icon

Tolerujete nadštandardný vzťah partnera s jeho ex?

5. sep 2025

Keď už máme tu možnosť anonymnej diskusie...ak máte partnera, ktorý ma deti s predchádzajúceho vzťahu.... Ak vychádza nadštandarde so svojou ex (čisto čo sa týka detí), tolerujete to? Ja som v pozícii tej ex s nadštandardným vzťahom, všetko v rámci pevných hraníc, týkajúcich sa detí. Ale, napr. keď majú deti narodeniny, ideme si spolu sadnúť do reštaurácie....

Strana
z5
maciatkolulu
6. sep 2025
@tiezjedna

Inak z tejto diskusie jasne vyskakuje, že "nextky" svoju rolu nepobrali. Majú chlapa zo second handu, so záväzkami, ale rady by boli originál... No nebudú. Nikdy. Tak to proste bolo, je a bude.

@tiezjedna takto som next a som úplne v pohode aj s našim synom. Takže to je od prípadu k prípadu a môžem ti povedať tiež,že som aj ex a teda k svojmu ex cítim všeličo,ale to,že by sme boli originál rodina,to fakt nie. To sa snažia nahovoriť ženské medzi sebou ,aby si cicikali duše....že nextky sú nešťastné suky a ich ex sa zvíja v kŕčoch smútku za nimi....no nie. Vážne nie. Pre niečo sú si ex. A naozaj si priznajme,že nie,nie je pravidlo,čo robil jednej,budu robiť druhej. To je zase taká náplasť na zranenú dušu. Veľa párov ,nových sú reálne spokojní,lepšie si priznať,že dofrasa,nie sme spolu šťastní,môžeme sa rozísť v kľude,ako prežívať v nefunkčných vzťahoch. A aj v prípade autorky je vidieť nevraživosť k nextke. A dosť okato. To,že niekto niekomu porodí dieťa,neznamená,že sú rodina do konca života. Áno sú rodičia,ale nie rodina. Teda originál. To je úplne smiešne si myslieť. Ak by mali byť,asi by sa nerozvadzali.

anonym_b95f77
6. sep 2025

Ja chápem všetky strany ale tak v prvom rade záleží od chlapa teda ked je reč aj o chlapoch že ako to ma a ako berie ,, novú,, či si sadli či akceptuju svoje životy či chce/chcu ďalšie deti ako to ma s ex a tak, proste nie za všetko môže ex ked dotyčná ma vzťah s mužom ale ja som radšej nech ten exchlap/otec ma plnohodnotný vzťah aby bol aj príklad pre tie deti a kľudne aj ďalších bratov sestry ale tak to záleží v tom konkrétnom partnerstve čo chcú vzájomne

anonym_b95f77
6. sep 2025

Proste deti otca milujú a mne napríklad záleží na tom človeku nie kvôli sebe lebo keby neboli deti tak by som ani ň nemala čo sním ale keďže ja milujem deti tak mi bude záležať na ludoch co oni budú milovať ci to je ich otec i ked pre mňa ,,kkt,, ci jeho žena pre mňa ,,harpia,,, ci priatelka syna aj ked sa mi nebude páčiť 🫣hlavne nech su spokojní a tu svoju spokojnosť môžu odovzdávať ďalej

tiezjedna
6. sep 2025
@maciatkolulu

@tiezjedna takto som next a som úplne v pohode aj s našim synom. Takže to je od prípadu k prípadu a môžem ti povedať tiež,že som aj ex a teda k svojmu ex cítim všeličo,ale to,že by sme boli originál rodina,to fakt nie. To sa snažia nahovoriť ženské medzi sebou ,aby si cicikali duše....že nextky sú nešťastné suky a ich ex sa zvíja v kŕčoch smútku za nimi....no nie. Vážne nie. Pre niečo sú si ex. A naozaj si priznajme,že nie,nie je pravidlo,čo robil jednej,budu robiť druhej. To je zase taká náplasť na zranenú dušu. Veľa párov ,nových sú reálne spokojní,lepšie si priznať,že dofrasa,nie sme spolu šťastní,môžeme sa rozísť v kľude,ako prežívať v nefunkčných vzťahoch. A aj v prípade autorky je vidieť nevraživosť k nextke. A dosť okato. To,že niekto niekomu porodí dieťa,neznamená,že sú rodina do konca života. Áno sú rodičia,ale nie rodina. Teda originál. To je úplne smiešne si myslieť. Ak by mali byť,asi by sa nerozvadzali.

