Trapas na firemnej oslave: Nechtiac som sa opila
Je mi síce trápne o tom písať, ale potrebujem sa vyrozprávať a aj počuť, ako by ste sa na mojom mieste postavili k takejto situácii.
Kolegyňa oslavovala päťdesiatku a pozvala na oslavu celé oddelenie 31 ľudí, prevažne ženy. Keďže som vedela, že s alkoholom nemám žiadne skúsenosti a nechcela som spoznávať svoju mieru práve tam, tak som sa dohodla s prevádzkarkou zariadenia, že mi objednajú nealko šampanské a nealko radler. Ku mne sa pridala ešte jedna kolegyňa, ktorá je v deviatom týždni tehotenstva, a tak som bola spokojná a na oslavu som sa tešila. Prevádzkarka nám to síce nestihla objednať, no dala nám vedieť nech s tým nerátame, čiže na poslednú chvíľu som ešte bola nakúpiť. Že budeme piť nealko, vedeli všetky baby čo sedeli pri stene. Dve z nich sa ujali toho, že nám budú dolievať a tie ďalšie, že im ho budú podávať. Bola som rada, že sa toho ujali, keďže prevádzkarka nám dovolila si doniesť vlastné pitie pod podmienkou, že naše fľaše budú vo vínnej chladničke v rohu pri stene, že nám ich nebudú nosiť čašníci, a že tie fľaše nikto neuvidí na stoloch. Za týchto podmienok sme ich nemohli mať poruke, museli by sme obchádzať celú miestnosť, a tak nás potešila ústretovosť kolegýň, sediacich pri chladničke. S postupom večera som začala mať divný pocit. Necítila som sa opitá, no nemala som dojem, že pijem úplné nealko. Tá tehotná kolegyňa odchádzala skôr, išla som ju odprevadiť a pýtala som sa jej, či je v pohode. Bola v pohode a uisťovala ma, že ani na mne nič nevidieť, že sa mi to len zdá. Aj ostatné baby ma unisono presviedčali, že ono to málinko alkoholu asi má, ale že opiť sa z toho nedá, ani zázrakom. Viac som to neriešila, dopila som pohár, ale potom som poprosila kamošky, nech mi radšej podajú nealko radler. Ďalej som popíjala radler, super som sa bavila, no keď mi bolo treba na toaletu, som si uvedomila, že ma motá, že je zle, tak som sa radšej vrátila k stolu a to je to posledné, čo si normálne pamätám. Po nejakom čase som na toaletu predsa len šla, to si však pamätám už len veľmi matne. Ostatné som si vyskladala len z rozprávania a z videí ktoré som videla. Dopadla som tak, že cestu na toaletu som už nezvládla a spadla som. Kolegyne ma po chvíli pozbierali, išli so mnou na záchod, ale kým sme tam došli, som sa pocikala. Následne som dosť dlho grcala, a tak dievčatá sa rozhodli, že odnesú ma domov. Mala som tam auto, ale nemal kto šoférovať, tak zavolali taxík. Taxíkom sme ale nešli, lebo kým došiel, začala som znova zvracať, zároveň mi povolili aj druhé zvierače, naložila som do gatí, preto ma vliekli domov pešo. Určite si hovoríte, že som nenormálna, keď mi skôr nedošlo, že nepijem nealko. Tiež si to hovorím a budem sa za to hanbiť celý život, no s alkoholom som mala nulové skúsenosti a nechala som sa presvedčiť, že cítim len to málo alkoholu ktoré obsahuje aj nealko šampanské a nealko radler. Nečakala som takýto podraz. Okrem toho, cítila som sa stále rovnako, výborne som sa bavila, až zrazu sa to zmenilo. Keď som si uvedomila, že je zle, už bolo neskoro. Neviem sa cez to preniesť, lebo sa v práci nesmierne hanbím. Už sú to skoro dva týždne, no včera som sa dostala k videu ktoré dokazuje, že je to presne tak, ako som si myslela, že nalievali mi alkoholické šampanské. Baby ktoré mi nalievali si mohli všimnúť, že sú to iné fľaše, lebo párkrát nalievali aj tehotnej kolegyni a jej naozaj nalievali nealko, no vraj si nič nevšimli. Tie fľaše