icon

Tolerujete nadštandardný vzťah partnera s jeho ex?

5. sep 2025

Keď už máme tu možnosť anonymnej diskusie...ak máte partnera, ktorý ma deti s predchádzajúceho vzťahu.... Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? Ja som v pozícii tej ex s nadštandardným vzťahom, všetko v rámci pevných hraníc, týkajúcich sa detí. Ale, napr. keď majú deti narodeniny, ideme si spolu sadnúť do reštaurácie....

autor
5. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor ja ti píšem, ako to máme my
Stretáva sa s deťmi veľmi často, bez bývalej. A má s ňou napriek tomu dobrý vzťah.
Pôvodná rodina sa rozpadla, deti o tom vedia, akceptujú to.

@nyusika je mi ťa ľúto. Z tohto vidno, že si sa nepreniesla cez to, že má bývalú. Ak by ti to bolo jedno, neriešia by si to ale tebe by to nevadilo. Utocis tu na mňa, ako na ex. Ako všetky nové priateľky. Pritom, všetky tie rozhodnutia, aký vzťah budú mať s novou ženou a ex, sú na chlapovi. Takže, mala by si to každá riešiť s ním a nie s bývalou partnerkou - ta môže robiť hocičo, chlap musí k tomu zaujať postoj. To ale nie je môj prípad. Ja som sa s ním nikdy o nej nerozprávala, neriesim jeho osobný život. Iba mi raz povedal, že ona by sa chcela vydávať. Ja som pokrciala plecami. Ja ho za partnera nemám, ale ona. Ak sa chce vydávať, on nie, vadia jej deti, tak prečo je s ním ? 🤷

anonym_9c3577
5. sep 2025
@nyusika

@tiezjedna nmne je jedno, ako žijú iní ľudia
Píšem, ako to vnímam ja
Mne by vadilo, pokiaľ by sa moh partner hral na šťastnú rodinu kvôli deťom so svojou nezadanou ex

@nyusika a co, bojíš sa ze sa znovu dajú dokopy? Tak si asi neveríš. Zrejme si bola jeho milenka keď bol ešte ženatý.nuz,stava sa to.

autor
5. sep 2025
@lenka.25

@anonym_autor ja úplne akceptujem , že môj muž ma dieťa z predchádzajúceho vzťahu . Nech sa s dieťaťom stretáva koľko chce a kedy chce . Ale prečo by mala byt pritom jeho ex ? Prečo by mali spolu chodiť na obedy , večere , tráviť spolu sviatky ? Veď pre niečo ste sa asi rozišli . To že je otcom , to mu nikto neodopiera a keby sa nestaral o svoje dieťa , to by som s ním ani nebola . Ale ex , by si mala uvedomiť kde je jej miesto a teda v našej už novej rodine nemá . A nie , vy už nie ste rodina . On je rodina s dieťaťom , ale s tebou ani omylom .

@lenka.25 no, zase útok na ex....ona si môže robiť čo chce (nemyslím seba, ja mám toto vysporiadané,). Ak ex prekročí hranice a chlap ju neuprace, je to predsa jeho rozhodnutie, je dospelý. To je presne to, ako keď si chlap nájde milenku. Idú ju tu ukamenovat ale žiadna milenka chlapa neznasilnila.....ja nemám partnera, nemusim riešiť, či by mu to vadilo alebo nie, to nech si rieši on. A mimochodom, tu sa neriešia spoločne dvlenky ani sviatky. Ale 3 obedy po 1,5 hodine

