Vekový rozdiel 20 rokov vo vzťahu
Ahojte, este som nebola v takejto situacii ako teraz je to pre mna nove preto by som si vypocula nejake skusenosti od bab ktore to mali podobne. Mam 25 rokov , 4 rocnu dcerku. Spoznala som jedneho muza velmi si pasujeme on rozvedeny a jedno velke dieta jedno mensie ( ja dalsie dieta nechcem, tak mi to vyhovuje) . Ide o to ze som sa donho zalubila randime spolu, aj on ma ma velmi rad , ale ja mam dost obavy ohladom veku. Ja aj on chceme vazny vztah ziadne motacky ani nic , cize ideme na vsetko velmi pomaly rozumne, no z dlhodobeho hladiska neviem ako to mam vnimat on ma 45 teraz ,idealne, ale co ptoom keby som mala ja 40 a on 60 , v hlave mam stale tieto otazniky .. mate niektora 20 rocny rozdiel a fungujete ? Ten chlap to “ stiha” s mladsou aj v neskorsom veku? ..rada si vypocujem
@katulienkax hlúpy príspevok ktorý si si mohla odpustiť..
Tak co si budeme klamat a zakryvat realitu...ano je tam pritazlivost, ale hlavne musis mysliet na to, ze teda ako to budete mat financie poriesene. Lebo ako uz tu vyssie bola sprdnuta Ktuska...ma pravdu v urcitom zmysle.
Ty sa musis hlavne postarat o svoje dieta, lebo ak dotycny pan zomrie ak budes manzelka budes dedit, ale on ma bio potomkov deti a tie tiez urcity podiel a tvoje dieta nie. Jedine ze by ste mali spolocne dieta...takze zrataj si 2+2 kolko to dava, lebo 25 rocka mlada zabka s dietatom: ci mas pracu, financie, byvanie a atd...atd...atd...
teraz to vyzera tak hrozne vypocitavo, ale realita kazdeho preberie velmi rychlo.
teraz, mate kde byvat? Ma nejake pozicky, ma pracu, hypoteku, deti su ako na tom,...a potom tam daj na druhu stranu seba....a vyjde ti vysledok a podla toho sa zachovaj...
@autorka daj tomu šancu. Držím ti palce aby vám to vydržalo
@aduskalac ale ved ano,vsetci vyzeraju mladsie ako v skutočnosti su,športovci aktivny zivot a tak ale vek Neoklameš.Moj otec ma tolko co tvoj a proste je to uz starsi ak nie stary chlap.Alw rozumiem kazdy ma ine preferencie,len tvrdit niekomu ze 68r je módy.Proste je uz vo veku dedkov.
ani sa mu nečudujem, že 45 ročný chce 25 ročnú 😉 navyše ktorá už ďalšie dieťa nechce čiže odbudnú plienky a výživné 🤭 čo sa však čudujem, že 25 ročná chce 45 ročného 😂 no nebude ho mať zo železa donekonečna 😜 tak snáď má aspoň kreditku zlatú
@aduskalac vykašli sa na to co si o tvojom vzťahu myslia ostatní. Dôležité je, že ty si šťastná. Ze vy ste šťastní. Naš čaká tento rok svadba ( 3 mesiace). Presne na naše štvrté výročie 🥰 a co bude o 10, 15 ci nebodaj 20 rokov neriešim. Nevieme co bude zajtra a nie to este o toľko rokov. Žijem tu a teraz. Moja maminka mi povedala: ,,pokiaľ si šťastná ty, tak som šťastná aj ja". A ja som šťastná. Nasla som muža, ktorý si ma vazi a miluje ma taku aká som. Pri nom som zazila co je to byt milovana. Co sa napríklad o exovi povedať nedalo.
Ak si ťa vezme tak prečo nie, aspoň budeš dediť a budeš mať skoro vdovské 😀
Neviem si to ani predstaviť, ja 40 a on 60, môže byt vitálny aký chce, vek neoklame, aj záujmy už iné, s jeho rovesníkmi sa zrejme stretávať nebudeš, no fakt asi nie
Akože neviem si predstaviť že by som mala v 40tke muža 65 ročného, teda chlapa vo veku môjho otca. Ale vieš čo? Choď do toho. Tak isto ako by to nemuselo klapnúť s rovesníkom, nemusí ti ani zo starším, alebo naopak môže. A čo my vieme čo nás čaká? Možno sa tej 40tky ani nedožiješ a on stále bude v dobrom zdraví. Ži teraz, darmo budeš špekulovať ako by to mohlo byť v budúcnosti.
keď ti je s ním fajn tak prečo by si s ním nemohla byť a to viac, že deti každý máte a spolu nechcete, ja by som na tvojom mieste bola rada že som niekoho takého stretla že mi je s ním dobre, ved časom uvidíš teraz nerieš vek
@mimikarol zárukou šťastného vzťahu je že kto ma koľko rokov? To asi nie. Je dôležité aby sa dvaja ľudia respektovali vedeli si povedať co ich trápi. Najdôležitejšie vo vzťahu je komunikacia podľa mňa.
Za mňa veľmi veľa, ale žiť pre okamih...koľko párov je od seba, rozidenych, uži si ho teraz a tu a nerieš budúcnosť. Možno sa o pár rokov už rozidete.
