icon

Totálny stres z jedného človeka

lordbp
16. aug 2023

Už rok prežívam totálnu psychickú žumpu s prepáčením. Mám v okolí človeka, ktorí mi robí zo života totálne peklo. Sused a ženin známy. Žiaľ, nemôžem ho odstrániť s môjho života a musím sa s ním denne stretať.

Je to provokatér a rád chodí do mňa rýpať. Mal som od neho istý čas pokoj, keď som mu to rozumne vysvetlil, že nech mi dá pokoj, on povedal že v pohode, ale on má očividne o koliesko menej a jeho život je postavený na vyrývaní.

Ide o to, že ja som si na neho vytvoril istý blok a má pár fráz, ktorý mi ma vie ukážkovo rozhodiť. Pár rokov som to neregistroval a hádzal za hlavu, ale posledný rok sa čosi stalo ako starnem a mne sa to v hlave začalo mlieť a len čakám a som v napätí, kde vykukne u mňa v dome na terase (to je jeho špecialita) a rýpne si. Začal som sa z toho postupne stresovať vnútorne, až som podľahol vlastnej psychike, ja ho len vidím a som ako paralyzovaný

aktívne športujem, ale to mi vôbec nepomáha, ja ho mám hlave 24h denne, aj v práci aj keď spím, nespávam vôbec, mám problémy posledný rok zo stresu s chrbtom, preháňa ma. Nedokážem vykonávať denné činnosti, v živote by ma nenapadlo, že mňa sa nejaký psychický problém bude týkať.

Volal som psychológom v okolí, všetci majú plno na min, dva mesiace,, do vtedy asi dostanem aj infarkt a na 99% mi nepomôže si myslím

Čo mám robiť ? ako prekonať vlastnú myseľ a ten stres ? ja si dávam tak pár mesiacov života takýmto tempom.

PS nejedná sa žiadne vulgarizmy z jeho strany, ale určité posmešky a prezývky. Jednu prezývku som mu dal ja, ale už som s tým prestal.

PS2 žene som o tom hovoril, ale jej celá pomoc je, že to mám hodiť za hlavu. Možno to vyznieva smiešne, ale vo mne sa to nabalilo ako snehová guľa za ten rok a drví ma to neskutočným spôsobom.

PS3 fyzicky to riešiť neviem, či je dobrý nápad, nakoľko on tam býva s celou jeho rodinou, bratmi, bratrancami a rodičmi, som tam na to v podstate celé sám

karolinakr
17. aug 2023

No ale napišeš na konci, že prečo rype? Naozaj si ho nijak nevyprovokoval? tomu neverim..to muselo začat z niečoho..možno si mu ty povedsl par peknych sl9v, z kt.sa on citi poniženy a takto si to kompenzuje..všetci vedia o tom, ze ti buši srdce a vsetci ta lutuju, ale z ČOHO vzniklo toto rypanie.Bratranec ako prišiel na to, že z teba si ma spravit terč? !!

lordbp
autor
17. aug 2023

Este dodam, ze ja som typ cloveka, ktory vedel za mlada dat po papuli druhemu, ale tento clovek sa mi tak dostal pod kozu, ze som ako totalne odzbrojeny vojak na fronte... Proste totalny kolaps vlastnej mysle a zutekanie pred sam sebou v hlave. A naviac mam uz dost rokov, aby som sa isiel bit a aj tak tym nevyriesim nic. Dnes mi jeden psycholog odpisal, ze mesiac by sa dalo, tak uvidim. Ale co mam od toho ocakavat nevie, naviac je to slusna palka 50e/1 hodinu sedenia... ale peniaze moc neriesim. Zarabam dost nadpriemerne.

Ako tu bolo spomenute, mozno mi zavidi, lebo mam naozaj vsetko co clovek moze mat. A kolega mi jedno velke mudro v praci hovori, ze clovek nemoze mat vsetko, takze si hovorim, ze toto vsetko je asi protivaha k tomu co mam. Ale mna az desi, ze sa takto mozem poslat do hrobu. Ked uz je tam aj fyzicka bolest.. O mesiac idem na sono brucha, ktovie co mi tam najdu..

lordbp
autor
17. aug 2023

@zooeynka neulavi, uz som ho ja poslal 🙂 ale on je taky typ cloveka, ako macka, bachnes ho lopatou a on sa normalne postavi na nohy a ide dalej... to by ste museli zazit, a to je na tom to najhorsie. Takyto smejd neodbytny.

lordbp
autor
17. aug 2023

@karolinakr ano jednu prezyvku som mu dal ja, to som uz pisal. Ale poviem mu slusne, ze sa vyserme na to, ze to nikam nevedie. On povie, jasne v pohode a za mesiac je to tu znova.

