icon

Tajím pred partnerom peniaze: Je to chyba?

6. mar 2025

Dobrý večer, začnem tým, že s partnerom žijeme v spoločnej domácnosti. Všetky výdavky máme na polovicu. Mám to rozdelené na tri časti 1. Domácnosť všetko čo treba platiť 2. Peniaze, ktoré mám na míňanie a 3. To čo si odkladám do budúcna. Ale prišiel bod kedy chceme ísť na dovolenku, on za 3000 ja nie som ochotná dať toľko peňazí na to, takže som povedala, že na to nemám. Čo je pravda, lebo v tej 2-ke peniaze na míňanie toľko nemám. Ale teraz sa bojím, že príde na to, že mám aj tu 3-ku a bude mi vyčítať veci. Tak neviem robím chybu? Alebo priznali by ste sa?

damira90
7. mar 2025

@romi0310 nie ale vy sa vysmievate. Situaciam nepredvidatelnym, moznym, ale nemusia sa nikdy stat.

damira90
7. mar 2025

@romi0310 Len aby sa jemu nieco nestalo a nebude dobrych aj jej bočných skovatych...... jemu samemu. Ak sa budu Milovat do Konca zivota.
Ja som takto rozmyslajuca. Prepacte. Len sa nesmejte je to hnusne

lienka.7
7. mar 2025

@zuzanockamt ono je to možno aj v tom, ze žena s deťmi keď ostane sama tak sa jej omnoho "ťažšie dycha" ako nejakému chlapovi. O nicom inom to nie je. Ja mam tiež ušetrené peniaze do budúcna, keby niečo a potom teda už ex z nich nedostane ani cent. Lebo ano, hoci sú teoreticky spoločne, prakticky som si ich ušetrila ja a len za to, ze on si svoje rozhadzal mu teraz man ja dat zo svojich? Asi ťažko. Pochopiteľne, nechcem tiež nič z tých "jeho" usetrenych. A nie, nie je na tom nič zlé, nemorálne ani nič podobne myslieť na zadné vrátka. A najmä v súčasnej dobe.

zuzanockamt
7. mar 2025

@lienka.7 Presne tak zmýšľam aj ja. No tu ide o to, že sú ženy, ktoré majú teóriu, že žena si šetriť môže, ale chlap nie a všetko mu treba zobrať, resp.on to má dobrovoľne odovzdať.

damira90
7. mar 2025

Ale ved jeho nenuti nikto odovzdat peniaze. Ona tam nechce ist. Maju odlisne ako to napisat hodnoty iny vztah k peniazom ci setreniu. Ine vyplaty asi. Ona je setrnejsia. Odlisny su / bud sa zato budu doplnat ze je iná alebo on bude mat naroky a nech si najde taku čo na to má. Cas ukaze ...... kazdopadne vsetko dobré. 💛

lucia13022023
7. mar 2025

Mat peniaze v bokom je super, ale partner by o nich mal vedieť, respektíve ja by som nedokázala tajiť pred svojím partnerom hoc aké penaize. Ak som vo vzťahu, som 100% úprimná.
Odmietnuť dovolenku môžeš taktiež, sú to tvoje peniaze, rozhoduj si o nich ako chceš. Len by som bola k priateľovi úprimná, toť vše.

sense
7. mar 2025

Takto tiež som ochotná za dovolenku dať určitú sumu, nemám problém to chlapovi povedať , že toľko peňazí za dovolenku nedám lebo rezerva je nutná a potom hľadáme kompromis. Ale môj chlap vie aj to že si odkladám , rovnako ako si odkladá aj on. Akú sumu odkladá on neviem, koľko odkladám ja on tiež nevie ale keby sa má spýtal nemám tajnosti a rovnako aj on.
Na druhej strane môj priateľ ak to naozaj veľmi chce nemá problém zaplatiť väčšiu časť...rovnako ako ja keď chcem niečo viac ako on, nemám problém to zafinancovať celé alebo podstatnú časť.

lenkakravcova
7. mar 2025

Mať bod c 3 ako rezervu, je OK.
Ale klamať je chyba.
Normálne stačilo povedať, že toľko na dovolenku minút nechceš a radšej si to ušporíš.
Myslím si, že to, že sporis by si nemala tajiť. Ani manžel pred tebou. Je normálne si šetriť niečo vždy a mať rezervu. Nemusíte sa rozprávať koľko kto má nasporené, ale klamať tiež netreba.

