Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?
Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
Ja len dodam, že to isté som si vypočula aj ja, ale ja som o dosť mladšia, on bol starší o cca 9r. Vždy bol dôvod prečo žiadne dieťa. Ale v teórii? V tej bol úžasný! Pri iných deťoch bol skvelý, priam som bola paf. Neuveris otehotnela som, dostala som zrazu od pána božského po papuli, že ma poslal na interrupciu. Dovtedy? Kvety, čokolády, úžasný sex, modré z neba. Tiež som ho ospravedlnila lebo vzťah pred ním bol horší a bil ma a on ma nebije, len so mnou nechce dieťa, svadbu a na všetko bolo čas. Tvoj tragéd je tragédv pravom zmysle slova. Blaboly o tom, že ľudia volia rozchod len tak, si nechaj na doma, keď nivea robiť hustú. Skutočnosť je, že peries slipy chlapovi bez prsteňa, sex mate tak biedny, že si rovno kúp aspoň hračku či popros suseda. Tak vlastne kedy by si to dieťa aj splodila? Chlap co sa bojí nemocnice je skvelý husband material, ty odpadnes a on bude sa skryvat pred sanitkou pod stromom. (Irónia)
Slubotechnu si si nasla skvelú. A keby mi budúci svokrovci povedali ze mam byt vďačná za ich syna. Tak ho krásne pobalim a nech si ho berú. Očividne je dosť neschopný keď do 34 bol sam, bez vážneho vzťahu pred tebou. Asi sa o neho všetky ženy na ulici bili a dobili sa tak, že ostal chudák až iba pre teba, ty si nadšená lebo ta nemlati. Tak načo diskusia? Všetci ste šťastní a spokojní s 2x mes sexom ako 60nici v dome dôchodcov, možno aj tí majú lepši život a nemusia sa on doprosovat. Adios.
@janickacrazy zmrazenie vajíčok je najlepšia investícia pre ženy, ja tiež plánujem ak zistím ze pred 30kou nebudem mať dieťa alebo partnera. Najmä ak už gynfiv ponúka často napr zadarmo odber krvi (ovarialnu rezervu) z ktorých vieš cva zistiť nejakú hodnotu a vedieť ako si na tom s vajíčkami (?) nechcem klamať v detailoch lebo nie som zas lekár.
Tak ja mám kamošku, podaril sa jej po blbých vzťahoch partner v 37. Na rovinu mu povedala, že chce dieťa. Po roku sa začali snažiť. Nešlo im to. Problém na obidvoch stranách. Tiež jej rodičia čakali na prvé vnúča. Chceli svadbu, väčší byt. Ustúpili z toho a vrazili to do umelého oplodnenia. Podarilo sa im bábo, mala 39 rokov. Ide mať 41 a idú do druhého. Svadba bola, keď malo dieťa 6 mesiacov. Byt väčší v nedohľadne. Ako oni hovoria, raz bude aj to. V jej veku proste jej milujúci partner pochopil, že bábo je priorita. Pre ňu najväčší dôkaz lásky. Vôbec nemusíš mať problém otehotnieť (ja som otehotnela v 38 doteraz netuším ako😉), ale aj keby to išlo bez problémov je najvyšší čas. Za mňa sú 2 roky v tomto veku už dosť na to, aby dvaja zrelí ľudia vedeli, čo chcú a kde majú priority. Toto, čo ide tvoj partner je síce pekné, chce to pekne po poriadku, ale toto je presne ten životný moment, kedy veci proste nemôžu ísť podľa šablóny. Ste dvaja pracujúci ľudia. Na RD môžeš byť tak do 1,5 roka - 2 ak nemáte rezervu. Jedno dieťa dáte. A bude raz aj na dom, aj na svadbu.
Autorka a už posledný môj vylev.
Keďže ak sa pozrieme do štatistík, zväčšuje sa riziko väčšieho percenta diagnóz, sú diagnózy, kde sa vekom pravdepodobnosť ich výskytu zväčšuje. Takže každým čakaním na toho svojho strácaš väčšiu šancu mať zdravé dieťa. Dnes majú aj mladé baby problém počať, či mat dieťa. Ja už začínam mať pocit, že ten tvoj nemôže alebo má nejakú diagnózu a preto odmieta všetky možnosti. A o tom možno vedia aj rodičia a všetci robia z teba tú hlúpu. Nie je čo čakať.
A uvedomuje si, ze ked ti taha na 40, ze uz to dieta sa ani nemusi podarit? On zacali ste vztah uz vo veku, kedy ste si tieto priority mali vydiskutovat pred dvoma rokmi. A ak si ta tvoj 35 rocny partner po dvoch rokoch nechce vziat, tak asi az tak velmi „do teba nebude“. Mam tri kamosky, ktore stretli toho praveho po 35-ke. Prave z dovodu veku su ale uz vsetky vydate a maju deti….
