Tolerujete partnerove vtipné poznámky o jedle?
ahojte, ako by ste reagovali pri partnerovi/mužovi na také výčitky, či pripomienky, ktoré majú byť akože zo srandy. Ale pre mňa 100x povedaný vtip už prestáva byť vtipom. Ide o komentáre keď si dám niečo sladké. napr prinesie od rodičov zákusky a na druhý deň ich akože zráta a komentuje, že ich bolo viac a kam to zmizlo... tak isto keď sme na nejakej oslave, robí na mňa, pri každom koláči, ktorý si zoberiem. už je to ozaj trápne, lebo teda áno, snažím sa trochu eliminovať sladké, no ale nedaj si, keď je príležitosť 😀 mám klasickú postavu, žiadnu nadváhu, BMI v norme. včera už ma to dožralo a povedala som mu, či je lakomý, alebo ako si to mám vysvetliť, že ma sleduje, čo a koľko zjem! pritom on je tu ten, čo má nadváhu.... viem, že sranduje, ale už je to trápne.
Tak mu to povedz, normálne mu odvrkni, či si myslí, že jeho poznámky sú zabavné, lebo ak áno, tak sa spolu môžete zasmiať aj na vtipoch o jeho bruchu. Určite by zareagoval s "nadšením"
@bashka80 áno, keď som poukázala na jeho "faldy", tak už sa tváril kyslo... už som raz tak aj na oslave povedala, že ja nebudem radšej nič jesť, lebo furt mi to počíta...
@bashka80 áno, keď som poukázala na jeho "faldy", tak už sa tváril kyslo... už som raz tak aj na oslave povedala, že ja nebudem radšej nič jesť, lebo furt mi to počíta...
@anonym_autor tak keď bude na nejakej oslave riešiť, že veľa ješ, tak mu povedz, že to robíš z lásky k nemu, aby pre neho menej zostalo a nepriberal tak
Nezavidim zit s deckom v muzskom tele 🙂 skus dva dni nevarit to bude vtipov alebo ho to aj prejde
To je len nevhodný spôsob sebaobrany. Je to z jeho strany detinské správanie, ale kým on nevyrastie a nezačne na sebe pracovať alebo sám seba rešpektovať, tak to môžeš iba ignorovať.
@anonym_autor povedz mu "zlatik, ja si to mozem dovolit, papam aj tvoje nech nam nepriberies na prasiatko 🐷, takze ty uz na kolaciky ani nepozeraj" ...a keby doniesol krabicu od rodičov, všetky by som schovala a nechala prazdnu krabicu. Keby ich isiel spocitat tak by som "...no vies, hlad je hlad, ja si to mozem dovolit, bud rad, aspon nepriberies"
Tiež by som mu povedala, s vážnosťou v tvári, že to robím pre jeho dobro. Aby už viac nepriberal, ty to vybeháš. 😄
To je len nevhodný spôsob sebaobrany. Je to z jeho strany detinské správanie, ale kým on nevyrastie a nezačne na sebe pracovať alebo sám seba rešpektovať, tak to môžeš iba ignorovať.
@lentakyterapeut áno, máš pravdu, niekedy pôsobí veľmi nezrelo. Variť si navarí, to mu problém nerobí...
@tanyan snažila som sa nereagovať na tie pohľady na oslave, snažila som sa neodpovedať na otázky, koľko koláčov chýba, ale bude sa v tom vŕtať kým nezareagujem. tak som včera pritvrdila s tým, že je asi lakomý, keď mu to tak chýba. Snáď bude nejaký čas pokoj.
@lentakyterapeut áno, máš pravdu, niekedy pôsobí veľmi nezrelo. Variť si navarí, to mu problém nerobí...
@tanyan snažila som sa nereagovať na tie pohľady na oslave, snažila som sa neodpovedať na otázky, koľko koláčov chýba, ale bude sa v tom vŕtať kým nezareagujem. tak som včera pritvrdila s tým, že je asi lakomý, keď mu to tak chýba. Snáď bude nejaký čas pokoj.
