icon

Už ma nebaví byť v takom manželstve

13. jan 2026

ahojte ja sa chcem len asi vyzalovat mozno vypocut vas nazor lebo niekedy mam pocit ze mi uz sibe..som s muzom 13 rokov z toho 10 ako manzelia a mame dve deti byvame v byte obaja s muzom pracujeme ..problem je ten ze uz prestavam zvladat tento vas vztah pretoze mam pocit ze je vsetko na mne a ked sa nieco pokazi za vsetko vzdy mozem ja...ja okrem prace mam na starosti aj deti aj domacnost platenie uctov školu detí, ich lekarov proste vsetko riesim ja, manzelove starosti su dve :? jeho praca a auto-.vsetko ostatne je na mojej hlave- ci urady riesit banky, zaplatenie uctov ci v domacnosti daco ak treba.-.-a ked na nieco zabudnem alebo sda nieco pokazi tak pride zo strany manzela hned:. to ty si mala na to mysliet, to je tvoja starost, to ty mas na starosti, to ty si zabudla, to koli tebe sa stalo..a toto stale dookola a proste uz cim dalej tym viac toho zacinam mat plne zuby aj teraz sme presvihli jeden termin v banke, a syn dostal v skole zlu znamku za oboje mozem samozrejme ja..to ty si mala mat poznacene ten termin, to ty si sa mala s nim ucit,..proste stale ja ja ja...a potom mi uplne da najavo ze som neschopna ( " dobre vidim ze toto musim ja riesit lebo ty to flakas")..a podobne..a ja sa potom citim ako menejcenna a fakt neschopna ze som nieco zabudla alebo zanedbala..proste nebavi ma zit v manzelstve v ktorom mozem vzdy ja za vsetko..rozleje sa mlieko v chladnicke- to ty si ho tam zle dala, mladsej dcere sa objavi kaz- to ty jej nekontrolujes zuby ako si umyva..pride nam upomienka- to ty si mala zaplatit a vykaslala si sa na to...(uvadzam ako priklady)--ja neviem ja si niekedy pripadam ako fakt neschopna ze ostatne zeny vsetko zvladaju a ja nic..

anonym_641970
16. jan 2026

Ja mám takú kamarátku čo žije podobný život, manželia sú 10 rokov, majú 3 deti. Ona rieši všetko okolo detí a domácnosti, varí, perie, upratuje, ešte chodí do práce a muž ju šikanuje za všetko. Doma všetko musí byť perfektne upratané, deti zariadené naučené, musia nosiť zo školy len jednotky ináč by bola hádka. Muž dojde z roboty a do večera pozerá telku alebo sa hrá na mobile. Kamarátka mu aj jedlo dáva pred nos, keď sa najedol riad odnesie a umyje. Dáva ju dole že nič nevie že je neschopná a nadáva na ňu. Je mi jej ľúto a hlavne jej detí, no ona od neho neodíde. Lebo ich finančne zabezpečuje. Ona má len základnú školu dorobene a kde by sa zamestnala plus uživila 3 deti. Tak drží hubu a krok. Občas sa mi postazuje poplace a ide ďalej. Verím tomu že veľa je takychto žien čo žijú s manipulátorom.

enmery
16. jan 2026
@anonym_641970

Ja mám takú kamarátku čo žije podobný život, manželia sú 10 rokov, majú 3 deti. Ona rieši všetko okolo detí a domácnosti, varí, perie, upratuje, ešte chodí do práce a muž ju šikanuje za všetko. Doma všetko musí byť perfektne upratané, deti zariadené naučené, musia nosiť zo školy len jednotky ináč by bola hádka. Muž dojde z roboty a do večera pozerá telku alebo sa hrá na mobile. Kamarátka mu aj jedlo dáva pred nos, keď sa najedol riad odnesie a umyje. Dáva ju dole že nič nevie že je neschopná a nadáva na ňu. Je mi jej ľúto a hlavne jej detí, no ona od neho neodíde. Lebo ich finančne zabezpečuje. Ona má len základnú školu dorobene a kde by sa zamestnala plus uživila 3 deti. Tak drží hubu a krok. Občas sa mi postazuje poplace a ide ďalej. Verím tomu že veľa je takychto žien čo žijú s manipulátorom.

