Veľmi túžim po dieťati, neviem ako ďalej
Ahojte..som tu uplne nova a uz som naozaj tak zufala ze som sa rozhodla podelit sa s Vami o moj obrovsky problem ktory mi uz niekolko mesiacov robi neskutocny smutok na dusi a fakt neviem ako dalej 😞
Pokusim sa celu situaciu opisat v skratke..mam 33r teda v maji uz 34r..milujem deticky vzdy som chcela aj 3 deti..pribudajucim vekom som si povedala, ze dufam ze stihnem aspon 2 a momentalne budem stastna a vdacna ak mi bude dopriate aspon 1..problem je ten ze cely moj zivot som mala zle vztahy v jednom prislo aj na snazenie sa par mesiacov (3m) ale neuspesne co som si pomyslela ze osud..mam mat diera/rodinu s tym pravym clovekom nie snim ze to tam hore takto nechceli..aj ked vela krat sa zamyslam ci je vsetko v poriadku somnou ale moj doktor ma ubezpecuje ze je vsetko v poriadku takto co vidi..ani som nemala nikdy ziadne problemy chvalabohu 🙏🏻
No ale prejdime k pointe..pred 2r som stretla konecne uzasneho muza (v juli 35r) naozaj je velmi trpezlivy, tolerantny, starostlivy, pozorny, je to taky kludny typ cloveka ktoreho nic nerozhadze, nerad sa hada, da sa snim komunikovat na urovni, vsetko bolo top! na zaciatku vztahu sme sa rozpravali o detoch..povedal mi ze jeho predstava je tak 2r hovorim si ok to je idealne pretoze ja po mojich predoslych skusenostiach som sa bala hned bezhlavo v zamilovanosti riesit take vazne zivotne rozhodnutie..chcela som ho tiez poriadne spoznat a zazit snim spolocne zazitky..vela sme cestovali, zabavali sa a bolo na krasne..
Ale prisla ta doba cca po roku a pol nasho vztahu a spolocnom byvaci cca 3/4 roka som vnutorne dospela (pokracovanie v komentari )
@h2 no zatiaľ ešte nestresujem že sa nepodarilo to som ja len tak naokraj dopísala autorke že aj keď sa chlap zľakne tak to hneď nemusí znamenať že to dieťa nechce.. aj môj sa tak zľakol a keď po prvom mesiaci snaženia prišla ms tak bol z toho viac nešťastnejší ako ja :D že on sa už tešil že bude bábo a aj zabudol na to že chcel ešte čakať teraz by už bol najradšej keby sme ho mali hneď :D
@smutna14 tlačiť netlačit. Ty vieš čo chceš. On nie. Chod si za svojim. Ja osobne kebyže v takom veku chcem dieťa a muž nie tak dovidenia. Ci to je pochopiteľné ci nie. Ja by som žiaden kompromis druhý nedala.
Jedným z dôvodov, prečo ženy rodia vo vyššom veku, je asi aj to, že sa dohadujú s mužmi, či už dieťa chcú. Ak ste spolu x rokov a obaja ste už zistili, že chcete spolu ostať, tak načo dávate mužom takéto otázky? Ak vy samé cítite, že je čas na dieťa, tak si to zariaďte. Ak sa podarí, tvárte sa prekvapene. Väčšina mužov nevie, čo chce, sú vami rozmaznávaní, hýčkaní a vy ich chcete navliecť do povinnosti. Potom sa divíte, že odmietnu a povedia tú večne omieľanú vetu, že sa na to necítia. Mužom netreba dať na výber 😉
ahoj k tej tuzbe. to prejde. mna todrzalo par mesiacov a uz sa to v takej intenzite nikdy nevratilo. inac by som ho asi opila a zasadla alebo co 🤪
Ja som to nedocitala ani, ked som prisla k miestu, ze on sa neciti na rodinu a to je uz stary chruno. Ak sa 35 rocný neciti na rodinu, tak to vypovedá o ňom veľa. Ja by som ho nechala tak. Keby Ta miloval naozaj tak by to nespravil co spravil. Su aj iní muzi nielen on, neboj sa, mozno skus serioznu zoznamku a maj oci otvorene ale naco si s nim ked len stracaš cenný cas? On tiez vie ze aj Ty stracas cas, ak on to s tebou nemysli vazne, takze sex hej ale laska nie, poslala by som ho niekam trapáka. Mohol byt stastny ze ta má, naozaj nemusis lutovat. Este zatial mas moznost mat dieta, nebol, tak si chod za svojim, a jeho nechaj, on bude stale taký ako sa zachoval, nechaj to plavat, to sa proste nerobi, ze vie ze jeho milovaná chce dieta a vobec aj keby si nepovedala ze chces dieta, jemu to ma byt jasne, ved sa milujete, a on toto soravi, takze otazka je ze ci sa milujete? No asi nie, inak by taku vaznu vec nespravil! Su aj ini muzi.
