Veľmi túžim po dieťati, neviem ako ďalej
Ahojte..som tu uplne nova a uz som naozaj tak zufala ze som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj obrovsky problem ktory mi uz niekolko mesiacov robi neskutocny smutok na dusi a fakt neviem ako dalej 😞
Pokusim sa celu situaciu opisat v skratke..mam 33r teda v maji uz 34r..milujem deticky vzdy som chcela aj 3 deti..pribudajucim vekom som si povedala, ze dufam ze stihnem aspon 2 a momentalne budem stastna a vdacna ak mi bude dopriate aspon 1..problem je ten ze cely moj zivot som mala zle vztahy v jednom prislo aj na snazenie sa par mesiacov (3m) ale neuspesne co som si pomyslela ze osud..mam mat diera/rodinu s tym pravym clovekom nie snim ze to tam hore takto nechceli..aj ked vela krat sa zamyslam ci je vsetko v poriadku somnou ale moj doktor ma ubezpecuje ze je vsetko v poriadku takto co vidi..ani som nemala nikdy ziadne problemy chvalabohu 🙏🏻
No ale prejdime k pointe..pred 2r som stretla konecne uzasneho muza (v juli 35r) naozaj je velmi trpezlivy, tolerantny, starostlivy, pozorny, je to taky kludny typ cloveka ktoreho nic nerozhadze, nerad sa hada, da sa snim komunikovat na urovni, vsetko bolo top! na zaciatku vztahu sme sa rozpravali o detoch..povedal mi ze jeho predstava je tak 2r hovorim si ok to je idealne pretoze ja po mojich predoslych skusenostiach som sa bala hned bezhlavo v zamilovanosti riesit take vazne zivotne rozhodnutie..chcela som ho tiez poriadne spoznat a zazit snim spolocne zazitky..vela sme cestovali, zabavali sa a bolo na krasne..
Ale prisla ta doba cca po roku a pol nasho vztahu a spolocnom byvaci cca 3/4 roka som vnutorne dospela (pokracovanie v komentari )
@perdulka7 to sa ako da 😁 ked neberiem antikoncepciu pri nom 2r mame prerusovany sex..ale aj keby som to vedela ovplyvnit tak ja nemam na to charakter aby som urobila nieco proti jeho voli..a aj by som sa bala mu to oznamit potom urcite by to nebola pre neho stastna sprava musel by to spracovat a zmierit sa stym a potom by sa tesil tak sa vyjadril ale ten prvotny sok by mal a pre mna by to bolo sklamanie keby je to negativna emocia 😏 myslim si ze aj to dieta na pravo prist sem chcene..to som mu uz raz povedala..chuda to dieta keby vedelo ako ho nechces 🤦🏻♀️
@petkaaa kolko času na dieťa má skoro 34r.žena? ja sa jej "tlačeniu" ani nečudujem....mne by zablikala kontrolka riadne,ak by sa partner /budúci manžel/ takto veľmi zháčil pri jednom návrhu,že nemuśí dať pozor.....2 roky chodenia a neviem kolko spol. bývania nie je málo na to,aby človek vedel,že ten druhý je ten pravý,mm to vedel po 9mes a prsten kupoval...ale mm vedel,že bez svadby dieťa nebude a ani spoločné bývanie,ak ma chceš,tak ako sa sluší a patrí.....muž z tohto príbehu a z mnohých podobných má v podstate všetko-kuchárku,upratovačku,ženu do postele ,parťáčku do kina ajk na dovolenku a to všetko bez záväzkov,čuduje sa niekto,že plačúci drobec a záväzky mu nechýbajú? ja ani nie...milá autorka,nepoteším ťa,nemáš na neho nijakú "páku" bude robiť ako sám bude chcieť a ty môžeš len dúfať,že po čase MOŽNO na to dieťa aj pristúpi...blbé je,že on sa môže množiť aj po 50tke,ty ako žena ťažko...
@smutna14 tak trebárs si daj "limit" do ktorého budeš ochotná počkať. Pol roka, rok. Ak sa vôbec nič nepohne, tak už bude na tebe, ci zvolia rozchod, alebo budeš chcieť byť s ním dalej
Lebo ak ozaj je tak, že jeden z páru tuzi po svadbe a dieťati, a druhý nie, tak to nebude mať dlhé trvanie, alebo jeden bude stále nešťastný a nespokojný. V tom sa nedá kompromis urobiť.
@janinah vlastne si povedala to isté, čo si myslím aj ja. Teraz sa chlapi hrozne boja svadby, rodiny... Nechcú povedať rovno, že o to nestoja, lebo im to príde ako záväzok, a zase nechcú ženu stratiť, tak radšej volia taktiku, potom, raz, dakedy. A potom žena čaká, trpí, dusi sa túžbou po svadbe, po dieťati, nešťastná, a ešte je ona ta "zla"ze tlači na muža, aby urobil to, čo je normálne a prirodzene... Čudná doba...
