne znova v plnej sile ozije, zacne sa kontaktovat a udrziavat s niektorou z nich znova vztah?

Vie svokra, ze ti jeho exky vadia?
Ma svokra zaujem, aby sa jej syn k niektorej z nich vratil? Cielene na tom pracuje?

Lebo za inych okolnosti to, ze vzala svokra tvojho syna k muzovej exke na navstevu, problem nevidim.

Ak su tam vsetci s minulostou vysporiadani, tak sa nic nedeje.

@moonlight1210 dobre kladene otazky su casto viac ako dobre mienene rady. Tiez to vidim na 2 roviny, kde sa musi vyjadrit autorka. A, ex. partnerky vnima svokra ako bezne susedky (napr. z rovnakej dediny, kde je takato navsteva uplne bezna) a vobec ju nenapadne, ze by to neveste vadilo. A teda nic neskriva, lebo je to pre nu bezvyznamne. B, svokra nema s nevestou dobry vztah, porovnava ju s ex. a podvedome nie je zmierena, ze syn si jednu z nich nevybral - a to je spatne :/ .....

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
8. jún 2025
@moonlight1210

Svokra teda vie, ze sa ti to nepaci a nezelas si, aby sa muzove exky stretali s tvojim synom?

@moonlight1210 ja som netušila, že ho tam vodí. Mne nič nepovedala,ale napríklad tiež to nespomenula keď som sa pýtala ako bolo cez víkend s vnukom, čo robili

1ryba
Odpoveď bola odstránená
viestta
8. jún 2025

Naozaj ti pride OK ziarlit na zeny, ktore mal tvoj muz pred tebou? Lebo nech si to obraciam ako obraciam, ty mas potrebu aby vsetky byvale boli vymazane nielen z jeho zivota ale aj zo zivota vsetkych, ktori ho poznaju. Vsak si uvedom, ze vybral si teba. Keby boli lepsie ako ty, tak ty s nim nie si. Ostane s niektorou z nich.

autor
8. jún 2025
@januska12323

A čo je zlé na tých ženách? Len označenie ex? Sú slušné, majú doma upratané, nefajčia doma? Mne by vadilo, že neviem kde sa dieťa nachádza inak nič. Pre ňu sú to rovnaké kamošky ako bývalé kolegyne. Pokiaľ samozrejme neintriguje aby sa k nejakej z nich syn vrátil.

@januska12323 rovno aj na oslavu nech ich pozve a bude rodinka kompletná

autor
8. jún 2025
@viestta

Naozaj ti pride OK ziarlit na zeny, ktore mal tvoj muz pred tebou? Lebo nech si to obraciam ako obraciam, ty mas potrebu aby vsetky byvale boli vymazane nielen z jeho zivota ale aj zo zivota vsetkych, ktori ho poznaju. Vsak si uvedom, ze vybral si teba. Keby boli lepsie ako ty, tak ty s nim nie si. Ostane s niektorou z nich.

@viestta naozaj mi nepríde OK vodiť nášho syna k manželovej ex.

earlgrey
8. jún 2025

Pozri, moja dcéra chodí do škôlky so synom môjho bývalého 😀 zhodou náhodu sú veľmi dobrí kamaráti...hrajú sa spolu aj na ihrisku...a komunikujeme normálne...ja s bývalým, on so mnou, ja s jeho ženou, ona so mnou...vie...že som bola prvá veľká láska jej muža, vie, že ma požiadal o ruku a vie aj to, že som tú žiadosť odmietla...a tak to je...dokonca mi povedala, že je šťastná, že som ho odmietla, lebo aspoň ona má super muža 😁 jediný človek, ktorý je dodnes na mňa nahnevaný je mama toho bývalého....tá sa na mňa ani nepozrie 🤣 ale mne je to jedno...a vieš čo? dokonca idú spolu aj do tej istej školy...možno aj v rovnakej triede budú...nevadí to nikomu z nás...je to minulosť a už vôbec ale vôbec do toho nezaťahujeme naše deti...kto vie, či im to kamarátstvo vydrží roky a brániť deťom v kamarátstve len preto, že ja a on sme kedysi dávno boli spolu? absolútne nie...ale s tým musí byť človek zmierený a vyrovnaný

januska12323
8. jún 2025

Aha, takže ty proste závidíš, že vôbec existujú.

autor
8. jún 2025
@januska12323

Aha, takže ty proste závidíš, že vôbec existujú.

sasa1310
8. jún 2025
@sova7

Ďalšia čo má chlapa ktorý sa neodstrihol od vadnej mamičky

@sova7 a čo je na jej svokre vadné?

viestta
8. jún 2025

A preco ti to nepride OK? Vsak to pomenuj, preco ti to vadi. Vadia ti uz len z principu, ze mali toho isteho hlapa? No mali. V minulosti. On uz ma teba. To naozaj nemas ani tolko sebavedomia, aby si si povedala. Dobre dievcata, mali ste ho, ale ja som lepsiaako vy. On je teraz so mnou, mame rodinu. Vas si nevybral.

autor
8. jún 2025
@viestta

A preco ti to nepride OK? Vsak to pomenuj, preco ti to vadi. Vadia ti uz len z principu, ze mali toho isteho hlapa? No mali. V minulosti. On uz ma teba. To naozaj nemas ani tolko sebavedomia, aby si si povedala. Dobre dievcata, mali ste ho, ale ja som lepsiaako vy. On je teraz so mnou, mame rodinu. Vas si nevybral.

