icon

Tolerujete nadštandardný vzťah partnera s jeho ex?

5. sep 2025

Keď už máme tu možnosť anonymnej diskusie...ak máte partnera, ktorý ma deti s predchádzajúceho vzťahu.... Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? Ja som v pozícii tej ex s nadštandardným vzťahom, všetko v rámci pevných hraníc, týkajúcich sa detí. Ale, napr. keď majú deti narodeniny, ideme si spolu sadnúť do reštaurácie....

anonym_f31e04
6. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_f31e04 mozno sa nad sebou zamysli, prečo ta jeho priatelka nema rada. Žeby preto, že sa im pleties do vzťahu? A evidentne ta to baví. A ano, je fajn ak aj po rozvode rodocia so sebou normalne komunikujú, ale to co bolo, bolo. Mate spolu akurát tie deti, co vás spájajú, to je všetko. Deti sú jeho rodina, ty si cudzí človek. Si na úrovni kamarátky, aj s tou chodi na dovolenky? A to, ze si to pletenie sa do jeho života užívaš svedčí aj ten tvoj výrok o posteli a domácnosti. Si stále neprekusla, ze ta jednoducho nechal. To je cele.

@anonym_c08c8b škoda reči . Ja sa im do vzťahu nepletiem . Znepríjemňuje si ho tak ona sama , ako mnoho druhých žien , ktoré žijú v domácnosti s rozvedeným mužom . Očakávajú že bývalá žena sa rozplynie a prestane existovať , deti z predchádzajúch vzťahov sa zjavia len raz za čas a bez akýchkoľvek finančných nárokov. A keď to tak nie je a partner sa naďalej o svoje deti stará , svoju exmanželku a svoje deti považuje za svoju rodinu a chodí aj s nimi na dovolenky , je oheň na streche. Vy druhé , tretie alebo štvrté ženy si to vyjasnite so svojimi partnermi , my prvé manželky toto neriešime . Pre mňa osobne je vzťah s exmanželom trvale ukončený a nič to nezmení. To čo má doma si tvorí on sám s jeho partnerkou .Nechce s ňou mať deti a nechce si ju vziať. Či ma to teší ? Je mi to úprimne jedno , na to môžem akurát tak pokrčiť plecami . ja chápem že ťa to extrémne irituje , lebo si zrejme na úrovni druhej ženy a silou mocou sa snažíš mi ukázať že som len kamoška , nie nie som . Som žena s ktorou má tri deti a prežil s ňou určitý čas v jednej domácnosti, spája nás omnoho viac , aj tá nešťastná nevera ktorá sa prevalila a aj jeho pokusy o návrat , ktoré som uťala hneď v začiatku.

anonym_1fccad
6. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_f31e04 mozno sa nad sebou zamysli, prečo ta jeho priatelka nema rada. Žeby preto, že sa im pleties do vzťahu? A evidentne ta to baví. A ano, je fajn ak aj po rozvode rodocia so sebou normalne komunikujú, ale to co bolo, bolo. Mate spolu akurát tie deti, co vás spájajú, to je všetko. Deti sú jeho rodina, ty si cudzí človek. Si na úrovni kamarátky, aj s tou chodi na dovolenky? A to, ze si to pletenie sa do jeho života užívaš svedčí aj ten tvoj výrok o posteli a domácnosti. Si stále neprekusla, ze ta jednoducho nechal. To je cele.

@anonym_c08c8b Moja, ty si iny uzlik komplexov. Ja som sa rozviedla po 17 rokoch, spolu sme boli 20 rokov s ex a nikdy by som s nim uz rodinu tvorit nechcela. Priatelku mojho ex mam rada, nestretavame sa. Deti ju velmi nemusia, lebo mala voci nim par vystupov. Aj ked som ho potom poziadala, aby ju upratal, tak aj tak to uzbten vztah detmi poznacilo. Nie je ani jeho mamzelka, ani dieta jej nepsravil za tie roky. Na stuzkovu chce syn, aby sme sli ako rodina - ja, otec a sestra. Nevidim dovod tam tahat osobu, ktora mojmu ex stoji akurat tak na zahrievanie postele. Nie je ani jeho manzelka, nie je ani matkou jeho surodencov. Jednoducho tam nebude. A neboj, k ex sa budem spravat milo, ani flirtovat nebudem 😅, nedajboze by ma opat zacal otravovat.. co bolo uz aj za vztahu s jeho aktualnou partnerkou.

nyusika
6. sep 2025
@barka1

@nyusika Nevieme spolu fungovat, nemáme sa radi a naše deti by tým velmi trpeli. Ale to nezanemna, že sa nemozeme párkrát do roka premoct a pe hodin spolu vydržat za jednym stolom.

