icon

Toxický rodič

4. aug 2023

Ahojte, mate niekto skusenosti s toxickymi rodicmi? U mna ide o mamu. Momentalne sa uz par tyzdnov nerozpravame, ona samozrejme ocakava, ze jej zavolam. Mala 1 den moje dcery u seba, pocas ktoreho malu nechala zozrat 10paliciniek, napriek tomu ze som jej vravela, ze nech ju nepreziera. Druha dcera sa vozila s dedom bez prilby na motorke!! A podobnych x veci. Nikdy nerespektovala moje sukromie ani moje nazory. V podstate sa iba trpime. Chcela by vsetkych komandovat a ked jej to nejde tak sa urazi. Vyzvoni kazde tajomstvo a nema ziadne kamaratky. Je to cele na hovno a ja uz ani nemam silu ju riesit. Ako to riesite vy?

autor
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
5. aug 2023

No ty si prišla pre rady alebo útočiť?
Lebo zatiaľ predvádzaš to druhé 🤔

Zjesť desať vdoliek nie je až tak veľa, si ja osobne myslím.
A prikazovať a zakazovať, kto má alebo nemá diskutovať na verejnom fóre, je dosť úsmevné, a teda hlavne od autorky, ktorá sa tu prezentuje anonymne až vtipné 🤷

autor
5. aug 2023

@ljzozv ty mas co k teme co povedat? Ked nic, tak sa radsej nevyjadruj...

ljzozv
5. aug 2023

A k tej prilbe... Teraz sa na to pozeráme inak, ale v detstve som sa kľudne mohla voziť na motorke bez prilby a dokonca som mohla aj viesť malý traktor, ak by som sa na to cítila. Starký by mi všetko dovolil ... A sčasti je to tam správne. Lebo starí rodičia sú na rozmaznávanie.

Autorka prosím ťa ukľudni sa s vyjadreniami na ostatné prispievateľky, lebo si už riadne útočná. Vyzerá že si si pomýlila stránku. Na svojom ig a fcb môžeš prikazovať a zakazovať príspevky , ktoré ti nevyhovujú.
Pridám tvoju radu, načo sa zavzdusnujes?

ljzozv
5. aug 2023

A napísala som svoj názor, lebo je rozdiel vdolka a palacinka 🤦

autor
5. aug 2023

@ljzozv prosim Ta, aky ty mas konkretnu skusenost s toxickym rodicom

autor
5. aug 2023

@ljzozv ja som kludna, ty nemas skusenost a tocis o palacinkach. Ak nemas co k teme tak radsej bez do inej temy.

ljzozv
5. aug 2023

Ty nemáš ani šajnu aké mám ja skúsenosti, to si len domýšľaš, lebo som ti neodpovedala tak , ako ty očakávaš.
Nemáš toxického rodiča. Lebo s takým rodičom by si ukončila vzťah, či by sa to deťom páčilo alebo nie. Lebo to by pre budúcnosť deti respektíve vnukov nič pozitívne neprinieslo, pre dobro deti by si to prvá ukončila.
Máš len rodičov, ktorí ťa nerešpektujú 🤷
Myslia si, že to čo robia , robia dobre a správne a ty preháňaš.
A tvoje vyjadrenia tu ... 🙄

0silvia0
5. aug 2023

Pouzi tento neprijemny ton co tu predvadzas na svoju matku a mas vybavene.
A nemusis ma posielat do riti z tvojej diskusie, idem aj sama, pa🤩

autor
5. aug 2023

@0silvia0 papa ❤️

autor
5. aug 2023

@ljzozv tak sa podel o tie svoje rozsiahle skusenosti teda

tenty
5. aug 2023

Ja ťa chápem. Aj moja mama je divná. Veľmi sa nezhodujeme, kontakt som pre svoje psychické zdravie dosť obmedzila. Určite by ma naštvalo tých 10 palaciniek, je to veru pre dieťa viac ako dosť. Aj pre dospelého, povedzme si to rovno. K tej motorke ani nejdem písať. je úplne irelevantné kadiaľ sa vozili, je tam veľké nebezpečenstvo, stačí že vyletí blázon spoza zákruty. Neviem ti poradiť, len som ťa chcela podporiť. Myslím, že si právom nahnevaná, ale mala by si to mame povedať, vysvetliť, ja v takom prípade volím správu na mobil, lebo s ňou sa hovoriť veľmi nedá.