@viestta vadí mi že som sa to dozvedela od cudzích ľudí po toľkých mesiacoch. Ale ty nevieš či by ti to vadilo alebo nie keď si nebola v rovnakej situácii

sasa1310
8. jún 2025

no evidentne nie si vyrovnaná žena, si skôr žena, ktorá nemá sebavedomie a žiarli aj tam, kde nemusí

januska12323
8. jún 2025

Ale vadia ti ex alebo, že svokra nosí dieťa po návštevách a ty o tom nevieš?

sasa1310
8. jún 2025
@earlgrey

Pozri, moja dcéra chodí do škôlky so synom môjho bývalého 😀 zhodou náhodu sú veľmi dobrí kamaráti...hrajú sa spolu aj na ihrisku...a komunikujeme normálne...ja s bývalým, on so mnou, ja s jeho ženou, ona so mnou...vie...že som bola prvá veľká láska jej muža, vie, že ma požiadal o ruku a vie aj to, že som tú žiadosť odmietla...a tak to je...dokonca mi povedala, že je šťastná, že som ho odmietla, lebo aspoň ona má super muža 😁 jediný človek, ktorý je dodnes na mňa nahnevaný je mama toho bývalého....tá sa na mňa ani nepozrie 🤣 ale mne je to jedno...a vieš čo? dokonca idú spolu aj do tej istej školy...možno aj v rovnakej triede budú...nevadí to nikomu z nás...je to minulosť a už vôbec ale vôbec do toho nezaťahujeme naše deti...kto vie, či im to kamarátstvo vydrží roky a brániť deťom v kamarátstve len preto, že ja a on sme kedysi dávno boli spolu? absolútne nie...ale s tým musí byť človek zmierený a vyrovnaný

@earlgrey takto to má byť. Veď to sú uzavreté kapitoly a vzťahy, život ide ďalej.

autor
8. jún 2025
@januska12323

Ale vadia ti ex alebo, že svokra nosí dieťa po návštevách a ty o tom nevieš?

@januska12323 primárne mi jeho ex nevadia, na úrade keď sa tá jedna ku mne prihovorila,tak sme normálne konverzovali,ale pomyslela som si akurát o svokre svoje aká teda je, pretože keď som sa jej pýtala aký bol víkend s vnukom čo robili a tak,tak toto ani nespomenula.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
8. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba akurát som to išla písať. Svokra asi vie, prečo nespomenula

viestta
8. jún 2025

Vadi ti lebo je to svokra a su to byvalky. Keby ho vzala k sesternici z tretieho kolena to b ti nevadilo. To je vsetko. Cim viac to zdovodnujes, tym je to kazdemu co to cita jasnejsie, Keby na tej nastee dieta ponukli kolacom z mliekom ked ma ABKM, to by bol dovod na riesenie. Ale vsak sa tam vobec nic nestalo. Problem je len v tvojej hlave. A s tym my nenarobime nic. Problem si musis vyriesit ty. Bud sama so sebou (co vrelo odporucam, bude sa ti lepsie zit ak nebudes riesit malichernosti) alebo s svokrou.

moonlight1210
8. jún 2025

Dobre, tak ak ti exky vadia a nezelas si to, je najvyssi cas ro svokre povedat.

Ak to netusila a myslela si, ze ti jedno, ci existuju, ci nie, lebo su u teba na urovni akejkolvek inej jej susedy, ku ktorej by s vnukom sla, tak je zbytocne sa na nu hnevat.

To, ze kedysi nemala pekneho slova a teraz sa s exkou stretava, je normalna vec. Hnev, pocit zrady jej syna zo strany exky vyprchal a zistili, ze sa vedia zas normalne bavit.
Ze sa ludia pohnevaju a udobria nie je nic zvlastne.

Povedz jej ze ti exky vadia, a ak bude trvat na tom, ze aj tak ho tam bude vodit, tak sa zariad inak.

autor
8. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ona nevie že to viem a neurobila som žiadny cirkus 🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vroni
8. jún 2025

@autorka, výborne. Takže si samonasieracia, zavdusnujes sa uplnou pixlovinou. Môžeš riešiť do aleluja, svokra zobrala dieťa k niekomu, kto mu ani neublížil ani na neho nemal negatívny vplyv a ak aj vedela, že má dieťa matku prepnutu hysterku, bolo jej to evidentne jedno. Tvoj "problém" nestojí ani za prevrátenie oči.

tamitamitami
8. jún 2025

Viac by moje dieťa sama nestrážila.....ak dávam dieťa na stráženie, chcem vedieť kde je a čo robí.

rachel36a
8. jún 2025

Zažila som s mojou svokrou podstatne horšie veci...takéto banality by mna vôbec nerozhodli...nie je na tom nič zle...
Ja napriklad chodím k svojmu bývalému so synom, co mam s manzelom...sme kamaráti ...s jeho ženou pokecam, on s mojim mužom dá pivo...