@jaskolka je to chyba žień,dať chlapovi všetko,potom už nemusí nič dobíjať a o nič sa snažiť....a pripravený či nepripravený na dieťa je tiež blbosť,bud to dieťa chcem alebo nechcem,akonáhle príde ten pravý /a pravý je aj vtedy,ak aj on chce dieťa ako ja resp. nechce ako aj nechcem ja// tak idem na vec,nebudem randiť donekonečna a roky utekajú....
@janinah súhlasím,my, sme sa brali po roku, a manžel jasne vedel, čo chcem, aj ja som vedela, čo chce on. A názor sme nezmenili, on sa, stara o rodinu. Aby dospelý 35 chlap nevedel, čo chce, raz vravel to, potom ono, raz chcel dieťa, potom nebol pripravený... Tak to ani nie je chlap, keďže podľa mňa chlapa nerobia slová, ale činy
@smutna14 Pekné a prirodzené to už žiaľ nikdy nebude, pretože pre vás oboch je táto téma tabu a čím dlhšie je niečo tabu, tým väčšie negatívne stopy to zanechá a tým horšie sa táto téma u vás bude začínať.....nehovoriac, že aj keď sa už konečne dopracujete k tomu, že sa začnete otvorene rozprávať na túto tému, tak v podvedomí obaja budete vedieť, že toto bol niekedy pre vás oboch vážny problém a riadene musíte dospieť k nejakému kompromisu/dohode. Prirodzené, spontánne, pekné by to bolo v tom prípade, ak by ste obaja rovnako túžili po spoločnej rodine, deťoch, spoločnom živote a neriešili kedy sa obidvaja dokonale pripravení, lebo to nebudete nikdy.... ba práve, mám pocit, že ste už prešvihli ideálnu dobu na "spontánnosť".
@smutna14 no veľmi dobre ti rozumiem ako sa cítiš, myslím že hodiny ti už nie že tikajú, ale bijú... 😉 Si v poriadku, ak po cca 2 ročnom vzťahu a vo veku 33r chceš dieťa.
Píšeš že ste sa rozprávali - uviedol aj dôvod prečo sa na dieťa ešte necíti? Málinko rozumiem tomu, že na začiatku deti neriešil len vedel že ich chce a teraz keď už je čas, tak nič také ako túžbu po nich nepociťuje,že vlastne sa cíti "postarom". A to čo vidí u teba ani nezažije. Stačí že deti stále chce, a kým sa narodia a bude ich naháňať tak to ešte potrvá. Ale môže mať aj iný dôvod, a v tom prípade by si ho mala poznať tiež...
Z toho čo si písala to vyzerá, že ako partner je schopný a rozumiete si, tak by bolo škoda okamžite seknúť so vzťahom. Ale na druhú stranu nemala by sa vaša budúcnosť odvíjať len od toho na čo sa cíti chlap. Inak má malé bezvýznamné plus že aspoň narovinu povedal že sa na dieťa stále necíti.
Ja by som mu dala čas pol roka, resp. ani nie tak jemu skôr sebe - že či naozaj je toto ten správny partner. Ale bez nátlaku, hoci to bude ťažké. Lebo aj vzťah je dôležitý, nie len dieťa. Brala by som to ako test vzťahu, nie ako stratu času lebo dieťa.Ak sa nič neudeje, budeš voľná. Vo vzťahu kde ty chceš dieťa a druhý ho odmieta nebudeš šťastná.
Možno existuje na jeho strane dôvod a dal by sa prekonať...
A čo sa týka svadby neustupovala by som. Ak si ťa teraz nevezme preto, že chce tak potom ho k tomu neprinúti nič. A ak hej, tak to bude poznať. Mám pocit, že vo vážnych veciach mu chýba zodpovednosť... iné je ak by tebe na svadbe nezáležalo. Pochádza z funkčnej rodiny?
@jaskolka ja mam dost silnu ovulaciu posledneho pol roka..moj gynekolog to vystihol krasne..povedal mi ze to priroda uz vola 🤷🏻♀️ vzdy viem teda kedy mam plodne dni mam aj prirodzene viac chut na sex a vela krat som ho maximalne vydrazdila 😁 aby mu ubehlo aj si myslim ze ubehlo ale presne nie sme uz najmladsi najplodnejsi..takze tadialto cesta nevedie..