barka1
5. sep 2025

@nyusika pre deti z rozvedených rodin je velmi dolezite, aby boli rodičia schopni aspoň na ich narodeniny trávit čas spolu. Aspoň obed. Vidím to na mojich (rozvadzali sme sa, ked mali 4 a 5 a nás ako rodinu si ani nepamataju), videla som to na exovom synovi z prvého manželstva. Áno, možno je to iluzia, ale velmi rada im to doprajem. Ja na tieto oslavy chodím bez partnera (žiaden nemal tu potrebu dokazovat komukolvek, ze tam patri), ex tam dotiahol novu partnerku. Pre mna je to usmevne, práve to sa mi zdá ako pretvarka, aka sme všetci velká super spokojna rodina...
Myslím, že noví partneri by mohli akceptovat, že párkrát ročne su tu obaja rodičia na jednom mieste, spolu, pre svoje deti. Predsa to neznamená, že sa chcu k sebe vrátit. Ziarlivost nie je na mieste.
Mimochodom, tento rok hrozilo, že na Vianoce budem sama a on ma velkryso pozval. Odmietla som. Vianoce s ním a jeho partnerkou by už bolo prilis, aj ked deti sa už začali tesit...
Si velmi ovplyvnena svojou skusenostou. A nefér voci zakladatelke diskusie.
Btw ja mám striedavku, kedy sa s ex striedame u deti v nasom spolocnom byte...to by si asi nerozdychala, že? A predsa je moj ex pre mna ten posledny na svete a nebyt deti, už dávno by som prerusila vsetky kontakty a spojenia...

lenka.25
5. sep 2025
@anonym_autor

@lenka.25 no, zase útok na ex....ona si môže robiť čo chce (nemyslím seba, ja mám toto vysporiadané,). Ak ex prekročí hranice a chlap ju neuprace, je to predsa jeho rozhodnutie, je dospelý. To je presne to, ako keď si chlap nájde milenku. Idú ju tu ukamenovat ale žiadna milenka chlapa neznasilnila.....ja nemám partnera, nemusim riešiť, či by mu to vadilo alebo nie, to nech si rieši on. A mimochodom, tu sa neriešia spoločne dvlenky ani sviatky. Ale 3 obedy po 1,5 hodine

@anonym_autor tak ani 3 obedy . Nie , toto ja neakceptujem . A áno , nápad to bol vždy ex môj muža a išla na neho vždy cez dieťa . Lebo dieťa si to želá , dieťa bude smutne a podobne kraviny . Mala na to smutne dieťa myslieť , keď chrapala s inými .

anonym_f31e04
5. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika veď ale, kto tu píše že sa hráme na rodinu? Sme tam ako rodičia nie partneri. Nesedime vedľa seba, nespominame staré časy. Bavíme sa s deťmi o ich škole, kruzkoch, atď. Jediný, kto to nie je schopný akceptvat je ona - to, že má deti, ktoré takto maju tuzbu stráviť čas s obidvoma rodičmi. A ako som písala, vedela o tom ešte predtym ako do toho vzťahu išla. Len ma zaujímalo, ako to majú ostatné rodiny. A mimochodom, ísť na ten obed je jeho rozhodnutie.

@anonym_autor my to máme tak ako vy. Stretávame sa na narodeninách, exmanžel kedykoľvek príde a dá si kávu , porozprávame sa o deťoch , keď mal mladý výtrty počas puberty, tak sme to riešili spoločne, spoločne chodíme aj na dovolenky, dokonca ich exmanžel aj plne platí . Doma má priateľku , ktorá sa toho nezúčastňuje , nechce ma z princípu ani poznať, hnevá ju to . Nestarám sa však do toho , je to vec môjho exmanžela. Jeho nová partnerka ktorá má tiež dieťa, môže kedykoľvek ísť na dovolenku s nami, ja s tým problém nemám , ale ani ona nechce a hlavne nechce exmanžel. V rodinách to funguje rôzne.

autor
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_autor my to máme tak ako vy. Stretávame sa na narodeninách, exmanžel kedykoľvek príde a dá si kávu , porozprávame sa o deťoch , keď mal mladý výtrty počas puberty, tak sme to riešili spoločne, spoločne chodíme aj na dovolenky, dokonca ich exmanžel aj plne platí . Doma má priateľku , ktorá sa toho nezúčastňuje , nechce ma z princípu ani poznať, hnevá ju to . Nestarám sa však do toho , je to vec môjho exmanžela. Jeho nová partnerka ktorá má tiež dieťa, môže kedykoľvek ísť na dovolenku s nami, ja s tým problém nemám , ale ani ona nechce a hlavne nechce exmanžel. V rodinách to funguje rôzne.

