Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Vadilo by vám na mužovi ráčkovanie?
Išli by ste na rande s mužom, ktorý má takúto vadu, ktorý nevie dobre povedať "r"?
Alebo by ste to nebrali ako prekážku
Napíšte ďakujem
@janinah ty musíš byť strašne nešťastna osoba. Dúfam, že máš gule a už si takúto sprostost o tom, ako nevie na sebe popracovať povedala napr.lekarovi.
@katulienkax normálne ma udivujú niektoré odpovede 🤦
@nela22323 mne osobne sa ráčkovanie páči. Neviem prečo. 😉
@mircalla Tu vobec nejde o inakost nazoru. V minulosti sa detom ktore rackuju, ine deti vysmievali. Je jasne ze tento vysmech pochadza z postoja ktory vysmievajuce sa deti videli u svojich rodicov. Rackovanie ma stale obrovsku stigmu v slovenskej spolocnosti. Ludia co nevedia povedat R su povazovani za hlupich, neschopnych, jednoduchych a tato diskusia je toho dokazom.
Velka neschopnost prijat inakost.
Vyslovene len kvoli tomuto odpisat cloveka je hlupost. Poznam plno dospelych co rackuju, dokonca moja zubarka alebo kamos farmaceut, teda sikovni a vzdelani ludia a nikdy som ich nevnimala ako inych..
@rozkvet1 Tak, presne tak. Ale hlavne ze maju jasno v tom co hladaju.
@andreatytler Pochopila si otazku? Tu nejde o vysmech. Ale ci by.mi to vadilo u chlapa ako partnera. Ano. Nikomu sa nevysmievam
@mircalla Ano, pochopila a ja vravim ze dovod preco si ludia nevyberu rackujuceho partnera je koli tomu ze sa na tych ludi pozera cez prsty.
@andreatytler Nie. U zien mi to nevadi. U ostatnych muzov mi to nevadi. U partnera hej. Rovnako mi vadi vysoky fistulovy hlas, nadvaha, dlhe nechty
Nepovazujem rackujucich za hlupych ani neschopnych, nikdy som to nepovedala. Nezavadzaj.
Ja som vedela R do mojich 9 rokov a potom to akosi "preskocilo" a neslo to. Rodicia ma nikam nevzali k logopedicke a ani mne to nevadi. Manzel nevie L a rozhodne sme schopnejsi, nez mozno mnohe tu, ktore to hned odsudia. Na strednej som mala spoluziacku, nevedela ani R ani L, este aj v mene mala obe tieto pismena, vyslovovala ich fakt smiesne a v zivote sa ma paradne.
Francuzi rackuju vsetci a vola sa to francuzstina a nik nehovori ze na sebe nepracocali 😀
ja,mam najlepsiu kamosku ktota rackuje a zboznuje ju milujem ju ma phd
Hrabe ti? Ja račkujem a to je akože nejaká vada? 🤣 A čo som sa tu o sebe dozvedela na základe toho, že neviem slovenské "r" ,tak ja normálne žasnem. Neviem či sa nemám radšej izolovať od spoločnosti 😅
@andreatytler prečo by sa na nich pozeralo cez prsty? To je čo za priblblú teóriu??
Osobne teda žasnem nad niektorými odpoveďami ohľadom postavenia a schopností ráčkujúcich ľudí a nestíham zírať, to je úplne na hlavu, čo tu z niektorých padá😨🙄 Ja by som ráčkujúceho partnera asi nemohla mať, pretože táto rečová vada je pre mňa proste niečo, čo hodí vidle do vzájomnej chémie. A bez nej vzťah proste neexistuje. Ale to predsa neznamená, že ten dotyčný nemôže byť cieľavedomý, vzdelaný a úspešný po všetkých stránkach🙄 Poznám x mužov, ktorí viac či menej ráčkujú a niektorí z nich sú mimoriadne úspešní! Takže túto koreláciu som absolútne nepochopila, podľa mňa je úplne mimo...
@belllinka @klara2222 ja sa pocujem, ze ho vyslovujem normalne, ale vraj znie francuzsky. ☺️ Niektori ludia mi hovoria, ze sa im ani nezda, ze rackujem. Manzel, ked sa snazi, tak povie pekne L, ale vacsinou ho tak "prehltne". Co som mala spoluziacku, tak pre nu bolo L aj R jednoducho J. Kym bola slobodna, tak v krstnom mala jedno R a v priezvisku jedno L, ako je vydata, ma v priezvisku aj L aj R. Nik sa nad tym nepozastavuje, ako hovori.
@tiezjedna
To vazne sa v jednom prispevku dokazes opytat ze preco by sa na nich pozeralo cez prsty a hned na to povies ze zasnes a ziras nad tymi nazormi spolocnosti na adresu rackujucich ludi. Tak neviem co je tu priblble.
@andreatytler priblblé je dívať sa na ráčkujúcich ľudí cez prsty a dávať ich rečovú vadu do súvislosti s ich schopnosťami alebo ambíciami. Čo si nepochopila?
@nela22323 na ženách mi to vadí veľmi, na mužoch vôbec. Aj bývalý ráčkoval, aj jeden čo sa mi páči ráčkuje a vôbec to nevnímam. Ale ženy - brrr.
Mne to vadi v telke. A najmä tá čo vari pre Lidl…
@dominikamacakova tak to to berieš dobre no. Závidím. Ja veľmi rackujem, keď sa predstavujeme niektorí mi na prvý raz nerozumejú keďže mam v strede mena R. Kedysi u nas bola kaviareň ešte na strednej škole ktorá sa volala Rarita. A ja som to vyslovolala vždy ako Chachita. Hrozné.. keby som ako decko vedela ake prekážky mi to spôsobí (chcela som kedysi učiť slovenský jazyk) tak by som sa doslova presťahovala k logopedicke...
@rozkvet1 a prečo by som to mala brať zle? Beriem to úplne normálne, nie každý mal rodičov, ktorý ho zobrali k logopedičke. Tak isto mám milión iných nedostatkov, ale to neznamená, že som horší človek ako si tu myslia niektoré z hornej dolnej marikovej. Ja by som sa strašne rada pozrela na nich a preskúmala tú čistú dokonalosť 😏
@ankare samozrejme že e to počujem že to veľmi zle vyslovujem
@dominikamacakova pekný prístup to určite áno. Ale predsav si že chces byť učiteľka v škôlke alebo slovenčiny

@andreatytler najlepšie na tom je že tieto povrchné ženy su zväčša samy alebo majú len krátkodobé vzťahy. Lebo im vadí každá banalita. 🙂 potom plaču že sú slobodné mamičky a sťažujú sa kde sú dobrí chlapi. No dobrí chlapi zmizli lebo boli odpisani na základe toho ze nevedia povedať R 🙂