Trend - život bez muža
Všimli ste si ten trend? Vo svojom okoli mám čoraz viac slobodných žien a oni sú zrazu mega šťastné. Tak nefalšovane šťastné...
Ja mam kamosku, co po 7 rocnom vztahu bola 5 rokov sama. Cestovala po svete, pekne sa obliekala, cvicila, kupila byt, potom zmenila robotu, tak kupila iny. Navonok vyzerala stastne a sebavedomo. Ale ked si si s nou sadol a porozpraval sa, tak si sa dozvedel, ze si zufalo hlada niekoho, aj na zoznamkach a tuzi po detoch, lebo uz ma cez 30... nie je vsetko zlato co sa blysti
Štatisticky sa vraj najviac dožívajú nevydate bezdetne ženy. Akonáhle sa vydajú, zvyšuje sa vek dožitia ich partnerov a im sa zníži. 🤷♀️
@domak2 uplne to chapem, mna vie muz vytocit na mrtvicu.
Ja ked citam pribehy niektorych zien tu na konovi,vobec sa necudujem,ze si zeny uzivaju same bez muzov. Ak mali muza debila leniveho,ktory si zo zeny spravil matku a sluzku,obmedzoval ju,vydeloval peniaze,to by som aj ja bola stastna,slobodna. Keby som ja ostala sama,bolo by mi velmi tazko. Mam velmi dobreho muza,napomocneho,viem sa onho opriet,sme partaci,no mne by velmi chybal.
@marca12 ja som bola na fyzioterapii a tam boli dve babičky čo čakali na masáž.A rozprávali sa o tom ako im je dobre, že sú vdovy, že to len variť bolo treba, podaj, sprav, sliepky si nakrmila, uhundrani boli a teraz po masážach chodíme 🤣obidve boli také veselé kopy
Hm záleží, bola som sama po dlhodobom vztahu a bolo mi fajn , musis sa naučiť zit sama so sebou , spoliehať sa len na seba, a zrovna prisla Corona takze to bolo fakt zaujímavé, ale potom mi začalo chybat sa s niekym tulit , cestovať, zažívať veci , myslim ,ze ak je niekto roky sam je to ine , je to o zvyku a casto pohodli ,a zas jasne nez byt s debilom to radsej sama, ale mmnt som spokojna s priateľom , ak by nam to nevyslo , urcite budem nejaky cas sama a potom ktovie ,co život prinesie🙂
Fakt zalezi na veku a na kazdej jednej zene, ako to ma nastavene. Vzdy budu existovat zeny (aj ked je ich stale menej), ktore sa bez chlapa nepohnu, su stratene, nevedia byt samy so sebou, nevedia sa uzivit….vyhovuje im byt s niekym-hocikym, aj ked su uz starsie a mohli by mat svoj klud.
Ked sme mlade, je logicke, ze chceme manzela, deti, spolocny zivot…mame idealy do buducnosti, a velakrat je to idealny zivot az do konca. Kto si ale presiel problemami a trapenim, trikrat si rozmysli, co je preñ do buducna lepsie.