Autorka, čítala som po tretiu stranu. Podľa mňa na neho fakt príliš tlačis a čím viac budeš, tým menej dosiahneš. Chlap neznáša nátlak. Vždy sa potom snaží vycuvat. Preto chce počkať, preto spolu mate sex veľmi málo a preto sa vyhýba lekárom. Ja ta chápem,že máš takmer 40. No úprimne, to je tvoj problém. Mohla si si dať spraviť dieta aj v 20-tke. Podľa toho čo píšeš, ta ten chlap ma úprimne rad. Len nechce byť do ničoho nútený. Za skúšku nič nedáš. Skus byt k nemu aspoň dva tri mesiace milá. Nehovor o svadbe, ani o dieťati. Spravaj sa vludne, priateľský, bud zvodná atď. Netlac. Uvidíš,že sám zmení rétoriku a postoj,keď nebude do ničoho tlačený.
Najlahsie je napisat rozid sa s nim..ale co dalej? Nuz zena v takom veku bud ide ihned kdekolvek a s kymkolvek po dietati ( ja v tom veku uz by som na dieta asi zabudla a chcela krasny zvysok zivota po boku milujuceho muza) alebo vsetko stavi na jedneho muza a bud to vyjde alebo nie...ak by bol ten muz pozorny a lubil by ma tak by mi bol prednejsi muz a krasny vztah...pokial ma 36 a este nemal vazny vztah a teda "bez minulosti" tak je niekde chyba a ma rad svoj klud kde dieta by to narusilo od zakladov...autorka vidim ze v kazdej sprave ho branis takze odpoved mas v sebe uz davno zodpovedanu...takze ak si ho chces udrzat tak si to zrovnaj v hlave a prestan nan tlacit lebo ti ujde...
@tinatitti Pre mňa tento typ vety je úplne jednoznačný. Nechce o ňu prísť tak si to zakrýva s tým, že aj keď mu ona neporodi dieťa nič sa nedeje. On s nou primárne dieťa nechce, on chce ju ale keby chcel dieťa určite ju nenuti aby mala dieťa pred 40kou, ale snaží sa aby nemuseli tie ísť umelé apod..vek je dôležitý, žiaľ hlavne pre ženy.
Necitala som vsetko,ku vztahu sa nevyjadrim,to musis ty vediet. No,mozno trochu na ukludnenie. Mam 36r, moje spoluziacky 36-37 a poviem ti,ze asi 10 z nich nema este ani len partnera,nie to spolocny zivot,svadbu ci dieta. Chapem tvoje obavy,ale dnes sa to nejak posuva vsetko
@tinatitti Obe to vidíme inak, ale v poriadku. Ale keby ty plačeš svojmu priateľovi a on ta stále takto odbije už dlhšiu dobu? Neviem, ja teraz mam priateľa keby som v tomto bode a on mi povie ze stále čakať, tak by verím nebol ten, ktorý ma nechá prejsť tehotenstvom vo "vyššom veku". Rizika sú vždy vyššie a som rada, že všetko u teba bolo ok. Ale pre mňa je problém to, že mam pocit ze autorka to ma ako vážny problém a on iba čaká a čaká kým ju to prejde. V takej zásadnej otázke nemajú úplne rovnaký postoj. Ved odmietol aj spermiogram# ktorý chcela len do istoty aby vedela ze o rok dva môžu mať v poriadku dieťa a nebudú musieť ísť na ivf.
To ste kupovali dom s jednou izbou?
@mimka1402 aku dlhsiu dobu ju odbija? Ved su spolu ani nie 2r. To je vela? A uz svadba,dieta?! Ako ano,su ludia co sa vzali aj skor,ale standard to neni. Pre neho to je skoro. Namna keby chlap tlacil po 2r s dietatom a svadbou,asi uteciem
@mimka1402 ja autorke uplne rozumiem. Mat prvé dieťa v tak vysokom veku chce odvahu. No na druhej strane chápem aj jeho. Ale zas povedzme si. Stale ľudia hovoria, keď bude na to vhodná doba. No ono vždy nastane niečo, prečo ta doba vhodná nie je. Takže môj názor, vek na to majú, zabezpečenie tiež, tak je to ôk. Ale keď bude na neho takto enormne tlačiť, dosiahne pravý opak
Bože, autorka, ty si úplne zúfala (vyjadrenie pred nim, že o to dieťa sa budeš prevažne starať len ty... akože wau!) a on je majster výhovoriek. A ty ho ešte obhajuj! Ty argumentuj tým, že na dome môžete robiť a zveľaďovať ho aj o 3,6,9 rokov, ale vlak s tvojou plodnosťou pomaly, ale isto odchádza. A že sa pekne počúva to, ako ťa miluje, ako chce mať s tebou dieťa, že dieťa bude vyvrcholením vášho vzťahu, ale že už je najvyšší čas na prejdenie od slov ku skutkom. Ja si ale myslím, že on dieťa nechce a postaví pred teba arzenál nových výhovoriek.