marca12
5. aug 2023

@kris_tin257 to ako by si o mojej mame pisala.

autor
5. aug 2023

@tenty presne, ze vsetky co sa tu do prs biju, ze vsetko je ok... uz len predstava ze spadne, je postihnutu cely zivot, alebo uz len blba zlomenina sme 2mesiace zavreti vsetci doma, proste uplne zbytocne riskovanie... a tuto pisu baby, co nemaju smusenost doma sa nudia ale maju potrebu sa do toho obuvat a ked okusua svoju medicinu, tak ja som ta agresivna

kris_tin257
5. aug 2023

@marca12 tak vidím že aspoň v tom nie som sama 😊

mandarinka555
5. aug 2023

Ale ty si agresívna, tak čo kopeš okolo seba? A máš obézne dieťa, tak sa nečuduj, že do nej vošlo desať lievancov...

cacianka
5. aug 2023

@elmivelmi motorka

cacianka
5. aug 2023

Zo začiatku témy som ti fandila, ale to čo predvádzaš v posledných prispevkoch, ukazuje toxicitu u teba

ljzozv
5. aug 2023

@cacianka ale väčšina jej uznávame, že je nahnevaná. Väčšina z nás by asi bola...
Ale to ako sa tu prezentuje a uráža ostatných pod rúškom anonymity je smutné.
A stojím si za tým, že nemá toxického rodiča, len nerešpektujúceho rodiča.
A to si môže len vydiskutovať s nimi, alebo ukončiť kontakt. Nič medzitým, teda ak odrátam tu dupkanie nožok a vykazovanie prispievateľov z verejného priestoru.
Keby takáto ostrá ako tu bola na rodičov, tak už to ma dávno vyriešené. Lebo minimálne by sa na ňu oduli a nebavili sa s ňou a má ten jej vytúžený kľud od "toxicity" 🤷

cacianka
5. aug 2023

@ljzozv presne

fantaghiro21
5. aug 2023

@ljzozv neviem ci sa spravne vyjadrim .Clovek,ktory vyrastal pod toxickym rodicom, ma extremne vela zlych slusenosti,zazitkov,tych pocitov,ublizeni,ktore sa nedaju zhrnut do par riadkov...Mozno autorka nevybrala najstastnejsie priklady ohladom palaciniek ,ale chapem,a snazim sa chapat ze ak zije pod toxickym clovekom,nitka sa pretrhla a dokazalo ju to nastartovat,co by za normalnych okolnosti kyvla rukou..
Ja citim zo strany komentujucich tiez nie stastne pouzity ton ,rypajuce ,ponizujuce komentare,hlavne mozno od zien,ktore na zaklade jedneho prispevku zhodnocuju stav vztahu ,dokonca zlahcuju situaciu,oponuju ze jej matka nie je toxicka atd...a hlavne autorka sa nepytala na zhodnotenie stavu,ale na to ,ako takyto stav zeny prezivaju,ktore maju podobne skusenosti...

Samozrejme ze komentujuce,ktorr nemaju absolutne ziadny sajn ani skusenost,ake je to zit s toxickym clovekom, odkazali same hejty, a narokuju si pravdu.....

