Tykáte svokrám?
Tykáte či vykáte svojim svokrám? My máme po svadbe svokor navrhol tykanie už pred svadbou úplný pohoďák, zo svokry (51r) sa smiali jej sestry, že prečo aj ona nenavrhne tykanie, že sa robí dôležitou, tvrdila že až po svadbe. Už je po svadbe a nič…😀nevadí mi to lebo aj svokrovi týkať mi príde divné ešte nezvyk, len chcem vedieť ako to je v iných rodinách
Potykali si somnou od sameho zaciatku ako ma prvykrat videli, ale teda ak mam pravdu povedat, asi rok som im vykala. A mužovu starku som doteraz neprekusla a tej vykam stale 😅
nasi si s muzom potykali pri prvych spolocnych Vianociach ale bola som dost prekvapena, lebo moj ocino si nepotykal este snad s nikym mladsim . Je vychovaný este po starom a svojej mamke (mojej babke) vyká. 🙃
Ja výkam
@victory7897 moja babka mojmu muzovi dodnes vyka…pricom ja si s babkou tykam, akoze niekedy to vykanie/tykanie bolo uplne o inom… babka poznala manzelsky par ktory si vykal cely zivot ! lenze dobre tu niekto hovoril.. moji svokrovci si nechavaju vykat svojimi detmi, mnou a svojim zatom…a mne v pohode tykaju.. tak to je tiez taky zvyk, ako im pasuje :D nie ako to kedysi bolo, co si moja babka pamata ze ked ma 80 rokov netyka mojmu 30rocnemu muzovi len preto lebo je o 50 rokov mladsi 🙃
Tykame
Tykam a vyhovuje mi to tak 🙂
Výkam svokor mi už bohužiaľ zomrel a svokru volám babka aj keď od svadby chcela aby som ju volala mama Majka ale nikdy nemám s nou dobrý vzťah a povedala som ze mamu mam len jednu svokra som volala oco ale do vtedy dokým sa nenarodila prvá dcéra potom už bol dedko
Netýkám
Svokrovcom vykám. Manžel mojim rodičom tiež vyká.
áno tykáme si, hneď po svadbe si obe strany potykali aj moj manžel s mojími rodičmi
Tykam si s ňou. Mne by bolo divné jej vykať. Ani ja by som nechcela, aby mi raz v budúcnosti nevesty a zať vykali.
Mne sa zdá nezdvorile odmietnuť tykanie, keď mi to niekto navrhne.
Tykam.
Aj vykam aj tykam, ako mi príde.Nenavrhli tykanie sami od seba,ale aj keď zatykam nič nepovedia.
Vykaka som obom
Svokor už nieje medzi nami a zo svokrou sa nestretávame
@nyusika súhlasím. Ja predsa navrhujem tykanie len keď sama chcem aby mi týkali. Keby dotyčná odmietla a naďalej by mi vykala, prišlo by mi to nedzvorile.
Vykam. Tykanie nenavrhli, ale keby aj ano, mne by to proste neslo aj ked mame super vztahy😁to vykanie robi pomyselnu hranicu respektu atd
Moji svokrovci sú rozvedený. Obom vykám. Nezávisle od seba (tým, že sa spolu so svokrou a zároveň svokrom nestretávame, tak asi ani nevedia, že aj tomu druhému vykám). Nevadí mi to. Svokor má priateľku, ktorá mi hneď navrhla tykanie. Tu nastala situácia kedy mi to bolo zvláštne, pretože jej som tykala a jemu vykala. Keď prídeme ku nim, tak zdravím "Dobrý deň, ahoj". Najprv som si prišla ako retardovaná a bolo mi to divné, ale už som zvyknutá 😀 Ale teraz so svokrou nastáva jedna zaujímavá situácia. Môj švagor má novú priateľku a je to dcéra svokrinej kamarátky. A ona jej tyká (aj ja od detstva doteraz tykám kamoškám mojej mami s ktorými sme sa často stretávali). Takže keď sa všetci spolu stretneme, asi to bude pre mňa zvláštna situácia na začiatku, ale ak by mi aj tykanie navrhla, tak jej poďakujem za návrh, ale že som zvyknutá 10 rokov jej vykať, tak už sa mi to asi bude ťažko meniť.
Muz mojej mamine tyká ja jeho vykám 🤷🏻♀️ prvá tykanie navrhovať urcite nebudem.. a je mi to aj jedno
Ja celkovo na také tykačky s každým nie som. Vykám a zdravím sa dobrý deň aj mladším ľudom ak sa nepoznáme, nie ako automaticky niekde začne tykať a zdraviť ahoj, však má 18 alebo 19 a ja nad 30. A starším osobám, tam mám dosť blok, mám asi 2 osoby kamarátky, kde som to dlho prekonávala, ale kedže sme kamarátky, príde mi to už ok, že si tykáme. Ale napríklad tetám, svokre, kolegyni staršej z vedľajšieho oddelenia a tak, tam určite vždy rada uprednostním skôr vykanie, tykanie mi nie je prirodzené.
Ešte by som dodala, že hoci mi nevadí, že si vykáme, ba dokonca sa mi to až páči, ja keď raz budem mať nevesty, tak im určite navrhnem tykanie. Nie hneď každej priateľke ktorú si synovia nájdu, ale napríklad keď sa zasnúbia alebo keď oznámia, že čakajú dieťa alebo proste pri nejakom takom veľkom kroku navrhnem tykanie.
Ja svokre vykam, aj svokrovi som vykala. Svokra ma 73 rokov. Môj muž si s mojím otcom potykal na svadbe. S mamou si potykal až na Vianoce po svadbe. Naši majú 59 rokov. Svadbu sme mali pred 8 rokmi. Inak môj muž ráno o 7 po svadbe prišiel za mojou mamou a že nepotykame si? Zobudil ju, tak ho poslala kade ľahšie. Ale potom na Vianoce ked sme došli si potykali. Žijeme 500km od rodiny.
Ja tykam svokrovcom, aj moj manzel mojim rodicom
@martinkatinka 👍👍👍
Vykam a volam teta/ujo
Som vydatá 5r svokrovci mi navrhli po svadbe tykanie ja som vykala aj naďalej. Svokor mi znovu 2r dozadu hovoril nech mu tykam tak som začala ale svokre vykam. Proste nechcem jej tykat a jej je to tiež asi jedno.
Vykám a nechcem ani tykať 😁
Ak ti to pomôže, tak ja vykám aj mojim rodičom a aj svokre budem, ja v tom nevidím problém, že ti nenavrhla tykanie 😊
vykam. moja svokra odo mna ziadala po svadbe aby som ju volala mama. to som razne odmietla.

ja vykam, a inak to nebude lebo aj manzel vyka vlastnym rodicom 🙃 moj muz si s mojim otcom tyká a s mamkou vyká