@maciatkolulu ja som narážala na to, že "next" si myslia, že sú originál... Tak to tu z tých výlevov vypadá. A áno, súhlasím, je to prípad od prípadu. Ale zrovna v prípade autorky, ktorá niekoľkokrát opakovala, že obedy s bývalým manželom absolvuje 3x za rok a opakovane za to dostala naložené, že sa "hrá na rodinu", mi príde, že niektoré "nextky" si nevidia do huby a nepochopili svoju rolu.

anonym_b95f77
6. sep 2025
@tiezjedna

@maciatkolulu ja som narážala na to, že "next" si myslia, že sú originál... Tak to tu z tých výlevov vypadá. A áno, súhlasím, je to prípad od prípadu. Ale zrovna v prípade autorky, ktorá niekoľkokrát opakovala, že obedy s bývalým manželom absolvuje 3x za rok a opakovane za to dostala naložené, že sa "hrá na rodinu", mi príde, že niektoré "nextky" si nevidia do huby a nepochopili svoju rolu.

@tiezjedna ja síce niesom next ale prečo by neboli originál,veď je jedno ze chlap ma deti môže mať aj ďalšie veď pre niečo ex je ex a ona je TÁ pri ktorej je ... veď ona možno tiez môže byť tá čo budú mať deti a rozidu sa ajtak.a z next sa stane ex v tej istej role😃
zbytocne sa rieši horšia lepšia pozícia

anonym_1fccad
6. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_1fccad už len na tvojom vyjadrovaní o novej partnerke tvojho ex je vidno, ako ju "mas rada". Reči ze mu iba zahrieva posteľ svedčia naozaj o tom, ze si plne nad vecou.
A ze si dovolila niečo povedať tvojim deťom? Pokial sú tie tvoje deti v jej domácnosti, tak áno, ma to plne právo. Ako sa tu s obľubou píše, moja domácnosť, moje pravidlá. To si im ty mala vysvetliť. Ale chápem, nevydalo.

@anonym_c08c8b Nuz preto ani do jej domacnosti ist nechcu, ze? (mmch to ani nie je jej domacnost, co si budeme vysvetlovat)

anonym_9d6d3f
6. sep 2025
@anonym_1fccad

@anonym_c08c8b Nuz preto ani do jej domacnosti ist nechcu, ze? (mmch to ani nie je jej domacnost, co si budeme vysvetlovat)

@anonym_1fccad mozno tam nechcú chodit lebo mas na novú priateľku ich otca take reči ake tu🤷🏼‍♀️ deti casto vnímajú aj ked si myslíme ze nepočujú.

anonym_1fccad
6. sep 2025
@anonym_9d6d3f

@anonym_1fccad mozno tam nechcú chodit lebo mas na novú priateľku ich otca take reči ake tu🤷🏼‍♀️ deti casto vnímajú aj ked si myslíme ze nepočujú.

@anonym_9d6d3f Garantujem ti, ze nemam..my sa o nej absolutne nikdy nerozpravame - ze sa k nim spravala zle, mi povedali nasi znami. Moje deti su take korektne k otcovi, ze by si nepovedali povedat ani makke f. Ja s nou vychadzam lepsie ako s mojim ex, nemam dovod k nej nic negativne citit. Ale teda tema sa netyka mna, lebo ja s mojim ex nevychadzam vobec dobre a o nadstandardnych vztahoch ako v pripade autorky, by som len mohla snivat, pan byvaly manzel ma ani nezdravi, ked sa stretneme, pozdravome sa iba my zeny a on odvrati hlavu. Ja som rada, ked o nom nepocujem, to ze ideme na stuzkovu v tejto konstelacii je synove zelanie, nie moje. Avsak, to ze pojde - tiez nie je iste...kedze citi voci mne taku zast..