Este dodam, ze problem nebude v tom co on TERAZ robi. To je totalne minimum, ale skorej ako ja mam zmenit svoje myslenie a vyhodit ho z hlavy. To je chore aby som ne neho myslel v praci / sporte / spanku. Proste non stop.

karolinakr
17. aug 2023

sa ho bojiš

karolinakr
17. aug 2023

Tak asi potom ta terapia

karolinakr
17. aug 2023

A ta tvoja žena nevidi, že si pred infarktom? Ona potom nebude extra empaticka..

kvetinka75
17. aug 2023

Keď príde, slúchadká na uši a ignorovať ho. Alebo hneď vypadnúť z domu. Neviem ako často chodí

0silvia0
17. aug 2023

@lordbp povedz svojej hlave, ze tohoto cloveka v nej uz nechces nosit. Ked ti vlezie do hlavy, vyhadzuj ho z nej vedome a dohovaraj svojej mysli a kontroluj svoje telo. Ty na neho nechces mysliet, tak na neho nemysli. Nemusis sa zaoberat s nejakym blbeckom. Vizualizuj si to, ked ti vlezie do hlavy, predstav si, ako ho chytis za golier a vyhodis ho za dvere. Ked k vam pride, nejak si ho nevsimaj, nechaj to na manzelku.

tykat
17. aug 2023

@lordbp cim skor psycholog, len tam je terapia na dlhsie, mozno co najskor psychiater aby si mal lieky. A terapiu popritom. Zbytocne necakaj, mozno aj prakticky lekar by ti vedel nieco lahke predpisat ale radsej by som zasla k psychiatrovi. Lebo sa utrapis a ustresujes. Uz to zaslo daleko ked mas takyto stav.

lordbp
autor
17. aug 2023

@karolinakr ja som ho kedysi vedel poslat normalne do (). Som fyzicky zdatnejsi a on si nikdy nedovolil na mna vybehnut. Ale pred rokom to uz bol extrem, uz lietali odomna par miernych vulgarizmov na neho, ked chodil rypat, ale ako hovorim, on je ako macka, bachnes ho lopatou a zas ho mas na dverach, to proste nepochopite co to je za clovek..

lordbp
autor
17. aug 2023

este dodam, ze zena ho priamo predomnou poslala kade lahsie nedavno a on pride po case opat a zas to iste, chapete o com hovorim ?

rikarika
17. aug 2023

@lordbp ja velmi dobre chapem o com hovoris, pisala som vyssie prispevok o kolegyni. Ludia co takeho cloveka nezazili, to nepochopia, chyba urcite nie je v tebe. A tebe psychologa netreba, psycholog nic nevyriesi. Jedina moznost je s toxickym clovekom neprichadzat do ziadneho kontaktu - osobneho, telefonickeho, jednoducho prerusit akykolvek kontakt.

u2jana
17. aug 2023

@lordbp nechapem, zamkunut branku, dvere sa neda? Ked pride, tak mu povedat, cau prcek, teraz nemam cas. Zabuchnut dvere a hotovo.
Nechapem, na co sa s nim bavite, ked ti to robi zle. Jeho nezmenis, zmenit mozes tvoj pristup.

karolinakr
17. aug 2023

@u2jana čau prcek..teraz nemam čas..bum..toto bol gól

sticker
u2jana
17. aug 2023

@lordbp a este mi napadlo, vzdy ked si na neho spomenies, ciele si povedz stop a mysli na nieco ine.
Lebo toto skor vyzera, ze ty si nim posadnuty.

slovakboy
17. aug 2023

@lordbp No vidíš, on má problém a nie ty. Skús tu uviesť príklad, ako napríklad ti povie po tom mesiaci. Čo to je a ako dlho to trvá to podpichovanie? Minútu? Je to jedna veta, dve?