@anonym_f31e04 presne môj pohľad na vec. Tiež neriešim ich vzťah. Na dovolenku spolu nechodíme, ale asi by som s tým tiež nemala problém

anonym_73cc95
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_f31e04 Toto je úplne perfektné fungovanie.

anonym_ca8e4a
5. sep 2025

@anonym_autor
Aj my sme spolu s detmi a ex oslavovali sviatky , navstevovali sa a chodili na dovolenky ked boli deti male.Moj partner s tym nikdy nemal problem a ani partnerka mojho ex .Na to treba vyzrete osobnosti .Fungovali sme takto roky , až do dospelosti . Aj teraz nema moj ex problem ist s mojim muzom na kavu.To len majetnicke a ziarlive zeny si myslia, ze nieco este medzi expartnermi je a mozu byt podvedene😉

anonym_c08c8b
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_f31e04 ty si nechala ex alebo ex teba? A aj tvoj muz moze ísť s vami na dovolenku?

anonym_c08c8b
5. sep 2025
@barka1

@nyusika pre deti z rozvedených rodin je velmi dolezite, aby boli rodičia schopni aspoň na ich narodeniny trávit čas spolu. Aspoň obed. Vidím to na mojich (rozvadzali sme sa, ked mali 4 a 5 a nás ako rodinu si ani nepamataju), videla som to na exovom synovi z prvého manželstva. Áno, možno je to iluzia, ale velmi rada im to doprajem. Ja na tieto oslavy chodím bez partnera (žiaden nemal tu potrebu dokazovat komukolvek, ze tam patri), ex tam dotiahol novu partnerku. Pre mna je to usmevne, práve to sa mi zdá ako pretvarka, aka sme všetci velká super spokojna rodina...
Myslím, že noví partneri by mohli akceptovat, že párkrát ročne su tu obaja rodičia na jednom mieste, spolu, pre svoje deti. Predsa to neznamená, že sa chcu k sebe vrátit. Ziarlivost nie je na mieste.
Mimochodom, tento rok hrozilo, že na Vianoce budem sama a on ma velkryso pozval. Odmietla som. Vianoce s ním a jeho partnerkou by už bolo prilis, aj ked deti sa už začali tesit...
Btw ja mám striedavku, kedy sa s ex striedame u deti v nasom spolocnom byte...to by si asi nerozdychala, že? A predsa je moj ex pre mna ten posledny na svete a nebyt deti, už dávno by som prerusila vsetky kontakty a spojenia...

@barka1 ono keby si mala svojho chlapa, tak sa nemusíš zahadzovať s ex. A keby mi muz povedal, že na vianoce mam byt s jeho ex pri jednom stole, tak sa ho normálne spýtam, či mu j ..e. na Vianoce ma byt totižto spolu rodina, co vy už nie ste. Ty si pre neho už cudzí človek, rodinou sú mu akurát tak deti. A načo pred nimi hrať faloš a teatra, to male dieta tomu nechápe, prečo celý deň sú rificia spolu a večer musí tatinko odísť. A nie, to nie je vôbec o tom, ze súčasná žena je žiarlivá xantipa a pod. To je o tom, ze ty máš vedieť, kde je tvoje miesto. A ano, dokážem akceptovať, ze su stále rodicia a komunikujú spolu ohľadom deti, aké to je tak akurát všetko.

la_dolce_vita
5. sep 2025

Rozvedena som dlhi, deti uz dospele a vychadzame roky s ex velmi dobre, takisto ako moji rozvedeni rodicia. Radsej ani nejdem blizsie konkretizovat, aby mi tu nenalozili, ale co chcem zdoraznit, tak vela x nam deti povedali, ako to ocenuju a vazia si, ze napriek rozvodu a rozpadu rodiny, my ako ich rodicia sa spravame rozumne a vychadzame spolu. Kde je po rozvode nenavist a prieky, tam deti trpia. Nejaky spolocny obed povazujem za uplne normalnu vec.

dadis
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@barka1 ono keby si mala svojho chlapa, tak sa nemusíš zahadzovať s ex. A keby mi muz povedal, že na vianoce mam byt s jeho ex pri jednom stole, tak sa ho normálne spýtam, či mu j ..e. na Vianoce ma byt totižto spolu rodina, co vy už nie ste. Ty si pre neho už cudzí človek, rodinou sú mu akurát tak deti. A načo pred nimi hrať faloš a teatra, to male dieta tomu nechápe, prečo celý deň sú rificia spolu a večer musí tatinko odísť. A nie, to nie je vôbec o tom, ze súčasná žena je žiarlivá xantipa a pod. To je o tom, ze ty máš vedieť, kde je tvoje miesto. A ano, dokážem akceptovať, ze su stále rodicia a komunikujú spolu ohľadom deti, aké to je tak akurát všetko.

