icon

Váš názor na platenie na rande?

4. mar 2024

ahojte prosim Vas isli by ste na dalsie rande s muzom s ktorym ste absolvovali uz dve schodzky alebo rande alebo ako to nazvat a na kazdom vas nechal zaplatit za seba?.ze zaplatil len svoje a vy ste si za seba musela platit sama_?..lebo mne to proste pride divne a asi som aj ja divna lebo ja na dalsie rande s nim ist nechcem..a zeny v mojom okoli mi nadavaju ze som blba ze len koli tomu...

modrymotyl8
4. mar 2024

@reanda Na túru nech berie psa, ženu do restiky treba brať 😅

reanda
4. mar 2024

@lakebabe @modrymotyl8 tak napriklad mne by tura nevadila 🙂 ani chleba s cajom.. (pokial by to nebola 'tura' do najblizsieho lesika hned pod kricky 😀) .. tam by som asi musela absolvovat viac tur, aby som odhalila, ze je zgrlos 😀

lakebabe
4. mar 2024

@modrymotyl8 ja aj fyzické 😄

mqkm
4. mar 2024

Nie si vôbec divná. Uvažuješ správne. Ja by som tiež už nešla na rande. By sa mi zhnusil hneď po prvom rande keby tak to sa správal.

lakebabe
4. mar 2024

@reanda to chodí na riadne túry vysokohorske aspoň čosi si tie baby užijú ved to ze tam nemá ta baba na to ako prísť 😄 títo zgrlosi to mali super cez covid keď bolo všetko zavrete😁

reanda
4. mar 2024

@lakebabe tak ono to, ze niekto ide radsej na turu, ako do restiky, nemusi byt vzdy len o tom, ze je zgrlos 🙂 .. ak by ho tie tury nebavili, tak asi vymysli inu lacnu alternativu 😀 .. ale hej, v kombinacii nemestsky clovek/zgrlos, alebo introvert/zgrlos, byva to zgrlosstvo tazsie odhalitelne 🙂

lakebabe
4. mar 2024

@reanda on je zgrlos na to ho poznám až moc dobre😄 ma rad rande nizkorozpoctove ale v jeho prípade sa ani nedivím keďže to ide mesačne do dosť veľkého počtu žien 😄

reanda
4. mar 2024

moja mama napriklad spominala, ako ked bola s mojim otcom raz na rande, prechadzali sa mestom a otca oslovila taka ta pani, co predavala na ulici kvety, ze ci nekupi ruzu pre svoju damu.. a otec ze nie, lebo este nejdu domov a ruza by zvadla.. mama sa citila trochu trapne, ale zas si povedala, ze aky prakticky clovek.. no.. este asi tisickrat potom v zivote tu jeho 'praktickost' olutovala

marseillefan
4. mar 2024

@reanda tak akože chápem, čo chceš povedať o otcovi... ale zasa tí vydieračskí predavači ruží si nezaslúžia, aby im to ľudia podporovali...

lakebabe
5. mar 2024

@marseillefan to som aj ja proti keď aj sme kedy von sama poviem ze nemame zaujem. Neter to kedysi pred sto rokmi mala ako brigádu s tými ružami a najviac to kupovali chalani mladi po parou na diskotékach v restike nikto nekúpil.

marseillefan
5. mar 2024

@lakebabe Mne na tom vadí ešte aj to, že je to pre muža celé na figu, ak je ten vzťah v úplných začiatkoch... prvé rande napríklad. Lebo nič dobré z toho nebude. Ak jej ten kvet nekúpiš, tak ťa tá slečna môže mať za žgrloša... ak jej ho kúpiš, môže ťa mať za zúfalca, ktorý nedokáže byť pri nej asertívny, je z nej celý paf, je ľahko ovládateľný, zmanipulovateľný, atď... Proste pre toho muža je to potenciálne lose-lose situácia, ktorej je nechtiac vystavený príliš skoro (kedy mu to môže najviac ublížiť, lebo ešte na ženu nezapôsobil inými svojimi kvalitami).

lakebabe
5. mar 2024

@marseillefan ja si myslím, že ak sa slečna urazí, že jej muž nekúpi na prvom rande ružu za 20 eur áno toľko teraz pýtajú tak chlap o nič nepríde 😄 skôr ide o to prve zaplatenie kávy alebo účtu

marseillefan
5. mar 2024

@lakebabe ja si dokonca myslím, že správny muž by práveže mal odmietnúť tú ružu kúpiť, len pri tom odmietnutí musí vyzerať sebavedomo a na ženu tak zapôsobí najlepšie...
Btw, 20€??? Tak to je fakt brutálne 🙂

ivi555
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
5. mar 2024

Tak ja som odhalila drzgrosa aj na ture 🙂. Isli sme elektrickou do Tatier, listok stal fakt par drobnych a dotycny, ze on kupi listky. A hned dodal, ze naspat ale kupujem ja 🙂. Bolo to smiesne... samozrejme listok si nemam problem zaplatit, ved hore na chate by som ho pozvala rada na caj napriklad, ale ako to zarval, tak to bolo trapne..