@anonym_641970 A vypustí do obehu rovnakého tyrana a ak ma baby, rovnaké obete....o tom si jej dúfam povedala. Super detstvo.

anonym_641970
16. jan 2026
@enmery

@anonym_641970 A vypustí do obehu rovnakého tyrana a ak ma baby, rovnaké obete....o tom si jej dúfam povedala. Super detstvo.

@enmery Áno povedala no ona to argumentuje že to je blbosť. Jej muž je k deťom dobrý milý berie ich von má akcie na výlety.

enmery
16. jan 2026
@anonym_641970

@enmery Áno povedala no ona to argumentuje že to je blbosť. Jej muž je k deťom dobrý milý berie ich von má akcie na výlety.

@anonym_641970 Ma ZŠ, trisku zaostalejšia. Jasne, že o tejto stránke nič nevie. Aspoň bude mat MK z čoho žiť aj v budúcnosti.

anonym_b0a347
16. jan 2026
@anonym_641970

@anonym_641970 nabudúce ked sa bude sťažovať jej povedz ze tak jej treba

anonym_20f771
16. jan 2026

@anonym_autor nečítala som všetky komentáre, možno Ti to už niekto poradil. Urob si raz do mesiaca víkend pre seba, nechaj mu na starosti všetko, a nech si to skúsi. Mňa môj muž tiež veľmi rád porovnával, až sme sa dopracovali k párovej terapeutke. Tá povedala jednu vetu - porovnávanie je hrobárom vzťahu. Ja som sa takisto cítila veľmi neschopná, nebudem tu zachádzať do detailov, ale dopracovala som sa k ťažkej depresii. Prestala som si vážiť samu seba. Až vtedy TROŠKU pochopil, že lepšie je nedokonalá mama a žena, ako žiadna.
To, že ste v jeho meste, nerobí dobrotu. My žijeme ďaleko od rodiny a jeho kamarátov, inak si myslím, že by to bolo ešte horšie. Pozeraj hlavne na seba, na Tebe stojí celá rodina. Urob si z času na čas deň pre seba a deleguj niektoré záležitosti aj naňho.

anonym_dcf597
16. jan 2026
@anonym_bb9097

Ja som po 4r doma s malou nastúpila do práce. V prvý týždeň som vyplula dušu, lebo nový režim, nová práca a staré zvyky. V 2.tyzden som zhorela ako fakľa. Moje šťastie. Dala som 3 týždne úplne bez povinností. Absolútne ma nič doma nezaujímalo. Prach, pranie, varenie. Nič. Keď prišiel, že čo sa to deje, povedala som, že nedávam byť pracant, otrok doma a ešte vysmiata maminka. Myslel si, že to je ako 100x predtým, ale bolo to iné. Ozaj mi to bolo jedno. Spísala som 4A4 toho čo robím ja a 6 vecí čo on. Keď to videl, súhlasil, že asi mám toho veľa 😃 Ale aj tak som to ešte nechala ísť bezo mňa. Zabral on a po 2 tyzdnoch prišiel s tým, že ok, rozdelíme to, lebo je toho veľa. Dala som to do 6 kategórii. Každý dostal 3. Mal na výber, ale vyberal v kolách. 1.kolo upratovanie vs. varenie a jedlo. 2.kolo dieťa vs. pranie. 3.kolo Financie a údržba vs. sociálny život rodiny. Pod každú kategóriu spadá všetko čo ta pod ňou napadne. Ak by ťa nič, napíš, prepošlem 😃 Tak teda môj muž si vybral upratovanie, pranie, autá a financie. Dal si ešte bojovnú chvíľku, ale postavila som ho pred to, že buď sa stane rovnocenným partnerom, alebo sa môžeme rovno rozlúčiť. A naozaj túto zmenu prijal a bojuje ako vie 😅 Ale nepomáham, nešikanujem, nechávam systém naňho. Rátam že 6m to tu bude pre mňa špinavé, ale keď to je cena za rovnocennost, asi to zvládnem 😃 Drž sa