@smutna14 ja ti poviem z mojej strany. Asi 2r.sa nam nedarilo,sibalo mi z toho,ze vsetky kamksky maju dieta,ja nemam :-/. Isla som k dr.ze sa nedari a uz budem mat pomaly 30r. Pozera a vravi mi,ze no najvyssi cas nieco zacat robit,lebo ak bude problem,mame malo casu 🙂 Tuto vetu si pamatam dodnes. Predpisala mi Duphaston na upravu cyklu,do 4mes.som bola tehu. Narodila sa mi dcerka,sama som neverila. A potom ked mala rok,som ochorela na srdce,dalsie deticky uz by som nezvladla vynosit,musi mi stacit 1 🙂. Toto sa udialo fakt v hodine dvanastej. Keby nebolo dr. ze ma tak posunie vpred,mozno by som tie lieky ani nebrala,stale som si vravela,ved mas 28,este mas cas,si mlada. Keby nebolo jej,nemam dnes ani dcerku. Ja viem ze ho lubis,ale necakaj donekonecna kym "bude pripraveny"nikdy nevies co ma osud pre teba pripravene. Tym nechcem malovat certa na stenu,iba to,ze chod za tym co citis a ty citis ze uz je cas byy matkou..vela stastia 🙂
@smutna14 Bola som vo velmi podobnej situacii ako ty. Tiez sme sa na zaciatku vztahu bavili, ze sa najskor chceme spoznat, deti tak za 2 roky. Ale ubehli 3 roky, ja po 30-tke a nic. Deti a svadba stale ostavali len v rovine teorie.
Ja som vtedy svojmu partnerovi na rovinu povedala, ze deti uz chcem. Ale vedela som, ze nema zmysel nanho naliehat, lebo on je taka povaha, ze sa akurat tak zatne. Ale neuvedomovala som si, ze na neho beztak tlacim, lebo som v kuse som i tak rozpravala o detoch. Vsetky moje kamosky uz deti mali alebo cakali a ja som mu o nich rozpravala. Az raz vybuchol, nech mu s tymi detmi dam konecne pokoj. Vraj deti chce, chce ich so mnou, ale toto mu lezie na nervy.
To bol maj. A ja som si dala pozor, aby som o detoch vobec nehovorila. Ani neter moju som nespomenula. V duchu som si dala vsak ultimatum, ze ked sa do konca roka nic nezmeni, caka nas vazny rozhovor.
Na moje prekvapenie ma v lete na spolocnej dovolenke poziadal o ruku. A rovno sme sa prestali chranit. Teraz sme manzelia a mame maleho chlapceka.
Ja by som Ti poradila, aby si si dala cas toho pol roka. Deti nespominaj, snaz sa sustredit na Vas vztah. A ak sa za to obdobie nic nezmeni, potom sa s nim porozpraval. V klude, ale razne.
Tusim som jedina, kto nepoklada za OK, ze chlap takto zmenil nazor vo velmi podstatnej veci. Ze sa na dieta neciti pripraveny 25 rocny student, to je uplne jasne, ale ako preboha by sa chcel pripravovat 35 rocny predpokladam zabezpeceny chlap?? Ja by som si ho posadila a zaujimala sa o to, coho sa boji. Nie nervozne s vycitkami, ale ani ziadne ofukovanie, ze chudacik este nie je pripraveny. Jednoducho pragmaticky, otazka dietata- z coho mas strach, ked sa tak branis. A nasledujuca snaha o vysvetlovanie by pre mna bola klucova, lebo bez ochoty komunikovat nebude nijaky vztah zdravo fungovat
Dakujem Vam dievcata za vsetky Vase rady a nazory, velmi mi to pomohlo co sa tyka odhodlania a vcera vecer som mu na rovinu v klude povedala svoj nazor..dopomohlo k tomu aj to ze ma moj gynekolog sam od seba poslal na vysetrenie plodnosti..treti den menzesu na odber krvi a bud. tyzden budu vysledky tak mam dost strach aky bude vysledok. a ako som mu o tom rozpravala ze mam obavu a on to berie vsetko na lahku vahu a hazadruje s casom a ze naco vlastne ten cas?ze ked si je isty ze ja som ta spravna zena s ktorou si to vie predstavit tak v com je problem?tak sa konecne vyjadril ze vela nad tym premyslal a ze ked si myslel ze bude pripraveny v januari a nie je tak mu ani dalsi pol rok nepomoze pretoze v jeho pripade mozno ani v 40tke to nebude citit..pytam sa co ale nebudes citit?vraj si sam seba nevie predstavit v role otca..a dalsia vec potom riesil prvy krat financie ze kolko by som mala matersku a na aky cas a ci by nam to stacilo..a vyjadril sa KONECNE 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 asi ste mu poslali pozitivnu energiu 😄 vraj aj sa teraz neodhodla a neurobi to tak vie ze ma musi nechat ist aby som bola stastna s niekym inym..takze neviem vobec na com som mozno ma caka plodenie dietata a mozno rozchod 🙈 co ma byt teda bude teda..budem Vas informovat ako sme dopadli 🙂
@smutna14 ach jaj, ten tvoj sa bojí, akoby mal byť tehotný a rodiť asi on, niektorí dnešní chlapi sú riadne bábovky 😅
@smutna14 Tak to sa zjavne bojí tej zodpovednosti, či Vás zvládne uživiť, keď budeš na materskej, či zvládne byť dobrým otcom... Má pravdu, z tohto hľadiska nebude pripravený nikdy, lebo je to proste taká povaha, prehnane zodpovedný. Veľmi dúfam, že sa napokon rozhodne správne, lebo ak chce čakať, kým bude pripravený, tak bude čakať do smrti.
