icon

Tykáte svokrám?

30. jún 2023

Tykáte či vykáte svojim svokrám? My máme po svadbe svokor navrhol tykanie už pred svadbou úplný pohoďák, zo svokry (51r) sa smiali jej sestry, že prečo aj ona nenavrhne tykanie, že sa robí dôležitou, tvrdila že až po svadbe. Už je po svadbe a nič…😀nevadí mi to lebo aj svokrovi týkať mi príde divné ešte nezvyk, len chcem vedieť ako to je v iných rodinách

andrea78
30. jún 2023

Vykam, aj po 25rokoch manzelstva. Tykanie nikdy nenavrhli. Rovnako manzel mojim rodicom.

jaond19
30. jún 2023

Vykam. Prirodzene. Tykanie by mi neslo z ust vzhladom na ovela starsiu generaciu.

louise
30. jún 2023

Obom tykám, sami mi to navrhlo po roku vzťahu s manželom. Mojej mame manžel tiež tyká.

senan
30. jún 2023

V zasade len vykam. Ako dala mi uz navrh, aby sme si tykali, ale tak mne to proste nejde. Vykanie im je pre mna prirodzene, takze sme zostali takto

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
30. jún 2023

Moj manzel mojim rodicom tyka a ja jeho rodicom vykam.

A ci mi to vadi?
Vôbec.

Tykanie a vykanie neurcuje predsa kvalitu vztahu. Svokrovcov si vazim, mame dobre vztahy, vieme sa aj pochytit 😀

h2
30. jún 2023

Svokre vykám, ona mne tyká. Som s tým v pohode.

veronikasarkanyova
30. jún 2023

Ale veď to je úplne individuálne, záleží na veku,povahe, dĺžke vzťahu,kvantitu stretavok atď atď... Moji svokrovci majú nad 70r vôbec ma nenapadá im tykať pritom bývame spolu a s manželom som už 15rokov

amelie2017
30. jún 2023

Svokra ma cez 70 a tykam jej, oslovujem ju menom, ak sa bavime nieco pred detmi, tak jej poviem iaia (babka). Tykanie navrhla ona, Ale tu v Spanielku sa tykam skoro vsade kazdemu.

doriiis
30. jún 2023

V živote by som svokre netykala.Nikdy.

kvetinka75
30. jún 2023

Nie netykame si. Pride mi to cudne aby som svokre tykala

arrram
30. jún 2023

@irusa presne takto je to aj so mnou a svagrom 🙄cela rodina si tyka, len my dvaja svokre vykame, on uz 40 rokov a ja 25 😂

silvike
30. jún 2023

My vykame vsetci svokrovcom. Ale teda, oni mali v case ked sme sa s muzom brali 60r a 66r. Ja by som im ani nevedela tykat. Ale teda, oni to ani vobec nikomu nenavrhovali ( myslim ostatnych manzelov/manzelky ich deti)

ankare
30. jún 2023

Áno, tykame si, ale vydupala som si to,lebo naši si s mojim mužom hneď po svadbe potykali a svokrovci nič. 🤦

hama007
30. jún 2023

Vykam jej. Tak to aj ostane 🙂 povedzme, že z úcty. 🙂

akvi
30. jún 2023

Vykam. Nevadí mi to aj keď na rodinných stretnutiach sa občas cítim blbo, pretože som jediná, kto vyka. Všetci ostatní si potykali, môj muž s mojimi rodičmi, moji rodičia s muzovymi. A svokrovci mi tykajú. Takže vadí mi to akurát keď sme všetci spolu. Čo našťastie nie je príliš často. Ale je mi divné, že mi tykanie nenavrhli. Pritom moji rodičia sú ešte starší a mužovi navrhli tykanie hneď. Tak ale zvykla som si a v podstate mi to pomáha udržiavať aj odstup, ktorý tam mám nie z úcty, ale preto, ako sa správajú.

viky_21
30. jún 2023

So svokrou som si tykala uz davno pred svadbou. Potykala si somnou na svojej 50tke a to som vtedy s muzom chodila este ani nie rok. A svokor si somnou potykal az po svadbe 😊

hortenziaj
30. jún 2023

Netykam,aj keď mi to navrhla. Medzi nami je 43 rokov rozdiel,nechcem jej týkať,a ani sa moc v láske nemáme.

bylinka25
30. jún 2023

Vykám, oslovujem ju mama.

jamimo
30. jún 2023

nie netykám, ani chlap našim. Neoslovujem mama... proste to tak necítim a nejde mi to do úst. Môj otec navrhol neveste počas sobášnej hostiny tykanie, ona odmietla.

saxana000
30. jún 2023

Nie a ani keby to navrhla tak nechcem.... ani ju nijak neoslovujem.menom mi je to blbe a teta sa nehodi a mama to uz by mi vobec z huby neislo..

guliver19
30. jún 2023

@martinkatinka tak ked ti navrhla tykanie a ty si odmietla je to skor neucta k nej. A drzanie si isteho odstupu.

malalienka85
30. jún 2023

tykám a oslovujem ju babka, svokra už nemám... manžel tiež tyká mojim rodičom a oslovuje ich babka a dedko

mima1608
30. jún 2023

Ja svokre vykám, môj muž môjmu otcovi tiež vyká, ale jeho žene tyká

martinkatinka
30. jún 2023

@guliver19 aka neucta? Prave naopak. Je o generaciu vyssie, vykali sme si vzdy, vychovala mojho muza. Pre mna naopak, mame priatelsky vztah a vážim si ju, oslovujem ju babka a ju to teda neurazilo. Sama nechcela, aby som jej hovorila mama, vraj to chape....

nevenka
30. jún 2023

Ja som ako prvej tykala manzelovej starej mame, ona ma mala rada stale, od zaciatku a navrhla mi, ze ma berie ako vnucku svoju, ze jej mam tykat, ze ona nie je nejaka tetka dolezita. To bola pocta. A potom po svadbe sme si potykali so svokrovcami, svokor bol rad, ze ma konecne aj dceru, svokra takisto. Aj manzel tyka mojim rodicom. Volame ich maminka a ocko. Su akoby moji druhi rodicia, perfektni. Rozumieme si. Tak mi to pride uplne v pohode.
Sesternica svokre vyka, aj jej muz jej rodicom. A sestra vyka svokrovcom a jej manzel tyka nasim rodicom. Ale aj to potom, ako som mame povedala, ze mi to pride uz blbe, ze moj muz im dlho tyka a ze aj svagor by mal, nech uz to poriesia. Neviem, co mali s tym nasi problem, vsak svagor je pohodak, zlaty chlap...🤷‍♀️

vso10
30. jún 2023

Mne svokra navrhla oslovenie mama ale vykanie 🙈 tak sa to robí v ich rodine (v živote som o takej kombinácie nepočula, ale ok, vidám to u nich aj vo vzdialenej rodine). Odmietla som...nebudem hovoriť mama niekomu, komu vykam. A tykanie neprišlo ani po 10r. 🤷

princeznickaa
30. jún 2023

Sme spolu 14rokov,máme už 2 detičky, svadbu sme nemali ale svokrovcov vykam...nikdy si s nimi nechcem potykat aj keď máme dobrý vzťah...s ucty k nim to takto chcem...preto má dosť zaražalo keď si švagrine doniesli priateľov s ktorými boli Max pol roka a oni tykali svokrovcov...skoro mi oči vypadli...ale ako ich vec ale prišlo mi to straaaasne divné.

prunee
30. jún 2023

U nas si vsetci tykame.

danielahamar
30. jún 2023

nikdy