Urieknutie blízkeho člena rodiny

4. aug 2023

Nájde sa tu niaka osoba ktorá sa vyzná v týchto veciach?
Stala sa mi taká vec mám pocit že človek z mojej blízkej rodiny je urieknutý bolo mu to aj na hlas priane, on na takéto veci neverí. Od vtedy sa mu ale začali diať zlé veci. Všimli sme si to viacerí.
Je niaky spôsob ako človeka/domácnosť očistiť bez toho aby o tom vedel?
Tie čo neveria nech si názor nechajú pre seba 😂, rada by som počula skúsenosti niekoho kto sa tomu venuje.

walentina7
4. aug 2023

Každý sa má očistiť sám. Zasahovať do vecí iných na diaľku je čierna mágia.

januska12323
4. aug 2023

Nechaj ho na pokoji. Dianie zlých a dobrých vecí sa volá život.

janinah
4. aug 2023

Choďte za gr.kat.kňazom.

koniarova
4. aug 2023

Mňa si tiež zrejme práve uriekla slovom "niaky". 🤦

h2
4. aug 2023

@koniarova To tu je na dennom poriadku. Keby som mala byť urieknutá vždy, keď vidím gramatickú chybu v príspevkoch na modrom koníku, tak som urieknutá 5x denne. 😁

valeria_h
4. aug 2023

Modli sa za neho.

januska12323
4. aug 2023

@koniarova pretri sa ocikanou plienkou a budeš odurieknuta, odporúča 10 z 9 bosoriek

mircalla
4. aug 2023

@januska12323 Si zabila🙂

koniarova
4. aug 2023

@januska12323 musím niaku zohnať. 👍😂

januska12323
4. aug 2023

Moč viem poskytnúť ale plienku musíš zabezpečiť 😁

autor
4. aug 2023

Ach ženy, keby sa každá občas zdrží hneď by bol svet krajší 😂. Otázka znela inak, ak k nej nemám čo normálne povedať tak nereagujem. Vždy sa tu ale nájdu také čo musia prispieť aj keď nemajú čím normálnym.
Slovo niaky používame bežne (dokonca aj v iných tvaroch)....a nie len ja ale aj veľa ľudí okolo mňa (aj keď to teda neni správne) 😂 ale ďakujem za jazykové okienko, aj keď na to som sa nepýtala. Ani nemám pocit že by som prispela do jazykovej poradne.
Za všetky normálne odpovede ďakujem ❤️ asi to naozaj bude iba niaka smola. Dnes sme len tak doma o tom diskutovali, lebo táto pani verí takýmto veciam a vyjadrila sa aj na hlas tak ako som písala vyššie.
Skôr sa mala na mysli niake kryštály na vyčistenie priestoru (človeka), sviečky a podobné veci. Neverím tomu extrémne ani ja sama ale človek nikdy nevie.

jaond19
4. aug 2023

Slovo nijaký existuje, ale znamena žiadny. Preto to, co pises nedava zmysel, o tu gramaticku chybu ani tak nejde.

autor
4. aug 2023

@jaond19 Ja som ale nenapísala nijaký, ale niaky....my slovo niaky používame v súvislostiach napríklad niaky spôsob (tým je myslené či je riešenie ak áno aké).
Podľa reakcií to nieje správne aj keď ja to teda používam často, ale tie čo chceli odpovedať k veci určite pochopili čo tým myslím.
Keď píšem oficiálne veci dávam si na gramatiku pozor, na fóre sa snažím písať tiež samozrejme správne ale nedávam si na to extrémny pozor tak sa kľudne veľa krát môže prihodiť chyba.
Len nechápem načo niekoho opravovať? Keď to človek napíše v dobrom pochopím. Ak to má byť štýlom haha hihi tak načo? 😂 Ja chápem že niekomu to mohlo spraviť pekný deň (som rada 😄), ale mne je to teda na nič lebo moja otázka znela inak a práve na ňu som tu hľadala odpoveď.

stanulienkat
4. aug 2023

Haló ...Je 21. storočie. Na urieknutie veria len ľudia s nízkou inteligenciou, alebo náboženski fanatici. Vlastne ...to je to isté.🤔🙄

jaond19
4. aug 2023

Lenze vacsina ludi chape pod zaciatkom "ni" zápor.... ja osobne som ani v hovorovej reci nikdy nikoho nepocula povedat niaky a mysliet tym nejaký.... ved to uz na pocutie znie ako blbost.... preto sa tu nadtym vsetky tak pozastavuju... "niaky" s vyslovovanim "nijaky" je proste nic,ziaden... patvary "neaky" "nieaky" aj "niejaky" znamena to co ty chces povedat ze NEJAKY (akýsi, niektorý....). By ma zaujimalo v ktorom nareci teda znamena nijaký nejaký...

