icon

Túžba po psovi v manželstve: Ako sa rozhodnúť?

Včera o 11:58

Ahojte píšem anonymne. Ale to je v podstate jedno. Máme dom,máme dvor,všetko krásne,tip,top.
Dve deti. 9 a 19 ročne...
Chcem počuť vaše názory na to ako sa postaviť k určitým veciam...manžela samozrejme veľmi ľúbim...je to môj stabilný bod. Dôverujem mu, a verím,že ma ľúbi...ale nemáme velmi spoločné záujmy. Alebo ako by som to nazvala. Sme odlišný..aj keď už sa začíname viac na seba podobať..ale sme. Lebo už som z toho svojho veľa potlačila....
Ja by som žila naplno ,bola za každú srandu, za prechádzku,za bicykel, za hocijakú radosť...ale on,je spokojný, tak ako je. Jemu stačí,dom a dvor.
A my keď sme pri ňom doma.
Ale ja začínam prežívať z takto prežívaneho zivota smútok...
Teraz nastala chvíľa ,ktorá sa vo mne vždy raz za pol roka ozve,že strašné túžim mať psa ...
Chodiť na prechádzky, do parku, na túru, samozrejme so psíkom
On to pochopiť nevie...a rázne to odmieta. Vždy to odmietne a ja posluchnem...zase je pol roka pokoj a potom nastane zase tá istá situácia...a ja už začínam normálne byť z toho veľmi smutná...pretože my ostatný v rodine by sme boli moc šťastní zo psíka...ale jeho argumenty sú,že sa o to treba starať, že zničí dvor, a vnútra by zničil dom....proste nie nie a nie...ale kde je v Tom všetkom moje prežívanie ?je mojou úlohou žiť tak ako odomna manžel očakáva ?

Strana
z5
sissy27
Včera o 16:05
@anonym_autor

Ale tu ide aj o také hodnotnejšie trávenie spoločného času proste ten psík ti dá radosť ideš ho vyvenčiť jednoducho niečo sa deje A nie je to také zaťažujúce ako dieťa proste ktoré v kuse mrnči jednoducho psík dokáže zvládnuť že keď si chorý alebo nevládzeš no tak proste nepôjde vyvenčíš ho na dvore ň hale tu ide o to že takto dlhodobo žiť keď človek pociťuje že to nie je proste presne tak akoby chcel ...A to ja vôbec nie som nejaká veľmi že si vydobijem svoje, skôr vôbec, skôr som prispôsobivý typ ale že potom tie moje potreby sú vždy niekde bokom zabudnuté a jednoducho veľa od toho od toho života fakt že nechcem som spokojná vďačná za všetko ale viem že ten pes by mi robil obrovskú radosť....

@anonym_autor mna by celkom zaujimalo, ako travite cas spolocne ako rodina. Co take zabavne a zmysluplne spolu robite 20 rokov zavreti doma.

simca06022011
Včera o 16:07

@anonym_autor aky ma dovod na odmietanie?

simca06022011
Včera o 16:08
@anonym_bcd271

@anonym_autor pes všetko dohryzie, ak si od malička zvykne na niekoho doma, pri odchode poslednej osoby z domu trucuje a robí zlobu. Ja som si vzala od malička psa z útulku, bola som s ním doma 4mesiace. Keď som si našla prácu, pes trucoval. Prestal chodiť na potrebu na podložku, vypotreboval sa po celom dome, ale nikdy nie na podložku. Ak sme boli doma, tak sa vypýtal, alebo na podložku sa vypotreboval. Potom nechcel chodiť dovnútra, tak zostal na dvore. Vždy keď som išla do prace, buď preskočil plot a zmizol, alebo dohryzol všetko, čo bolo vonku. Nábytok v altane z masívu, všetok masívny dekor, rozprával celú záhradu, hlina bola po celomdvore, dokonca káble od vianočného osvetlenia. Ak pršalo, pochodil po záhrade, bol celý špinavý a v klude išiel špinavý na gauč v altane. Vyskakoval na barový pult, kde zhodil na zem kávovar a rozbil ho😵‍💫🫣 psa už nechcem….