@anonym_c08c8b Ty si v pohode? 😅

anonym_f31e04
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_f31e04 ty si nechala ex alebo ex teba? A aj tvoj muz moze ísť s vami na dovolenku?

@anonym_c08c8b môj exmanžel odišiel odo mňa kvôli inej žene , vzťah sa mu rozpadol do polroka. Mám priateľa ale len na príjemné chvíle, domov ho neťahám a ani nebudem . Exmanžel napriek všetkým týmto tu tvrdeniam vraví že sme rodina on ,ja a deti . Len už my dvaja nie sme spolu ale sme a budeme doživotne rodina ,viac ako on s priateľkou s ktorou býva a žije.

anonym_b95f77
5. sep 2025

Zle som to najprv pochopila ale ano mame to podobne a je to najuzasnejsie co pre dieťa môžeme urobiť

nyusika
5. sep 2025
@barka1

@barka1 tak keď to tak veľmi záleží na šťastí vašich detí, nemali ste sa rozvádzať.
Fakt netuším, čo tým hraním sa na rodinu sledujete.

anonym_b95f77
5. sep 2025
@nyusika

@barka1 tak keď to tak veľmi záleží na šťastí vašich detí, nemali ste sa rozvádzať.

@nyusika to nieje hranie na rodinu ale uz ťa rodina je a bez ohľadu na to že rodičia nie sú spolu za to ze v dnesnej dobe je zaužívane nenávidieť sa lebo pre to a tamto,ja by som musela svojmu ex vyskriabat oci a aj to dole o poschodia nižšie ale keďže sme sa rozišli nejde o mňa o neho ale o to dieťa ze aj ked to dvom nevyde neznamená že nemôžu spolu vychádzať a veď práve preto sa rozišli lebo im to nešlo ako páru a ked uz ide len o dieťa tak aký má byť problém?

anonym_c08c8b
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_c08c8b môj exmanžel odišiel odo mňa kvôli inej žene , vzťah sa mu rozpadol do polroka. Mám priateľa ale len na príjemné chvíle, domov ho neťahám a ani nebudem . Exmanžel napriek všetkým týmto tu tvrdeniam vraví že sme rodina on ,ja a deti . Len už my dvaja nie sme spolu ale sme a budeme doživotne rodina ,viac ako on s priateľkou s ktorou býva a žije.

@anonym_f31e04 jaj, takže si užívaš pocit víťazstva. Cize mas FWB chlapa teraz. Nie, nie ste rodina. Byt jeho priateľkou, tak ti ho prenecham na zlatom podnose, keď si tak super rozumiete.

anonym_b95f77
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_f31e04 jaj, takže si užívaš pocit víťazstva. Cize mas FWB chlapa teraz. Nie, nie ste rodina. Byt jeho priateľkou, tak ti ho prenecham na zlatom podnose, keď si tak super rozumiete.

@anonym_c08c8b aj mne to troška znie blbo ako to napísala asi skôr len v zmysle rodina-rodicovstvo ale zas keby si tak rozumeli asi sú spolu

anonym_c08c8b
5. sep 2025
@anonym_b95f77

@anonym_c08c8b aj mne to troška znie blbo ako to napísala asi skôr len v zmysle rodina-rodicovstvo ale zas keby si tak rozumeli asi sú spolu