sú síce podobné, ale sú rozoznateľné. Určite by som si všimla, že nám nalievajú z rozdielnych fliaš, keby sme s tehotnou kolegyňou sedeli pri sebe, no bohužiaľ, sedeli sme ďalej od seba. Avšak kolegyne ktoré fľaše podávali, vedeli čo robia, lebo neexistuje aby úplnou náhodou, na doliatie tehotnej kolegyni, vždy podali nealkoholické a na doliatie mne, vždy alkoholické. Určite to robili vedome, len blbé je, že fľaše podávalo viac kolegýň a každá tvrdí, že ich brali z tej istej chladničky a podávali nám len nealko. Je to klamstvo, keďže tehotná kolegyňa odišla úplne triezva a ja som sa úplne doriadila. Vyťahujú na mňa to, nech nehľadám vinníka, lebo aj vodku som si dala. Majú totiž video, kde mi naliali vodku, štrngli sme si a vypila som ju. Je to síce pravda, dala som si aj jednu vodku, ale vtedy som už nevedela čo robím, už som bola opitá. Bolo to chvíľu predtým, ako som nedošla na záchod. Predpokladám, že aj radler mi vymenili. Totiž, keď som sa bola ospravedlniť prevádzkarke, mi povedala, že nám dali niekoľko alkoholických radlerov a z toho nášho, nealkoholického, sa neminula ani fľaša, pritom po šampanskom som ešte asi dve hodiny pila radler. Podali mi ho v pohári, s argumentom, že sme sľúbili, že naše fľaše nebudú na stole. Fľašu som teda nevidela, preto netuším čo som mala naliate. Píšem to tu preto, lebo neviem čo mám robiť. Nechcem vyzerať ako blbka, ktorá sa na mol ožrala a každému rozprávala, že neviem ako je to možné, lebo som pila nealko, no zároveň neviem, či to ešte chcem niekomu dokazovať a zas to rozmazávať. Dnes už to viem dokázať, keďže u jednej kolegyne sa pohlo svedomie a poslala mi video z ktorého je všetko jasné. Som z toho smutná, lebo do takejto situácie by som sa nikdy nedostala, keby neurobili voči mne podraz. Ani len rodičia mi neverili, pritom nikdy som im neklamala, no je naozaj neuveriteľné, že niekto dokáže spraviť takú prasačinu. Neviem čo to celé malo znamenať. Buď to bola hlúpa sranda ktorá skončila smutne (určite to takto nechceli), alebo to bola pomsta štyroch kolegýň, ktoré so mnou súperili o funkciu. Predpokladám, že to mala byť sranda, totiž kolegyne ktorým som pomáhala v podobných stavoch, sa mi už párkrát vyhrážali, že ma opijú, no doposiaľ sa im to nepodarilo, tak teraz si na tom dali záležať, no znížili sa k použitiu unfér spôsobu. Alebo štyri kolegyne nevedia stráviť porážku vo výberovom konaní. Snažili by ste sa obhájiť, alebo už by ste to nechali tak? Neviem čo robiť, lebo uvedomujem si, že je to hlavne moja blbosť, no zároveň som presvedčená, že nebyť toho podrazu, tak sa do tejto situácie nedostanem a takto by som sa nikdy neznemožnila. Väčšia hanba sa snáď ani nedá zažiť.
@simca06022011 Kúpila som si nealko, ale nalievali mi alko. Keď sa mi zdalo čudné ako sa cítim, ma presvedčili, že trochu môžem cítiť, že som si dala alkohol, lebo aj nealko obsahuje minimálne množstvo alkoholu. Bohužiaľ, uverila som tomu, lebo viem, že predtým bolo nealko pivo a minimálne množstvo alkoholu obsahovalo. Už teraz viem, že dnes už je nealko 0,0.
@mbt_alenka to by si musela do seba liať ako do studni keby si pila nealko a začneš sa cítiť opitá, aj keď je tam nejaké % alkoholu 😉
@evelyn246246 To, že som sa pos..la nevideli všetky. Videli to len baby, ktoré mi pomáhali domov, ale tak či tak, hanbím sa nesmierne. Asi sa bude o tom rozprávať, ale určite veľmi dobre vedia, že nezachovali sa práve fér a určite si uvedomujú, že bez ich pričinenia, by som sa takto neznemožnila.
