Vybrali ste si správneho muža?
Teraz, keď sa dá do diskusie aj anonymne odpovedať, dajte ruku na srdce a napíšte mi, či ste si vybrali správneho muža na život.
Ja v posledných rokoch stále častejšie rozmýšľam, že som si vybrala naozaj zle. Viem, že dnes sú úplne iné možnosti ako kedysi a ja mám šancu na život aj bez neho. Ale úprimne? Už len tá predstava ma desí. Možno raz dospejem do takeho štádia, keď naberiem odvahu, ale zatiaľ to tak necítim. Mať môj rozum pred 15 rokmi, môj život by vyzeral úplne inak a keby sa dá vrátiť čas, sotva by som zaváhala.
Môj muž je tvrdohlavý, urážlivý a detinský. Zdá sa mi, že sa to postupne iba zhoršuje a kryštalizujú sa čím ďalej, tým viac jeho zlé vlastnosti.
Viem, že druhého človeka nezmením, môžem zmeniť iba seba a svoje hranice, ale veľmi by som chcela, aby si to celé uvedomil. Do nášho vzťahu som dávala vždy naozaj veľa a keď tak nad tým rozmýšľam, vrátilo sa mi len veľmi málo.
Nechcem počúvať rady ako odísť, alebo ako by ste sa zachovali vy, chcem len úprimnú odpoveď na moju prvú otázku.
Nie, nevybrala. A nie je ani veľmi šanca to zmeniť, z objektívnych dôvodov.
Áno vybrala , ani jeden nie sme dokonali -ale spolu sme spokojní ❤️
od 20 tky spolu a ako manželia 17 rokov
Nie, nevybrala. A nie je ani veľmi šanca to zmeniť, z objektívnych dôvodov.
@anonym_cfbd4d ja by som to zmeniť mohla, nebolo by to síce jednoduché, ale mala by som to určite jednoduchšie ako mnoho iných žien. Ale ešte som nedospela do toho štádia. Stále akoby čakám na zázrak. No, vekom sa môj optimizmus zmenšuje.
Žienky, ktoré píšete, že ste spokojné ❤️ som rada aj za vás. Mali ste naozaj dosť rozumu. Dali ste na svoj pocit a teraz žnete úrodu. Úprimne vám to závidím. Aj ja som mala mať toľko rozumu. Bola som mladá a hlúpa.
ano vybrala, ale az po 30tke. Respektive on si ma nasiel. Mala som stastie, pretoze vztahy predtym boli katastrofa. A bola to aj moja vina, ze som si neurcila nejake kriteria pri vybere partnera. V podstate som nevedela nic o tom ako funguju vztahy. Ucim sa to uz cez 10 rokov a stale je na com pracovat. Je normalne, ze sa ludia menia, no nazvala by som to skor napredovanim, dozrievanim. A ak niekto povie, ze taky som a iny nebudem, je iba o lenivost a nevedomosti. Lebo je to jeho rozhodnutie nic s tym nerobit. Je to sakra tazke, ale nie nemozne.
@mikadooo toto dobre poznám. Tiež som čo to prečítala, snažila sa hľadať kompromisy, alebo meniť seba (prakticky to znamenalo chodiť okolo muža po špičkách, aby bol spokojný). Ale úprimne? Mne už sa nechce. Nemám 20. Som zrelá, inteligentná žena, a nemienim žiť podriadený život mužovi. Už si aj koľkokrát poviem, že to hodím za hlavu, budeme žiť proste ako spolubývajúci, že mi bude jedno, ako sa správa, ale zrealizovať je to veľmi ťažké. Rozhovorov sme mali toľko, že už sa to ani nedá spočítať. Uzná si chybu, chvíľu si sype popol na hlavu a za pár hodín, alebo dní je to opäť ten istý chlap.
@anonym_autor hmm okej, to moc neznie, že ty niečo meníš na tvojom správaní 🤷. To skôr znie že on, on, on,...je na vine. Ja sa snažím prestať očakávať od neho, aby sa správal podľa mojich želaní, lebo ja chcem. Skôr sa fokusujem na to, čo ja chcem a stále som bola nastavená, že sa to nedá. Takže som začala chodiť viac von s kamoškami, teraz od septembra začnem raz do týždňa chodiť cvičiť zas s inou kamoškou a tak. Všetko normálne, pekne, slušne odkomunikované (v správnom momente, priznávam...😁). Všetko, čo som si dovtedy navrávala, že sa nedá, nemôžem, lebo rodina a blabla. Dokonca sa aj mužovi navrhla, či nechce iný deň zas chodiť on na niečo s chrbticou, atď. Tak sa zamyslel.... a zabudol na to. Ale to už zas nie je môj problém, že jo.... Ohľadom toho chodenia po špičkách, nevidím do vášho vzťahu, netuším čo to znamená. Ak ale na muža kričíš, tak to mi vyčítal aj ten môj, tak už na neho teda nekričím, ani na deti, prestala som s tým, tak na nasral, že som sa zaťala a prestala som kričať. Normálne malý budha je zo mňa a ak tu niekto kričí, tak je to muž 🤣. Paradoxne, je to fajn nekričať, aj keď na začiatku je to veľmi ťažké to predýchať a prestaviť sa.
