Toxická matka

5. sep 2023

Ahojte, asi v prvom rade hľadám pochopenie a potrebujem to zo seba vypustiť.... Žijem s mamou, som mladá matka a o mesiac sa sťahujem ale ako vydržať posledné mesiace? Ide o to že mama je moc toxický človek a zrejme hľadá len to ako mi ublížiť. Pár dní dozadu som mala 2 taniere v izbe a pár balíkov otvorených chrumiek čo dieťatko nespapalo ale nechcela som vyhadzovať a plytvať, ona si to natočila (ten ,,bordel,,) a hračkami a dekami a na posteli a vyhráža sa mi socialkou.... Neustále hľadá chyby neustále sa pýta či som dieťa nakrmila alebo umyla nie nie je to z jej strany záujem ale ponižovanie... Neustále mi dokazuje aká som neschopná a neviem popri malom umyť kopu riadu čo spravia oni lebo ja si po sebe umývam... Malému nadáva aj mne, no ja už neviem čo robiť 😭 priateľ pracuje v zahraničí preto aj rýchlo berieme byt, no svoju útechu mám v Tom že utekám k starej mame a tam máme pokoj ale neviem si predstaviť toto ešte mesiac 😭 neskutočne mi ubližuje, vyvoláva konflikty, rýpe do mňa, znemožňuje má, vyhráža sa socialkou, neustále odo mňa ťahá peniaze, no ženy ja už neviem.... Prepáčte za výlev ale musela som to dať von a vidieť napríklad aj vaše názory....

pribinak
5. sep 2023

Tak zostaň u starkej cely mesiac. Prispej jej na energie a niečo na nájom

3009
5. sep 2023

Tak si ihneď nájdite s priateľom na prenájom byt a odchod.

autor
5. sep 2023

@pribinak bohužiaľ aj to som chcela ale má malý byt

autor
5. sep 2023

@3009 áno to máme aj v pláne ale musíme čakať kvôli financiam

stefi_k
5. sep 2023

A k babke by si nemohla ist na mesiac ? Co na to povedat matku si nezmenis, mozes len akceptovat aka je. Na druhej strane byvas u nej aj s dietatom a pravdepodobne si nemala kam ist. Mesiac rychlo prejde , asi len vydrzat.

pribinak
5. sep 2023

Pár dni sa nezmestite? Však je pekne pocasie ….môžete by celé dni vonku aby ste starku nerušili

marianarem
5. sep 2023

Tak ak sa neda robit nic ine, tak nemysli na to, ze musis vydrzat cely mesiac, ale rozmyslaj vzdy len nad jednym dnom. Kazde rano skus vymysliet nejaku pozitivnu aktivitu, na ktoru by si sa v dany den mohla tesit. A tiez ako sa v ten den co najviac vyhnut mame. Den za dnom takto zbehne cely mesiac a potom uz bude lepsie.

autor
5. sep 2023

@pribinak bohužiaľ nie:(
@marianarem ďakujem pekne budem sa snažiť

svetlonos
5. sep 2023

Ahoj,
ja skôr nechapen PREČO vobec si sa nastahovala k takej materi ??? A este s dietatom ku ktoremu je sprosta!
Mam len jednu jednu radu, velmi bizardnu, ale za pokus nic nedas.
Predstav si, ze ze matka je pacient a ty zdravotna sestra 😁, ktora za mesiac zmeni zamestnanie.
A kazdy den v kazdej blbej situacii na to mysli. Pokial sa da, vypadnite na cely den von a vecer len umyt jest a spat.

autor
5. sep 2023

@svetlonos bohužiaľ, narodilo sa mi dieťa a jeho otec ma opustil inú možnosť som nemala, radšej strecha nad hlavou ako žiť na ulici s novorodencom, myslím na to každý deň ale čím je bližšie k sťahovaniu je to len horšie

ukulela
5. sep 2023

O mesiac uz idete prec do noveho bytu?

autor
5. sep 2023

@ukulela áno

ukulela
6. sep 2023

Tak ja by som to riesila bud ku starkej, alebo ked je uplne zle, tak aj prenajat na mesiac chalupu, ... hocico

stanulienkat
6. sep 2023

Hlavne si neurob dalsie dieta. Otec jedneho ta opustil, uz mas druheho partnera. Treba sa zacat srarat o vlastne byvanie. Ked si nebola zabezpecena, nemala si si robit dieta.