Tykáte svokrám?
Tykáte či vykáte svojim svokrám? My máme po svadbe svokor navrhol tykanie už pred svadbou úplný pohoďák, zo svokry (51r) sa smiali jej sestry, že prečo aj ona nenavrhne tykanie, že sa robí dôležitou, tvrdila že až po svadbe. Už je po svadbe a nič…😀nevadí mi to lebo aj svokrovi týkať mi príde divné ešte nezvyk, len chcem vedieť ako to je v iných rodinách
Vykam ja aj ich syn im vyka a priatel mojej mamke tykal davno pred tym ako sme aj zacali byvat spolu vo svojom a mali spolu dieta.
Tykam každému z manželovej rodiny či rodičom, starým rodičom a tetam. Navrhli mi sami hneď prvý deň, ako sme sa stretli osobne 😁.
Moj muz mojim rodicom tykal uz pred svadbou, ja vykam nikdy mi nenavrhli inak 😃 akoze po pravde v komunikacii mi to aj vyhovuje, nevien akoby som si uz zvykala inak hovorit...ale je pravda ze trosinku ma to v kute duse zamrzi na rodinnych oslavach kde si kazdy s kazdym tyka, mame aj dve deti tak ich len posielam za babkou dedkom takze oslovenie aspon neriesim 😃 ale som jedina ked sme pokope co vyka inak si vsetci krizom krazom tykaju 🤷
Tykala som si so všetkými svokrovcami, aj v pôvodnom manželstve aj v terajsom. Ale ja som asi divná, ja som mala dve skvostné svokry (každú inak, ale obe perfektne) a v pohode svokrov. Žiaľ, už nežije nikto z nich.
Ano od svadby si tykame cize uz 8 rokov. Muz tyka mojej rodine takisto, asi celej, este pred svadbou 😄
Ja svokre a svokrovi vykám. Môj manžel mojim rodičom tyká. U nás je aj veľký vekový rozdiel, takže aby som ja v 29 tykala 65 ročnej svokre a 73 ročnému svokrovi mi príde divné. Ale môj manžel je "iba" o 13 a 11 rokov mladší od mojich rodičov a oni si tykajú. Aj by mi to prišlo divné, keby im vykal popravde.
Ahoj. Vsetci si tykame. Aj z nasej strany, aj z muzovej. Moja mamina navrhla tykanie mojmu muzovi po necelych 3 mesiacoch (!!!) chodenia 😃 ...asi situacia pri vianocnom punci a genius loci zauradovali 😃 mne svokrovci navrhli tykanie po zasnubeni. Bolo by mi divne vykat, ked nase deti im tykaju.
Nie, ja svokrovcom vykám a to isté manžel, tiež vyká mojim rodičom, a nám to takto vyhovuje.
Môj otec svojej svokre, teda mojej babke, vyká dodnes, už 30rokov, napriek tomu, že je medzi nimi iba 11rokov rozdiel, teda vekovo sú si blízko 😀
Vykam a vykala by som vzdy
Výkame z oboch strán, sú staršia generácia 75+...
svokra nepoznam, tak neviem...ale svokre po urcitych udalostiach tykam...sama od seba...
Jasné, tykám jej roky rokúce, dávno pred svadbou 🙂
@lvulik v našom prípade vnúčatá tykajú. Aj my sme starým rodičom z otcovej strany tykali, hoci otec a jeho bratia im vykali (samozrejme aj nevesty) 🤷🏻♀️ Ale napr. vnúčatá, ktoré s nimi bývali, im vykali. So starými rodičmi z maminej strany sme si tykali všetci, okrem môjho otca (zaťa) a tety (nevesty)
Ešte malá perlička. Zažila som 3 prababky a 2 pradedkov. Vždy sme im všetci vykali. A ak sme sa o nich rozprávali, tak sme onikali. Napr. Babka mi dačo hovorili.
@lvulik neriešili sme to. Deti začali prirodzene tykať a my sme ich nepreúčali. Svokrovci už mali vnučku od dcéry a tá im tykala, tak mi to prišlo prirodzené (aj vzhľadom na vlastnú skúsenosť). Ak by bola moja dcéra prvá a svokrovci by trvali na vykaní od vnúčat (čo vraj bolo pôvodne v pláne, rovnako ako vykanie od vlastných detí), tak by som im vyhovela.
moj muz si s nasimi tyka (potykali si ale skor ako sme sa dali dokopy 😃😃), na zaklade toho si potom svokra s jej muzom potykala so mnou aj druhou nevestou a zatom a svokrovi muzovmu otcovi vykam, lebo ten nenavrhol nikomu a to si vkuse daco spolu posielame na msg :D
Vykám obom svokrovcom a to sme s mužom spolu 11 rokov, z toho 3 ako manželia. Ak by mi tykanie navrhli, tak to slušne odmietnem.
Ja svokruske vykam, a to spolu chodíme na dovcu samé bez muža aj s mojimi segrami, na vínko a tak😂 Nejak mi to z huby nelezie, volám ju babina a mam s nou vzťah ako s mojou maminou. Môj muž môjmu otcovi tyká a mamine ako svokre vyka a volá ju teta😉
Vykam. A keby aj navrhli tykanie odmietnem. Človek si drží účtu tak nejako viac keď vyka ako keď tyka, veď tyka sa kamarátom ... A raz mi niekto povedal že svokre je lepšie vykat lebo skôr povieš "ty si p.ca" ako "vy ste p.ca" 😂
vykám @44janica44 Toto ja nepochopim...mama je len jedna a oco tiež...Trapošina aby ich tak.oslovoval...
@aniname1613 u nás je to tak vždy... aj starých rodičov oslovovali nevesty a zatovia mama a otec.... a potom áno mama je len jedna a otec tiez ale sú prípady keď ma človek lepší vzťah so svokrovcami ako s vlastnými rodičmi. Ja by som chcela mat taky vzťah so svokrovcami ako ma môj muž a švagor s mojimi rodičmi keby si to videla tak ani tykanie ani oslovovanie by ti neprišlo ako traposina ;)

Vykam a aj môj manžel mojim rodičom.