@anonym_autor moj muz je super sikovny, vsetko urobi, zariadi, nevzdáva sa a na druhej strane je s tym spojene menej empatie. Jeho rec lasky je ina ako by som potrebovala ja. Ale my sme sa brali po 40tke, Cize som si bola vedomá toho aky je. Povie mi, ze ma miluje, otvára ni dvere na aute, podrží kabat ale ziaden hlbší rozhovor, ziadna romantika. Musela som pochopit aka bola jeho vychova aby som pochopila jeho. Na druhej starne sa viem na 200% na neho spolahnut vo vsetkom. Podla mna ziaden chlap nie je idealny ani ziaden vztah. Treba sa naucit komunikovat aj si zahundrat a sem tam si vydobit aj svoje. Ale aj pochopit, ze ziaden clovek nevie dat viac ako dostal od svojich rodicov.
@anonym_autor Ja si vzdy hovorim, ake to ja mam s muzom obrovske stastie. Ja som ho dokonca spoznala v 16-tich a odvtedy sme spolu resp. mali sme par mesiacov pauzu, po cca siedmych rokoch spolocneho chodenia...ta pauza nam ale velmi prospela a az vtedy sme si naozaj uvedomili, ze chceme spolu stravit zivot. Uz sme spolu skoro 15 rokov, vzdy sme vsetko spolu ustali a dodnes vidim a citim, ako velmi dolezita som aj ja pre neho. V podstate to aj on bol dovodom, preco som sa rozhodla mat dietata a u neho to bolo rovnako. Dlho sme nevedeli, ci rodinu vobec chceme mat, ale obaja sme boli presvedceni, ze sme stretli toho spravneho cloveka na zakladanie rodiny, tak sme sa do toho pustili bez obav. Moj muz je tak strasne dobry otec a ja som tak rada aj za mojho syna, kedze ja som toto nikdy, ako dieta nemala moznost zazit! Moj otec je taky ten tip, co svoje dieta nikdy poriadne ani len neobjalo, nikdy sme nemali ani len poriadny rozhovor...Jedine, co je troska u nas kamen urazu je, ze sme obaja dost tvrdohlavi 😅, je to ale nieco co si obaja uvedomujeme a nemame problem priznat, takze s tym uz vieme pracovat. Naozaj pevne verim, ze nas uz nic nerozdeli! Po tolkych rokoch ma stale naplna straveny cas s nim, mame si co povedat, mame spolocne konicky, v mnohych veciach mame uplne rovnake nazory...nic by som nemenila ☺️.
Nevybrala som si dobre.Menit vsak uz urcite nebudem,v ziadnom pripade seba a deti mevystavim rozvodu.Doveru v muzov som davno stratila,zameriavam sa na prakticky zivot,deti,seba.
@anonym_autor
Ja som si vybrala skvele, aj keď ma rodina od môjho muža neskutočne odhovárala, je medzi nami veľký vekový rozdiel. Ale ja som v živote nebola šťastnejšia ako teraz, je úžasný otec,manžel v domácnosti funguje na 90%(nevie variť) haha, je to môj bezpečný prístav. Som nesmierne rada,že som nikoho ohľadom môjho výberu nepočúvala. Samozrejme má aj chyby, aj ja. Ale sú to také maličkosti s ktorými domážem žiť a zmieriť sa ❤️
@anonym_autor nevybrala. Ale nevyberala som, mala som 28 a myslela som, ze nik iny lepší má nebude chciet. Bola som hlupa, nevážila som si samu seba.
Teraz po 40ke som vyberala dlho, intenzivne a vybrala som vyborne.
Všetko je tak, ako má byť.
zacinam byt presvedcena, ze nie. ak nadobudnem uplne presvedcenie, zmenim nieco vo svojom zivote.