la_dolce_vita
5. mar 2024

A este jeden zazitok mam s pozvanim na veceru. Potesilo ma to, ale nasledovalo, ze tu veceru uvari on sam u neho. Ved dobre. Isli sme spolu do supermarketu a on hadzal do kosa vsetko mozne. A ja blbec este, ze vinko kupujem ja. Pri pokladni nastal trapas, pretoze on proste NIC.. stal ako idiot a tvaril sa ako by tam ani nebol. Takze som zaplatila nielen vinko, ale komplet mega nakup pre neho. Podala som mu tasku s tym, ze uz zivim 2 deti a dalsie nemienim. A zbohom..

muchotrafka298
5. mar 2024

@la_dolce_vita fuha, tak toto je fakt charakter......

la_dolce_vita
5. mar 2024

@muchotrafka298 vsetko slobodni stari mladenci a ja rozvedena matka 2 deti s hypotekou... 🙂

zuzanazu85
5. mar 2024

@la_dolce_vita tak ten bol fakt "exemplár" v tom supermarkete 🤭😁. Ja by som mu tu tašku nedala a podotkla,že si idem domov navariť super večeru 😜

h2
5. mar 2024

@la_dolce_vita Mala si rovno odísť a nič neplatiť.

la_dolce_vita
5. mar 2024

@h2 ano, to som si neskor uvedomila, ale bola som tak prekvapena a zahanbena, ze som proste automaticky vytiahla penazenku. Nemam problem nieco zaplatit, rada ludi potesim alebo obdarujem, ale tu ide o tie gesta. Tito muzi si neuvedomuju, ake je to neimponujuce a ubohe.

lakebabe
5. mar 2024

@la_dolce_vita no aj takéto som počula kamoška zaplatila večeru nejaké tretie rande a na štvrtom že jej teda uvarí on u seba doma, tak že fajn išli na nákup a nechal ju ho cely zaplatit 😄 ja už len čumím

muchotrafka298
5. mar 2024

@la_dolce_vita takto toto je kapitola sama o sebe, hlavne takyto muzi co maju uz napriklad po 40tke. Mne sa stalo, ze som sa parkrat z jednym stretla. Volal mi, ze ci neideme na obed, tak ja ze dobre. Dosli sme tam, oni si zacal davat polievku, hlavne jedlo, salat k tomu, pitie....este sa na dezert pytal. Ja som si dala normalne klasika nejake jedlo co ma tam oslovilo. A ked doslo na platenie, tak on sa k nicomu nemal. Doniesli ucet, ja som tam polozila za seba teda a z neho vyslo, ze ved som chcela ist na obed, tak snad som ho pozvala....tiez trapas....Takze ja viem pochopit, ze si to proste zaplatila, lebo si sa citila trapne. Tiez to mam tak, ze nemam problem zaplatit, ale nie takto, ze este pracujuci chlap sa necha takto pozyvat a necha si platit. Nemam problem zaplatit, aj pozvat, nemyslim si, ze chlap ma vsetko platit.....Ale ked sa takto chova, tak to nevesti do buducnosti nic dobre. A pre mna osobne by bolo potupne pytat si od chlapa peniaze, aby som si kupila vlozky alebo spodne pradlo ci ponozky.

h2
5. mar 2024

@la_dolce_vita A on na to ako zareagoval?

oblecenie99
5. mar 2024

Keď sa tak zamyslím, hocikedy som bola s chlapom v reštike či na káve (myslím tým pracovný obed s kolegami, šéfom, s klientom, známym) nikdy naozaj nikdy ani jeden nedovolil, aby sme my ženy vyťahovali peňaženky. Mám názor na chlapa, ktorý si ani na tom prvom rande nedá tú námahu, že spraví zo seba gentlemana, keď ťa už chce namotať. Vlastne buď rada, že sa to prejavilo hneď, viem si predstaviť, ako by to bolo neskôr, najmä v časoch, kedy je žena odkázaná na muža aj finančne (materská).

zuzanazu85
5. mar 2024

Ja si pamätám na naše prvé rande,boli sme na večeri a keď sme mali platiť, vyťahujem peňaženku a on po mne pozerá,že či som spadla z jahody a tak sme sa tam chvíľu doťahovali pred čašníkom ,že si nemám problém zaplatiť. Zaklincoval to tým,že mu o rok mám kúpit ponožky a spodné prádlo pod stromček 😁. Čašník smiech a opýtal sa,že či prvé rande? 🤭

la_dolce_vita
5. mar 2024

@h2 uz si ani nepamatam, mala som problem sama so sebou a svojimi pocitmi. Bolo to davno a nastastie uz som stretla len gentlemanov a s jednym takym aj fungujem 🙂. Spatne to beriem ako skusenost a toto proste nie u mna.

marseillefan
5. mar 2024

@la_dolce_vita zobrala si si domov aspoň to víno? 🙂

la_dolce_vita
5. mar 2024

@marseillefan nieee, vsak ja som sa ponukla, ze ho kupim a to som aj dodrzala, tak nech sa potesi chlapec 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená