Tykáte svokrám?
Tykáte či vykáte svojim svokrám? My máme po svadbe svokor navrhol tykanie už pred svadbou úplný pohoďák, zo svokry (51r) sa smiali jej sestry, že prečo aj ona nenavrhne tykanie, že sa robí dôležitou, tvrdila že až po svadbe. Už je po svadbe a nič…😀nevadí mi to lebo aj svokrovi týkať mi príde divné ešte nezvyk, len chcem vedieť ako to je v iných rodinách
Áno tykam si so svokrou
Nikdy mi to nenavrhla, ale priatelka jej druheho syna tyka.. dokonca s mojim bratom si tyka..
Po svadbe mi navrhli obaja. Bolo potom také prechodné obdobie asi rok - raz som tykala, raz vykala - nezvyk. Teraz už v pohode tykám.
Ja vykam,druha nevesta im tyka🤷♀️Mame dobry vztah,ale ked mne to tak derie ucho,ked povie svokre nevesta "ahoj mami" 🙈 Mama je pre mna len ta moja.
tykame
Svokra po svadbe navrhla týkať ..svokor sa nevyjadril za 4roky takže mu vykam.Svokru volám po mene a svokra starký ako moje deti
@elizabet173 ....netykam ani svokre ani svokrovi.Proste by mi to nedokázalo vyjsť z úst.Ani môj muž netyka mojim rodičom.....u nás je to proste no go.
Mojej svokre všetci priženení vykajú, ona nám tyká 🙂 moji rodičia si s manželom potykali ešte počas nášho randenia.
@akvi mám to presne tak isto a tiež mi to je niekedy také čudné.
Neviem, ale mužovi rodičia sú predsa blízki ľudia a vykať si s blízkymi ľuďmi je také zvláštne.
Absolútne by som nemala a nemám problém tykať oveľa starším ľuďom, okrem toho úcta sa nevyjadruje vykanim, ale správaním.
mne to tiež príde normálne tykať, veď sme rodina, ale poznám aj prípady, že dospelé deti vykajú vlastným rodičom, čo už mi príde ako staromódny prežitok. To nie je o úcte, môžem tykať a zároveň si toho človeka vážit.
Ja som si nezvykla ,aj ked mi to cca po 6 tich rokoch navrhla,snazila sa ma rok opravovat ,ale proste neslo to 😂 druha nevesta si zvykla ,tak zi tykaju
My si vykame
Vykám a som tomu rada. Tykanie si neviem vôbec predstaviť, ťažko by som si zvykala.
Ty to máš však blbé v tom, že svokrovi tykáš a svokre musíš vykať. Mali sa najprv dohodnúť spoločne na jednom, toto je blbé. To aj keď sa stretnete jemu povieš ahoj a jej dobrý deň??
Svokre i svokrovi som vykala do úplného konca ich života. Svokru som mala úprimne rada, veľmi som si ju vážila, hoci som vedela pomenovať aj jej chyby. Svokrovci mi tykali. Rovnako to bolo opačne - môj muž voči mojim rodičom. Teda jeho svokrovcom. Zdá sa mi to tak prirodzené. Bola som tak vychovaná. Ale, neoslovila som ich otec/mama. Lebo existujú aj také zvyky.
Môj muž tyká mojim rodičom od prvej návštevy, teda už pomaly 19 rokov. Moja svokra a svokor už nežijú cca 6-7 rokov ale ani predtým to nenavrhol čiže som vykala a mala som úplne problém s oslovovanim (teta a ujo mi prišlo blbé a mama a otec ešte hlbšie). To sa zmenilo až narodením deti. Boli proste babka a dedko. Dlho si tento titul neužili. Párkrát sa mi stalo že po telefóne sa má svokra spýtala prečo si netykame - to mi prišlo úplne hlúpe a nevhodné. Ak by to navrhla v normálnej situácii a osobne, možno by som pristala - ale ona to ani švagrinám nenavrhla, čiže pochybujem ...
Vykame si, môj manžel tiež vyka mojim rodičom, úprimne ak budem mať raz zatov tiež nenavrhnem tykanie. Možno to vyznie všelijako, ale príde mi to viac uctivejsie. No ktovie, po rokoch možno zmením názor.
Vykam. Tykanie nenavrhli, ani mi to nevadí, nemame taky blízky vzťah.
Ale priznám sa, dosť mi vadí, ze mne začali automaticky tykat. Citim sa tým pádom byt vo vzťahu nižšie. Proste taky nepomer.
@lvulik mali Ti vykať? Tak to som ešte nepočula ,aby neveste niekto vykal...to by som brala zase z opačnej strany ,že si ma držia od tela týmto pádom
@victory7897 podľa mna je to slušnosť, ktorá by zo začiatku mala byt zachovaná, maximálne sa ma mohli spýtať, ci mi to nebude vadiť.
Som dospela zena, nie nejaka soplana. Nevidím dôvod mi automaticky tykat. Moji rodičia môjmu manželovi tiež zo začiatku netykali, spýtali sa ho na to. Proste ucta a rešpekt ma byt z obidvoch strán.
V com su 'lepsi', ze oni mi od začiatku môžu tykat a ja im nie? Vek? Tiež netykas automaticky vonku všetkým, ktorí su mladší od teba. To, ze su vo veku mojich rodičov? Ok, potom im mam aj ja od začiatku tykat? Ucta a rešpekt ma byt obojstranná.
Vykam. Priateľky ostatných jej synov jej tykaju, ale bývali/bývajú u nej.
Áno,od svadby..čo už je 17 rokov
A volám ich mami,tati
Rovnako manžel mojich rodičov🙂
tykame si vsetci, ja svokrovcom, aj moj muz mojim rodicom, oslovujeme ich normalne krstnym menom
Nasi rodicia sa raz, davno davno este pred svadbou na spolocnej grilovacke opili a vtedy nam navrhli tykanie, ale asi to nebolo z cistej hlavy 😉 vykam obom.

Svokrovcom vykam, muz vyka mojmu otcovi