icon

Trend - život bez muža

26. apr 2025

Všimli ste si ten trend? Vo svojom okoli mám čoraz viac slobodných žien a oni sú zrazu mega šťastné. Tak nefalšovane šťastné...

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
heminepa
Autor odpoveď zmazal
yelena159
26. apr 2025

V mojom okolí je to naopak. Všetky moje spolužiačky, či zo základky, či zo strednej sa už vydávajú, rodia. A to nemáme ešte 30. Začínam si myslieť, že som z nich jediná single a bezdetná.

yelena159
26. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov Viem, ale nemala by som naňho čas. A dosť by som cestovala. Som aj spontánna. Čiže ak sa jedného dňa rozhodnem, že chcem ísť do zahraničia, nechcem sa dohadovať, ale rovno ísť.

hankab
26. apr 2025
@yelena159

V mojom okolí je to naopak. Všetky moje spolužiačky, či zo základky, či zo strednej sa už vydávajú, rodia. A to nemáme ešte 30. Začínam si myslieť, že som z nich jediná single a bezdetná.

@yelena159 mam coskoro 34 a som asi jedina zo spoluziaciek zo zakladky aj zo strednej, co este nie je vydata a/alebo nema deti. Mnohe sa vydali v 20tke a maju uz 2-4 deti. Ale nemam pocit, ze by som nieco zameskala.

gov
Odpoveď bola odstránená
heminepa
Autor odpoveď zmazal
gov
Odpoveď bola odstránená
yelena159
26. apr 2025
@hankab

@yelena159 mam coskoro 34 a som asi jedina zo spoluziaciek zo zakladky aj zo strednej, co este nie je vydata a/alebo nema deti. Mnohe sa vydali v 20tke a maju uz 2-4 deti. Ale nemam pocit, ze by som nieco zameskala.

@hankab Tiež nemám pocit, žeby som niečo zmeškala. Ja sa na tom bavím, že som z triedy pravdepodobne jediná bez záväzkov.

7lenka11
26. apr 2025

Vôbec sa nečudujem, zijeme v rýchlej dobe, vzťahy dokážu rýchlo ochabnúť a v mnohých pripadoch sú si partneri príťažou. A to hovorím uplne vážne. Ja mam muža zo športovej oblasti a vidím, že málokto dáva hekticky život, odlúčenia, nepravidelnú pracovnú dobu. Kopec žien sa dokonca rozviedlo na staré kolena a konečne si žijú svoj život. Dovtedy žili v kolotoči kompromisov…

dominikamacakova
26. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov definuj vážny osobný problém 😏

zmrzlinka8
26. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov utrpenie je aj vtedy, ak máš pri sebe človeka, ktorý ti robí zle alebo si mu ukradnutý

refly
26. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa S hentým xichtom ani nemusíš viesť diskusiu. Jeho som si už všimla a aj nahlasovala a aj má pomazané príspevky. Je to troll, provokuje a píše cez čiaru. Škoda času.

Samozrejme že to všetko podmienené. Ak má niekto dobrého, fakt vyhovujúceho partnera, tak je to dobré. Veľa ľudom dopriate nebolo a ani nebude. V tom prípade je ľahšie byť sám.

liusa82
26. apr 2025
@yelena159

@hankab Tiež nemám pocit, žeby som niečo zmeškala. Ja sa na tom bavím, že som z triedy pravdepodobne jediná bez záväzkov.

@yelena159 u nás je to zase opačne možno tak štvrtinka triedy je vydatá a má deti inak len slobodní a bezdetní väčšina

dreamlife
26. apr 2025

ono to je o tom, ako sa zadarí. Niekto narazí na super polovičku a všetko ide samo. A niekto na debilka a konečná.... Ale .... keď vidím babičku a deduška držiacich sa za ruku to mi dych berie.

nenne27
27. apr 2025

Statistiky hovoria ze najstastnejsi ludia su slobodne zeny a zenati muzi.ja tomu aj celkom verim :D

nenne27
27. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov zivot vo dvojici je skutocny zivot? No to mas potom blbe ked si nevies predstavit pekny zivot aj sam/a so sebou.ja si myslim ze plnohodnotny a stastny zivot moze mat aj single clovek.