@barka1 a sú tam prítomní aj vaši noví partneri ? Keď nie, stále sa tvárite ako neexistujúca rodina - kvôli deťom

barka1
6. sep 2025
@nyusika

@barka1 a sú tam prítomní aj vaši noví partneri ? Keď nie, stále sa tvárite ako neexistujúca rodina - kvôli deťom

@nyusika moj partner tam nie je, tak ako ja nechodím s ním a s jeho detmi zapalovat sviecku na hrob jeho prvej ženy. Do tej rodiny este nepatrim a dlho nebudem.
Moj ex partnerky striedat. S jednou a jej detmi sme oslavovali asi 3x spoločne. Ako "velká rodina". Po roku už tou "rodinou" nie sme. Buduci rok možno bude ina a jej deti...a potom dalšia a dalšia...konštantní sme len ja, moje deti a ich otec. A babičky.
Už chápeš ten rozdiel?
A je uplne jedno, ako sa tvarime. Nechceme byt spolu s ex ako partneri, toto nám je už roky jasné a nikdy sa to už nezmeni. Robíme to LEN pre deti, ktoré si to velmi cenia a užívaju. A ich šťastie a radost je pre mna viac než názor pripadnej ukrivdenej súcasnej partnerky mojho ex.

cacianka
6. sep 2025
@nyusika

@anonym_autor minimalne sa o to treba snazit.
aj ty - aj tvoj EX

mne by sa tiez neoacilo, kebyze sa moj sucasny partner hra so sovolu ex na rodinu

podla mna mas aj ty problem s akceptovanim jeho partnerky

@nyusika autorku považujem za normálnu zrelú a pri rozume ženu. To že s ex oslávia 3x do roka sviatky ich detí , je podľa mňa veľmi zdravé a rozumne správanie, učia deti vzorom že aj keď nie sú ako ich rodičia spolu, majú všetko medzi sebou vyriešené, maju nastavenia s rozumom, nepredvádzaju svoje egá , neriešia žabomyšie naťahovačky, deti tak vidia, že sa dá žiť a komunikovať slušne, vychádzať spolu ako slušní ľudia. Dáva im to základ že nebudú odsudzovať a dehonestovat 1 rodiča lebo ego druhého je vo vesmíre. Podľa mňa autorka nemá problém s akceptovaním novej partnerky ako takej, ale tým ako sa nová partnerka prilepila na chlapa s 3 deťmi a práve ona ich neakceptuje, nesnažila sa nájsť si k nim cestu, nemá ich rada, lebo uzurpuju jej milenca. Ona dobre vedela do čoho ide, mala si to riadne zvážiť kým sa dala dokopy na spolužitie s týmto chlapom, alebo dať ruky preč a nájsť si ineho zabezpečeneho chlapa ale už bez záväzkov. Deti veľmi dobre vycítia, kto ich má rád, kto ich akceptuje a berie ako súčasť muža ktorého miluje,( a nie je to mama). Deti si myslíš privítajú takého človeka na oslave svojich narodenín ? Už to že ju musia nejako strpieť v otcovom živote a byte keď tam chodia, ešte neznamená že ju musia strpieť na oslave. Ja praveze kvitujem takéto vysporiadané vzťahy, nepovažujem ich za divadlo ani za deptanie deti. To že tebe sa to nepáči a len tu hundreš, je len a len tvoj problém, vysvetľuje to tvoju nevyrovnanosť s tvojou skúsenosťou.
Apropo- aj môj muž má s ex dieťa, a ja som si k nemu našla cestu, aj som ho podporovala aby mali pekný a dobrý vzťah, vôbec mi nevadilo že sa stretávajú, volajú si, že platí, dokonca keď potreboval som mu radila, smerovala , komunikovala aby sa vedel sám čo najlepšie rozhodnú, postupovať, a budovať vzťah. Nikdy som mu nebola prekážkou k dieťaťu, skôr oporou.

cacianka
6. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor ale vy už nie ste rodina, ty to nechapes? Obzvlast keď už má muž novú partnerku.
Neviem, naco mas pocit dám montovať do novej rodiny? Stara sa o deti? Stara. Tak čo chceš ďalej? Daj sa do kopy po rozchode alebo si nájdi chlapa. A dietom vysvetli, ze ste tu stále pre nich, ako ich milujúci rodicia ale inak mate už každý svoje rodiny.