@anonym_autor hmm okej, to moc neznie, že ty niečo meníš na tvojom správaní 🤷. To skôr znie že on, on, on,...je na vine. Ja sa snažím prestať očakávať od neho, aby sa správal podľa mojich želaní, lebo ja chcem. Skôr sa fokusujem na to, čo ja chcem a stále som bola nastavená, že sa to nedá. Takže som začala chodiť viac von s kamoškami, teraz od septembra začnem raz do týždňa chodiť cvičiť zas s inou kamoškou a tak. Všetko normálne, pekne, slušne odkomunikované (v správnom momente, priznávam...😁). Všetko, čo som si dovtedy navrávala, že sa nedá, nemôžem, lebo rodina a blabla. Dokonca sa aj mužovi navrhla, či nechce iný deň zas chodiť on na niečo s chrbticou, atď. Tak sa zamyslel.... a zabudol na to. Ale to už zas nie je môj problém, že jo.... Ohľadom toho chodenia po špičkách, nevidím do vášho vzťahu, netuším čo to znamená. Ak ale na muža kričíš, tak to mi vyčítal aj ten môj, tak už na neho teda nekričím, ani na deti, prestala som s tým, tak na nasral, že som sa zaťala a prestala som kričať. Normálne malý budha je zo mňa a ak tu niekto kričí, tak je to muž 🤣. Paradoxne, je to fajn nekričať, aj keď na začiatku je to veľmi ťažké to predýchať a prestaviť sa.
@mikadooo nie, nekričim na muža. On je celkovo veľmi náladový a nervózny, takže chodenie po špičkách znamená neprilievať olej a prehliadať veľmi veľa vecí. Taktiež je veľmi nestály, čo sa týka nálady, zistila som, že ja nemôžem mať zlú náladu, lebo automaticky ju má aj on. Takže aj to znamená chodenie po špičkách, nedávať na javo zlú náladu. A to naozaj nie je to tom, že by som hovorila on, on, on.. takto by vzťah proste vyzerať nemal. Ja nemôžem celý svoj život podriadiť jemu, aby sa preboha nenaštval, lebo potom máme tichú domácnosť aj týždeň, keďže on si problém neprizná.
Ano, vybrala. Sme spolu 17 rokov a naozaj verim, ze budeme az kym nas smrt nerozdeli 🙂
Nevybrala som si dobre.Menit vsak uz urcite nebudem,v ziadnom pripade seba a deti mevystavim rozvodu.Doveru v muzov som davno stratila,zameriavam sa na prakticky zivot,deti,seba.
@anonym_ee6f6e toto sa snažím dosiahnuť aj ja. Nejako sa citovo odstrihnúť, riešiť to prakticky, ale nedokážem to. Som večný optimista a stále verím na zázrak. Ale verím, že práve to ma raz posunie urobiť ten správny krok.
@anonym_cfbd4d ja by som to zmeniť mohla, nebolo by to síce jednoduché, ale mala by som to určite jednoduchšie ako mnoho iných žien. Ale ešte som nedospela do toho štádia. Stále akoby čakám na zázrak. No, vekom sa môj optimizmus zmenšuje.
@anonym_autor podla mna sa zazraku nedockas, prijmi to ako fakt a premyslaj, ci chces aj nadalej takto fungovat. v niecom, kde sa necitis dobre.
@anonym_autor podla mna sa zazraku nedockas, prijmi to ako fakt a premyslaj, ci chces aj nadalej takto fungovat. v niecom, kde sa necitis dobre.
@anonym_0c8a7f v hĺbke to dávno viem.
@mikadooo nie, nekričim na muža. On je celkovo veľmi náladový a nervózny, takže chodenie po špičkách znamená neprilievať olej a prehliadať veľmi veľa vecí. Taktiež je veľmi nestály, čo sa týka nálady, zistila som, že ja nemôžem mať zlú náladu, lebo automaticky ju má aj on. Takže aj to znamená chodenie po špičkách, nedávať na javo zlú náladu. A to naozaj nie je to tom, že by som hovorila on, on, on.. takto by vzťah proste vyzerať nemal. Ja nemôžem celý svoj život podriadiť jemu, aby sa preboha nenaštval, lebo potom máme tichú domácnosť aj týždeň, keďže on si problém neprizná.