marsmykkok
27. apr 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov už som písala raz inde. Tá opora v chorobe je hlavne pre mužov. Lebo proste väčšinou je muž starší aj o 5 rokov a skôr umierajú ako ženy, teda žena keď potrebuje pomoc je už väčšinou vdova a teda nemá tú pomoc...

avicii18
27. apr 2025

To je konina. Každý človek chce získať niečie city, niekomu sa zapáčiť. Lepšie predáte romantický román ako knihu o niekom čo si "vystačí sám". Núúúďo....Kdesi som čítal, že ženy po 50-tke už nemajú potrebu riešiť vzťahy, s čím by som aj súhlasil. Ale brať samotu ako životnú filozofiu? No neviem...Možno máte okolo seba viac takých postihnutých, ale táto "nákaza" čo sa asi šíri vzduchom neprinesie nič pozitívne do vývoja našej spoločnosti.
A zmyslom života nie je byť megašťastný. To vám nabúlíkal gdo? :D

heminepa
Autor odpoveď zmazal
wieruska1
27. apr 2025

Ja si nemyslim ze je to vyslovene o tom chceni byt sama, ale…..
Rozviedla som sa , mam deti, som financne zabezpecena ( nie, nie z ex penazi 😊) takze maternica sa mi uz neklepe, heslo ve dvou se to lepe tahne ide tak isto mimo mna a vystacim si aj sama. Pacil by sa mi partner, ale preesne pre tieto dovody, ze biologicky ani existencne ho nepotrebujem, uz privelmi preberam. Lebo uz partnera mat nemusim, teraz ho len mat mozem a tak nech je dokonaly. Nebojte, nie som uplne mimo a viem velmi dobre ze to je utopia. Len som tym chcela povedat, ze zeny po zlej skusenosti a ak naozaj nemusia, to hrotit nebudu.

marsmykkok
27. apr 2025
@avicii18

To je konina. Každý človek chce získať niečie city, niekomu sa zapáčiť. Lepšie predáte romantický román ako knihu o niekom čo si "vystačí sám". Núúúďo....Kdesi som čítal, že ženy po 50-tke už nemajú potrebu riešiť vzťahy, s čím by som aj súhlasil. Ale brať samotu ako životnú filozofiu? No neviem...Možno máte okolo seba viac takých postihnutých, ale táto "nákaza" čo sa asi šíri vzduchom neprinesie nič pozitívne do vývoja našej spoločnosti.
A zmyslom života nie je byť megašťastný. To vám nabúlíkal gdo? :D

@avicii18 Ja si myslím, že chyba je hlavne v mužoch, že schopných do života je málo. A radšej sú ženy samé ako s niekým čo proste žije tak, že mamička nakúpi, navarí, otecko vybaví prácu, školu a tak, na čo si zavesiť na krok niekoho o koho sa treba starať, všetko za neho vybavovať a tak lebo je tak naučený? Partnerstvo by malo byť o vzájomnej opore, pomáhaní si a ak má jeden partner len využívať druhého a nemá z neho nič nemá to význam a preto radšej ženy sú samé ako s takými mužmi.

lavender94
27. apr 2025

Tak za mňa by šťastie nemalo závisieť od chlapa/ženy. Je to potom skutočne šťastný človek, keď nedokáže byt šťastný len sám so sebou? Áno, mať partnera je krásne, dáva to životu iný rozmer. Ale len v prípade, že je ten vzťah zdravý. Úprimne radšej by som bola sama ako s nejakým chrapúňom, ktorý si ma neváži.
Podľa mňa je skôr zvláštne koľko ľudí ostáva v nefunkčnom vzťahu a su nešťastní.