@lienka.7 ale sú rodina, aj keď rozdelená, lebo sú rodičia a to je najdôležitejšie.
Netuším kde ste vy dve či tri nabrali, že autorka nie je zmierená, a robí nejaké rozbroje a útoky voči novej frajerke ? Autorka je matka tých spoločných deti, jej ex je otec tých detí a je úplne normálne keď majú medzi sebou korektné vzťahy. Keď ti na koni čítam, ako sa po rozvode správajú niektorí rodičia voči sebe, ake toxické správanie musia zažívať ich deti ktoré sa na svet nepýtali, že musia akceptovať jeb.nutych rodičov aj v detstve aj dospelosti lebo veď " otíc a manka sa najvác" , tak mi znie príbeh tejto autorky ako anjelská hudba

anonym_73cc95
6. sep 2025
@cacianka

@lienka.7 ale sú rodina, aj keď rozdelená, lebo sú rodičia a to je najdôležitejšie.
Netuším kde ste vy dve či tri nabrali, že autorka nie je zmierená, a robí nejaké rozbroje a útoky voči novej frajerke ? Autorka je matka tých spoločných deti, jej ex je otec tých detí a je úplne normálne keď majú medzi sebou korektné vzťahy. Keď ti na koni čítam, ako sa po rozvode správajú niektorí rodičia voči sebe, ake toxické správanie musia zažívať ich deti ktoré sa na svet nepýtali, že musia akceptovať jeb.nutych rodičov aj v detstve aj dospelosti lebo veď " otíc a manka sa najvác" , tak mi znie príbeh tejto autorky ako anjelská hudba

@cacianka Tie, ktoré to nechápu sa proste nevyrovnali s tým, že ich milenci majú už svoju rodinu. Nie sú schopné prijať fakt že rodina je a bude prvoradá a patrí do nej aj matka detí. Na toto treba myslieť, keď si žena nájde milenca, ktorý má isté záväzky. Tam musí byť veľmi zrelá tá milenka, rozumná, inteligentná. Takých je minimum.

tiezjedna
6. sep 2025
@nyusika

@tiezjedna nmne je jedno, ako žijú iní ľudia
Píšem, ako to vnímam ja
Mne by vadilo, pokiaľ by sa moh partner hral na šťastnú rodinu kvôli deťom so svojou nezadanou ex

@nyusika neviem, kde si vyčítala, že sa hrajú na šťastnú rodinu. Proste sú rodicia. Rozumní a podľa toho sa správajú. Len vy tu chytáte hysterické záchvaty a konštruujete scenáre, ktoré nikdy nenastali.

tiezjedna
6. sep 2025
@anonym_73cc95

@cacianka Tie, ktoré to nechápu sa proste nevyrovnali s tým, že ich milenci majú už svoju rodinu. Nie sú schopné prijať fakt že rodina je a bude prvoradá a patrí do nej aj matka detí. Na toto treba myslieť, keď si žena nájde milenca, ktorý má isté záväzky. Tam musí byť veľmi zrelá tá milenka, rozumná, inteligentná. Takých je minimum.

