Tolerujete partnerove vtipné poznámky o jedle?
ahojte, ako by ste reagovali pri partnerovi/mužovi na také výčitky, či pripomienky, ktoré majú byť akože zo srandy. Ale pre mňa 100x povedaný vtip už prestáva byť vtipom. Ide o komentáre keď si dám niečo sladké. napr prinesie od rodičov zákusky a na druhý deň ich akože zráta a komentuje, že ich bolo viac a kam to zmizlo... tak isto keď sme na nejakej oslave, robí na mňa, pri každom koláči, ktorý si zoberiem. už je to ozaj trápne, lebo teda áno, snažím sa trochu eliminovať sladké, no ale nedaj si, keď je príležitosť 😀 mám klasickú postavu, žiadnu nadváhu, BMI v norme. včera už ma to dožralo a povedala som mu, či je lakomý, alebo ako si to mám vysvetliť, že ma sleduje, čo a koľko zjem! pritom on je tu ten, čo má nadváhu.... viem, že sranduje, ale už je to trápne.
@maryetta sme spolu 3,5r, máme po 40ke... on vie, že sladké je moja slabosť, asi preto má potrebu byť vtipný.
@anonym_autor ak niekto pozná tvoje slabé miesto a vždy si nájde príležitosť ako ti ho pripomenúť akože vtipom nevhodnou poznámkou s dodatkom a veď to bol vtip môže to byť znakom človeka s poruchou osobnosti prvkami poruchy osobnosti alebo nesebaisteho človeka ktorý potrebuje druhych zhadzovať aby sa cítil lepšie. Nie je to ok správanie partner skutočný chlap nemá potrebu ti "kopať do zlomenej nohy" ani tvoje slabosti využívať ako zbraň
Moj partner take poznamky nema keby mal tak by som sa to snazila vyriesit rozhovorom a keby neprestal a ignoroval, ze sa kvoli tomu citim neprijemne tak by som uvazovala aj nad rozchodom. Pre mna vztah ma byt safe place, ma ma naplnat a obohacovat, podporvat... viac ako by som to dokazala sama a ak taky ucel nema pre mna prestava mat zmysel. Sranda je ak je to rovnako vnimane oboma stranami ak nie ide o urazky skryte za srandu a posmievanie, v neposlednom rade ziadna ucta a bezohladnost voci druhej osobe ktoru to zranuje.
@maryetta akože niekedy sa aj ja zasmejem na sebe, keď sa vyparí Nutela a robím, že ja nič, ja muzikant. ale najprv mi vyslovene povie, že mi poslali výslužku a potom komenty, že chýba zákusok. ja viem, že to sú také žabo-myšie vojny, ale...
@anonym_autor nie sú to žabomyšie vojny je to istý druh krutosti
@anonym_autor zobrala by som ho za ruku, odviedla k zrkadlu, vyhrnula nám obom tričká a povedala mu, nech sa dobre pozrie na nás oboch takto vedľa seba a keď bude mať také štíhle bruško ako ja, potom má právo sa ozvať. A vlastne ani vtedy nie 😀
Jaj a pri KAŽDOM jedle by som sa ho spýtala, či to musí spapkať, či si nechce dať radšej len pohár vody alebo list šalátu, že by to mu malo stačiť.
@sissy27 to by možno pomohlo pri zdravom normálnom chlapovi ale tam by to nebolo treba lebo ten by nepotreboval niekoho zhadzovať
Asi ma komplex zo svojej “dokonalej” postavy. Ja by som sa tych zakuskov ani nedotkla, radsej nech ich vyhodi ako by mi to pocital. Je to trapne. Alebo mu povedz, ze radsej ich zjes ty, aby nahodou este viac nepribral. A tiez by som zacala s pripomienkami pri jedle, kedze on ma tu nadvahu a mal by si davat pozor.
@anonym_autor na oslave:
ON: zase si si nabrala kopu zákuskov.
TY: neboj sa, každému hovorím že to je pre teba.
Vybavené.
@sova7 a čo má držať ústa a nechať si to? No ani náhodou, treba mu nastaviť zrkadlo. Urazí sa? No nech.