@nivea777 Čo mám na to povedať? Proste stalo sa.
Jasne, ze to spravili umyselne. Ja mam tiez kolegynu, co ked niekam ideme, tak je jak utrhnuta z retaze (nie je to mlade dievca, je to matka vo veku 40+). Ona je strasne frustrovana zo vsetkeho a riesi to na akciach alkoholom. Na posledom teambuildingu totalne spita rusila nocny klud a par kolegov ju pri tom natacalo, este ju hecovali, ze aby pila viacej, spievala, opita v obleceni isla do bazena.....na druhy den samozrejme bola tak ozrata, ze nevedela ani z postele vstat.....ako tak sa dala dokopy do vecera, mala vyborne napady ako ze sa ide taka opita kupat a podobne. A dalsi vecer to pokracovalo, ze si nedala povedat a vsetci sa nej rehotali. Takze toto nie je nejaka vynimka, deje sa to aj inde.
@mbt_alenka a mas ponaucenie do konca zivota, ze ked pit nechces, tak nepijes alebo pijes dzus/kolu/vineu a nepustis pohar z dohladu a nalejes si sama ak by bolo treba.
@mbt_alenka no mňa by veľmi zaujímalo,čo by hrdinky spravili,keby máš vážne zdravotné problémy, pri ktorých ti telo proste nevie spracovať alkohol a dostala by si otravu,následne výplach žalúdka atď. Okej,jedna vec,ž si to mala cítiť,ale ony by sa mali prepadnúť pod zem.
Veru mala by si sa alkoholu vyhýbať, keď sa dokážeš v opitosti aj posrať…
Sure sure
@muchotrafka298 Moje kolegyne tiež povystrájali kadečo. Nejednej som pomáhala, podobne ako ony mne. Preto sa mi neustále vyhrážali, že ma opijú. Mne sa trapasy doteraz vyhýbali, neviem či som naozajstný trapas v živote zažila. S alkoholom absolútne žiaden. Avšak tento je úplne šialený a snáď stačí na zvyšok života.
@muchotrafka298 Presne tak, mám ponaučenie. Už si dám pozor i keď neverím, že niečo také by sa mohlo zopakovať.
@nivea777 To som sa pýtala tej, čo mi poslala to video. Mlčala. Nevedela čo mi má na to povedať. Ona to ale nebola. Preto som sem napísala, lebo som sa nevedela rozhodnúť, či to mám ešte rozmazávať a snažiť sa to všetkým vysvetliť, alebo to nechať tak. Škoda, že neviem ktoré to boli, lebo s nimi by som si to rada vybavila. To však neznamená, že sa zbavujem vlastnej viny.
@vevapeto Myslím, respektíve viem, že nie som prvá, ani posledná, ale máš pravdu.
@mbt_alenka hlavne ty nemas co vysvetlovat, vsetkym, tebe maju co vysvetlovat...
@mbt_alenka takže keď sa ti začne motať hlava a pliesť jazyk, tak piješ ďalej, lebo však pijem vodu? 🤦♀️. Kto v živote nepil, okamžite citi alkohol a nie že točí sa so mnou celá miestnosť, ale pijem ďalej, až do bezvedomia.
Nemôžem uveriť, že je niekto tak sprostý, ale v dnešnej dobe, keď musia dať napis na vrchnak od kavy - pozor, horúce tak asi je všetko možné.
Teba by som v pracovnom teame určite nechcela. Nie preto, že si sa niekde strápnila, ale pre nedostatočnú inteligenciu, neschopnosť vyhodnocovať situácie, podpriemerné logické myslenie, neschopnosť kontrolovať svoje správanie a neschopnosť obhájiť si vlastný postoj a názor.
@mbt_alenka to bolo veľmi podlé od kolegýň. Ty nemáš mať prečo zle svedomie.
@mbt_alenka to nie jd tvoja hanba, ale hanbit by sa mali tvoje kolegyne.
@mbt_alenka to sú obyčajne špiny,ty si urobila tu chybu,že si im verila.Ponaucenie pre teba.,všetko za nimi kontrolovať a overovať.Teraz sú určite spokojné ako ti to na dali,no jednoducho len ukázali aké sú povrchne a zákerné.Ved ti mohli spôsobiť otravu krvi.Normalne mi rozum zastáva nad tým stát.