@anonym_73cc95 podľa tunajšej vzorky ani jedna…

anonym_73cc95
6. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_73cc95 podľa tunajšej vzorky ani jedna…

@tiezjedna Veru ani jedna. Ak toho nie sú schopné, nemajú skákať na chlapov s deťmi a hľadať si milencov medzi slobodnými.

cacianka
6. sep 2025
@anonym_73cc95

@anonym_73cc95 plný koník je žien, ktoré vyplakávajú, a opodstatnené, že exovi ego nedovolí platiť na svoje deti, svoju krv normálne výživné, robia prieťahy, radšej by do basy išli len aby neplatili svojej hnusnej exke na nové " kabelky ", lebo veď predsa netolerovala nevery, alkohol, gembling, mamičkárenie, kamošov s fľaškou, rybárčenie, poľovníctvo, prizivnictvo čo jedna žena predsa tolerovat musí. Vyplakávajú že biotatkovia na deti kašľú celé roky, a keď sa objavia alebo komunikujú tak len aby ublížili exke cez deti.
Tu sa však stretli 2 rozumní ľudia, ktorí sa už nehrajú na pôvodnú rodinu, ale pre deti dávajú vzor slušného správania a komunikácie rodičov, už to kole oči a idú útoky. Útočia nevyrovnani, frustrovaní a nespokojní, že oni to tak slušne nemajú

anonym_417024
6. sep 2025
@nyusika

@barka1 tak keď to tak veľmi záleží na šťastí vašich detí, nemali ste sa rozvádzať.
Fakt netuším, čo tým hraním sa na rodinu sledujete.

@nyusika ty toto nie si asi schopna pochopit, kedze vlastne deti nemas. To nemyslim v zlom, ale nedokazes sa do toho vzit, aky je to pocit ze ti zalezi viac na spokojnosti vlastneho dietata ako na vlastnej spokojnosti. Lebo toto co tu tu pises je sposobene tym, ze to nemas odzite.

anonym_b95f77
6. sep 2025
@lenka.25

A to nehovorím o tom že pokial je dieťa malé , môže mat z toho v hlave akurát tak zmätok . Určite nechápe , prečo jeden deň su na obede ako “rodina “ a druhy víkend ide k tatovi , ktorý je tam s nejakou Lenkou

@lenka.25 deti to tak nevnímajú ako dospelí im je dôležité ze maju milujúcich ľudí okolo seba a je jedno ako dlho kde je s kým,aj v úplných rodinach muži su na týždňovkach alebo dlhšie preč ale o to nejde ale o to ze aj ked dieťa nieje s rodičom bez ohľadu či je v škole rodic v práci rodic u seba doma alebo na týždňovke vie ze je pre neho a prinasa mu pokoj istotu stabilitu
Jasné ze by bolo ideálne keby rodičom to vždy vyšlo ale ked uz nie čo ja som zas názoru toho aby rodicia neboli spolu ak nemá byť každodenný pokoj lebo taký stres to je horšie ako ked je a rodičmi osamote alebo aj spolu na oslavách kde je pozitívna atmosféra pre to dieťa

lenka.25
6. sep 2025
@anonym_b95f77

@lenka.25 deti to tak nevnímajú ako dospelí im je dôležité ze maju milujúcich ľudí okolo seba a je jedno ako dlho kde je s kým,aj v úplných rodinach muži su na týždňovkach alebo dlhšie preč ale o to nejde ale o to ze aj ked dieťa nieje s rodičom bez ohľadu či je v škole rodic v práci rodic u seba doma alebo na týždňovke vie ze je pre neho a prinasa mu pokoj istotu stabilitu
Jasné ze by bolo ideálne keby rodičom to vždy vyšlo ale ked uz nie čo ja som zas názoru toho aby rodicia neboli spolu ak nemá byť každodenný pokoj lebo taký stres to je horšie ako ked je a rodičmi osamote alebo aj spolu na oslavách kde je pozitívna atmosféra pre to dieťa

@anonym_b95f77 zažila som to , takze píšem , ako to dieťa mojho muža vnímalo . Ešte par rokov po rozvode rodičov dúfalo , že sa rodičia dajú dokopy . Ale možno by to tak nebolo , keby ho tým nekŕmila jeho vlastná matka . Tak ako pri všetkom aj tu platí , že na toto neexistuje jeden vzorec . Lebo ani správanie obidvoch expartnerov nie je nikde rovnaké .

anonym_b95f77
6. sep 2025
@lenka.25

@anonym_b95f77 zažila som to , takze píšem , ako to dieťa mojho muža vnímalo . Ešte par rokov po rozvode rodičov dúfalo , že sa rodičia dajú dokopy . Ale možno by to tak nebolo , keby ho tým nekŕmila jeho vlastná matka . Tak ako pri všetkom aj tu platí , že na toto neexistuje jeden vzorec . Lebo ani správanie obidvoch expartnerov nie je nikde rovnaké .