Vo svojom okolí mám len jednu takú osobu,ktorá nemá partnera,je bezdetna, má po 30tke a navonok sa javí ako šťastná,lebo cestuje,žije každú chvíľu na inom kontinente,má vlastný dom atď,ale ona má pritom len smolu,že si nevie nájsť normálneho chlapa
Ja neviem, ako je to s trendmi, ale logiku to ma... vzhladom na to, ze vacsina chlapov su kkti (nezreli, mamickari, neschopni, kadejaki sociopati, ktori z teba spravia po case sluzku, mater, nevedia pouzivat samostatne rozum, ani iniciativu, vsetko nechavaju na zenu - vychovu dietata, nakupovanie, domacnost, atd, atd, atd), chapem a dokonca "bytostne chapem", ze byt sama je 100x lepsie ako mat doma podobneho picusa🙂... vlastna skusenost - dlhorocny partner, vsetko ok, po porode dolu vodou... zdravotne problemy (v zdravi aj chorobe? vazne? on ma nenaplnene potreby, lebo mne sa NEDA a ja ich nemam? ja komunikujem a on sa uraza ako male dieta? fakt? ja sa snazim riesit problemy a on ich necha vyhnit, lebo si najde nahradu - zavislost na mobile, hrach, kamarti z kadejakej riti, lebo komunikovat s priatelkou a dietatom je narocnejsie, je lahsie sa stazovat cudzim ludom, jasne, chapem... ospravedlnit sa je tazke... ale dpc, vazne??? a ze pred tym taky nebol? no nebol... ludia sa menia, su ovplyvnitelni, volia lahsiu cestu, su rozni, ako kto... kto ma ake iq a eq, podla toho... vychova, praca, kolegovia, vsetko ma svoj podiel... tak za mna - radsej sama, ako mat kkta na krku, ktoreho mater nevedela vychovat a mne to dodatocne tiez nevyslo🙂)) ze oni nemaju vestecku gulu? a my snad mame? a ked ja hovorim priamo a panko sa uraza, to je ok? toto je vzor pre dieta? a pocuvat na vsetky podnety a navrhy NIE, NIE, NIE je pozitivne? NIE... nie je... takze za mna radsej bez xuja, ako s... zena potom strati sebauctu, hodnotu, sebavedomie, mysli, ze je chyba v nej, ked pocas choroby nestiha byt dobra meter, sexica frajerka, pracantka do roboty atd atd, az vyhori a vybuchne. A tak co? Je-em ich! Ja osbne si davam po vyhoreni novy ciel. JA!!! Ja som ta, co musi byt v prvom rade OK, byt tu pre dieta, clovek, co ma tiez pravo na lasku, vyvrcholenie, uznanie za to, co robim, za pracu, za zradlo, ktore navarim, za napady na volny cas... a ked nie, nech ide handry fajcit, staram sa o seba. Panko sa stane spolubyvajucim a nasledne ex... Nech ide k materi na prevychovu, alebo skusit, ake je to sa starat o seba sam. Neperiem, nevarim, nepindam donho, nic od neho nechcem a paneboze, to je parada, v stredu idem na koncert SAMA a totalne si to uzijem!😀 My sme to pokazili, my to musime napravit. Ci nastavenim hranic a nehranim sa na dokonale, alebo vykopnutim huja do vesmiru, nech si zije sam a uvedomi si hodnotu zeny a matky. Ci som zatrpknuta? Nech. Z dna sa da odrazit uz len hore. A ja si viem spravit srandu aj sama zo seba, nemam problem. On si nevie? Nie moj problem...Ked clovek prekona chorobu a zvladne to, uz to moze byt len lepsie. Nevhodny chlap = kotva na nohe. Treba to precvaknut a vyplavat na povrch. Je to parada😀 Baby, po 3 tyzdnoch choroby (kedy ten uboziak na mna naziapal a rozreval ma v najhorsom a totalne sa mi zhnusil ako muz) sa davam do poriadku a uz s nim vobec neratam vo svojich planoch. To je prvotny pocit slobody... A po nom pridu dalsie. Co nezvladnem sama, to si zaplatim inde... A cuduj sa svete, ako pozorujem, sam sa pustil varit a riadit, ked videl, ze to robit proste nebudem, lebo nevladzem. Ja chapem, ze mizive percento zien ma normalnych chlapov (nepoznam, ale je to mozne). Keby ma udrel, alebo mi nadal, v mziku to riesim definitivne, taky vzor pre syna absolutne nepripustam, to by spravil len raz, v tomto nie som tolerantna ako moja matka, ktora je cely zivot vo vztahu z alkoholikom (pravdepodobne, keby nebola, ani ja by som tak dlho netolerovala toxicke sracky vo vztahu).... Nech dieta radsej nema ziadny "otcovsky" vzor, ako vzor nahovno... Jezis baby, ja sa tak strasne tesim na to, ked mi chlapcek odrastie a odide do sveta a ja konecne vypadnem z bytu (bez chlapa, ktory stoji za velke H) a budem (snad) cestovat a tesit sa zo zivota, ak zdravie da... Drzim vsetkym palce, testosteron je zlo aj cely poondeny mamon, moc a ine srajdy, pre ktore sa chlapi (ako je svet svetom) mlatia, biju, vrazdia kvoli prachom, moci, uzemiu, vierovyznaniu, zenam,... Cloveku predsa dokopy nic netreba, len jest/pit, spat, objavovat, tesit sa na novy den, pomahat druhym, mat pocit spolupatricnosti, spokojnosti, nebyt v strese, mat pocit, ze je ceneny, ze ma zmysel zit,... A my mame pravo studovat a volit a povedat si svoje iba chvilocku v historii (v niektorych krajinach este stale NIE - kvoli chlapom a "kvaziviere"!), tak to proste robme a myslime na seba a svoje dobro a svoj pokoj v dusi...