slovakboy
17. aug 2023

@lordbp To, že si mu povedal nejaký vulgarizmus, to ho len potešilo. On sa teší z toho, že tebe to vadí. Žije z toho, je to typický upír. Najviac ho vytrestáš a nahneváš, keď ti bude putna, čo on hovorí, pozrieš sa mu do očí a nanajvýš posmešne zasmeješ. Nie jemu, ale tej situácii. Ja sa tak zasmejem ticho so zatvorenými ústami a len bránicou vystrelím dve rany vzduchu cez nos. Kútiky úst sú v úsmeve. Alebo si vzdychneš uvoľnene. Uvoľnene a s úsmevom. Natrénuj si tú reakciu. Ja to používam a už som mal aj hnevlivé reakcie od upírov. Čo sa rehoceš? Len tak, že aké problémy ťa trápia. To ich privádza do zúrivosti, ale nevedia s tým nič urobiť. Nič nenahnevá upíra viac, ako štastný a spokojný človek. Pozor ale, nevysmievaj sa. To by si bol ako on. Neútoč, nekomentuj. Nebráň sa, nevyviňuj. A hlavne: skutočne sa musíš smiať. Skutočne ti to má byť jedno. Skutočne buď uvoľnený, maj sa rád, buď superuvoľnený, človeka to zmení. Pre začiatok to možno budeš musieť iba hrať, ale keď si tie situácie nacvičíš vo virtuálnej rovine a budeš si ich predstavovať, ako ti to je skutočne jedno, tak to urobíš aj v rálnej situácii.

katkami123
17. aug 2023

To bude taký typ človeka sko opísala @rikarika o 14:08 tú starú dievku, že je protivný ku každému a nikto s ním nevydrží. Tam najlepšie to uťať s ním, dať mu zákaz vstupu ku Vam. A ako zdôvodnenie normálne každému povedať, že je to vadny človek, nedá sa ho pocuvat, nikto s ním nevydrží, vlastná žena od neho ušla. Toto máš vtierave myšlienky, skús si kúpiť knihu : Brouci v hlavě.

katkami123
17. aug 2023

@lordbp
Ja som ju ešte nečitala, ale má dobré recenzie. Ber to tak, že čím spokojnejší a udpešnejsi človek, tým ma viac závistlivcov okolo seba. Inak súhlasím zo @slovakboy takí ľudia žijú z negativizmu a keď vidia, že niekoho vytočia, lebo sú vnútorne nevyrovnaní.

lordbp
autor
17. aug 2023

@slovakboy: ten Jaroslav Dušek ma zaujal v tom videu, ako sa na to celé pozerať. Ja musím ovládnuť vlastnú myseľ a seba, ten problém je vo mne ja o tom viem.

anketkarka
17. aug 2023

Ja by som sa vôbec nečudovala, keby ten človek mal sám veľký problém so sebou samým pre niečo. A potrebuje si ho liečiť takto cez iných ľudí. Cucať z nich energiu svojim správaním. Prišiel Ti do života, aby Ťa naučil sebahodnote a zastať si svoje hranice možno aj tým, že nebudeš reagovať. Ono na prvý pohľad Tebe to môže pripadať akože mu musíš oponovať. Ale keď sa pozrieš s nadhľadom, tak tým že si tak silný, že sa nedáš vyprovokovať si viac zastal seba a svoje hranice akoby si sa dal vyprovokovať. A jeho to neskutočne dorazí, že nemá to čo čakal. Zmeň svoj postoj a sám uvidíš že sa zmení on. Minimálne už nebude chodiť cucať energiu, lebo ho to baviť nebude naprázdno...

anketkarka
17. aug 2023

Od Duška sa oplatí vypočuť aj 4 dohody a skúsiť podľa nich žiť.

lalu_sk111
17. aug 2023

@lordbp myslienky sa urcite nedaju potlacit. to su hlupe rady. Objednala by som sa k psychologovi aj o 2 mesiace. Ten cas prejde tak ci tak nie je na co cakat. Mne pomaha poriadne ten hnev prezit.. Ked budete sam alebo pojdere niekam na den dva, vsetky myslienky a hnev, ktory k nemu pocitujete nechajte volne prejst. Plac, pi*ovanie vo velkom, kopnut si do nejakeho stromu, hocico. Urcite nic nepotlacat. Dotycny je zjavne toxicky chumaj.

ahhola
17. aug 2023

Na tvojom mieste... si prachaty chlap, ktorého depta chuj zo zennej rodiny, obyčajne ženy majú cit na takéto chrapunstva, na teba to asi pôsobí tak, ze s nim drží a nie s tebou.... Normálne si prenájmi garsónku niekde a keď žena začne pátrať, co si, kde si, prečo si.... Len jej povedz, ze vás domov už nepovažujes za svoj. Tu ti môžem garantovat, ze na mm presne bude vedieť vo co gou.
Dokedy nevybavi, aby ten cct už neprekročil vás prah, nevracaj sa▪️▪️▪️
Riešenie šokom, ale iné nie je.
Véd to môže byť aj nebezpečný človek holdujuci čiernej mágii a vysáva z teba život. 🥀🥀

medulienka81
17. aug 2023

@lordbp kúp si boxovaci mech a vieš koho si máš pri boxovani predstavovať..