tenerifka
27. apr 2025

Moj nazor je ten, ze je to najma vdaka financnej nezavislosti zien, a moznosti neulakomit sa na "hocico", co prejde okolo. Ak si zabezpecena a rozhladena zena vyskusala zit sama, a zit s niekym, velakrat sa vrati k tomu zit sama, lebo aj ked bol partner pohodak, vztah velmi vycerpava a ako tu bolo spomenute, berie energiu. Ak sa jedna o zenu, ktora planuje mat deti, mozno na nejake obdobie zvoli zivot v manzelstve, a mozno bude stastna a zostane to tak navzdy, ale teraz je trend zutekat pri najmensej nepohode.
Ak sa jedna o zabezpecenu zenu s dobrym prijmom a svojim vlastnym byvanim, ktora trebars zostala rozvedena alebo vdova, ma odrastene deti a teda netikaju jej biologicke hodiny, tak taka si nepotrebuje komplikovat zivot "dalsim chlapom do baraku", co ja osobne ako 51-rocna chapem, ak by som sa ocitla v podobnej situacii, NIKDY by som uz nezila v spolocnej domacnosti s novym chlapom. Mala by som frajera na vylety, vecere, vinko a dovolenky, ale kazdy pekne vo svojom domceku vratane prania, upratovania ci nakupov. V mojom veku v mojom dome mi nikto novy a cudzi nebude sposobovat nepohodu.

heidi4
27. apr 2025
@tenerifka

Moj nazor je ten, ze je to najma vdaka financnej nezavislosti zien, a moznosti neulakomit sa na "hocico", co prejde okolo. Ak si zabezpecena a rozhladena zena vyskusala zit sama, a zit s niekym, velakrat sa vrati k tomu zit sama, lebo aj ked bol partner pohodak, vztah velmi vycerpava a ako tu bolo spomenute, berie energiu. Ak sa jedna o zenu, ktora planuje mat deti, mozno na nejake obdobie zvoli zivot v manzelstve, a mozno bude stastna a zostane to tak navzdy, ale teraz je trend zutekat pri najmensej nepohode.
Ak sa jedna o zabezpecenu zenu s dobrym prijmom a svojim vlastnym byvanim, ktora trebars zostala rozvedena alebo vdova, ma odrastene deti a teda netikaju jej biologicke hodiny, tak taka si nepotrebuje komplikovat zivot "dalsim chlapom do baraku", co ja osobne ako 51-rocna chapem, ak by som sa ocitla v podobnej situacii, NIKDY by som uz nezila v spolocnej domacnosti s novym chlapom. Mala by som frajera na vylety, vecere, vinko a dovolenky, ale kazdy pekne vo svojom domceku vratane prania, upratovania ci nakupov. V mojom veku v mojom dome mi nikto novy a cudzi nebude sposobovat nepohodu.

@tenerifka boze, do bodky a do kazdeho pismena s tebou suhlasim. Uplne mi pises z duse. Amen 🙏🏻

lienka.7
27. apr 2025

@autorka definuj, co je to, ze su šťastné?

janickacrazy
27. apr 2025
@marsmykkok

@gov už som písala raz inde. Tá opora v chorobe je hlavne pre mužov. Lebo proste väčšinou je muž starší aj o 5 rokov a skôr umierajú ako ženy, teda žena keď potrebuje pomoc je už väčšinou vdova a teda nemá tú pomoc...

@marsmykkok zase dnes má dosť veľa žien aj mladších mužov, napríklad ja a tiež ťa podpora v chorobe nemusí byť len pri konci života, napríklad moja známa dostala rakovinu už pred 40-kou a muž jej bol veľkou oporou, dostala sa z toho a žijú si pekne ďalej

tenerifka
27. apr 2025
@janickacrazy

@marsmykkok zase dnes má dosť veľa žien aj mladších mužov, napríklad ja a tiež ťa podpora v chorobe nemusí byť len pri konci života, napríklad moja známa dostala rakovinu už pred 40-kou a muž jej bol veľkou oporou, dostala sa z toho a žijú si pekne ďalej

@janickacrazy celkovo su teraz zeny uplne niekde inde ako kedysi, najma vdaka svojej nezavislosti, mozu si vyberat-ci uz chlapa, alebo smerovanie svojho zivota. Ktora zena uprednostni mrtveho brouka pred mladym zrebcom? 😂......

jana_eyre_2
27. apr 2025

Nemyslím, že to je trend, skôr si myslím, že čoraz viac žien si vie žiť život tak ako chcú samé a nie ako očakáva spoločnosť..