@anonym_b95f77 ex jej tvrdí, že sú rodina, ale každý je pritom s iným partnerom. Resp.ona ešte možno aj na truc chrape s iným, lebo vie, že inak by sa o ňu ex možno ani nezaujímal. Úplná fraška

subartic
Autor odpoveď zmazal
anonym_44982f
5. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor minimalne sa o to treba snazit.
aj ty - aj tvoj EX

mne by sa tiez neoacilo, kebyze sa moj sucasny partner hra so sovolu ex na rodinu

podla mna mas aj ty problem s akceptovanim jeho partnerky

@nyusika asi nemas deti, vsak? Dvoch ludi, ktori maju spolu deti tieto deti navzdy spajaju. NAVZDY. Rodicia uz nemusia byt spolu, ale mozu mat jeden k druhemu uctu a respekt, kedze maju spolu deti. Nie je to hra na rodinu. Je to to co ich spaja - ucta a respekt, lebo maju spolu deti. Skus si otocit obraz - mas deti s muzom, ktory si najde inu. Je to v pohode pocit, keby ste sa mali stretavat vsetci spolu? Ty, tvoj byvaly, vase deti a ona - ta nova?

anonym_b95f77
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_b95f77 ex jej tvrdí, že sú rodina, ale každý je pritom s iným partnerom. Resp.ona ešte možno aj na truc chrape s iným, lebo vie, že inak by sa o ňu ex možno ani nezaujímal. Úplná fraška

@anonym_c08c8b hej je možné že mať s niekým dieťa ho môže podvedome dávat do nejakej významnejšej pozície voči ex a mat to malú náplasť za realitu ale to s úprimnosťou pre dobrý vzťah pre dieťa nemá nič spoločné
Lebo ak je milujúca matka tak bude priať otcovi svojho dieťaťa len aby bol co najšťastnejší s niekým nech môže tu stabilitu lásku a pokoj preniesť na dieťa
Aspoň ja to tak mám

anonym_f31e04
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_c08c8b jaj bože aký pocit víťazstva. Mám frajera ktorého neťahám domov k deťom a ani to robiť nebudem . To čo bolo medzi nami s ex je 10 rokov ukončené a tak to aj zostane. To že spolu trávime čas kvôli deťom a sú z nás priatelia , je k dobru deťom , vieme spolu vychádzať. Čo bolo bolo . Deti aj v rozvedených rodinách majú oboch rodičov čo môžu vychádzať dobre a tráviť spolu čas. Pre môjho exmanžela sme jeho rodina my , takto to má on nastavené , áno aj ja , lebo má so mnou deti a to je doživotný záväzok. S priateľkou má spoločnú posteľ a domácnosť. Popravde mňa vôbec nezaujíma ako to u neho funguje , to je jeho vec. Mňa jeho priateľka nemá rada už len z princípu , hoci ma za tých 6 rokov nikdy naživo nevidela. Nemá rada ani naše deti , ale to už nechávam na exmanžela. Možno práve preto exmanžel uteká ku mne , lebo ja tým že som od neho citovo odstrihnutá, nemá u mňa žiadne drámy a ani vykrikovačky. A nie, nemám najmenší záujem aby sa k nám vrátil , takto mi to vyhovuje.

anonym_b95f77
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_c08c8b jaj bože aký pocit víťazstva. Mám frajera ktorého neťahám domov k deťom a ani to robiť nebudem . To čo bolo medzi nami s ex je 10 rokov ukončené a tak to aj zostane. To že spolu trávime čas kvôli deťom a sú z nás priatelia , je k dobru deťom , vieme spolu vychádzať. Čo bolo bolo . Deti aj v rozvedených rodinách majú oboch rodičov čo môžu vychádzať dobre a tráviť spolu čas. Pre môjho exmanžela sme jeho rodina my , takto to má on nastavené , áno aj ja , lebo má so mnou deti a to je doživotný záväzok. S priateľkou má spoločnú posteľ a domácnosť. Popravde mňa vôbec nezaujíma ako to u neho funguje , to je jeho vec. Mňa jeho priateľka nemá rada už len z princípu , hoci ma za tých 6 rokov nikdy naživo nevidela. Nemá rada ani naše deti , ale to už nechávam na exmanžela. Možno práve preto exmanžel uteká ku mne , lebo ja tým že som od neho citovo odstrihnutá, nemá u mňa žiadne drámy a ani vykrikovačky. A nie, nemám najmenší záujem aby sa k nám vrátil , takto mi to vyhovuje.