karmen118
17. aug 2023

@lordbp On sa k tebe doslova chodí najesť, tzv. energetický upír - človek po ktorom stretnutí sa ostatní cítia hrozne unavení/zničení po psychickej alebo aj fyzickej stránke, je ťažké sa ich zabaviť, to sú toxickí ľudia, ktorý sa robia často naschvál nechápavými a radi napr. ako ten tvoj rýpu do všetkých naokolo - kým sa im nepodarí niekoho vynervovať. Majú aj iné taktiky, aby dosiahli svoje - napr. večný sťažovateľ/obeť, naoko nápomocný, no otravný typ - ktorý v pozadí sa snaží ostatných manipulovať vo svoj prospech a pod. Zober to tak, on to zredukoval na žiadosť na minimum, len aby neprišiel o zdroj potravy, dobre si ťa spracoval nalomil - ostatní ho už asi poznajú a nedovolia mu na nich tak hodovať. Akonáhle dostane hlad, tak je u teba varený pečený a škodoradostne sleduje tvoju paralýzu, vedome povie slová ktoré na teba fungujú, pomastí si svoje ego - t.j. -nakŕmi sa -svoje ego, a veselo, veľmi spokojný sám so sebou odcupitá domov a jemu jedno ako veľmi ti ubližuje a dá ti pokoj, kým zas nedostane hlad - to sa stáva hlavne vtedy ak sa jemu dostal niekto pod kožu a zranil mu ego. Nedovoľ mu to, nepusti ho k sebe, už vieš o čo mu ide - pomastiť si ego na niekoho úkor - najesť sa, takže buď ho vedome odpinkávaj kým to nevzdá sám ako ti radí @slovkboy, zober mu vietor z plachiet, to čo ti hovorí - prezývky, slová tak si ich v hlave tak pretvor, aby ti nič robili, aby ťa skôr napr. rozosmiali. On je vlastne duševný mrzák, zakomplexovaný chudák, pretože nedokáže fungovať bez toho aby si na niekom nehonil ego a neubližoval. Ak na to nemáš nervy, môžeš sa mu síce začať vyhýbať, zamknúť bránu/dvere, ak náhodou sa k tebe dostane- vyhodiť ho, upozorni na to aj svoju ženu, že si ho neželáš mať doma, lebo za seba neručíš -ale toto je tá dlhšia cesta a nemusí fungovať, lebo on si bude vedomý toho, že sa ti dostal pod kožu až príliš, a bude sa snažiť neprísť o ľahkú korisť - možno mu aj bude lichotiť - jeho egu, že sa ho bojíš a preto sa mu vyhýbaš, môže nastať preto pravý opak toho, čo chceš - že aby neprišiel o teba tak bude práveže častejšie doliezať a aj tak to príde do bodu, že sa s ním budeš musieť vysporiadať.

vilma7
17. aug 2023

@liv1 tak ja som pri ňom bola a vôbec nebol arogantný!!! Ale už je tomu par rokov...

rikarika
18. aug 2023

@karmen118 preco si myslis ze vyhybat sa tocickemu cloveku je dlhsia cesta? Ja si myslim ze odstrihnut sa od toxickeho cloveka je najucinejsia cesta a naopak velmi rychla, aj ked vykonanie 'odstrihnutia' da zabrat. Pisala som o toxickej kolegyni, ja som z nej mala priserne stavy, ked to zaslo ozaj daleko, ucinne bolo jej vysvetlit, ze jedina komunikacia ktoru s nou prijimam je mailova avyhradne len pracovne, pravidelne mi telefonuje, telefony jej nedviham. Ak sa osobne stretneme, max ju pozdravim. Je mi srdecne jedno ci to jej egu lichoti a podobne. Keby kvoli nej mali vsetci kolegovia, susedia, surodenci, bratranci...proste cele okolie navstivit psychologa a psychiatra, to by sa tam vsetci ozaj ani nedostali. Jednoducha a rychla cesta je pretrhnut kontakt, ano v praxi to vela ludi nevie tak lahko zrealizovat.