Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?
Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
@miadi ani ja nechcem byť zlá, ale tá klauzula o tom ako s ním vypiekla,lebo ho ma za mimona ma nahnevala a ani som ju nepochopila.Ani to, že je on v pasci, lebo dom...Ved dom sa predá a idú každý svojou cestou.Ked sa s niekým dobre nepoznám po 2 r co celkom chapem a myslím si, že dieťa tak skoro nechcem nekupujem dom.No tak si mal nájsť 27 r a tam by bol čas na spekulovanie.
Nechcem byť nepríjemna....ale kľudne sa môže stať,ze ta dovtedy bude naťahovať,kym ty uz nebudeš vládať mat dieťatko, vynosiť ho, porodiť aj vychovať...sama píšeš ze ti pomaly taha na 40.On akože ešte nechce,ktovie kolko rokov ešte nebude chcieť.Aby nebolo,ze sa rozidete,ty uz hudes na dieťa " unavená" a on si na počudovanie s novou priateľkou hneď založí rodinu,lebo uz bude na to " pripravený"
Je to hrozný scenár,ale bohužiaľ aj celkom reálny.Ak chces dieťa,tak priamy rozhovor aby si vedela na com si a co čakať od neho.
@luccija tak som to tiez uplne nepochopila stym domom. Takze v podstate jej tam je len nabytok. Ale mà zapis ze je 1/2vlastnik . A ked nebude svadba a dieta tak.. mà dostat viac ? Zvlastne. Ale v pasci on nie je . Ked dieta nechce tak nebude nasilu. Jedine ze tie dierky v kondomoch ale to nezaruci nic ,Nakoniec bude zit s babom u 80r rodicou ?
Podla mna to uz teraz nechaj uuuplne tak. Naozaj, netlac. Vobec. A ani netrucuj dlho. Nechaj to volne plavat niekolko tyzdnov, podla mna informacii od teba ma dost. Uz mu nedavaj ani ultimata. Po tvojej sprave na 3. strane si myslim, ze daj mu teraz cas. A ozaj toe deti ani svadbu nespominaj.
Mna s tym tlaci doktor. Lebo mam zdravotne problemy preto mam s tym nieco uz robit
Žiaden doktor nebude tlačiť ženu do tehotenstva 🤣 doktor ti jedine povedal tvoj reálny zdravotný stav a už je na tebe ako sa zariadíš 😀 resp. na vás oboch...ale slobodná matka môžeš byť kedykoľvek...šťastná a spokojná matka a manželka určite nátlakom nebudeš a nebude ani spokojný a šťastný manžel a už vôbec nie dieťa
@earlgrey som rada ze Vam to robi radost ked takto trpim. Ale karma je zdarma
@autor
Mne to nerobí radosť, a karmu si nechaj pre niekoho iného...ja som ti tu svoj názor napísala...napísalo ti tu mnoho žien...ale ty si ideš stále svoje...stačí pochopiť jednú vec, že nátlakom nič nevyriešiš a ani dieťaťom si muža nepriviažeš okolo krku...keď raz jeden nechce, tak nechce...tak trucuj ďalej a uvidíš, či to prinesie ovocie 🙂
@earlgrey ale ako viete ze nechce? Vi mu do hlavy vidite? Poznate ho? Mozno to ozaj tak zamysla
@autor
nevidím mu do hlavy, nepoznám ho, ale podľa toho čo píšeš, tak MOMENTÁLNE nechce...veď ty aj čítaš, čo píšeš? Tak ty tu popíšeš toho dosť a nakoniec som ja tá zlá 🤣 tak si počkaj rok, dva a uvidíš, či splní to, čo vraví...na jednej strane plačeš, že aký je a na druhej ho obhajuješ a praješ karmu inému...no nič ..tak veľa šťastia...
Autorka keby chcel tak už minimálne sa snažíte, my sme mali s mužom svadbu po 1,5 roku chodenia, kúpený byt a bola som tehotná a to som mala 24 rokov. Takže naozaj má ten tvoj len plnú hubu rečí, ani on nemá toľko čo sme mali vtedy mi a ty áno zďaleka. Takže kľudne čakaj ďalších , 2, 5, 10 rokov len aby ti potom nezostal len ten pes
A ešte jedna taká maličká poznámka...
Na umelé oplodnenie peniaze nemáte, na zmrazenie vajíčok peniaze nemáte...a myslíš, že na dieťa peniaze budete mať? ešte keď ty prídeš o svoj príjem, keď budeš na rodičovskej dovolenke....to je tiež na zamyslenie..možno sa on obáva práve toho, že vám to nebude vychádzať finančne...splodiť dieťa je to "najjednoduchšie" ale vychovávať, zabezpečiť aspoň základné potreby pre každého vrátane dieťaťa, je už o inom...ja som do tehotenstva išla až vtedy, keď som mala na účte rezervu (cez 15tisíc) lebo žiť z výplaty do výplaty by som určite nechcela...alebo strachovať sa, že nebudem mať na plienky, mlieko a neviem čo ešte...a vieš čo? hlavne tá rezerva mi pomohla potom v tom, keď som zistila, že bývaly je ako otec na nič (hoci ako partner bol super)..tak som vzala dieťa a odišla 😀 takto budeš len ďalšia, ktorá ostane možno v nefunkčnom vzťahu lebo nebude mať kam ísť...kto vie, treba so všetkým počítať...