On to asi tazko chape kedze on je z rodiny ja som z ,,decaku". Chcela som mat rodinu a nemam nic a nikdy nebudem mat. Citim ze kazdym odmietnutim sa stracame od seba. Teda ja chladnem voci nemu
Isto ti tu uz poradili, aby si si dala zmrazit vajicka. Tvoj chlap mi pride, ze sam nevie co chce alebo je nezrely. Z biologie snad vie, ako to je so zenami a rodenim deti. Na jednej strane spolu kupite dom, cize si urobite spolocny financny zavazok, na druhej strane Vas vztah posunut dalej nechce.
Autorka aj ja som. Preto ti uplne rozumiem. No vravim, uber. Jednak kvôli nemu,ale aj kvôli sebe. Skodis si tym
ja som mala 28, ked som stretla mojho muza a hned na prvom rande som mu povedala, ze ja uz nemam zaujem o nezavezne vztahy a hladam partnera na zalozenie rodiny. za 2.5 roka po zoznameni som vydata v rukach drzala nase dieta. takze ta absolut chapem. ja som mala taky pocit uz v 30ke, ze mi ujde vlak. ale poucena svojim predoslym vztahom, kde miesto cinov boli same vyhovorky, by som to bola asi schopna utat aj vo faze najvacsej zamilovanosti, keby som videla, ze nemame s partnerom rovnaky ciel. niekedy clovek musi urobit aj tazke rozhodnutia, aby ziskal, po com tuzi. ak ti ten vlak ujde budes to vycitat jemu aj sebe a uz to nikdy medzi vami nebude fungovat.
Keby dieta stebou naozaj raz chcel tak by sa na teba nestazoval rodicom nech nanho netllacis. Nikdy si mi neodpisala na otazku ohladne domu . Ako to mate financne s nim zabezpecene v pripade rozchodu. Osobne mà to vobec nezaujima .. ale je tam moznost ze ta potrebuje na ten dom ze Sam by sa k nemu nedostal. Ten dom ocividne chcel na ten bol spravny cas na ten ta poznal dost . Z sms jeho rodicov je Jasne ze tebou nie su nadseni a ze Mozno to maju od neho ze v tvojom veku mas byt stastna ze ta chlap ako on vobec chce . Nenechaj sa uchlacholit ze moc tlacis. Za 2r dvaja zreli ludia co spolu maju dom sa poznaju viac ako dvaja pubertaci co spolu chodia 5-6r . Ja som uplne v pohode rodila pred 38 druhe dieta . No pred tym som zazila Aj smutnu skusenost. Ty si vo veku ked uz ta plodnost ide dole a tym ze si nikdy deti nemala nevies vobec ako na tom si. Za mna je tvoje “ tlacenie “ uplne na mieste.
@miadi s domom to mame osetrene tak ze v pripade rozchodu musi jeden druheho vyplatit a plus to co dal do domu spolocne. Takze on na tom strati nie ja
On musi zaplatit cas hypo a plus to co som dala do domu t.j vsetky veci co tu mam z nabytku atd. Takze on by mal jedine vychodisko ze by dom predal. Takze je v podstate zahnany do kuta
Pretoze keby mal vsetko podla zmluvy. Zostane mu iba holi dom a to finacne sam neutiahne este kupovat do domu novy nabytok
Tu ked citam temy.. mm mà svoje muchy ale vzdy sa najdu veci kde ho ocenim ze toto mi nikdy neurobil . Nikdy sa nestazoval rodicom . Nikdy sme rodicov netahali do nasich problemov ak sme nejake mali riesili sme ich doma medzi sebou . Taka sms od potencialnych svokrovcou by sa mà dost dotkla. Ale Hlavne ze on sa na mna stazuje .. v takejto veci intimnej. To je len dalsi dokaz ze dieta nechce . Vyhovujes mu na dom byvanie. Asi dobre varis upratujes ., na ten dom ta potreboval. A teraz staci par rokov odsuvat dieta a zachvilku sa to vyriesi same ze ziadne dieta nebude Lebo uz bude neskoro. Nie je on v kute mà ta tan kde chcel. Ty sa snim nerozides a casom na to dieta zabudnes zmieris sa . Kupite si psa .
@miadi no popravde nie. Tym ze on je v tychto veciach mimon dala som do zmluvy este klauzulu kde sa to tyka aj svadby a dietata a kedze si to poriadne neprecital a podpisal tak si vybvil ortel. Riesila som to s pravnikom a ten mi to poradil. Chlap o tej klauzule nevie a pre mna je to poistka lebo som vedela, ze on sa tym veciam nerozumie. Tak ci tak ma bude musiet vyplatit

Neviem teda koľko stojí zmrazenie vajíčok, ale to ti baby písali zrejme preto, keby vám to nevyšlo a rozidete sa a ty budeš mať už 40 rokov preč, tak aby si prípadne mohla otehu s iným mužom neskôr.