@anonym_bcd271 v zivote mi pes nic nedohryzol.

simca06022011
Včera o 16:09

A inak verim ti, ze ty by si sa starala, keby chceli psa deti alebo muz, je vacsia pravdepodobnost ze ti zostane na krku, ale malokedy sa zena nepostara o svojho psa..

sissy27
Včera o 16:11
@bluea

Ja nechapem ako ti v tvojom stasti brani fakt, ze nemas psa. Ved sa chod prejst aj teraz, chod na turu, chod do mesta, chod na vylet, chod na dovolenku. Vo vsetkom co tu menujes je podla mna pes skor na pritaz (to hovorim ako majitel psa, ktory ho taha vsade kam moze so sebou). Mam z teba skor pocit, ze si nestastna zo zivota a z muza a mas pocit, ze pes ti zrazu zazracne zmeni zivot, ale svoj zivot mozes zmenit len a len ty. Ked teraz sedi muz doma a nechces si robit program bez neho, lebo potom narieka ze je doma sam, co myslis ze sa zrazu zmeni? Ze kvoli psovi ktoreho nechcel zrazu zacne byt aktivny? Budete zit aj nadalej rovnako oddelene, len ty budes mat na krku este aj celu starostlivost okolo psa.

@bluea presne, nedostatok pozornosti a lasky od muza si chce kompenzovat psom.

simca06022011
Včera o 16:12
@anonym_autor

Baby tu ide aj o to,že môj manžel je cez týždeň preč...ja teda sedím doma a pozerám tv...nemám záľuby nejaké a kôli malej ešte nemôžem úplne odchádzať z domu...a ani neviem či by ma to samu bavilo...asi nie...
Preto chcem psíka mať lebo chcem čas tráviť trošku živšie ako len doma sama pri tv...

@anonym_autor autorka, neviem ci toto je dobra motivacia na psa.. ty naozaj nemusis sediet cely den doma a pozerat telku, ci toho psa mas alebo nemas.. prejst sa vies ist aj bez psa.. ale ako si sa pytala, nie nie je tvoja povinnost zit ako muz vyzaduje. mali by ste sa dohodnut a vyjst si v ustrety, on tiez nema co rozkazovat bez vazneho dovodu ze co mozes /nemozes domov doniest... Pes je zavazok vacsi niekedy ako dieta. Ale nic nezvladnutelne. AK ti chybaju konicky, a si doma cele dni tak pes je slaba naplast na to. Ako vies ist na turistiku so psom, ked teraz bez psa nemozes ist?

vilma7
Včera o 17:33

A prečo nejdete sndcerou niekedy cez tyzden niekam? Pteco ate len doma?
Zdvihni zadok a chodte...pes tvoj problem nevyriesi.
Jeho musis chapat kedze je cely tyzden prec tak ze chce byt vikend doma. Pekne na hovno taketo vztahy, ked si kazdy zijete sam a ty sa vzdas uplne vsetkoho kvoki nicomu.

anonym_e872eb
Včera o 17:58

Spoločná domácnosť,tak musí byt spoločne rozhodnutie
A len nechápem,niekde idete,tak ti je ľúto muža, že ostane sám
Veď aj keby si mala psa ostal by sám
Podľa mňa mala by si si nájsť okruh ľudí so spoločnými záujmami a hlavne mas 9 ročné dieťa tak šup s dieťaťom kade tade🙂

anonym_651469
Včera o 18:04
@sissy27

@anonym_autor mna by celkom zaujimalo, ako travite cas spolocne ako rodina. Co take zabavne a zmysluplne spolu robite 20 rokov zavreti doma.

@sissy27 Ja lutujem tie deti. Cely tyzden len skola a cez vikend sedia na riti doma, lebo otecko nemoze nikam chodit a bez neho tiez nejdu, lebo "by ostal sam". Tvl. To musi byt detstvo snov🙄😏 toho psa nech si radsej neberu. Skysol by na dvore, bez prechadzok. Dvor a koniec. Wow. Toto si ziadny pes nezasluzi.

richard_polak
Včera o 18:11

Nechcel som psa, teraz mi tá párka líže ucho ...

euka210
Včera o 18:43

@anonym_autor my mame psa, ale len von, dnu ani nahodou. Nevidim dovod preco nie, ked si ochotna sa o neho starat, lebo manzel asi nebude. Ale zase, pes je dost vazna "vec" na to, aby si ho kupila bez jeho vedomia. Sadnite si a argumentuj jeho vyhrady proti psovi. Ja najvacsi problem vidim v tom, co s nim, ked pojdete prec. U nas je pes-pes, nie je to ten clen domacnosti ako to maju ludia, ze je aj v dome atd. Mame iste hranice.