romi0310
7. mar 2025

@damira90 ja by som sa nikomu nikdy nesmiala! Iba som napisala, ze vchadzat do partnerstva s tym, ze ved raz asi aj tak skonci, tak cely ten vztah bude mat taky vibe, ze je to len docasne. To iste robia aj muzi. Nechcu si vziat ženu, ostavaju s nou len kvôli pohodliu, davaju financie bokom, zena absolútne nema prehlad, kolko ten muz vlastne zarába, vsetko platia na polovicu a on tym, ze si cely cas dava peniaze bokom pre seba a trebars spozna inu zenu, tak absolútne sa ani nezamysla, ze ten vztah zachrani. No nie, zbali sa a bez zavazkov zdrhne. Tento pripad sa stal, ale bola prave zena, co sa zbalila, ked bol jej muz prec na misii. A este ta zena ho vyhnala z jeho domu :D a nastahovala si tam druheho. A tiez to bola presne ta, co si vsetky peniaze nechavala len pre seba

victoriab
7. mar 2025

Tu je aj dolezity jeden fakt - ako vam funguje komunikacia. Lebo neprijemna debata o peniazoch je len jedna z neprijemnych debat, ktore vas vo vztahu a v zivote cakaju. Je dolezite to, ci ju viete viest a akym sposobom sa vam to darim rovnako je dolezite si vsimat, aky partner je - riesite vsetko pol na pol, ok, ale aky je on? Zaplati aj sam od seba alebo potom aj tak tie peniaze pyta. Ty raz budes nanrodicaku, ak planijes dieta a tam je extremne dolezite vediet, ci sa na partnera da spolahnut.

carolynka
7. mar 2025

Povedat pravdu. Ako chcete v buducnosti fungovag ked uz teraz nevie akceptovat tvoje nie? Ja by.som tiez 3000 za dovolenku nedala, jedine ze by som si na nu cielene setrila.

damira90
7. mar 2025

@romi0310 tak to je dalsí príklad z realnej vasej skúsenosti. Chapem, len som myslela ze sa tomu smejete. No situácie su aj opacné aj take ako vy píšete. Ale dnes sa kazdy bojí, ale chapem aj to ze celé to má takú vlnu" neveriacko zadno vrátkovú". Ja si myslim pokial nejde o velké majetky ze sa robí totalne chudatko a na ucte milion tak to je už vypočítavosť, als ak ide o nejaku čiastku tisícovú takú do 5 tis.napr asi by som mlčala prvé roky. Ale to ja som taká. Mozno som zlá > tiež skusenost z 25rokov ked som mala.:/

maya_hi
7. mar 2025

Pred rokmi by som ti napísala áno priznaj sa, dnes ti napíšem NIE. Isti sa a zariaď tak ako ti to vyhovuje 🫤

kristinka92
7. mar 2025

@zuzanockamt @romi0310 no ja rovno vsade hlásam, o peniazoch hovorme vo vzťahu, bavme sa o výdavkoch, ale nikdy (a je jedno či žena či muž) nemaj nulu na úcte a nespoliehaj sa na druhého. kopec prípadov bolo aj bude- že druhý ušiel pred zodpovednosťou/s milencom/a bohuzial aj tragédie sa stavaju. A som za oddelene účty ak sa vedia dvaja dohodnúť na spoločných výdavkoch a ich platení, pripadne dva svoje ucty každý a jeden účet spoločný kde prispeli rovnakou sumou. Tým pádom nejde o žiadne zatajovanie svojich peňazí, ale každý si šetrí po svojom.

euka210
7. mar 2025

Za mna...nie ste manzelia, takze su to tvoje peniaze a je na Tebe na co ich minies ci neminies.

cacianka
7. mar 2025

@lenkakravcova oni nie sú manželia, a ani neklame aké úspory má. Len nepovie presnú sumu a vysoliť za D 3 000e nemieni.

lenkakravcova
7. mar 2025

@cacianka klamala, že nemá peniaze. To radšej byť ticho, ak ich má. Lebo povedať, že nemá je klamstvo.

cacianka
7. mar 2025

@lenkakravcova bod c.2 - nemá na míňanie.
3. Sú úspory, na ktoré nechce siahnuť, a už dupľom vyhodiť na predraženú dovolenku

lenkakravcova
7. mar 2025

@cacianka ale o tom som nepísala. Písala som o tom, že sa nemá klamať.
Tvrdiť, niečo, čo nie je pravda = klamstvo.

