Úprimnosť vzťahov v dnešnej dobe
Ahojte
chcem sa spýtať na jednu vec a prosím o úprimne odpovede. Nakoľko ste vo vzťahu úprimne k partnerovi? Hovoríte mu naozaj všetko a vždy pravdu? O všetkom?
Doteraz som vždy bola toho názoru, že keď sa raz vydám tak do konca života a bude to take úprimne.
Ako vzor mám svojich rodičov - taká ta stará romantická klasika, niečo si pred rokmi slubili, spolu žijú, žijú jeden pre druhého a spolu aj zomrú. Všetko o sebe vedia, nikto nemá bočné úmysly. Takto nejako som to vždy brala aj ja že to tak chcem.
Dnes som prišla manželovi na jedno menšie klamstvo. Nie je to vec nejako extrémne dôležitá, ale trochu ma to zamrzelo viete. Že mne tvrdil niečo, čo som dnes zistila že nie je pravda. On o tom nevie, nechcem to vyťahovať a zbytočne rýpať, ale aj tak. Zostala som rozmyslat, že keď v takejto blbosti nepovedal pravdu, tak bohvie čo ešte neviem?
No a ide aj o to, že rozmýšľam, či nehrám až príliš čistú hru na to aká je dnešná doba…..ja vždy o sebe poviem mužovi všetko, od pocitov, minulosti, prítomnosti, až po financie. Nič neskrývam. Nič si nenechavam len pre seba, že to je moja vec. Nemám tajnosti. Je to tak správne?? Nemyslím morálne, ale na dnešnú dobu - či by som to predsalen nemala zmeniť. Aj keď mi to je ľúto menit to aká som a ako som žila a mala svoje predstavy. Len nechcem dopadnúť zle do buducna
Nehovorím sto percentnú pravdu. Je to hlupost
@denisah6 nie u všetkých našťastie, môj je ukecany a mne to veľmi vyhovuje
@janickacrazy, aha. Tak táto verzia mi nenapadla. Ja mlcanliveho chlapa nepoznám, všetci sú uzvaneni. Aj taki, co nič rozumne povedat nevedia. Ale to už je ina téma 😁
@andreatytler, mne je to jasné, len autorka spomínala "hovorenie si všetkého vždy a všade". Tak hovorím, ze úprimnosť a pravdovravnost sa rozhodne nekryje s hovorenim si všetkého. A tiež je klamstvo a klamstvo. Keď môj muž povie, ze príde o hodinu, môžem začať čítať vojnu a mier a dočítam, než prejde jeho "hodina". Je to klamstvo? No áno, v podstate je. Tiež sa môžem zakaždým vytočiť do nepríčetnosti, ale chlapa zrejme nenapravim, reklamovať a vrátiť ho tiež nechcem, tak som sa naučila "prekladať" si jeho časové údaje do nášho časového pásma a mavnem nad tým rukou. Nevieme, co autorke muž vyviedol. Ci to bolo z nepozornosti, milosrdna lož, myslel si, ze mu to prejde alebo je to naozaj klamár a nevhodný partner do života 🤷♀️
Ak by som zistila, ze mi klamal, to by som mu urcite povedala, lebo by som mu viac neverila. Ale nemyslim si, ze si hovorime vsetko, resp. co je vsetko. Urcite mu nerozprávam o kazdej minute v praci a ani on mne. Aj ked teda ja viem viac o jeho praci, lebo u nas je ukecaný chlap.
@autorka presne tak to mam aj ja.. maloco mi povie,iba ak má náladu.. nie je vôbec taky otvorený ako ja..ja by som mu na čokoľvek odpovedala keby sa pýta... Ale zmenila som sa,uz mu sama od seba nepoviem všetko , co som zažila v priebehu dna alebo skym som bola atd... Naucil ma to a asi je to tak fajn...
@janewithane nezatajujem nič,ale uz som neni taká otvorená kecalka ako kedysi... Ze som
dajme tomu príklad- povedalaa všetko možné co som.zazila v priebehu dňa a mal to ako na podnose... Ze som napr. Stretla suseda/ susedku a boli sme na zmrzline a výborne si pokecali. Samozrejme keby sa ma opyta na to,ze ma videl alebo co tak normálne poviem.. ale uz nehovorím veci sama od seba. To si myslím bola moja chyba. Mal ma prečítanú a ja som absolútne o jeho dni napríklad nic nevedela, iba ze bola nuda alebo tak, stručne...
Autorka, rozumiem ti. Mne manzel raz nieco, z mojho pohladu zasadne, zamlcal. Neklamal, len nepovedal (vraj sa hanbil). A ked som na to nahodou prisla, dost ma to sklamalo. Akoze nic vazne, ale odvtedy sa moj vztah k nemu zmenil a dovera je uz z mojej strany nastrbena 🤷♀️
Presne kvoli tomu, ze bohvie o com vsetkom este neviem.
Zaujímavá otázka, koľko súkromia a tajomstiev si ma človek ponechať v manželstve. Koľko tu baby pusu, ze sa o tej sikane nemali zdôveriť, lebo ten hajzlik to pri hádke vytiahne ako podpasovku č. 1.
Zasa poznám ženu, co chodila na chmt bez toho, aby chlap niečo tušil. Keď mu povedal kolega, ze ju videl na Heydukovej, cumel ako puk.
A zasa, píšem po 100 rokoch sestranicí, ktorá si vzala starého mládenca a zistím, ze mail majú nastavený tak, ze ho čítajú obaja. To mi teda prišlo dosť mimo a keby som vedela, čiarku jej nenapisem🌺
Hovorim mu podstatne veci.
Nehovorim mu, co mi kto sukromne zdoveril. Zdoveril to mne, necaka, ze to bude pocut niekto dalsi, o kom nerozhodol, ze to pocut smie. Ani moj muz.
Mam aj svoje sukromie, ktore nehovorim nikomu. Teda ani jemu.
Rovnako od neho nevyzadujem, aby mi hovoril vsetko. Podstatne veci ano. Zvysok ako sam rozhodne.
Nie, nehovorím všetko chlapovi. Myslím si, že je to okej. Občas som mu aj klamala. Tiež si myslím, že je to ok. Mám na to svoje dôvody, keby som mu povedala pravdu, bolo by to preňho horšie.
Spovedat sa mas len Bohu, nikomu inemu nie si povinna vraviet uplnu pravdu.
Treba vsak zit tak, aby si klamat nemusela. Ked sa to vsak stane, netreba chciet odpustenie od toho kto nwvie, ze ame ho oklamali ale od Boha.

@vroni No veď hej, aj keď môj mi dokáže rozprávať o autách celé hodiny, keď ma to nebaví, tak mu poviem, aby zmenil tému a hotovo. Ja som to myslela trochu inak, že niektoré páry sa vôbec nedokážu baviť o niečom celé hodiny. Napríklad moji rodičia, ocko bol typ, že niekedy povedal len dve vety za deň, mama samozrejme bola z toho trochu na prášky.