@sissy27 nemá držať ústa ale asi dosiahne iba to že to bude robiť ďalej a ešte radšej. Že sa urazí je úplne fuk tu ide o to že on ak nebude toto nájde si iné. Potrebuje si dokazovať a to sa nezmení.
Chyť ho príležitostne za tukový vak či faldu, riadne stlať a zahloď niečo veselé - rozprávaj o vyšportovaných postavách kolegov, vzdychaj pri hercoch - jeho to prejde, decko nezrelé !
No čo, jednoducho je lakomý a preto nechce aby si mu z tých koláčov jedla. A hovorí ti to preto, aby zamaskoval to, že je lakomý 😀
Buď by som mu povedala, že nech sa pozrie na seba, alebo keď by ma už dožral, všetky by som ich kydla do koša a rovno pred ním.
Čo to je za vtip aby mi niekto kontroloval čo a koľko zjem? Vidí že ti to vadí a ešte v tom aj pokračuje. By som sa vykašlala na jeho koláče, nech sa s nimi zadrhne. Lakomec nenažratý
spýtaj sa ho čo je na tom vtipne alebo čo tým ako rieši ? či má problem s pamätou, že ti pokazi chut, ked budeš mat viac kg ako ono aj tak ho do toho nič nieje
skus reagovat inak ako reaguješ,
pri chlapovi po 40 to akosi totálne proste nechapem
@anonym_autor v posteli mu povedz, ze "uz si dnu, nic necitim" a bude po srandickach 🙂
@anonym_afa206

Ja by som sa ho opýtala: A kde je problém?
Povedala by som mu, že ak to myslí ako vtip, tak je to trápne, a ak to myslí vážne, tak je to úbohé 🙄
@anonym_autor Aký požičaj, taký vráť.Opytala by som sa ho, keď s chuťou je, že či sa nebojí, že o chvíľu si naň nebude bez zrkadla vidieť
@lentakyterapeut áno, máš pravdu, niekedy pôsobí veľmi nezrelo. Variť si navarí, to mu problém nerobí...
@tanyan snažila som sa nereagovať na tie pohľady na oslave, snažila som sa neodpovedať na otázky, koľko koláčov chýba, ale bude sa v tom vŕtať kým nezareagujem. tak som včera pritvrdila s tým, že je asi lakomý, keď mu to tak chýba. Snáď bude nejaký čas pokoj.
@anonym_autor normálne by som mu povedala nech sa stará o svoj tanier a nech sleduje seba čo koľko zjedol nie mňa
Ja mám doma tiež takého, že si niekedy rypne. A to mu len poviem, že nie je moc v pozícii aby si robil srandu zo mňa(On je ten čo má obezitu). Takže veselo s úsmevom si dám.
@anonym_autor rieši si cez teba svoj komplex
@anonym_autor 3,5 roka ste spolu? A bývate spolu koľko? Myslím, že začínaš práve spoznávať svojho partnera a nebude to práve " pohodová jazda". Od tohto týpka, čo sa po 40 - tke " zvýšil " nemôžeš čakať naplnené šťastné partnerstvo. Prečo? Pretože toto nie sú žabomyšie vojny. Toto sú ťahy pasívno agresívne, manipulatívne a rozhodne to s humorom nemá nič spoločné. Ženy tu nepreháňajú, ak si myslíš, že áno, tak nie, bohužiaľ. Skús si prečíta knihu " Jedovatá slová", aby si vedela s kým máš tu česť.
@anonym_autor no musi to byt otravne ked stale o tom istom. Ja by som sa opytala, ci mi sanuje, alebo ze radsej zjem ja ako ty, aby si este viac nepribral.
@anonym_autor no normalne mu nabuduce pred zastupom svedkov povedz,ze tento vtip bol smiesny pred sto rokmi, takze ak sa snazi byt nasilu vtipny mohol by si vymysliet nieco nove ...
A ešte dodám, moja mama žije už 45 rokov s mojím otcom, ktorý je (okrem iného) presne takýmto spôsobom "vtipný." Mama má absolútne rozbité nielen trávenie, ale celé fyzické aj psychické zdravie. Pískanie v ušiach, závraty, viditeľné trasenie hlavy... Berie lieky a snaží sa žiť. Ale bez jeho "humoru" mohla mať oveľa kvalitnejší a menej problémový život.