Druha pravda je utocenie zo strany autorky,no tiez by sa ma dotklo,ak by niekto napisal,ze mam vyzrate dieta a podobne(pritom sa autorka mozno snazi o to aby dieta schudlo...)...Nemusi mat nadvahu len vyzratim...ale nikde nevieme,kde je pravda.aka je akcia,taka reakcia....
Ukazovat na niekoho ,ze utoci,pritom niektore jej podali zapalku je prejav ubohosti...

autor
5. aug 2023

@mandarinka555 vsak postni svoju fotku nech vidime tvoje 90 60 90 miery

autor
5. aug 2023

@fantaghiro21 vdaka, asi by som to sama lepsie nenapisala

autor
5. aug 2023

@cacianka nemusis, nepotrebujem fan zonu. Mas skusenost? Alwbo len pindas??

cacianka
5. aug 2023

Tak ja pindam ?!
Ty si trápna trúba, ženám čo ti chcú poradiť, podporiť , ukázať problém aj z iného uhla , tak na tie vyskakuješ, otváraš si hubu tam kde nemáš, tak si ju otvor na svoju matku keď si tak veeeelmi myslíš že je toxická.
A áno mám skúsenosti, prežila som si čo a kolko ani netušiš a ani ostatné ženy nevieš. Ak nevieš prijať aj menej ľúbivé komenty, tak nezakladaj tému alebo ju zmaž. Ty nemáš čo rozkazovat, aké prispevky ti majú ženy písať, ani nemáš právo niekoho vyhadzovať, z verejnej témy na verejnom fóre.

hortenziaj
5. aug 2023

tak ja mam uzasnu mam, ktora respektuje veci co s atyka mojej vychovy a starostlivosti o deti, aj ked dakedy spravi nejaku vynimku , ale snazi sa a za to som jej vdacna.
ale u teba ked vidim ako ťa mama nerešpektuje, a aj ked ide o zdravie a život deti, tak je to smutne. ak ma dieťa ekzém, tak rešpektujem rodiča,lebo to ma od lekára, taktiež prilba na motorke (alebo teda že sa vôbec take malé dieťa vozilo na moorke, to čo je už akože, s týmto by som nesuhlasila celkovo), ved keby spadne bez prilby tak ak nezomrie, bude ma doživotne následky pri tej rýchlosti a je jedno že šli "len" po dedine,lebo nidky nevies (inak to už môže aj pri jazde na bickyli bez prilby a naslednom pade mat nasledky, uz len otras mozgu a pourazova epilepsia moze vzniknut).
a dať dietatu zjesť tolkko toho ? to mi rpide tiež že len naschval dala, asby ťa nahnevala, a viem že je to realne lebo vidim kolko toho by zjedli moje deti, keby ich trochu nekrotim . a najma ak ma tvoja nadvahu a problemy s priberanim (ako moj)
takze ja osobne by som deti tam dala len za tvojej pritomnosti, inak nie, lebo vidis ako to vyzera, a vtedy razne zasiahnut, ak nebude aj tak resoektvat tak nechodit, ale hlavne deti naucit povedat nie, nepojdem na motorku , nie bez prilby, nie nebudem to všetko jesť a tak, proste aby vedeli robit sprvne veci..lebo toto je babka, kd evies zakrocit akotak, ale pridu do obdobia kedy budu lakane kamaratmi, rovesnikmi a vtedy realne mozu nasadnut napr n tu motorku bez prilby, a bude to este horsie ako teraz

hortenziaj
5. aug 2023

a inak, to ze deti sa pytaju za babkou, ok, ale vies im spravit cez prazdniny program kde na to zabudnu a ist ju pozriet na den, dva a mas pokoj. za to ze oni chcu a ty vidis ze je to pre nich nie dobre, tak ich nemusis pocuvnut

autor
5. aug 2023

@cacianka ano pindas a este si aj samonasieracia. A mam pravo povedat cokolvek- takze vypadni, pa 🙂

hortenziaj
5. aug 2023

ale chcelo by to aj na tvojej strane skludnit hormon, aspon co ta vnimam tu z odpovedi, trosku pokory a skusit sa pozriet na to aj z druhej strany, aj ked s tym teraz nesuhlasis a myslis si opak, mozno maju aj tie tebou nepripustne komentare pravdu v niecom.

mandarinka555
5. aug 2023

Došli ti argumenty? Ty sama si napísala, že má "nadváhu", čo v preklade každého rodiča, čo chráni svoje dieťa, znamená, že je obézna.