@thoughtfulweirdo vôbec nie si jediná, úplne s tebou súhlasím. Nerozumiem, na čo sa teraz chlapi chcu pripravovať. Jednoznačne otázka, chceš, nechceš, a nič iné. A najviac ma vie vytočiť, že žena, ktorá prirodzene tuzi po deťoch, má už dávno vek, vzťah niekoľko rokov, a ešte je ona ta čudná, že tlači na chudáčika muza, aby sa v 35 rozhýbal! Veď je absolútne prirodzena vec, že vo vzťahu prídu deti. Iste, sú výnimky, ale to je iný prípad, že nemôžu mať, alebo Obaja nechcú. Nie ze chlap nechce a žena sa, má prispôsobiť. Takých chlapov by som vyfliaskala, keď vie, že nechce, ale bude ženu zavádzať, klamať, že neskôr, lebo sa musí on pripraviť!
@smutna14 Gratulujem. Toto je pre vás dvoch teraz podstatné - komunikácia. Necítim sa na deti je vlastne nič nehovoriace. Je naozaj skvelé, že ste sa dostali do bodu, kedy ste si vzájomne vysvetlili svoje postoje. To, že priznal, že sa možno nebude cítiť na deti ani neskôr je od neho naozaj chvályhodná úprimnosť, pretože to nebolo jednoduché pre neho si vôbec priznať sám pred sebou, nieto ešte tebe - zachoval sa ako chlap, kiežby takých bolo viac.
Teraz by ste si obaja mali reálne premyslieť svoju predstavu o ďalšom fungovaní a vašich životných prioritách. Ak sa nebudú zhodovať, bohužiaľ nebudete mať šancu mať naplnený vzťah.
Čo si musíš uvedomiť je, že je potrebné rátať s oboma možnosťami - reálne ti potvrdí že dieťa veľmi dlho nebude chcieť alebo si povie, že ok tak založme rodinu. Je jasné, v čo dúfaš ty ale nepripútavaj sa k tej myšlienke, aby si nebola prípadne zbytočne sklamaná. Odporúčam dať si čas na rozmyslenie z každej strany a keď sa jeden bude cítiť pripravený dať finálne stanovisko, znova sa naplno porozprávate. Toto obdobie by však nemalo trvať viac ako pár týždňov inak sa vrátite tam kde ste boli.
Držím palce.
PS: Ak tvoje biologické hodiny tak šialené tikajú (je to normálne) tak si dávaj veľký pozor na svoje rozhodnutia pretože môžeš byť náchylná robiť zúfalé rozhodnutia - od rozchodu, cez dieťa nasilu až po zotrvávanie v nenaplnenom vzťahu. Pevné nervy, žienka!
@smutna14 Ahoj. Reagujem trochu neskôr, ale predsa. Bola som v rovnakej situácii, ako ty. Môj priateľ si nebol istý, či bude niekedy chcieť deti, boli sme spolu dlho, roky utekali a nič sa nedialo, mne začali tikať biologické hodiny a on stále nič. Keď sme sa začali o tom rozprávať, že čas beží, tak radšej obmedzil sex, len aby sa nemusel pozerať, aká som sklamaná, že si dal zas pozor. Tiež som mu povedala, že nemám plodné dni, že si nemusel dať pozor, ale on už bol ako posadnutý a ja tiež. Čím ďalej, tým viac som bola sklamaná. Potom si raz pozor nedal v moje neplodné dni a tá panika na jeho strane bola tiež hrozná. Išli sme od seba, vrátili sme sa k sebe a po ďalšom roku si na jednej spoločnej dovolenke prestal dávať pozor, odvtedy sme to robili na ostro a pri každej ms som bola hrozne nešťastná, ale nakoniec sa (po 2 rokoch) zadarilo a čakáme naše vytúžene bábo, po 13 rokoch vzťahu.