@mbt_alenka no ja by som ani pohár vody od nich neprijala,a ešte by som aj povedala,že ďakujem za ochotu,si milá,no ja si naberieme sama,jebo len tak mám istotu,že tam bude naozaj voda
Ked nechcem pit, slusne odmietnem a dam si colu. Nechapem co si traposila s nealko sampanskym. A aby dospely pricetny jedinec nerozornal chut alka a nealka. Ako sorry …
nahlasujem, vymyslena chobotina, pretoze uz ozaj aj mentalny retard si vsimne, ze pije chlast miesto nealka a este take mnozstvo, aby si sa takto zriadila bez ohladu na to ci absolutne nepijes alebo si nikdy nepila, je to nerealne...
@victoriab Ani ja som to nedocitala, slohova praca ZS haha
ale inak k tomu alkoholu - absolutne nepijem ani len sampanske, no raz som si pomylila malinovku v ktorej mala kolegyna naliatu vodku... Trochu som to pila, hovorim si, divna chut, asi po tych sladkych kolacoch... Ale absolutne som v tom nespoznala alkohol 😅 Az ked ma na to kolegyna upozornila, ze sme si vymenili pohare.
Prepáč, tak si nič nepamätáš, až dáš presný opis kde, kto, čo a ako? Ak má vypne, až tak ze neviem ovládať a doslova vykonám potrebu, toto ti nikto nezozerie. Ak nepijem, cítim alkohol všade, ja nezjem ani špic v cukrarni, lebo tam cítim niečo
@mbt_alenka dospela osoba sa necha ozrat tak, ze sa s prepacenim po.erie a este tvrdi, ze nechtiac 🙈🙈🙈
@mbt_alenka Ako clovek , ktory neni zvyknuty pit - ozrat sa na mol. Nejako neverim...ved si sama priznala, ze sa motas....podla mna uz pri pol pohare si uz musela byt pripita...Keby si sa neopila na mol, este tomu uverim....Ale alkohol nezvyknutemu cloveku stupa do hlavy ozaj rychlo....nemozne ze by si pila dale uz do stadia odpadnutia a vracania bez toho, aby si si nic nevsimla
Tiez vyborne si sa bavila, vsetko ok, ale az ked si sla na toaletu ta motalo a odpadla si....No asi tazko. Takto alkohol nefunguje.
fuuuu kolegyne ta posratu ozratu museli brat domov 🫣🫣🫣 ty si sa v tej praci este ukazala? strasna hanba ak sa nevies v ramci pitia ovladat tak nechodievaj na taketo akcie
a tie buliky o nealku si rozpravaj na lamparni tomunsa neda uverit
Fajn, som blbá, ožrala som sa. Ani náznakom som nepovedala, že som necítila, že som si nejaký alkohol dala. Hovorím len to, že som verila tomu, že pijem nápoje s minimálnym obsahom alkoholu a nečakala som, že sa opijem. Opakujem sa; verila som tomu len preto, lebo donedávna aj nealkoholické pivo obsahovalo minimálne množstvo alkoholu. Nechala som sa presvedčiť, že je to prípad aj nealko šampanského, a tak som si myslela, že cítim len to málo alkoholu, ktorý obsahuje. Podľa teórie mnohých z vás, ešte nikto sa neopil preto, lebo účinok alkoholu podcenil. Fajn, tak ja som prvá, ktorá ho podcenila, lebo je fakt, že ja som cítila, že som pila, ale necítila som to vo výraznej miere, a tak som pokračovala. Proste zlom nastal naraz, ako u všetkých čo sa nechceli opiť, no podcenili účinky alkoholu a vďaka tomu sa opili.
@mbt_alenka Naozaj si si neuvedomila, ze z nealko sa nemozes citit uplne mimo? A ani raz si nemala potrebu skontrolovat, co pijes?

.. ak je to fakt pravda, tak to urcite urobili umyselne ...chceli sa ta proste zbavit ...mozno necakali , ze ti povolia vsetky zvierace ale ...kazdopadne ja nedajboh byt na tvojom mieste tak dam vypoved ...ani nie koli hanbe ale koli takym zrudam.. a pochybujem, ze sa na to zabudne ...vzdy budes "ta co sa pos*ala"...