obludamala
7. sep 2025
@nyusika

pre vsetky ex, ktore si myslia, ze maju nadstandardne vztahy a maju potrebu sa aj nadalej stretavat ako kompletna rodina - verim, ze vam pri tychtro stretnutiach neprekaza ani aktualna partnerka vasho byvaleho 🙂

@nyusika mne by vôbec neprekážala. Naopak môj nový partner je často ucastny. Ved sme dospeli ľudia a robíme to kvôli dieťaťu.

obludamala
7. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa takýto vzťah s expartnerom, kde nechate svoje bývalé krivdy bokom a sústrediť sa na šťastie dieťaťa by mal mať každý inteligentný par. My tak tiež fungujeme. Jasne ze ex ma sem tam aj na štve, ale veľakrát si kusnEm do jazyka, lebo viem, že synovi na tom extrémne záleží, aby sme boli k sebe normálni.

nyusika
7. sep 2025
@obludamala

@nyusika mne by vôbec neprekážala. Naopak môj nový partner je často ucastny. Ved sme dospeli ľudia a robíme to kvôli dieťaťu.

@obludamala aj čítate, čo píšem ?
Je to OK, ak sú pozvaní aj súčasní partneri.

anonym_c08c8b
7. sep 2025
@anonym_1fccad

@anonym_9d6d3f Garantujem ti, ze nemam..my sa o nej absolutne nikdy nerozpravame - ze sa k nim spravala zle, mi povedali nasi znami. Moje deti su take korektne k otcovi, ze by si nepovedali povedat ani makke f. Ja s nou vychadzam lepsie ako s mojim ex, nemam dovod k nej nic negativne citit. Ale teda tema sa netyka mna, lebo ja s mojim ex nevychadzam vobec dobre a o nadstandardnych vztahoch ako v pripade autorky, by som len mohla snivat, pan byvaly manzel ma ani nezdravi, ked sa stretneme, pozdravome sa iba my zeny a on odvrati hlavu. Ja som rada, ked o nom nepocujem, to ze ideme na stuzkovu v tejto konstelacii je synove zelanie, nie moje. Avsak, to ze pojde - tiez nie je iste...kedze citi voci mne taku zast..

@anonym_1fccad počúvaj, ty si normalne stelesnením dobroty a neviem čoho ešte. Vrátane tvojich tip top výchovaných deti. Len akosi nechapem, prečo si teda tou ex.

subartic
7. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_1fccad počúvaj, ty si normalne stelesnením dobroty a neviem čoho ešte. Vrátane tvojich tip top výchovaných deti. Len akosi nechapem, prečo si teda tou ex.

@anonym_c08c8b nuž možno preto že ona chcela byť ex. Nemala záujem prežiť zvyšok života s nejakým trtom . To tak býva po rozvode po 20 tich rokoch .

anonym_73cc95
7. sep 2025
@nyusika

@nyusika A načo by boli súčasní partneri v pôvodnej rodine? Deti tam potrebujú rodičov, nie milencov.

obludamala
7. sep 2025
@nyusika

@nyusika no ved ja s vami súhlasím 😀

anonym_1fccad
7. sep 2025
@anonym_c08c8b

@anonym_c08c8b Ach ty moja zufalka 😁. Vies preco som ex? Lebo som poziadala o rozvod. A mikochodom, mojho priatela by ani nenapadlo sa trepat na stuzkovu mojho syna, predpokladam ze ani priatelke mojho ex to nenapadlo.. to iba zuafalky ako ty si myslia, ze byvalky zufalo cakaju na svojho byvaleho manzela aby s nim mohli stravit romanticku chvilku pri veceri s detmi a dufaju, ze sa im vrati 🤣🤣🤣

cacianka
7. sep 2025
@anonym_c08c8b

@cacianka cize deti novú partnerku strpieť nemusia, ale ona ich ano.
Možno by boli vzťahy lepšie aj vtedy, keby im ta nova partnerka mohla aj niečo povedať, a nie, ako tu často citame na fórach, ze si ex neželá, aby sa im nová starala do výchovy a čokoľvek im hovorila. Pokial ide o platenie, to uz je niečo iné. To im ma kúpiť pomaly všetko, a to doslova od vložiek po zimnú bundu. Ale inak ma byt ticho.