@anonym_autor raz by na mna blbo pozrel a skoncil by mu kolac v tvari. Bez srandy. To co akoze?! Vsak kolacik je nato aby sa zjedol. Vsak ich nezjes 10naraz. A keby aj...
Tiež by som mu povedala, s vážnosťou v tvári, že to robím pre jeho dobro. Aby už viac nepriberal, ty to vybeháš. 😄
@tykat
@anonym_c11df0 no popravde, už ma včera tak vytočil, že som si povedala, že už sa ich ani nedotknem! nech sa tlačí s tým sám celý týždeň...
@tykat
@anonym_c11df0 no popravde, už ma včera tak vytočil, že som si povedala, že už sa ich ani nedotknem! nech sa tlačí s tým sám celý týždeň...
@anonym_autor takže trucuješ. A dosiahol, čo chcel.
Prepac ale toto nie je o kolacoch. To si hadam pochopila. To je o jeho neviem akej ale hnusnej povahe-charakter?
Teraz su to kolaciky. Co bude potom?
@anonym_autor takže trucuješ. A dosiahol, čo chcel.
@anonym_c11df0 no, hlavne ma prešla chuť, keď to má byť takto...
Prepac ale toto nie je o kolacoch. To si hadam pochopila. To je o jeho neviem akej ale hnusnej povahe-charakter?
Teraz su to kolaciky. Co bude potom?
@maryetta no, asi aj... v sobotu kúpil v pekárni kysnuté koláče a napísal mi, že keď prídem z roboty, mám si z nich dať. a keď prišiel, tak už komentár, že chýba z nich...🙄 to bude nejaká schíza
ale mrzí ma to, lebo ja zjem celkovo ako vrabec. áno, to sladké je moja neresť, ale dám si s normou. a keby mám posledný koláč na svete, tak ho nechám jemu, alebo deťom. ale mne sa vyčíta...
@anonym_autor nesranduje. .srandou je to len vtedy, ak sa všetky zúčastnené strany bavia.
Toto je pasívna agresia.
Riešením nie je prestať v jeho prítomnosti jesť. Riešením je mu vopred slušne a bez emócií povedať, že také kecy nebudeš tolerovať. Ani doma, ani v spoločnosti. Že vyžadujes, aby s tým okamžite prestal. Žiadne počítanie kusov, žiadne trápne komentáre.
Inak, nejako neverím, že toto je jediná známka jeho manipulatívnej a pasívne agresívnej komunikácie. Je tam toho viac, že?
@anonym_autor podľa mňa to závidí, že ty môžeš jesť koláče a máš lepšiu postavu ako on, tak proste takto rype
@anonym_autor nesranduje. .srandou je to len vtedy, ak sa všetky zúčastnené strany bavia.
Toto je pasívna agresia.
Riešením nie je prestať v jeho prítomnosti jesť. Riešením je mu vopred slušne a bez emócií povedať, že také kecy nebudeš tolerovať. Ani doma, ani v spoločnosti. Že vyžadujes, aby s tým okamžite prestal. Žiadne počítanie kusov, žiadne trápne komentáre.
Inak, nejako neverím, že toto je jediná známka jeho manipulatívnej a pasívne agresívnej komunikácie. Je tam toho viac, že?
@beronsche niečo by sa určite našlo, čo nevhodne zapotí, ale momentálne mi nenapadá nič konkrétne. ako sa píše vyššie, fakt občas taký nedozretý, nasilu vtipný...
@anonym_autor zobrala by som ho za ruku, odviedla k zrkadlu, vyhrnula nám obom tričká a povedala mu, nech sa dobre pozrie na nás oboch takto vedľa seba a keď bude mať také štíhle bruško ako ja, potom má právo sa ozvať. A vlastne ani vtedy nie 😀
Jaj a pri KAŽDOM jedle by som sa ho spýtala, či to musí spapkať, či si nechce dať radšej len pohár vody alebo list šalátu, že by to mu malo stačiť.
@anonym_autor zobrala by som ho za ruku, odviedla k zrkadlu, vyhrnula nám obom tričká a povedala mu, nech sa dobre pozrie na nás oboch takto vedľa seba a keď bude mať také štíhle bruško ako ja, potom má právo sa ozvať. A vlastne ani vtedy nie 😀
Jaj a pri KAŽDOM jedle by som sa ho spýtala, či to musí spapkať, či si nechce dať radšej len pohár vody alebo list šalátu, že by to mu malo stačiť.
@anonym_autor Daj si pozor. Je to manipulator jak oci. Ked priberies po tehotnstve a do mesiaca neschudnes, tak sa priprav na take "srandovne" poznamky. Mam tusenie, ze ty este budes vela do vankusa plakat.
Neviem preco ale mam z toho taky pocit ze mu ide o to aby ta vytocil. Alebo proste rypal do teba. I ked nema preco... mozno si takto kompenzuje svoje slabosti. Aby zhodil teba.
Zas ale ta chvalim ze si sem napisala. Ze si uvedomujes ze to nie je normalne. Ze to nie je ok spravanie. Ale chyba tu podstata-to ako sa zachovas ty.
Normalne ak povie ze chyba buchta--ano zjedla som ju. Mala som ju vyhodit? Nic viac nic menej.
Alebo ze das si jeden kolacik? Nie dam si rovno dva a teba do toho nic.
Fakt si to nenechaj. Jemu ide o to aby ta rozhodil. Komantova. Ponizoval tymto sposobom. Nasiel si istu slabinu tej sa bude drzat ak mu to ty dovolis. Nedovol!
@anonym_autor v posteli mu povedz, ze "uz si dnu, nic necitim" a bude po srandickach 🙂
Srandovanie je keď je niečo vtipné nie urážky akoby si zjedla celú kravu.
Zas ale ta chvalim ze si sem napisala. Ze si uvedomujes ze to nie je normalne. Ze to nie je ok spravanie. Ale chyba tu podstata-to ako sa zachovas ty.
Normalne ak povie ze chyba buchta--ano zjedla som ju. Mala som ju vyhodit? Nic viac nic menej.
Alebo ze das si jeden kolacik? Nie dam si rovno dva a teba do toho nic.
Fakt si to nenechaj. Jemu ide o to aby ta rozhodil. Komantova. Ponizoval tymto sposobom. Nasiel si istu slabinu tej sa bude drzat ak mu to ty dovolis. Nedovol!
@maryetta akože niekedy sa aj ja zasmejem na sebe, keď sa vyparí Nutela a robím, že ja nič, ja muzikant. ale najprv mi vyslovene povie, že mi poslali výslužku a potom komenty, že chýba zákusok. ja viem, že to sú také žabo-myšie vojny, ale...
@maryetta akože niekedy sa aj ja zasmejem na sebe, keď sa vyparí Nutela a robím, že ja nič, ja muzikant. ale najprv mi vyslovene povie, že mi poslali výslužku a potom komenty, že chýba zákusok. ja viem, že to sú také žabo-myšie vojny, ale...
@anonym_autor nie nie su to zabomysie vojny. To su urazky. Ako pisali aj dievcata mozu to byt znaky manipulatora. Ako dlho ste spolu? Ono daj na svoju intuiciu. Niekedy nam povie vela...
milujuci a respektujuci partner vie kde su hranice. Aj tie v "humore".
@anonym_autor nie nie su to zabomysie vojny. To su urazky. Ako pisali aj dievcata mozu to byt znaky manipulatora. Ako dlho ste spolu? Ono daj na svoju intuiciu. Niekedy nam povie vela...
milujuci a respektujuci partner vie kde su hranice. Aj tie v "humore".
@maryetta sme spolu 3,5r, máme po 40ke... on vie, že sladké je moja slabosť, asi preto má potrebu byť vtipný.
@anonym_autor a vsak mu povedz. Ano, zozrala som 20 kolacov. Som nenazrata. Mas s tym nejaky problem?
To nie je humor ale istý druh pasívnej agresivity

Tak mu to povedz, normálne mu odvrkni, či si myslí, že jeho poznámky sú zabavné, lebo ak áno, tak sa spolu môžete zasmiať aj na vtipoch o jeho bruchu. Určite by zareagoval s "nadšením"