luccija
7. mar 2025

Možno ide platiť dovolenku tiež z ušetrených🙂veď asi nedá všetko na domácnosť.Nic mu nepovedz o ušetrených a na dovolenku povedz, že toľko nie si ochotná zaplatiť.Ziadny problém nech sa ti prispôsobí, alebo ide s niekým iným.Mat rezervu je plus

alenka58
7. mar 2025

nie ste manželia a zrejme nemáte ani deti, tak by som neprikladala takú dôležitosť, ak by ste boli manželia aj deti mali tak by to nebolo fér, potom si dostatočne nedôverujete a tak by som v manželstve nechcela žiť, ja si tiež odkladám peniaze, manžel o tom vie ale nevie koľko ani ho to nezaujíma

romi0310
7. mar 2025

@damira90 urcite by som sa nesmiala 🙂 a ano, mate aj vy pravdu, ze nikdy nevieme, ako sa to moze vyvrbit a nie je na skodu setrit si. Zivot pise rozne pribehy 🥹

lubina
7. mar 2025

ak nie ste manzelia, tak nemate spolocne financie. Preto ani nie si povinna mu hovorit, ze mas peniaze o ktorych on nevie. Mozno ani on tebe nehovori, ze ma aj usetrene peniaze. Neviem ako dlho ste spolu, ale ak mas nieco usetrene, tak to nemin na dovolenku, ak si to odkladas na nieco ine. Zrejme este nie ste dlho spolu, ak mate medzi sebou aj veci, o ktorych ste si este nepovedali.

karolinakr
7. mar 2025

nemaš na to a vybavené

karolinakr
7. mar 2025

nechapem, ked idete 50:50 čo by ti mohol vytykať, ked evidentne sa nestarate o druheho učet.... či ty tiež kontroluješ jeho uspory a potom si vytykate navzajom? ked každy ide za svoje, nechapem načo sa mu maš spovedat za svoj účet

marca12
7. mar 2025

Ja si tiez odkladam,ale moj o tom vie. Uz sa stalo,ze sme potrebovali vacsiu ciastku na nejaku vec a ked som chcela dolozit z "mojich" odlozenych penazi,nedovolil mi to. Ze to su moje odlozene peniaze. Ja mam takeho zlateho muza,ze pred nim nemusim taketo veci tajit a ani odomna neziada ich minat. Ty asi mas dovod to tajit pred priatelom. Neviem si predstavit vztah s takymito tajnostami,ale s tym setrenim dobre robis. Zena musi mysliet na buducnost a zvlast,ak ma chlap takyto vydelovaci system.

hopsas
7. mar 2025

Za mna ako veľkej fanúšičky manželstva ti poviem že kým to nie je tvoj manžel tak ho nemusí zaujímať čo robíš so svojimi peniazmi a som si istá že ani on tebe nehovorí všetko o svojich financiách. Odporúčam ti vziať si ho. Potom eho peniaze budú aj tvoje 😉 prečo sa vlastne nevezmete?.

autor
8. mar 2025

Ahojte, peniaze tajím aj preto, lebo som potom všetko platila ja a dokonca aj jeho veci.
Ja sa nestarám do toho, kde on míňa svoje peniaze ani koľko zarába a či si vôbec sporí je to len a len jeho vec.
Peniaze si odkladám aj kvôli tomu, že by som si chcela v budúcnosti kúpiť auto, potom budem šetriť možno na to, že by som niekedy v živote chcela cestovať, potom si budem šetriť na to, že možno niekedy nedajbože pôjdem na dlhšiu pn, alebo si budem šetriť na to aby som svojim budúcim deťom dopriala všetko čo budem môcť a áno možno to bude aj na to, keď ma muž opustí s deťmi, alebo to bude možno len na starobu- kto vie. Ale radšej tu poistku mať budem, ako sa potom niekde zadlžovať na hlúposti ako auto, vianočné darčeky a pod. Ako polovica Slovenska.

cacianka
8. mar 2025

Robíš dobre žena 👍
A henten chlap nevyzerá ako seriózny partner, keď ťa nechal platiť ako fukot. Mám pocit že nie je problém iba v tvojom tajení uspor ...

damira90
8. mar 2025

Tak ak UZ SI MU RAZ PLATILA VECI a nieste zobratí... TAK MU V ZIADNOM pripade nehovor. A este ked ti ( pocit vnutri) hovori ze nedas peniaze také dovolenkovat tak na 200percent nie. Pocuvaj seba. Ak chces auto urcite dobre rozmyslas a nenechaj sa manipulovat aby si ciastky vyhadzovala, pekne si setri. Potom budes raz sedet v aute a dopne ti ze ako dobre som spravila a budes velmi rada. Kedze si to tak citila. 🙂( a mozno aj dovolenka bude stacit ina)