@anonym_c08c8b ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Ak im nová partnerka otca dala najavo nezáujem, nejakú úroveň odporu či sa k deťom nesprávala korektne a ústretovo, tak tie deti nemajú ako odozvu pekný prístup, keď ich ona netoleruje - tak ani tie deti nemajú k nej blízky vzťahy. drviva väčšina žien tu na koni vyhlasuje, že dospelí ľudia si majú hľadať cestu k deťom, lebo len oni sú dospelí, majú mať rozum, empatiu, a len oni si v prvom rade zodpovední za to , aké vzťahy si vybudujú. Či už rodičia k deťom, starí rodičia k vnúčatám, súčasné partnerky k deťom partnera. Nerozporujem, že ak sú deti huckane napr. od matky proti iným, môže sa druhá strana snažiť, ale úspech nepríde. Ale táto autorka deti proti macoche nehucka

nyusika
7. sep 2025
@anonym_73cc95

@nyusika A načo by boli súčasní partneri v pôvodnej rodine? Deti tam potrebujú rodičov, nie milencov.

@anonym_73cc95 pôvodná rodina sa rozpadla, pôvodní partneri si založili nové rodiny... aspoň jeden z nich

anonym_73cc95
7. sep 2025
@nyusika

@anonym_73cc95 pôvodná rodina sa rozpadla, pôvodní partneri si založili nové rodiny... aspoň jeden z nich

@nyusika Vy ste manželia a máte deti?

maciatkolulu
8. sep 2025
@anonym_73cc95

@nyusika Vy ste manželia a máte deti?

@anonym_73cc95 inak ja nerozumiem stále dokola,deti,akoby to bol základ všetkého,no nie je.kolko je samoziviteliek? Asi to nebude ten Grund. Koľko žien si nabilo hubu presne na tomto...rýchlo otehotnieť mám ho chyteneho,sme pseudo rodina. Lebo mám s ním deti. Hold omyl.

himedzi
8. sep 2025
@lenka.25

Takto chcela fungovať ex uz teraz s MOJIM mužom . Akoze tráviť spolu narodeniny, meniny , stedrovecernu večeru s ich spoločným dieťaťom . Mužovi som rovno povedala , že na rodinku mali čas sa hrať počas trvania ich manželstva . Nie už po funuse. Chodila tr.kat kade - tade a potom sa chce hrať na rodinku ?! Som povedala , že keď to takto chce , môže to mať , ale bezo mňa .

@nyusika
@lenka.25 super, súhlasím

maciatkolulu
8. sep 2025
@cacianka

@anonym_c08c8b ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Ak im nová partnerka otca dala najavo nezáujem, nejakú úroveň odporu či sa k deťom nesprávala korektne a ústretovo, tak tie deti nemajú ako odozvu pekný prístup, keď ich ona netoleruje - tak ani tie deti nemajú k nej blízky vzťahy. drviva väčšina žien tu na koni vyhlasuje, že dospelí ľudia si majú hľadať cestu k deťom, lebo len oni sú dospelí, majú mať rozum, empatiu, a len oni si v prvom rade zodpovední za to , aké vzťahy si vybudujú. Či už rodičia k deťom, starí rodičia k vnúčatám, súčasné partnerky k deťom partnera. Nerozporujem, že ak sú deti huckane napr. od matky proti iným, môže sa druhá strana snažiť, ale úspech nepríde. Ale táto autorka deti proti macoche nehucka

@cacianka si bol au nich a vieš...či čakáš,že Tessa samozrejme napíše,denne do nich hucim,že otcova Jána in zobrala tatinka. 🤣Tieto presvedčivé reči,že autorka hento a ono,sú komické. Mne skôr autorka príde z toho ako píše,že naopak,tak si vyber.

cacianka
8. sep 2025
@maciatkolulu

@cacianka si bol au nich a vieš...či čakáš,že Tessa samozrejme napíše,denne do nich hucim,že otcova Jána in zobrala tatinka. 🤣Tieto presvedčivé reči,že autorka hento a ono,sú komické. Mne skôr autorka príde z toho ako píše,že naopak,tak si vyber.

@maciatkolulu nerozumiem reči tvojho kmeňa 😉

Strana
z5