@lenka.25 jasné s tým súhlasím aj to sa deje že aj exmanželky to nemajú vysporiadané a riešia to cez deti

anonym_6752fa
6. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika nie neprekáža . Aj si vedľa nej sadnem. Aj ju pozdravím keď ju v meste samú vidím.

anonym_c08c8b
6. sep 2025
@cacianka

@nyusika autorku považujem za normálnu zrelú a pri rozume ženu. To že s ex oslávia 3x do roka sviatky ich detí , je podľa mňa veľmi zdravé a rozumne správanie, učia deti vzorom že aj keď nie sú ako ich rodičia spolu, majú všetko medzi sebou vyriešené, maju nastavenia s rozumom, nepredvádzaju svoje egá , neriešia žabomyšie naťahovačky, deti tak vidia, že sa dá žiť a komunikovať slušne, vychádzať spolu ako slušní ľudia. Dáva im to základ že nebudú odsudzovať a dehonestovat 1 rodiča lebo ego druhého je vo vesmíre. Podľa mňa autorka nemá problém s akceptovaním novej partnerky ako takej, ale tým ako sa nová partnerka prilepila na chlapa s 3 deťmi a práve ona ich neakceptuje, nesnažila sa nájsť si k nim cestu, nemá ich rada, lebo uzurpuju jej milenca. Ona dobre vedela do čoho ide, mala si to riadne zvážiť kým sa dala dokopy na spolužitie s týmto chlapom, alebo dať ruky preč a nájsť si ineho zabezpečeneho chlapa ale už bez záväzkov. Deti veľmi dobre vycítia, kto ich má rád, kto ich akceptuje a berie ako súčasť muža ktorého miluje,( a nie je to mama). Deti si myslíš privítajú takého človeka na oslave svojich narodenín ? Už to že ju musia nejako strpieť v otcovom živote a byte keď tam chodia, ešte neznamená že ju musia strpieť na oslave. Ja praveze kvitujem takéto vysporiadané vzťahy, nepovažujem ich za divadlo ani za deptanie deti. To že tebe sa to nepáči a len tu hundreš, je len a len tvoj problém, vysvetľuje to tvoju nevyrovnanosť s tvojou skúsenosťou.
Apropo- aj môj muž má s ex dieťa, a ja som si k nemu našla cestu, aj som ho podporovala aby mali pekný a dobrý vzťah, vôbec mi nevadilo že sa stretávajú, volajú si, že platí, dokonca keď potreboval som mu radila, smerovala , komunikovala aby sa vedel sám čo najlepšie rozhodnú, postupovať, a budovať vzťah. Nikdy som mu nebola prekážkou k dieťaťu, skôr oporou.

@cacianka cize deti novú partnerku strpieť nemusia, ale ona ich ano.
Možno by boli vzťahy lepšie aj vtedy, keby im ta nova partnerka mohla aj niečo povedať, a nie, ako tu často citame na fórach, ze si ex neželá, aby sa im nová starala do výchovy a čokoľvek im hovorila. Pokial ide o platenie, to uz je niečo iné. To im ma kúpiť pomaly všetko, a to doslova od vložiek po zimnú bundu. Ale inak ma byt ticho.

anonym_b95f77
6. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika to by bol ten ideálny príklad lebo ked rodičom naozaj záleží na deťoch,ja by som nechcela aby súčasná môjho ex sa citila menejcenna alebo odstrcena ak majú regulerny vzťah(nerobilo by to dobrotu)veď tak ako deti sú súčasť života muža tak aj jeho priateľka