@liv1 Rozišli sme sa, bolo tam znásilnenie, potom z toho tehotenstvo a o dieťa som prišla zo stresu, bol to celý zlý vzťah. Teda dlho vyzeral pekne až zrazu všetko mi docvaklo. Ale našťastie dnes mam pri sebe chlapa, ktorý mi to všetko vynahradil 🙏🏼 Dieťa ešte nie je v pláne, ale dala som si spraviť vyšetrenia a aj on. 🙂 (Mam 25)
.. mne to pripada , ze sa na to vsetko neciti ..nedospel ..je mu s tebou fajn ale nechce este deti, svadbu ...ajked vie , ze ty uz v podstate nemas cas ..dost chlapov je mentalne na ovela menej ako maju vek ..podla mna stracas cas s nim ..keby to chcel , zariadil by sa ..tomu ver ..
Ak máš zdravotný problém tak to dieťa riešim čím skôr, lebo uz možno včera bolo neskoro. Ja mám 26 a neviem otehotnieť už 2 roky, pritom zásobu vajíčok mám na rozdávanie. Niektoré pary nevedia otehotnieť aj 6 rokov. A preto by som mu na tvojom mieste vysvetlila aké je to pre teba dôležité byt matkou a že už veľa času nemáš. Ako fajn dá sa adoptovať, ale nikdy si neodpustíš že si pre to aby si mala vlastne neurobila maximum. Ja mám za sebou 2 umelé oplodnenia a už sa začínam zmierňovať že vlastne mat nebudem ale viem že som pre to urobila maximum a ešte urobim. Takze toto je môj názor.
Ano, tlacis na neho. Toto ste si mali vyriesit pred kupou domu.
Ak ste spolu kúpili dom, tak s tebou určite plánuje budúcnosť 🙂. Len to bude také nemehlo v tomto trosku presne ako môj 😀. Do ničoho sa mu nechce. Dokonca som mu dala podmienku ze druhé dieťa do 40 max. Už mám 43 a aj oneskorene povedal ze no možno sme do toho predsa mali ísť 🙈. Nuž uz má smolu. Pre mna neskoro.
Autorka, ja mám tiež 38 rokov skoro, partner je 100% zdravý a už rok sa márne snažíme. Problémom som ja. Takže ak chceš bábätko, nemáš čas strácať čas a možno ani s ním. Ako už bolo povedané, on môže mať deti aj za 20 rokov, ty môžeš kedykoľvek spadnúť do menopauzy. Aspoň nech ti gynekológ vyšetrí amh.
Su veci ku ktorym proste cloveka nedonutis a otazkou je, ze aj keby si donutila, tak chces to tak? Ja si neviem prestavit takto na chlapa tlacit ci uz s dietatom alebo so svadbou 🙈 akoze je ok vyjadrit tuzbu a rozpravat sa o predstavach oboch, ale tam to asi konci.
Moj muz vedel, ze sa chcem vydavat, ze pred detmi chcem byt “rodina” a mat rovnake meno ako moje dieta. Vedel aj to, ze ak nahodou by som otehotnela pred svadbou, tak dieta bude mat moje meno, ale nikdy som na neho netlacila co sa tyka jedneho alebo druheho a uz vobec sa k tomu nevyjadrovali ani do toho nevstupovali moji rodicia.
Je pravda, ze som sa vydavala aj som rodila pred 30kou, takze mna cas netlacil, ale myslim ze tebe toto uhananie fakt nepomoze a pravdepodobne ho iba odradi.
Normalne si s nim sadni a povedz mu mam tolko a tolko rokov, ako to vidis s dietatom. To by bol v tvpjom veku pre mna “problem”, zobrat sa mozete v akomkolvek veku ale teda pri dietati si limitovana.
Kupil vam dom,s jednou izbou,kupil ti auto,nemate peniaze,mas takuto fantasticku zmluvubuzavretu na tu unimobunku...podla mna je toto nejaka vymatena zenska.Zbohom.
Ahoj ja ti rozumiem, len problem je zial v tom,ze tvoj partner je manipulator 😪
@jakubik neni manipulator. Jasne sme si povedali ze najskor byvanie potom svadba a potom dieta. Je chlap nechape ze zena je limitovana vekom. Nerozumie tomu aj ked som mu to uz vysvetlovala. Ako chranime sa ale ak sa aj stane branit sa tomu nebudeme.
@jebemtimater ty si z akej diery vyliezol? Preco mas potrebu urazat?
Ak aj budete mať dieta môže sa stať že ti bude vyčítať že si ho chcela ty a bude cele dni tráviť v práci alebo odíde
Alebo odíde skôr lebo ho to nebude baviť počúvať stále dokola
Je chlap a nechape, ze zena je limitovana vekom? Autorka, nehnevaj sa, precitala som vsetkych 7 stran a len si hudies svoje… ak si chcela pocut svoje iluzie, ze vsetko dobre dopadne a typek sa rozhybe hned, tak si mala hladat akoze vesticu. Na vsetko tu odpovedas nie, nepoznate… no tak akoze naco tu potom pises. Kopec skusenosti tu mame, vselijake, ty trpis preludmi, aj ked realita je o faktoch a ten je taky - ze dieta sa ti nedeje, svadba sa ti nedeje, sex s tebou nechce, ty mas skoro 40, ale ano, ver tomu, ze on len nerozumie, lebo je chlap… to ako seriozne? Asi ani jeden z vas nebude najostrejsia ceruzka v peracniku. Sa preber uz, milion tu takychto tem je a proste je to tak, on tie veci mozno chce… raz, ale urcite nie s tebou, ty si v tomto pribehu len do poctu.
Nevšímaj si to si takí kreteni co sa doma nudia. Asi pubertak na prázdninách co je sám, nikto ho nemá rád a tak trávi deň takýmito príspevkami 🙂

@luccija a potom tu zajtra vznikne dalsia tema ze preco su tu zeny take zle a urazaju autorky tem .😂ze mimoni su obaja 😂tiez mà to napadlo no nechcela som byt “zla .”