Ak sú bez detí, dá sa to podľa mňa krátkodobo, kým nenájdu niekoho s kým by chceli byť - to je prirodzenejšie ako osamelý život
Čomu nechápeš ?Musela si si všimnúť že ona sa musí zapojiť do každej diskusie inak by bola chorá 😁😁To je prvá vec ...A druhá ...čo ja viem tak možno je čím viac žien čo začali dostávať rozum a nemajú chuť sa hádať s mužmi čo si spravia to majú čo nespravia nemajú ale majú pokoj a bohov kľud ...Možno časom prehodnotia a nejakého partnera si nájdu ale myslím že keď sú samé není to ani na škodu my ženy sa vieme zaobísť aj samé nevidím na Tom nič zle keď ženu muž nechýba a je tak šťastná prečo nie ....Menej a menej žien chce byť obmedzovanych zrejme a pociťujú takto väčšiu slobodu ...
Aj ked nie sme zvieratka, vezmite si take slony a ich rodinnu hierarchiu: stado tvoria slonice s mladatami, sestry, tety, mamky, babky….a mladata slonicata obidvoch pohlavi. Akonahle slonicatku muzskeho pohlavia zacne v puberte hrabat , vyhodia ho zo stada, zvykne sa zgrupovat s inymi mladymi samcami, bojuju medzi sebou, potom sa postupne osamostatnia. K stadu su pusteni len v obdobi parenia, laicky povedane su vhodni len na oplodnenie. Dozivaju sa o 10 rokov menej ako samice, a tak to je prakticky u vsetkych zivocichov vo volnej prirode.
@marsmykkok zase dnes má dosť veľa žien aj mladších mužov, napríklad ja a tiež ťa podpora v chorobe nemusí byť len pri konci života, napríklad moja známa dostala rakovinu už pred 40-kou a muž jej bol veľkou oporou, dostala sa z toho a žijú si pekne ďalej
@janickacrazy tak to rešpekt pred chlapom, čo sa postará. Takého si treba vážiť. Lebo vieme ako to je ak sa aj narodí choré alebo postihnuté dieťa, 95 percent takých vzťahov sa rozpadne, lebo muž zdupká pred problémami. Väčšina je len do pohody a mať rodinu aby mal kto im opraž, navariť, ale ak je problém nezvládnu to, česť výnimkám.
Ja neviem, ako je to s trendmi, ale logiku to ma... vzhladom na to, ze vacsina chlapov su kkti (nezreli, mamickari, neschopni, kadejaki sociopati, ktori z teba spravia po case sluzku, mater, nevedia pouzivat samostatne rozum, ani iniciativu, vsetko nechavaju na zenu - vychovu dietata, nakupovanie, domacnost, atd, atd, atd), chapem a dokonca "bytostne chapem", ze byt sama je 100x lepsie ako mat doma podobneho picusa🙂... vlastna skusenost - dlhorocny partner, vsetko ok, po porode dolu vodou... zdravotne problemy (v zdravi aj chorobe? vazne? on ma nenaplnene potreby, lebo mne sa NEDA a ja ich nemam? ja komunikujem a on sa uraza ako male dieta? fakt? ja sa snazim riesit problemy a on ich necha vyhnit, lebo si najde nahradu - zavislost na mobile, hrach, kamarti z kadejakej riti, lebo komunikovat s priatelkou a dietatom je narocnejsie, je lahsie sa stazovat cudzim ludom, jasne, chapem... ospravedlnit sa je tazke... ale dpc, vazne??? a ze pred tym taky nebol? no nebol... ludia sa menia, su ovplyvnitelni, volia lahsiu cestu, su rozni, ako kto... kto ma ake iq a eq, podla toho... vychova, praca, kolegovia, vsetko ma svoj podiel... tak za mna - radsej sama, ako mat kkta na krku, ktoreho mater nevedela vychovat a mne to dodatocne tiez nevyslo🙂)) ze oni nemaju vestecku gulu? a my snad mame? a ked ja hovorim priamo a panko sa uraza, to je ok? toto je vzor pre dieta? a pocuvat na vsetky podnety a navrhy NIE, NIE, NIE je pozitivne? NIE... nie je... takze za mna radsej bez xuja, ako s... zena potom strati sebauctu, hodnotu, sebavedomie, mysli, ze je chyba v nej, ked pocas choroby nestiha byt dobra meter, sexica frajerka, pracantka do roboty atd atd, az vyhori a vybuchne. A tak co? Je-em ich! Ja osbne si davam po vyhoreni novy ciel. JA!!! Ja som ta, co musi byt v prvom rade OK, byt tu pre dieta, clovek, co ma tiez pravo na lasku, vyvrcholenie, uznanie za to, co robim, za pracu, za zradlo, ktore navarim, za napady na volny cas... a ked nie, nech ide handry fajcit, staram sa o seba. Panko sa stane spolubyvajucim a nasledne ex... Nech ide k materi na prevychovu, alebo skusit, ake je to sa starat o seba sam. Neperiem, nevarim, nepindam donho, nic od neho nechcem a paneboze, to je parada, v stredu idem na koncert SAMA a totalne si to uzijem!😀 My sme to pokazili, my to musime napravit. Ci nastavenim hranic a nehranim sa na dokonale, alebo vykopnutim huja do vesmiru, nech si zije sam a uvedomi si hodnotu zeny a matky. Ci som zatrpknuta? Nech. Z dna sa da odrazit uz len hore. A ja si viem spravit srandu aj sama zo seba, nemam problem. On si nevie? Nie moj problem...Ked clovek prekona chorobu a zvladne to, uz to moze byt len lepsie. Nevhodny chlap = kotva na nohe. Treba to precvaknut a vyplavat na povrch. Je to parada😀 Baby, po 3 tyzdnoch choroby (kedy ten uboziak na mna naziapal a rozreval ma v najhorsom a totalne sa mi zhnusil ako muz) sa davam do poriadku a uz s nim vobec neratam vo svojich planoch. To je prvotny pocit slobody... A po nom pridu dalsie. Co nezvladnem sama, to si zaplatim inde... A cuduj sa svete, ako pozorujem, sam sa pustil varit a riadit, ked videl, ze to robit proste nebudem, lebo nevladzem. Ja chapem, ze mizive percento zien ma normalnych chlapov (nepoznam, ale je to mozne). Keby ma udrel, alebo mi nadal, v mziku to riesim definitivne, taky vzor pre syna absolutne nepripustam, to by spravil len raz, v tomto nie som tolerantna ako moja matka, ktora je cely zivot vo vztahu z alkoholikom (pravdepodobne, keby nebola, ani ja by som tak dlho netolerovala toxicke sracky vo vztahu).... Nech dieta radsej nema ziadny "otcovsky" vzor, ako vzor nahovno... Jezis baby, ja sa tak strasne tesim na to, ked mi chlapcek odrastie a odide do sveta a ja konecne vypadnem z bytu (bez chlapa, ktory stoji za velke H) a budem (snad) cestovat a tesit sa zo zivota, ak zdravie da... Drzim vsetkym palce, testosteron je zlo aj cely poondeny mamon, moc a ine srajdy, pre ktore sa chlapi (ako je svet svetom) mlatia, biju, vrazdia kvoli prachom, moci, uzemiu, vierovyznaniu, zenam,... Cloveku predsa dokopy nic netreba, len jest/pit, spat, objavovat, tesit sa na novy den, pomahat druhym, mat pocit spolupatricnosti, spokojnosti, nebyt v strese, mat pocit, ze je ceneny, ze ma zmysel zit,... A my mame pravo studovat a volit a povedat si svoje iba chvilocku v historii (v niektorych krajinach este stale NIE - kvoli chlapom a "kvaziviere"!), tak to proste robme a myslime na seba a svoje dobro a svoj pokoj v dusi...