Naozaj jej ofrfle každé sústo a ona sa potom schováva alebo radšej vynecháva jedlo, aby ho nemusela počúvať. Strašné je, že jemu je jedno či rýpe kvôli jedlu alebo niečomu inému. Jemu to prináša uspokojenie, keď druhých vyvádza z miery a dokazuje si tým svoju "šikovnosť."
Neviem preco ale mam z toho taky pocit ze mu ide o to aby ta vytocil. Alebo proste rypal do teba. I ked nema preco... mozno si takto kompenzuje svoje slabosti. Aby zhodil teba.
@maryetta Tiež si myslím, platí " nepovedz ty mne, poviem ja tebe". Zrejme chce predísť kritike. Je to hulvát, zvlášť ak si to dovolí v spoločnosti. Ja by sa rovno tam, na mieste, ohradila a raz prevzdy mu dala najavo, že toto už prekročilo normu!
Mne takto mama pokazila každú oslavu alebo stretnutie, proste príležitosť kde sa jedlo. Keď už boli pomaly dojedené, vždy zavalila: " no.... To je ale diéta toto". Raz som to nevydržala a povedala som jej, nech s tým už láskavo prestane. Ona na mňa vyvalene pozerala, že čo sa stalo, že po 40 rokoch mám problém. Faktom ale je, že som si uvedomila, že v jej prítomnosti mám problém sa normálne najesť. Našťastie s tým prestala.
Moj manzel je taky, sme spolu 10rokov, je to strasne otravne, nielen o jedle, hocicom co sa mi nepodari alebo aj podari, akoze uz som si aj zvykla a ignorujem to, ale on niekedy tak dlho bude “vtipny” dokym mu ja nedam svoju emociu, neviem ci ho to syti alebo co je za tym. Uz som mu to milionkrat hovorila, ze je to trapne a otravne a hnusne, ale nezmenil nic. Vzdy to uzavrie, ze ja som ta chybna, co sa nesmeje na jeho vtipoch ;) asi vies aky to ma vplyv na nas vztah, hlavne ked ma tak zhadzuje pred detmi, co absolutne neznasam.
teraz je to o kolacoch a neskor to bude o com ? O beznom jedle, ze si zjedla o rozok naviac ? Alebo, ze si jedina ktora mina vodu ? Elektriku ? Ze nejako minas peniaze na cokolvek ? Je to manipulativne, kontrolovane vsetko a tymto to zacina. Bud to okamzite stopnes alebo sa to bude nabalovat. Na rovinu mu povedz, ze nevies co sleduje tymi poznamkami. Ak kontroluje je to trapne a nie si male decko aby ta sledoval. Ak to ma byt akoze vtipne tak nech s tym okamzite prestane lebo taketo vtipy su vtipne len jemu a nikomu inemu. Nikoho taketo reci nezaujimaju. A uvidis ci sa to zmeni alebo ak chces s takymi recami zit, budes si musiet zvyknut...bud sa zmeni - nuz alebo aj nie.
Keď sa ti nepáčim, nájdi si inú, taka by bola odpoveď, začína to váhou zrejme by chcel aby si dala dáke kilo dole ale nevie to povedať, tak je viac než trápny, nabudúce bude rátať čo si za kolko kúpila atď.
tak mu odpovedz rovnako "vtipne" napriklad.. ja si mozes kolac dovolit na rozdiel od teba? sa bojis,ze schudnes ked ti to pojem? snazim sa ta dobehnut s vahou aby sme spolocne mohli chudnut .. a uvidis ze jeho ego zareaguje

@anonym_autor zobrala by som ho za ruku, odviedla k zrkadlu, vyhrnula nám obom tričká a povedala mu, nech sa dobre pozrie na nás oboch takto vedľa seba a keď bude mať také štíhle bruško ako ja, potom má právo sa ozvať. A vlastne ani vtedy nie 😀
Jaj a pri KAŽDOM jedle by som sa ho spýtala, či to musí spapkať, či si nechce dať radšej len pohár vody alebo list šalátu, že by to mu malo stačiť.
@sissy27 🤣