lienka.7
6. sep 2025
@cacianka

@cacianka byt rodičom a rodinou sú 2 rozdielne veci. Ale ze uplne. Za mna je samozrejmosťou mat korektne medzi rodičmi, ale aj fakt, že ex je už ex. Komunikovať o škole, lekároch a pod
taktiez primerane na dieta platit, a to nielen vyzivne, ale aj ostatné náklady. Mam napr.kamarata, ktorý ex kompenzuje, keď je so synom na OCR. Maju naozaj korektný vzťah, pokojne by som povedala, že dokonca aj lepší, ako keď boli manželia, ale žiadne spoločne oslavy ani dovolenky sa nekonajú. Mnohé si tu uzurpuju, ze za to, ze oni boli tie prve, tak maju pomaly nejaké výsostne postavenie a všetko musí byť podľa nich. Nedajbože, keď si chlap dovolí mat ešte ďalšie deti, to je pomaly ako koniec sveta, lebo len tie ich deti sú tie prve a najdôležitejšie. Je tu o tom plný kon, stačí si tie debaty prečítať. A hrať sa 3x do roka na nejakú rodinku a stretnúť sa na oslave v reštaurácii je vyslovene trápne. U malých detí im to spôsobuje iba chaos v hlavičke, ti starší snáď sú schopní pochopiť, že otec ci mama maju uz svoj nový život, cize nejaky sviatok nemusia silou mocou sláviť nasilu spolu ako rodina, ktorou už mimochodom dávno nie sú. Podobne co sa tyka nejakých spoločných dovoleniek. Inak sranda pohľad je aj ten, že nová partnerka ma všetko akceptovať, ale stara nemusi nič. To myslím hovorí za všetko.

nyusika
6. sep 2025
@anonym_417024

@nyusika ty toto nie si asi schopna pochopit, kedze vlastne deti nemas. To nemyslim v zlom, ale nedokazes sa do toho vzit, aky je to pocit ze ti zalezi viac na spokojnosti vlastneho dietata ako na vlastnej spokojnosti. Lebo toto co tu tu pises je sposobene tym, ze to nemas odzite.

@anonym_417024 keď ti tak záleží na a šťastí svojich vlastných detí, nerozvadzaj sa

nyusika
6. sep 2025
@anonym_73cc95

@tiezjedna Veru ani jedna. Ak toho nie sú schopné, nemajú skákať na chlapov s deťmi a hľadať si milencov medzi slobodnými.

@anonym_73cc95 ja mám skôr pocit, že väčšina ex bez nového partnera má problém akceptovať novú rodinu svojho bývalého

anonym_417024
6. sep 2025
@nyusika

@anonym_417024 keď ti tak záleží na a šťastí svojich vlastných detí, nerozvadzaj sa

@nyusika nechystam sa rozvadzat😘

anonym_c08c8b
6. sep 2025
@anonym_1fccad

@anonym_c08c8b Moja, ty si iny uzlik komplexov. Ja som sa rozviedla po 17 rokoch, spolu sme boli 20 rokov s ex a nikdy by som s nim uz rodinu tvorit nechcela. Priatelku mojho ex mam rada, nestretavame sa. Deti ju velmi nemusia, lebo mala voci nim par vystupov. Aj ked som ho potom poziadala, aby ju upratal, tak aj tak to uzbten vztah detmi poznacilo. Nie je ani jeho mamzelka, ani dieta jej nepsravil za tie roky. Na stuzkovu chce syn, aby sme sli ako rodina - ja, otec a sestra. Nevidim dovod tam tahat osobu, ktora mojmu ex stoji akurat tak na zahrievanie postele. Nie je ani jeho manzelka, nie je ani matkou jeho surodencov. Jednoducho tam nebude. A neboj, k ex sa budem spravat milo, ani flirtovat nebudem 😅, nedajboze by ma opat zacal otravovat.. co bolo uz aj za vztahu s jeho aktualnou partnerkou.

@anonym_1fccad už len na tvojom vyjadrovaní o novej partnerke tvojho ex je vidno, ako ju "mas rada". Reči ze mu iba zahrieva posteľ svedčia naozaj o tom, ze si plne nad vecou.
A ze si dovolila niečo povedať tvojim deťom? Pokial sú tie tvoje deti v jej domácnosti, tak áno, ma to plne právo. Ako sa tu s obľubou píše, moja domácnosť, moje pravidlá. To si im ty mala vysvetliť. Ale chápem, nevydalo.

anonym_73cc95
6. sep 2025
@nyusika

@anonym_73cc95 ja mám skôr pocit, že väčšina ex bez nového partnera má problém akceptovať novú rodinu svojho bývalého

@nyusika Akú rodinu? Veď ste len milenci.