10 je podla mna strop, poznam takych co maju viac a uz sa to prejavuje po rokoch riadne ten rozdiel, moja pribuzna sa tesila na dochodok, po 2 rokoch na dochodku jej zomrel manzel lebo bol stary, mal 80 rokov, teraz ostala sama a nevie co dalej, samozrejme ze sa to stava aj mladsim, ale …
Môže fungovať,aj nemusí..Vek nemusí byť vždy prekážka. Vzťah je vždy tak trochu lotéria.
Úprimne? 20 rokov je uz vlastne jedna generacia. Ja síce s tým nie som stotoznena, ale. Ak tebe to nevadí, moze ti povedať alebo napísať kto chce co chce...
U nás 13 ročný rozdiel,a chlap je ako duracelka😂.Ak si nevyburena,čo je dosť možné,tak v 40 to môže na teba prísť a začne ti ten rozdiel prekážať,lebo budeš chcieť ešte niečo závit,alebo dostihnúť zmeškaný vlak.Ale nie každý sa potrebuje vynútiť a vy budete spokojní a šťastní,možno viac ako nejakí rovesníci.Nech už to dopadne akokoľvek,nech je to dobré pre teba a tvoje dieťa😉
@lubkavargova1 ja byvam sama v dome on tiez ja nemam pozicky ani on , tieto veci mame na poriadku s peniazmi nieje problem unho ani u mna.
@zuzanka.zuzu ja zlatu kreditku nepotrebujem , som z rodiny kde naozaj nemam byt preco odkazana na niekoho peniaze. Chcem ho preto aky je , ako si rozumieme 🙂 peniaze tu absolutne ziadnu rolu nehraju .
@alenka58 ja prave preto do toho chcem iste lebo ja dieta uz nechcem to som rozhodnuta on uz tiez ma , a myslim si ze je to idealna kombinacia lebo mala som zial mladeho ale on chcel dieta a kvoli tomu sa to rozpadlo medzi nami lebo ja som uz mala malú a on chcel vlastné.
Ked si rozumiete nerieš
Veľmi veľa žien tu píše aké majú problémy dostať muža von,na výlet,zasexovat si a su to mladý chlapi.Takze o veku to neni
no vsak v pohode a si pripravena aj na situacie, ze budes unho byvat a on povie prispievaj na najom, do domacnosti alebo na nejaku rekonstrukciu niecoho a nemas podiel v byte, nic tam nie je tvoje hm? Potom pride prva hadka a povie ti, ze tam nemas nic, a tebe padnu ruzove okuliare a zacnu prve otazky...laska je pekna, ale realita je krutejsia.
Osobnú skúsenosť nemám ale kolegyňa má manžela o 30 rokov staršieho a zjavne im to funguje.
Za mňa ani omylom . Je to veľa. Môže vyzerať super, ale biologický vek sa oklamať nedá , pokles testosterónu a s tým súvisiaca andropauza čaká za dverami . Určité biologické pravidlá a limity neminú nikoho , ani toho najaktívnejšieho 60 tnika. V 60 rokoch by som ešte pracovala a mala doma 80 ročného muža , alebo bola vdova.
Ja mam 42 a moj "muz" 59...pytaj sa😁
@valise ake to je? 😂
poviem ti slová mojej spolužiačky... prvé roky je super, ale potom je to starý páprda.
Ona sa vydávala, ako 25 ročná o 20 rokov staršieho si brala, behom roka hneď tehotná a po 30 bola rozvedená. On by len doma pred tv sedel a deti ( mali dvojičky , ktoré vyžadovali pozornosť. A on proste nemal už záujem, lebo má svoj vek.
Bola som vydata za muza o 4 roky starsieho, a hned po svadbe sa to zacalo kazit. Stretla som terajsieho partnera o 17 rokov starsieho, sme spolu mozno 12 rokov, takze dlhsie, ako trvalo moje manzelstvo. Ja sa nemozem stazovat, to naozaj nie je o veku, ale o nastaveni konkretnych ludi. On je dokonca aktivnejsi ako ja, chodi na lyze, bedminton, neobsedi. Chodievali sme spolu do fitka, aj sa chystame znova zacat(prestali sme kvoli mojim zdravotnym problemom). Samozrejme, ze su veci, ktore ma obcas vytacaju, ale nesuvisia s vekom a vytacali by ma aj na mladsom partnerovi. A to ci to vydrzi... Predpokladam, ze uz si mala aj ine vztahy s mladsimi partnermi a vydrzali? Asi nie. Tak preco riesit, ci vztah so starsim partnerom vydrzi. Vsetky co pisu, ze to urcite nevydrzi, to akoby sa rovesnici nerozchadzali, akoby vsetky manzelstva, kde su partneri v podobnom veku vydrzali az do smrti. Hadam je jedno, ci stroskota vztah rovesnikov, alebo vztah s 20 rocnym rozdielom.Ja som vdacna za tych 12 rokov, lebo som v zivote nezazila tolko lasky a pozornosti ako s nim. Radsej kratsie a intenzivne, ako dlho na h...o.Co sa tyka zdravotnej stranky, su ludia, ktori sa drzia pri dobrom zdravi a aktivny aj do 80tky a potom su ludia, ktori uz v 30tke travia vsetok volny cas na gauci s mobilom v ruke a s desiatkou diagnoz. Je zbytocne polemizovat o veku a ci to vydrzi slebo nevydrzi.Chod do toho, lubte sa a uzivajte si spolocne chvile.

Autorka, chod do toho. Možno vám to klapne a budete spolu šťastní 🤗