@anonym_bb9097 Takyto chujko, ak by mu podstrcila nejake ulohy, alebo keby ona skoncila v nemocnici, dojde k zaveru, ze dieta by sa uz davno malo ucit same. ze kupelnu staci umyt raz za mesiac, a detom staci chleba s maslom, nalepsie ked si ho spravia sami, lebo vsak obedy maju v skole. Pracku by vykladali deti a nakup vlastne ani netreba, kupi sa iba ten chlieb a maslo. Prach by sa neutieral vobec. Naco?

anonym_dcf597
16. jan 2026

@anonym_autor Narcis manipulator. Nasiel si k sebe presne to, co potreboval, ochotnu zenu, ktora porobi vsetko co treba.

vila_amalka1
16. jan 2026

Boze tak toto je, s prepacenim, debil. Utekaj, kym mas fyzicku a psychicku energiu, lebo takyto clovek ta psychicky utyra, znici a nebudes mat silu si ani nechty nalakovat bez placu a vycitiek. Najprv sa s nim ale skus potozpravat. Uuuuplne od srdca. Ak to nepochopi tak odid aj s detickami - auto a praca mu zostane v zivote, ved to je jedine, na com mu zalezi.

Precitala som si, autorka, tvoj text aj niektore tvoje komentare. Nic z toho nebola tvoja chyba. Toto je uz ako pociatocne psychicke domace nasilie. V manzelstve su dvaja. To nie su surodenci, ze ja budem iba umyvat riad a ty ho budes iba utierat. A ked sa neumyje, tak ho neumyje nikto iny, lebo to ma na starosti len ten niekto dotycny. Manzelstvo tak nefunguje. A ponizovanie do toho uz tym duplom.

lady511
16. jan 2026
@anonym_autor

@goodidea nie tu je to "vysada "zien, aj jeho sestry aj jeho mama toto riesia aj riesili vzdy..

@anonym_autor ahoj tak mi to príde že ten vzor ma on z domu a to je potom ťažko,,presne sme sa o tom bavili s mužom aj bavíme často máme to aj v okolí,ja ti poviem že som cele naše partnerstvo chorá chronicky 17rokov sme spolu,čiže vie že keď mi je zle nevarim nerobím nič len ležím,a nikdy nevyčítal,,OBČAS LED NEMÁ SVOJ DEŇ otvorí chladničku zabrble že nič tam nieje ale to už viem ue nemá náladu podstatne je ŽE JA HNEĎ PROTIÚTOK že je tam šunka salám syr jogurty čo by iný za to dali,ale on si aj navarí aj operie,akože na mne je tiež učenie s dcérou teda už len kontrolujem,nakupujem tiež ja,QLE ČO TI CHCEM POVEDAŤ AJ NÁKUPY SÚ NA MNE to chodím s dcérou a som v 7m tehotenstva ale ☝️ke prídem domov poviem vylož prosim ťažké tašky,JA BY SOM TO ZVLADLA ALE PREČO???som žena a chcem byt ženou,ja nakúpim a ty mi pomôžeš led chceš jesť a nikdy nepovedal nie,

zuzu11166
16. jan 2026
@anonym_autor

dcera druhacka dopratala tiez trojku z anglictiny- a uz som pocuvala: malo sa s nou ucis, treba viac, flakate to obidve a neviem co..ziadne take ze dobre mohol som sa s nou a ja ucit venovat sa jej viac...proste ja som na vine stale..nech sa stane cokolvek ..pokazi sa pračka ktoru mame 8 rokov: len ty peries takze ty si ju pokazila...

@anonym_autor nemala som plane reagovat ale s tou prackou-to uz ma fakt vytocilo...
To mas teda doma riadneho kkta
Jemine,ja by mu tak nakricala a take argumenty dala,ze bud by sa spamätal,alebo by sam zutekal odomna
Ked uz 10 rokov sa nebranis,bojim sa ze je neskoro

saprofytkaveronika
16. jan 2026

@anonym_autor tvoj muz je male dieta uvaznene v tele muza... chlap dokaze prevziat zodpovednost, on je proste "maly chlapec"...ty ho nezmenis, to by musel chciet on sam 🤨

vanilka83
16. jan 2026
@anonym_68df54

Ja deti nemám, a veru nezvládam všetko. Ja som tiež roky riešila všetko ako ty, muž len svoju živnosť (aj s tou som mu pomáhala) a auto. Ale aspoň v domácnosti pomáhal a pomáha. 2 roky dozadu mi začali nejaké zdravotné problémy, keď začali tak muž musel na seba prebrať gro vecí. Bolo to skôr akési nervové zrútenie, kolaps celého tela, dokázala som fungovať veľmi, veľmi obmedzene. Takže nemal na výber. Papierovačky, banky, úrady. A to stále boli veci ktoré som si nechala ja na sebe ako zmluvy (predávali sme byt a sťahovali sa inde), dotácie na dom (cez firmu lebo sama by som to nedala), po pol roku bol na pokraji vyhorenia lebo to nedával. Ako sa mi vylepšoval stav, tak som postupne preberala nejaké veci na seba, ale nie všetky mi dal. Veľa si nechal. Pochopil.

@anonym_68df54 toto by malo byt memento pre všetkých,aj mne sa stalo niečo veľmi podobné, nervový kolaps, psychiatrické diagnózy,vyhorenie a to mi môj muž naozaj pomáhal nie vždy sa dalo,keď bol veľa v robote tak dom musela všetko ťahať sama tak ako autorka tohto príspevku, ale keď bol doma normálne fungoval,vsetko pral,riady ,uvaril keď bolo treba,umyl dlazky,deti,pes,učenie s deťmi,nákup,smeti žehlil...lenze ja som sa cítila nedostatocna,zanedbavala som svoj výzor,vlastne stihala som len hygienu ostatné šlo úplne bokom nejaké prikraslovanie vôbec,domácnost som s deťmi stihala tak,ze keď som prišla z prace a všetko porobila co bolo treba naučila sa so synom porobila okolo nich, nakúpila navarila som padala na hubu ako zhorena sviecka zvnútra kazdy večer na gauč, keď konečne deti lahli do postele. Dnešná doba je zlá, veľmi tlači na výkon, musíš zvládať všetko deti,najlepšie samých jednotkarov a futbalistov, domácnost tip top,super plat a kariéra a super výzor, ak to všetko nemáš nezvladas život,ale bohužiaľ ono je to úplne naopak ak máš toto všetko a si na to všetko úplne sám po čase si to vyžiada svoju daň na zdraví. Veď psychológovia majú plné ambulancie cakacky na pol roka a chodia k nim čoraz častejšie aj deti lebo majú všetko a majú milión podnetov a všade okolo samé vyhorenie. U doktora už úplne bežná diagnoza,ktorú ti diagnostikuje už aj obvodný doktor.

anonym_68df54
16. jan 2026
@vanilka83

@anonym_68df54 toto by malo byt memento pre všetkých,aj mne sa stalo niečo veľmi podobné, nervový kolaps, psychiatrické diagnózy,vyhorenie a to mi môj muž naozaj pomáhal nie vždy sa dalo,keď bol veľa v robote tak dom musela všetko ťahať sama tak ako autorka tohto príspevku, ale keď bol doma normálne fungoval,vsetko pral,riady ,uvaril keď bolo treba,umyl dlazky,deti,pes,učenie s deťmi,nákup,smeti žehlil...lenze ja som sa cítila nedostatocna,zanedbavala som svoj výzor,vlastne stihala som len hygienu ostatné šlo úplne bokom nejaké prikraslovanie vôbec,domácnost som s deťmi stihala tak,ze keď som prišla z prace a všetko porobila co bolo treba naučila sa so synom porobila okolo nich, nakúpila navarila som padala na hubu ako zhorena sviecka zvnútra kazdy večer na gauč, keď konečne deti lahli do postele. Dnešná doba je zlá, veľmi tlači na výkon, musíš zvládať všetko deti,najlepšie samých jednotkarov a futbalistov, domácnost tip top,super plat a kariéra a super výzor, ak to všetko nemáš nezvladas život,ale bohužiaľ ono je to úplne naopak ak máš toto všetko a si na to všetko úplne sám po čase si to vyžiada svoju daň na zdraví. Veď psychológovia majú plné ambulancie cakacky na pol roka a chodia k nim čoraz častejšie aj deti lebo majú všetko a majú milión podnetov a všade okolo samé vyhorenie. U doktora už úplne bežná diagnoza,ktorú ti diagnostikuje už aj obvodný doktor.

@vanilka83 Tak to mi je moc ľúto že si si týmto prešla. A tie diagnózy ver že neboli presné. To boli len ochranné mechanizmy tela a mysle ktoré sa prejavili v ťažkom období. To nie si ty. A úplne s tebou súhlasím s tým tlakom na výkon. Toto bol problém aj u mňa. A už ten tlak na výkon bol obranný mechanizmus. Už dlho predtým niečo nebolo v poriadku. Ja si ako decko pamätám že moja mama v sobotu ráno vstala zavelila - dnes sa neupratuje, ide sa do prírody. A šlo sa von. Sánkovačky, v lete k vode, doma s 2 psami binec ako v tanku, najedli sme sa niekde v bufete, večer otec povysával, mama pozmývala, ja som česala strapce na kobercoch aby sme mohli v nedeľu zopakovať sobotný program. Dnes?

anonym_15cd60
16. jan 2026

@anonym_autor ach jaj. Ano bola som tam kde ty. Potom co som vsetko robila sama a aj tak nebolo nic dobre som sa rozviedla. Ja som po praci kmitala okolo dietata a domacnosti a on vyvaleny pred telkou s mobilom v ruke. A ked som si sadla ja tak co sedim. Ked som sa usla najest tak ze mlaskam ako prasa on to uz nemoze pocuvat. Ked dieta plakalo dal hlasnejsie televizir lebo on nepocuje co je v tv. Uplne absurdity az sa rozum zastavuje. A ano mam rovnako vela roboty ale aspon ma uz nikto vkuse nebuzeruje. Prislo to postupne. Prestala som po nom umyvat riad. Prestala som mu prat. Potom varit. Potom prestal sex, potom sme prestali spolu niekam chodit a travit apolu cas a potom sme sa prestali rozpravat. Ja som uplne rezignovala. Uz nebolo cesty spat aj ked si az neskoro uvedomil ze prepiskol. Zelam ti aby toto uvedomenie si reality u teba prislo co najskor a netrvalo roky ako mne lebo boli to stratene roky ozaj.

kankam
16. jan 2026
@anonym_autor

ja neviem mozno som ja ta rozmaznana a fakt neschopna len mam pocit ze odomna sa vyzaduje aby som myslela a riesila 80% veci a od neho 20

@anonym_autor nie ste. Aj on je rodic.
Poznam to, takto som fungovala 23 rokov :(.
Vzdy ked on nieco pokaslal tak nic sa nedeje , ked Ja akoze tak vsetko bola moja vina..
Nezacalo sa to diat po narodeni dwti ?
Lebo to mi povedala psychologicka - sebectvo a nezaujem o rodinu. On ju vlastne nikdy nechcel, len zenu co bude plbit jeho ootreby a sny. Ked zacne delit svoju pozornost medzi deti rak koniec ...

kankam
16. jan 2026
@anonym_641970

@anonym_641970 chuda to nie je zena ale sluzka . A svina chlap ktory peniaze zneuziva na ovlafanie rodiny. ...preto netreba mat vela deti a pokusit sa postavit na vl.nohy za kazdu cenu.

anonym_04d22d
16. jan 2026
@anonym_autor

@letfenixa moj toto vzivote neuzna...ze je rovnaky rodic..pretoze to ma aj vsade v rodine..ma dve sestry a obe sa pretekaju ktora viac sa obetuje pre deti a pre manzela..oni obe ešte muzovi dobre ze nie zadok utieraju..