autor
4. aug 2023

@stanulienka Asi budeš prekvapená ale nie som ani veriaca ani žiadna iná fanatička, teda ani jeden z nás čo sme o tom spolu diskutovali. A dovolím si tvrdiť že ani nízku inteligenciu nemáme 😂 tá sa hodnotí podľa iných vecí nie podľa toho či sa niekto na pár minút zaoberal myšlienkou zarieknutia. Len som sa chcela informovať či je nejaky (keď je to teda takto správne 😂 ženy sľubujem poučím sa ale už kľud, o tom moja téma nieje) spôsob ako tieto veci riešiť. Nemala som na mysli žiadne potieranie plienkou a podobné srandy čo sa píšu na internete. Skôr som myslela sviečku do bytu, kryštál pre svoj dobrý pocit. A dostala som aj normálnu odpoveď čo si pre dobrý pocit spraviť! Samozrejme nie tu 😂. O dva dni s dobrým pocitom zabudnem že som sa nad tým aj zamýšľala a viedla túto diskusiu.

Chcela som sa vyhnúť takýmto odpovediam ktoré sú zámerne negatívne aby rozprúdili negatívnu debatu. Keď vlastne o nič nejde, mňa len v zápale debaty napadlo prísť si po radu aj sem (ak by sa náhodou našiel niekto kto k tomu má čo povedať).

@jaond19 Ďakujem za vysvetlenie 😊

toskanka
4. aug 2023

Autorka, daj si poradiť. Niaky, niaka, niake vyzerá v texte vzdy hrozne 🙈

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. aug 2023

@fauko Ako som písala vyššie nie som veriaca 😊 ale ďakujem za radu.

janinah
4. aug 2023

@stanulienkat ozaj si tu každý deň nejaky inteligent musí rypnut.do veriacich ľudí? By si bolo prekvapená čo všetko mimo naše chápanie existuje " medzi nebom a zemou"...a môže sa ti v živote prihodiť.ze sa s niečím takým stretneš tak potom možno uveriš aj ty...a keď sa tak stane tak zrazu budeš hlupák a fanatik¿? Nikdy nehovor nikdy...

pkgirl30
4. aug 2023

ja používam čierny turmalin, mám ho ako prívesok. keď je spln zapaľujem si červenú sviečku a na očistu bytu zvyknem páliť bielu šalviu, tá mi pomáha aj na bolesť hlavy.

valeria_h
4. aug 2023

@autorka Z týchto žien si ozaj nič nerob, tu dostaneš nevyžiadane rady neustále a ako bonus Ti aj povedia aká si osoba z pár riadkov 😂

mircalla
4. aug 2023

@valeria_h Tak "tie" zeny pouzivaju zdravy rozum a neveria bludom.

betulinka1
4. aug 2023

Nemozes spravit nic, kym ten clovek nebude chciet. Ke ta požiada o pomoc, vtedy mu pomôž.

maja22
4. aug 2023

@autorka Nie si veriaca, ale chces pomoct, to je velmi fajn. Urieknutie je vlastne zlorecenie - vyslovene prianie zla niekomu druhemu, bud vseobecne alebo aj v konkretnom pomenovani - nech sa nikdy nevydas, bude z teba opilec ako tvoj otec, nech ta cert vezme... to su priklady, ked sa to zda len take akoze "neskodne" vyrieknutie v hneve, ale je to uz prianie zla a urieknutie je prianie zla akoby systematicky, ked clovek doslova vola satana na pomoc, aby druhemu skodil. Taky clovek skodi v prvom rade sam sebe, ale diabol rad posluchne a uskodi aj tomu, na koho je zlo zvolavane, pokial ten nezije v priatelstve s Bohom. Boh a satan nie su rovnocenni protivnici, Boh ma moc nad vsetkym, aj nad satanom a to je najdolezitejsi fakt. Preto ak niekto na sebe citi utlak zleho ducha v akejkolvek oblasti, jedine, co pomoze, je prosit o pomoc Boha. Nepomozu krystaly, ani ine magicke prvky. Jedine, co pomoze, je uprimna a pokorna modlitba, prosba o zasah Bozi, zriekanie sa zleho ducha a rozkaz zlemu, aby odisiel, v mene Jezisa Krista. Prosit o pomoc Boziu moze kazdy. Ten priamy rozkaz satanovi nemoze vydat len tak hocikto, treba sa obratit na duchovnu autoritu, najprv knaza vo farnosti, pod ktoru spadam a ten potom posudi, co treba robit dalej. Clovek, ktory taketo nieco pozoruje u svojho blizkeho, sa moze modlit, je to prospesne, aj mu pomoct rozhovorom, nasmerovanim na farsky urad, ale konkretne modlitby oslobodenia musi absolvovat postihnuty clovek sam.

hugger
5. aug 2023

To co sa ludovo vola urieknutie moze byt posttraumaticka stresova porucha (PTSD). Myslim si ze bez spouprace “urieknuteho” sa liecit neda

oira
5. aug 2023

Napis mi, poradim co by mohol urieknuty skusit. Ale kazdy sme tu sam za seba, nemozes robit nieco na druhom cloveku, bez toho aby o tom vedel...