@jaskolka dala som si limit v sebe ze do maja maximalne..to je ten jeho pol rok od novembra od kedy sa tato tema riesi..ak dovtedy sa nikam neposunieme tak je to pre mna uplne jasne..len by sol potrebovala radu ako sa zmierit stymi pocitmi s tou tuzbou..snazim sa nemysliet na to zit zivot cvicit, travit cas s kamaratkami, robit si radost investovanim do seba..ale nenaplna ma to..dokonca ani cestovanie ktore tak milujem ma uz nenaplna 🤷🏻♀️
@smutna14 my sme s mužom tiež mali už niekoľko rokov naplánované že sa ideme začať snažiť teraz od decembra a na jeseň sme sa o tom bavili a jemu zrazu došlo že už je to tu a zľakol sa a tiež začali reči typu veď ešte počkajme ešte máme čas.. a tiež mi to nebolo pochuti toto počuť veď už máme tiež svoj vek (síce mám len čerstvých 28 ale aj tak) no po pár dňoch sklamania mu vravím že dobre ako chce tak ešte môžme počkať že to nemá zmysel keď to obidvaja nechceme rovnako, že keď ešte neni pripravený že sa bojím aby to potom neľutoval a aby nemal pocit že som do toho dotlačila a v budúcnosti by sme sa kôli tomu len hádali. a tiež som mu povedala že nech ale ráta s tým že čím dlhšie budeme čakať tým je menšia šanca na bábätko a sa nám nemusí zadariť vôbec lebo v dnešnej dobe čo čítam tak má strašne veľa žien problém vôbec otehotnieť a snažia sa o to roky tak že aby to nebol aj náš prípad. no a ešte v ten deň mi vraví že aj on už chce že sa tiež bojí aby sme nemali problémy kôli veku a podobne a tak sa už snažíme od decembra a nedarí sa nám takže nech si uvedomí že to neni tak že dnes chcem bábo a zajtra ho už čakám..
@bagre ked som sa ho na rovinu pytala z coho ma strach tak mi povie ze nevie..ze sam na seba je nahnevany za ten postoj a ze mi ublizuje..ale to je take bla bla..jeho rodicia su stale manzelia ale cely zivot maju zle manzelstvo co sa aj na nom poznacilo vela si vypocul a zazil tak mozno aj stym to ma suvis..neviem ale povedal by mi to ved sme to rozoberali zhora zdola a uistila som ho ze nebude kvoli dietatu na druhej kolaji ze nas to skor obohati ako ublizi..
@smutna14 nie je žiadny dôvod čakať pol roka.Naco?čo sa zmení za pol roka?Máš 34 r čoskoro nerobila by som mu žiadne plačlivé sceny, žiadne prehovarania a poukazovanie aké sú deti skvelé a on bude super otec.Na to musí dozrieť sám.Uvidis ako sa zachová pri najbližšom sexe.Povedala by som jedno máme vek na prvé už aj na hrane pokým otehotnies porodis môžeš mať kľudne 36 r nehovoriac, keď budeš chcieť mať druhé či medzitým ísť do roboty.Mate zázemie, rozumiete si nie je dôvod nič odkladať jedine, že on deti nechce, ale zároveň nechce stratiť teba.Naozaj nerozumiem o čo chlapom ide v takom veku váhať?Hlavne mu nehraj na city a netlac.
Ja ked som spozbala sucasneho pertnera, tiez som uz chcela dieta, on mi tvrdil ze rodinu chce, als nie hned.... jasne ze sa treba bajprv spoznat atd. boli sme spolu 3 roky, cestovali po vyletoch dovolenkach. Ja mam v mojom okoli dost pripadov ked snazenie o dieta trvalo niekolko rokov, cize som mala strach, ze nam to nevyjde. Partner vzdy rezervoval dovolenku aj pol roka dopredu, ked sme sa z jednej vratili a on navrhol dalsiu, povedala som ze by bolo fain sa skusit snazit ( s vidinou toho ze ktovie kolko to potrva). On sa odul, ze na neho tlacim. Nechala som to teda tak ale dovolenku sme uz nerezervovali. Mal 37 rokov. Ja 29. Raz za mnou prisiel s tym, ze si uvedomil, ze spoluziaci z VŠ a kamarati uz maju deti a on nic. Zacal o tom sam. Ako sa na neho dieta susedov usmialo v kociku atd. Tak sme sa zacali snazit, bol s tym uplne ok. Maly aa podaril po 4 mesicoch.
@smutna14 tak držím palce. Tak s tým sa ťažko zmieriť, ak on nechce a ty áno. Dodrz ten limit, a uvidíš. Ono je fakt, ako tu niekto písal, že čo keď sa dieťa nepodarí. Ale na, druhej strane, ani to neskúsit a brániť sa tomu, vyhýbať sa debate na túto tému.. Ú mňa by už tak chlap nemal šancu. Lebo dieťa skratka ku vzťahu patrí. Jedna vec je, že sú neplodné páry, aj to, že sú páry, aké sa zhodnu, že ho nechcú. Ale robit kompromis, že on nechce a ja budem to trpieť a byť nešťastná... To nestojí za nič.

tebe tikajú biologické hodiny...ani sa nečudujem, už máš najvyšší čas na decko.
čo robiť...asi by som sa poobzerala po niekom inom, lebo tvoj chlap sa na dieťa asi ešte necíti....