@srnka79 fuuuuu,ty ides momby!! Drzim palce nech si uz len stastna. Ci sama alebo po case s partnerom ktory za to bude stáť. Presne tak ako to ty budes chciet. 🤘✊🙏💪
@srnka79 fuuuuu,ty ides momby!! Drzim palce nech si uz len stastna. Ci sama alebo po case s partnerom ktory za to bude stáť. Presne tak ako to ty budes chciet. 🤘✊🙏💪
@efka77 diky, to bol len taky vylev, som sa rozcertila, vacsinou to az tak cierne nevidim😂 vzdy moze byt sj horsie, vsakano... ale fakt sa podpisujem za to, ze ked je clovek tak trochu introvert a zaroven ma uz svoj vek, tak uz ocakava zrely, vyrovnany a spokojny vztah, co sa nie kazdemu podari, tak potom je radsej sam a ma klud. Nemusi riesit kazdodenny stres, tlak, dotahovacky, pripecene reakcie a poznamky. Ja tak vravim, ze ked ta chlap rozplace castejsie ako rozosmeje, je fakt cas na dovidopi. A povedzme si rovno. Je prijemnejsie vypadnut aj von (sport, nakup, akcia) sama a uzit si to v klude, ako pocuvat pindy a divat sa na otraveny ksicht😆. Takze chapem kazdu jednu, ktora sa tak rozhodne (ci docasne, ci natrvalo). Akoze, kym je este dieta male, tak zena toleruje a snazi sa to nejako balansovat, veru v napravu, ze casom sa to zlepsi, lenze potom pride puberta, to je dalsia skuska vztahu a potom, ked dieta vyleti z hniezda, tak ozaj uz nevidim problem vysmahnut, ak partneri uz su len spolubyvajuci (mozno sa lahsie keca a teoretizuje, ale tak uvidime😉 kto vie, ako sa veci vyvinu. Kazdopadne, moj obdiv maju zeny, ktore vedia, co chcu a aj ako na to... pekny vecer vsetkym
Ja ti neviem. Osobne si myslím, že to nie je celkom tak ako sa to navonok zdá. Mne osobne vzťah a taká spriaznená osoba s rovnakým pohľadom na svet a život hrozne chýba. Chápem, ak je niekto extrovert a má množstvo priateľov, tak mu to možno nechýba lebo ani nemá čas na partnera 😃 samozrejme treba byť šťastný každý deň, bez ohľadu na to či partnera máme alebo nie. Okrem toho množstvo žien si po nevydarenom vzťahu povie, že radšej sama ako zas nejakého debila mať na krku 😃
Áno je to trend, najmä u mladšej generácie. A neplatí to len pre ženy. Rovnako keď ste v mladom mužskom kolektíve, nejak po vážnom vzťahu, či nebodaj manželstve netúžia. Na sex si vždy nejakú nájdu, ideálne vždy inú a zvyšok dňa si užívajú svoju bezstarostnú pohodu. Čo takýto trend prinesie spoločnosti z dlhodobého hľadiska, asi nič pozitívne.
Co ja viem ci je to trend, ja som bola dlho sama medzi poslednym frajerom a mojim muzom, tiez som bola stastna a spokojna. Mam aj par kamosiek, ktore takto fungovali. Hlavne okolo 20tky. Niektore stretli manzelov az po 30tke.
Ja stale vravim, radsej sama ako sa trapit.
A teraz co? Vsak nech su stastne. Ci Nemas muza, nemas pravdy?
@viestta ti napisala to iste co ostatne kocky.
Ja len aby si pochopila.
Tiez si myslim, ze konecne teda min.15rokov si zeny robia to co chcu ony, nie to co vyzaduje okolie, ak ked aj takych je plny kon. Radsej s nasilnikom buranom ozranom pod jednou strechou LEBO co by povedsla rodina, susedia.

Štatisticky sa vraj najviac dožívajú nevydate bezdetne ženy. Akonáhle sa vydajú, zvyšuje sa vek dožitia ich partnerov a im sa zníži. 🤷♀️