@anonym_f31e04 síce neviem prečo uteká k tebe len prečo je s takým človekom čo nepridáva na pohode exovi a hlavne deťom,je to smutne ked jemu ako otcovi nezáležali ci jeho priatelka ma rada jeho deti teda aspoň ako súčasť jeho života ufff

barka1
5. sep 2025
@nyusika

@nyusika Nevieme spolu fungovat, nemáme sa radi a naše deti by tým velmi trpeli. Ale to nezanemna, že sa nemozeme párkrát do roka premoct a pe hodin spolu vydržat za jednym stolom.

anonym_f31e04
5. sep 2025
@anonym_b95f77

@anonym_f31e04 síce neviem prečo uteká k tebe len prečo je s takým človekom čo nepridáva na pohode exovi a hlavne deťom,je to smutne ked jemu ako otcovi nezáležali ci jeho priatelka ma rada jeho deti teda aspoň ako súčasť jeho života ufff

@anonym_b95f77 vieš prečo ku mne uteká ? Lebo u mňa má kľud . Ja neriešim prečo sa na mňa takto pozrel alebo inak pozrel , prečo kúpil synovi to a ono , prečo jej syn povedal niečo čo sa jej nepáčilo. Naše deti majú už 15, 12 a 11 rokov. V čase nášho rozvodu mali 5, 2 a 1 a napriek tomu som odpustila mu po ľudskej stránke a hlavne preto že sa o deti vždy staral, či sa to jeho priateľkám páčilo alebo nie. Naše deti k nim nechodia, necítia sa tam dobre. Mali 9, 6 a 5 rokov keď sa môj exmanžel s ňou spoznal a možno rátala s tým že si ich občas vezme na víkend , alebo skôr s tým že bude tráviť s nimi minimum času ,lenže on s nimi trávil viac času ako s jej dcérou , ktorá svojho otca má ale kašle na ňu a to bol podľa mňa kameň úrazu . Lebo dievčatku hľadala nového otca , ale on sa až tak nezhostil tej úlohy ako si ona predstavovala, lebo sa sústredil predovšetkým na vlastné deti . Zo začiatku prišiel aj s tým dievčatkom ku mne, posedel , vypil kávu , malej som dala koláčik , kakao , pustila rozprávku, prehodila pár slovíčiek. A už k nám nechodí , zatrhla to .

maryetta
5. sep 2025

To asi nie je nadstandardny vztah ex manzelov. Ale ozaj pekny vztah hlavne muza voci svojim detom.
Ze kvoli "novej" zene nezabuda na deti. Na narodeniny. Mnohi ak vobec poslu peniaze a viac sa nestaram. Aspon co tu citam.
Poznam aj par ktory sa rozviedol. A po rozvode su este lepsi priatelia nez pocas manzelstva. Ako manzelia/rodina fungovat proste nevedeli. Ale ako kamarati sa "rozist" nevedia.

barka1
5. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_c08c8b trafila si úplne mimo. Ja svojho chlapa mám. A tak isto viem, kde je moje miesto. Len tie nové ženy to svoje miesto často nechápu...
Mala som možnost skusit si obe strany, byť druhou ženou a aj exmanzelkou, viem velmi dobre, o čom píšem.

anonym_c08c8b
5. sep 2025
@anonym_f31e04

@anonym_f31e04 mozno sa nad sebou zamysli, prečo ta jeho priatelka nema rada. Žeby preto, že sa im pleties do vzťahu? A evidentne ta to baví. A ano, je fajn ak aj po rozvode rodocia so sebou normalne komunikujú, ale to co bolo, bolo. Mate spolu akurát tie deti, co vás spájajú, to je všetko. Deti sú jeho rodina, ty si cudzí človek. Si na úrovni kamarátky, aj s tou chodi na dovolenky? A to, ze si to pletenie sa do jeho života užívaš svedčí aj ten tvoj výrok o posteli a domácnosti. Si stále neprekusla, ze ta jednoducho nechal. To je cele.