anonym_e71be6
Včera o 19:11

AUTOR
A nechýba ti nahodou láska a pozornosť od muza ktoru si chces vynahradit psom?
Na tvojom mieste zamakám na vasom vztahu, veď vy si zijete kazdy svoj zivot .Prazdnu dieru v srdci ti pes nezalata, ešte viac sa s muzom odcudzite

anonym_ee76da
Včera o 19:26

Môj muž vyrástol na dedine. Vždy mal názor, že pes je zbytočnosť. No ja som z bytovky a keďže teraz bývame v dome pes podľa mňa musí byt. Tak mame 8 ročného čistokvnáka a k nemu pred rokom pribudol maličký utulkačik dvojročný. Manželovi sa vyvaľujú pod nohami a malý už aj po bruchu 😀. Vďaka ním sme si obľúbili časté, takmer denné prechádzky parkom. Už som manžela spracovala aj na papagája 😀 a on o tom ešte nevie, ale mám v hľadáčiku aj kocúrika.
Manžel so zvieratkami starosti nemá, keď sme odcestovaní nakŕmi sused. Ale ja si plním sny, pre mňa sú to krásne bytosti. Doma, aj na dvore je s nimi veselšie.

anonym_045742
Včera o 19:45

Ja by som psa nechcela a extremne by ma nasralo, ked by ho muz chcel a doniesol domov, lebo ved aj on ma pravo na stastie. Brala by som to ako absolutne nerespektovanie mojho nazoru a kriza vo vztahu by este len prisla. Tu sa nebavime o skreckovi, co do dvoch rokov odide. Bavime sa o psovi, co kludne moze zit aj 20 rokov. To je dost dlha doma. Zabezpecovat starostlivost, veterinu, financie, vycvik. Za mna je pes gula na nohe.
Mne je luto tvojej dcery. Mam rovnako staru dceru ako ty a chodime vsade, nesedime doma. Cez tyzden si nemam kedy pozriet tv, lebo stale niekde sme, tvorime, ucime sa, komunikujeme a ano, aj tie prechadzky absolvujem s detmi. Naozaj nepotrebujes psa, aby si vypadla z domu. Staci zobrat dcerku...

anonym_35bca1
Včera o 20:36
@anonym_autor

Ale tu ide aj o také hodnotnejšie trávenie spoločného času proste ten psík ti dá radosť ideš ho vyvenčiť jednoducho niečo sa deje A nie je to také zaťažujúce ako dieťa proste ktoré v kuse mrnči jednoducho psík dokáže zvládnuť že keď si chorý alebo nevládzeš no tak proste nepôjde vyvenčíš ho na dvore ň hale tu ide o to že takto dlhodobo žiť keď človek pociťuje že to nie je proste presne tak akoby chcel ...A to ja vôbec nie som nejaká veľmi že si vydobijem svoje, skôr vôbec, skôr som prispôsobivý typ ale že potom tie moje potreby sú vždy niekde bokom zabudnuté a jednoducho veľa od toho od toho života fakt že nechcem som spokojná vďačná za všetko ale viem že ten pes by mi robil obrovskú radosť....

@anonym_autor už si mala niekedy psa? Lebo mám pocit, že si to trošku idealizuješ. Mne raz muž celý nadšený dovliekol domov psa bez varovania. Že vždy chcel psa, a keď už bývame na dome s veľkým pozemkom 3000m2 , že mu bude super. Uhmm. Vieš ako to dopadlo? Pes zostal mne na krku dva krát denne venčenie. Nie nezaujímalo psa či prší, či sa mi chce, či ma niečo bolí. K tomu cvičák, zvládať jeho povahu, bol to dominantný nespokojný zdrhač a bitkár. Po roku som ho darovala armáde. Samozrejme záleží od plemena psa.
Ale myslím, že v tvojom prípade je túžba po psovi, len také vyjadrenie celkovej nespokojnosti zo svojím životom. Píšeš, že muža miluješ, ale chceš mať psa, aby si sa cítila ty milovaná...
Ak muž je celý týždeň preč, tak nemá potrebu ísť niekam cez víkend. Prečo nechodíš cez týždeň niekam? Aspoň občas, chápem máš dieťa asi práca.
Ja by som svoje potreby začala jasne komunikovať a aj si ich sama napĺňať. Treba začať s niečím menším ako je pes (záväzok na xy rokov). Napr. cez víkend by som chcela ísť na koncert. Opýtaj sa muža či ide s tebou. Ak nechce nech zostane doma. Určite by som si nenechala rozkazovať akoby som bola nesvojprávna. A manžel nech si začne zvykať, že aj tvoje potreby sú dôležité...

Strana
z5