@anonym_autor chápem. Tak - veci sa dajú meniť. Zmena je život 🙂. Stagnácia je živorenie. To si sa v psychologických knižkách určite dočítala tiež 🙂. Či už párová terapia, alebo nejaká šoková terapia, alebo začneš byť rovnako náladová 🤷. Ty nie si zodpovedá za jeho nálady... každý vzťah je jedinečný, veľa z nich sa dá liečiť, ale ja nie som terapeut. Len z vlastnej skúsenosti píšem, že som bola v srajdách, prestala som riešiť chlapa, začala som riešiť seba a svoje správanie a nám sa to zlepšilo. Je to však moja skúsenosť, tebe a tvoju vzťahu moja skúsenosť možno nepomôže. Možno tvoj muž bude potrebovať toho psychológa, ktorý mu povie, že haloooo, nakopni sa, lebo o tú ženu prídeš. Ale - neviem. Ak je ako ten môj, tak ti povie, že podľa neho je všetko ok a žiadnu párovú terasou nepotrebujete 🤷.
Vybrala som si skoro - v 17r. Vybrala som si veľmi dobre, je to pozorný manžel, najlepší otec, má nás na prvom mieste vo svojom živote… a napriek tomu občas mám pocit (hlavne počas PMS), že by mi by mi bolo najlepšie samej 🤣🤷🏼♀️.
Myslím, že som si vybrala dobre. Vobec to neznamená, že toho pána občas nemám chuť rezať a soliť (a určite aj naopak), ale skutočne som nespoznala nikoho,s kým by som zila radsej. A samozrejme, že boli aj krízy, aj veľmi vážne, ale dáko sme to zatiaľ vždy ustáli (klop, klop, klop) a stále rozmýšľame v "my" a nie v "ja a ty" (a krízy sa nikdy netýkali násilia, závislosti alebo nevery, tie by som "ustávať" odmietla). Sme spolu skoro 22 rokov.
Sme spolu 25 rokov..vzťah je o kompromise, komunikácii, láskavosti a úcty jeden k druhému
Žienky, ktoré píšete, že ste spokojné ❤️ som rada aj za vás. Mali ste naozaj dosť rozumu. Dali ste na svoj pocit a teraz žnete úrodu. Úprimne vám to závidím. Aj ja som mala mať toľko rozumu. Bola som mladá a hlúpa.
@anonym_autor neviem ci som si vybrala s rozumom,spoznali sme sa na pokeci a nas vztah zacal nezavqzne,kvoli sexu. On bol prvy co vyznal lasku,ja neskor. Nelutujem,som za neho vdacna
@anonym_autor otazne je, ako by partneri/muzi nespokojnych dam odpovedali na otazku, ci si vybrali dobru partnerku/manzelku... Nemame "vypoved"/nazor druhej strany.
Ano, vacsina ludi si nenasla/nevybrala dobreho (kompatibilneho) partnera. Ale deti oboch rodicov potrebuju (ak je to len trochu mozne)...
@anonym_autor neviem ci som si vybrala s rozumom,spoznali sme sa na pokeci a nas vztah zacal nezavqzne,kvoli sexu. On bol prvy co vyznal lasku,ja neskor. Nelutujem,som za neho vdacna
Áno vybrala som si viac než dobre. Mam výborného manžela a skvelého otcami pre našu dcéru. Spoznali sme sa relatívne skoro (18 a 20, môj prvý vážny vztah) a stále hovorím ze je to láska môjho života. Sme spolu 16 rokov a dúfam, že je ešte x rokov pred nami.
No ja veru nie.ja som v podstate nikdy muza moc nechcela,potom ale sa okolo mna vsetko parovalo a tak, no proste ako kamarat je fajn ale ako partner nie..hlavne mame obaja uplne ine zaujmy.,nemame nic spoločné. keby mam tento rozum vtedy tak mam deti bez chlapa,lebo deti su super,ale zit s muzom kvoli nim naozaj nie je potrebne
Áno, vybrala som si správneho muža, aj keď má tiež svoje chyby, tak ako aj ja 😉 Je starostlivý, milujúci a stál pri mne aj pri tom zlom, čo sa nám stalo.
Vybrala som si dobre. Keby zle, nič by ma v tom vzťahu nedržalo.
Teraz by som si už vybrala inak. Vtedy som bola v ťažkej situácii a túžila som po rodine, spoločnom bývaní a deťoch. Mali sme prechodený vzťah po ktorom sme sa aj tak vzali … aj keď to, čo som chcela vďaka nemu mám, niesom s ním vôbec šťastná ..
Ani ja som si nevybrala dobre. Sice zariadi vsetko co treba, je dobry otec ale je egocentrik co som skor prehliadala. Priority si nastavuje podla seba, ja som na x tej kolaji. Nechcela som muza ako je moj otec a mam ho. Myslela som si, ze “na viac” nemam a nikto iny ma nebude chciet. Zial, sj ja som v situacii kedy rozvod neprichadza do uvahy…

Ja som si vybrala velmi dobre. Myslim,ze lepsieho by som sotva nasla. Sme spolu cez 16r.