@smutna14 moj nazor...deti nechce len o tom este nevie, predpokladam ze sa este 2r budete placat (ani svadba nebude kym ho nedotlacis) z teba sa stane pomaly hysterka, nebudes mysliet na nic ine ako dieta...a on spolahlivy, kludny, idealny ta vymeni za nejaku 25tku ktora na neho nebude tak tlacit...poobzeraj sa inde. Kludne by som.sa s nim rozisla, povedala dovody ze ste v inej zivotnej faze, ty uz dlho tuzis po rodine, on nie...cas ti uteka...ak mu na tebe fakt zalezi tak sa zmobilizuje k cinu a nebude ta natahovat. Ak na rodinu a dieta fakt nie je pripraveny tak nema zmysel (v tvojom veku) cakat kedy to na neho pride.
@smutna14 ja som si nevedela nájsť spoľahlivého partnera na založenie rodiny do svojich 37 rokov. Už som sa začala zmierňovať s tým ze možno ostanem bezdetna a začala som hľadať info o pestunstve. Potom som stretla v novembri svojho muža, v apríli som otehotnela, v juni sme sa brali a v decembri sa narodil syn. Teraz čakám v apríli dcéru a v máji budem mat 41 rokov. Chcem ta povzbudiť aby si sa vyhla panike, že ešte všetko môže dobre dopadnúť aj keď sa ti zdá ze už ti nezostáva dosť času.
Z mojho uhlu pohladu nejde ani tak o to, ze sa neciti na deti, ale neciti sa na ne s tebou. Moze mu byt s tebou dobre, lubit sa, ale nieco mu hovori, ze nie. Moj muz mal 6 rocny vztah. Isli sa brat, vsetko zajednane, saty, oblek, obrucky kupene a on vycuval. Ze ju miloval, ale nevedel si ju predstavit ako matku svojich deti. Ze to nevie opisat, ale ze proste vedel, ze ona to nie je. To mal 33. O rok stretol mna a uz po roku (z toho pol roka vztah na dialku) mi hovoril o detoch, ze ked budeme mat, ukaze im to a to, pojdu na ryby, nauci skakat zo zkaly. Zrazu si pri mne vedel predstavit byt otec. Po 2 rokoch ma poziadal o ruku, po 3 bola svadba a v tom case sme sa uz snazili o male. U nas som bola skor ja ta, ktora by este pockala, uzivala si jeden druheho, nieco viac posetrila, ale je medzi nami 9 rocny rozdiel. Lenze som vedela, ze on po detoch velmi tuzi, tak som si povedala, ze co na tom zalezi ci teraz alebo o rok, ze vzdy sa najde dovod, preco to odkladat a sla som do toho. Lebo som mala jasno v tom, ze raz s nim deti chcem.
Drzim ti palce, aby ste sa spravne rozhodli. Keby ste aj sli od seba, vzdy mas este vas na deticky. Vsetky moje maminkovske kamaratky z ihriska maju po 35, niektore aj po 40. Zijem v zahranici a tu je to uplne normalne. Amanda 38, Dominika 38, Maria 40, lindsey 43 ta nedavno porodila druhe. Takze hlavu hore.
@smutna14
Aj my sme boli zdraví, keď sme sa rozhodli, že ideme na to. Veď čo je to 33. Manžel sa síce moc na dieťa necítil, ale do roka rodili všetci naokolo. Len nie my. A začalo peklo zo strany jeho rodiny, keďže som nebola tehotná, a skoro nás rozbili. Podarilo sa mi otehotniet až po 3,5 roku (!!!!!). Možno si aj ten tvoj nedobrovoľne počká niekoľko rokov, kým sa dočkáte. A to je vtedy fakt na hlavu

@smutna14 Ja by som na tvojom mieste zabalila kufor a odišla od neho aspon na pár mesiacov a nech si rozmyslí, čo vlastne chce. Naozaj v tvojom veku nemáš na čo čakať. Ste spolu dosť dlho a on má 35 rokov, už by mal vedieť, či chce rodinu a dieťa alebo si užívať do 50tky. Aj keby ste sa začali o dieťa snažiť, tak to može trvať kludne aj rok, aj dva, kým sa podarí a to budeš mať už 36 a kým ešte porodíš skoro 37. Ja ked som spoznala svojho muža, tak do pol roka bola svadba a do roka dieťa a to on mal 29 a ja 32.