@anonym_autor normálne mi povedz že keby dačo robil on možno by to dosral on,nemôže nič pokazit keď nič nerobí🤷a keď nepomôže,na rovinu mu povedz že je nevďačná chuj

vanilka83
16. jan 2026
@anonym_68df54

@vanilka83 Tak to mi je moc ľúto že si si týmto prešla. A tie diagnózy ver že neboli presné. To boli len ochranné mechanizmy tela a mysle ktoré sa prejavili v ťažkom období. To nie si ty. A úplne s tebou súhlasím s tým tlakom na výkon. Toto bol problém aj u mňa. A už ten tlak na výkon bol obranný mechanizmus. Už dlho predtým niečo nebolo v poriadku. Ja si ako decko pamätám že moja mama v sobotu ráno vstala zavelila - dnes sa neupratuje, ide sa do prírody. A šlo sa von. Sánkovačky, v lete k vode, doma s 2 psami binec ako v tanku, najedli sme sa niekde v bufete, večer otec povysával, mama pozmývala, ja som česala strapce na kobercoch aby sme mohli v nedeľu zopakovať sobotný program. Dnes?

@anonym_68df54 veru...viem o com hovoríš aj ja som to tak proste občas flakala...ze som cez víkend bola radšej s rodinou niekde vonku a doma binec nenavarene,vlastne dosť často,až potom to prišlo to vyhorenie, občas nejaká blbsia poznámka od muža,alebo oči prevratene pri kuchyni plnej špinavých riadov,ktoré hneď umyl,ale stačil ten pohľad 🫢 no a potom som došla až k psychiatricke strašne fajn baba ked ma počúvala tukala furt do počítača a ja ze ako to dáva, že počúva mňa a popritom stíha písať moje memoáre 🤣 a potom sa na mňa otočila a hovorí mi,že deti môžu mať občas aj chleba s maslom na večeru a občas sa svet nezruti keď nebudú poumyvane dlazky ja som jej prikyvovala,že tam problém není,že to presne robím a potom to prišlo: "lenže vy sa za to nesmiete trestať " a nemôžete za to cítiť vinu a to presne trafila klinec po hlavičke. No dostávala som sa z toho vyše roka na liekoch.

anonym_641970
16. jan 2026
@kankam

@anonym_641970 chuda to nie je zena ale sluzka . A svina chlap ktory peniaze zneuziva na ovlafanie rodiny. ...preto netreba mat vela deti a pokusit sa postavit na vl.nohy za kazdu cenu.

@kankam Ona si nedá povedať, neviem jej otvoriť oči. Vždy argumentuje že jeho rodina bola tiež taká že chlap doma nepohol ani prstom a žena kmitala od rána do večera. Aby išla k psychológicke o tom nechce ani počuť. Keď je úplne zničená vyhoreta dá si pohár vína to ju ukľudní a na ďalší deň ide ďalej.

maminkadeticiek
16. jan 2026

Pan manzel je hovado.Ale tak roky to s nim hras a teraz si prekvapena.Ono sa to urcite nestalo zo dna na den.

letfenixa
16. jan 2026
@anonym_68df54

@anonym_68df54 Dnes čo?

elisebah91
16. jan 2026

@autor my sme asi tak spolu ako vy,máme tri deti, robíme.
Máme kalendár na stene v kuchyni okolo ktorej chodíme vsetci píšeme tam termíny, veci...muž si to pozrieť, ja si to pozriem a vieme obaja.
Edupage, bola som na RD riešila som veci ja, nastúpila som do roboty a asi 3x som mu musela povedať, vtedy keď už bolo neskoro niečo prihlásiť či zaplatiť, že aj on má Edupage v mobile že aj on by už mal a tým robiť, ja to nezvládam.
Ma ale pochopenie, a také veci , ty si mala mi nevyčíta.
Snažím sa ho ešte viac do toho všetkého namočiť s argumentáciou že on mi nemá čo pomáhať ale legálne sa starať aj o jeho deti a domácnosť....

romiada
17. jan 2026

@anonym_autor maš muža ktory sa na Tebe vyvršuhe lebo sam je lenivy a neschopny. Nechaj vevi aj na nom, lebo si uzenies chorobu/nehodu alebo sa nanho vyser.

111anjelik111
17. jan 2026
@anonym_autor

on argumentuje tym ze on sa v robote narobi resp nabeha a ja mam sedavu robotu za PC

@anonym_autor no pri deťoch a úlohách može aj sedieť 😂😉no proste to si musíte vykomunikovať však mu povedz že nie si neschopná, ale moc preťažená a že ok že si rada že to navrhuje a že to može prebrať on (keď Ti na niečo povie že vidí, že to musí prebrať on lebo na to kašleš, povedz ok a keď to bude mať na starosti on a náhodou najbližsie zabudne tak mu pripomeň podobne 😂).

111anjelik111
17. jan 2026
@anonym_autor

viete ja mu jeho prehresky nevytykam nikdy- prekrocil rychlsot dostal pokutu ani som nepipla, zabudol na drahe maso co kupil dat do mrazaku pokazilo sa, nechal v ruksaku ani som nepípla,, - nechal ho v aute v lete---zle poskladal skrinku ktora sa rozpadla..ani som nepipla a takto mozem pokracovat..

@anonym_autor atam je tá chyba že ani nepípneš keď urobí chybu on..

kassandra25
17. jan 2026

@anonym_autor
Keby si mu poslala len poštou rozvod, hmmm? Vazne. S pravnikom si prichystala rozvod, a poslala mu ho. Ked vyzdvihne zásielku, mozes povedat, "zato mozem zase ja". Vnímam to tak, a inak to ani nebude, ze ti polozím otázku, ze naco sa s ním chces biť? Potrebujes sa s ním mečovať, a dokazovať mu, ze z 10 vecí si mohol zobrať tie 4 na starosť, kedze je neschopný?? Nikdy zodpovedný nebude, nie je a pod tlakom by bol tretinovo schopný, a reval by ako rozmaznané malé decko na svoju babku, ze on mal nieco urobit. Predstav si, xe dost vidim na ludoch prave aj to, ze ked hovno urobia v práci, tak presne hovno ponúkajú aj doma v zivote tomu partnerovi. Vies, ako ho tam musia mat radi? V tej jeho práci? Taký poklad, co vsetko spraví? A sa do vsetkeho hrabe...? Neraz som videla ludí, ktorí boli v robote leniví jak voš, kde nic, tu nic, len sa zasívali, robotu hodili krizom krazom na druhych, a ked doslo na ich partnerov, tam sa nijak v partnerstve nepretrhli, tiez robili v partnerovaní z poloviciek svojich otrokov, ktorí v domacom prostredí mali urobit za nich vsetko, ako aj tí kolegovia v práci, a, aby som nezabudla, cersenicka, veselo a verejne, vzdy aj svojich chudáckych, dobráckych a otrokárskych partnerov, v domácnosti, podvádzali. Tvoj muz je príklad, ze si moze dovolit vsetko. Ver mi, ze varianta, ze ty mozes za tú obsielku, co mu príde zo súdu do schránky, za to mozes iba ty, bude pre teba tá najlepsia varianta. Babres sa s ním, a ostatní ta lutujú, supkaju si o tebe, aká si pri nom chudina a vedia o vás tolko, ze az!

kassandra25
17. jan 2026
@romiada

@anonym_autor maš muža ktory sa na Tebe vyvršuhe lebo sam je lenivy a neschopny. Nechaj vevi aj na nom, lebo si uzenies chorobu/nehodu alebo sa nanho vyser.

@romiada hej, choroby zo psychiky z tyrania, sú bezná zálezitost, pri takýchto obetiach.

kassandra25
17. jan 2026
@janinah

Napis na papier co robi v domacnosti on a co ty....a oplieskaj mu ho o hlavu...vlastne najprv ten papier pripni na chladnicku rok 2025 mama to a to...otec praca,auto a nič...rok 2026 daj velky otaznik cervenou fixou...
A pockaj na reakciu

@janinah absolutne zbytocna strategia sa biť so psychopatom, narcistom a manipulatorom. Blaznovi ides dokazat, ze je blazon? Nech nechá dokázat úrady, ktoré mu to objasnia a nech si zije ona svoje.

linduska86
17. jan 2026

@anonym_autor vieš čo prestaň robiť všetko a rovno mu to povedz že si si nebrala volá .. ale chlapa partnera a že aj on sa ma starať a hotovo. To aj v sexe ti rozkazuje? Že je to tvoja vina že si sa napr.neurobila?