zaba21
6. sep 2025

@anonym_autor
Rozvedená som 10 rokov, nežili sme spolu už cca 2 roky predtým. V manželstve sme sa postupne odcudzili, muž si neskôr našiel partnerku, čo definitívne viedlo k rozvodu, ktorý som iniciovala ja.
V čase, keď sme sa rozišli mali deti 15 a 21 rokov. Aj po rozchode sme ostali rodičmi a áno, zvykli sme stretnúť v reštaurácii a osláviť narodeniny ...ja, bývalý muž, syn, dcéra s priateľom, neskôr manželom.
Dokázali sme spolu prísť a byť pri našich deťoch pri ich významných dňoch : synova stužková, dcérine promócie, dcérina malá svadba, krstiny našich vnúčat...
Nie my sa nehráme na rodinu, deťom je jasné, že rodičia sa rozišli, ale vážia si, že dokážeme spolu komunikovať a v prípade nutnosti si aj pomôcť. Na doplnenie, ja mám partnera už dlhé roky, nežijeme spolu, nestretáva sa s mojou rodinou,tak nám to vyhovuje. Bývalý manžel mal viac partneriek, na oslavy ich nevolal, ja by som v zásade nemala problém sa stretnúť, ak by to bola stála partnerka a s deťmi by si rozumeli, ale záleží to od nastavenia zúčastnených.

tiezjedna
6. sep 2025
@anonym_883008

@tiezjedna a tiez o tom novy partneri xakladali diskusie an koniku a takto opisovali ex?

@anonym_883008 určite, a nie raz.

tiezjedna
6. sep 2025
@lienka.7

@cacianka byt rodičom a rodinou sú 2 rozdielne veci. Ale ze uplne. Za mna je samozrejmosťou mat korektne medzi rodičmi, ale aj fakt, že ex je už ex. Komunikovať o škole, lekároch a pod
taktiez primerane na dieta platit, a to nielen vyzivne, ale aj ostatné náklady. Mam napr.kamarata, ktorý ex kompenzuje, keď je so synom na OCR. Maju naozaj korektný vzťah, pokojne by som povedala, že dokonca aj lepší, ako keď boli manželia, ale žiadne spoločne oslavy ani dovolenky sa nekonajú. Mnohé si tu uzurpuju, ze za to, ze oni boli tie prve, tak maju pomaly nejaké výsostne postavenie a všetko musí byť podľa nich. Nedajbože, keď si chlap dovolí mat ešte ďalšie deti, to je pomaly ako koniec sveta, lebo len tie ich deti sú tie prve a najdôležitejšie. Je tu o tom plný kon, stačí si tie debaty prečítať. A hrať sa 3x do roka na nejakú rodinku a stretnúť sa na oslave v reštaurácii je vyslovene trápne. U malých detí im to spôsobuje iba chaos v hlavičke, ti starší snáď sú schopní pochopiť, že otec ci mama maju uz svoj nový život, cize nejaky sviatok nemusia silou mocou sláviť nasilu spolu ako rodina, ktorou už mimochodom dávno nie sú. Podobne co sa tyka nejakých spoločných dovoleniek. Inak sranda pohľad je aj ten, že nová partnerka ma všetko akceptovať, ale stara nemusi nič. To myslím hovorí za všetko.

@lienka.7 bože, ty si zlá, trapná a blbá... viac k tomu netreba🙄

tiezjedna
6. sep 2025

Inak z tejto diskusie jasne vyskakuje, že "nextky" svoju rolu nepobrali. Majú chlapa zo second handu, so záväzkami, ale rady by boli originál... No nebudú. Nikdy. Tak to proste bolo, je a bude.

anonym_73cc95
6. sep 2025
@tiezjedna

Inak z tejto diskusie jasne vyskakuje, že "nextky" svoju rolu nepobrali. Majú chlapa zo second handu, so záväzkami, ale rady by boli originál... No nebudú. Nikdy. Tak to proste bolo, je a bude.

@tiezjedna A jediní, kto sa chce hrať na rodinu je práve tá next a nie ex. Vyplýva to z tejto diskusie. No next už rodina nebude. Jedna rodina už totiž existuje.

lienka.7
6. sep 2025
@tiezjedna

@lienka.7 bože, ty si zlá, trapná a blbá... viac k tomu netreba🙄

@tiezjedna no keď ti vravíš ty...vrchol múdrosti.