icon

Vybrali ste si správneho muža?

20. júl 2025

Teraz, keď sa dá do diskusie aj anonymne odpovedať, dajte ruku na srdce a napíšte mi, či ste si vybrali správneho muža na život.
Ja v posledných rokoch stále častejšie rozmýšľam, že som si vybrala naozaj zle. Viem, že dnes sú úplne iné možnosti ako kedysi a ja mám šancu na život aj bez neho. Ale úprimne? Už len tá predstava ma desí. Možno raz dospejem do takeho štádia, keď naberiem odvahu, ale zatiaľ to tak necítim. Mať môj rozum pred 15 rokmi, môj život by vyzeral úplne inak a keby sa dá vrátiť čas, sotva by som zaváhala.
Môj muž je tvrdohlavý, urážlivý a detinský. Zdá sa mi, že sa to postupne iba zhoršuje a kryštalizujú sa čím ďalej, tým viac jeho zlé vlastnosti.
Viem, že druhého človeka nezmením, môžem zmeniť iba seba a svoje hranice, ale veľmi by som chcela, aby si to celé uvedomil. Do nášho vzťahu som dávala vždy naozaj veľa a keď tak nad tým rozmýšľam, vrátilo sa mi len veľmi málo.
Nechcem počúvať rady ako odísť, alebo ako by ste sa zachovali vy, chcem len úprimnú odpoveď na moju prvú otázku.

anonym_04f979
20. júl 2025

Nie, nevybrala som si dobre. Az na mojej materskej ukazal pravu tvar manipulatora, ktory konecne ziskal nado mnou moc.

midka
20. júl 2025

ano, vybrala som si dobre,,, a to som si vyberala ako 21 rocna a sme spolu niekolko desiatok rokov,, ale ja som bola celkom narocna vo vybere....

anonym_e353c7
20. júl 2025

@anonym_autor mala som šťastie v tom, že som sa nevydala, čiastočne aj preto že ponuk bolo málo, a aj preto, že keď som bola do partnera veľmi zamilovaná, a sobáš by bol riešenie istých vecí, bála som sa - videla som že ani on ani ja nemáme ešte vyriešené veci ako poriadne zamestnanie a bývanie. to bolo pred 30kou. po 30ke ma
lekár začal strašiť, že musím mať rýchlo bábätko, inak bude o pár rokov neskoro. Mala som z toho veľký stres, ale začala som sa preto pýtať ľudí, že prečo sa vlastne vydali, oženili, a prečo majú alebo nemajú deti - ak im neprekáža hovoriť o tom.

A kým som mala 31 rokov, uvedomila som si, že mám iba stres z toho, že nestihnem odfajknúť na zozname cieľov všetky body. Ciele, ktoré mi dala spoločnosť, rodina, médiá a svet... a ja verím naivne, že ak ich všetky dosiahnem, tak potom budem šťastná. Vysoká škola, práca, dom, sobáš deti ... ak niekto tieto veci úprimne chce, tak v poriadku.
Ja som si uvedomila, že manželstvo obnáša viac problémov a rizík, ktoré sa mi nepáčia, než výhod, ktoré ma lákajú. A ešte pred 32 narodeninami som vedela, že to nie je pre mňa.
Trošku šok, lebo od puberty do 30ky som si myslela, že sa vydať chcem.

Dnes mám 40, chodím sem-tam na rande, pomaličky hladám, či bude nejaký dlhodobý partner. Ak nie, nevadí.
Poznám silné zamilovanie. Naviazanosť. Naposledy som ho zažila, keď som mala 35. Ale viem, že je dôležité mať bezpečie a starať sa o seba. Keď som s chlapom, ktorý prekračuje moje hranice, je bezcitný, priveľa žiada, atď., tak proste idem hneď preč, škoda času.

anonym_66f836
20. júl 2025
@anonym_e353c7

@anonym_autor mala som šťastie v tom, že som sa nevydala, čiastočne aj preto že ponuk bolo málo, a aj preto, že keď som bola do partnera veľmi zamilovaná, a sobáš by bol riešenie istých vecí, bála som sa - videla som že ani on ani ja nemáme ešte vyriešené veci ako poriadne zamestnanie a bývanie. to bolo pred 30kou. po 30ke ma
lekár začal strašiť, že musím mať rýchlo bábätko, inak bude o pár rokov neskoro. Mala som z toho veľký stres, ale začala som sa preto pýtať ľudí, že prečo sa vlastne vydali, oženili, a prečo majú alebo nemajú deti - ak im neprekáža hovoriť o tom.

A kým som mala 31 rokov, uvedomila som si, že mám iba stres z toho, že nestihnem odfajknúť na zozname cieľov všetky body. Ciele, ktoré mi dala spoločnosť, rodina, médiá a svet... a ja verím naivne, že ak ich všetky dosiahnem, tak potom budem šťastná. Vysoká škola, práca, dom, sobáš deti ... ak niekto tieto veci úprimne chce, tak v poriadku.
Ja som si uvedomila, že manželstvo obnáša viac problémov a rizík, ktoré sa mi nepáčia, než výhod, ktoré ma lákajú. A ešte pred 32 narodeninami som vedela, že to nie je pre mňa.
Trošku šok, lebo od puberty do 30ky som si myslela, že sa vydať chcem.

Dnes mám 40, chodím sem-tam na rande, pomaličky hladám, či bude nejaký dlhodobý partner. Ak nie, nevadí.
Poznám silné zamilovanie. Naviazanosť. Naposledy som ho zažila, keď som mala 35. Ale viem, že je dôležité mať bezpečie a starať sa o seba. Keď som s chlapom, ktorý prekračuje moje hranice, je bezcitný, priveľa žiada, atď., tak proste idem hneď preč, škoda času.

@anonym_e353c7 mne sa paci,ako si sa k tomu postavila a uvedomila si,co pre teba je a co nie je.

anonym_b7810e
20. júl 2025

ahoj, ja som si vybrala správneho. milujúceho. je moja láska, najlepší kamoš, najlepší otec, všetko v jednom. som zaňho každý deň vďačná a som šťastná. ale viem zároveň, že muža pred ním som milovala oveľa viac, len to vtedy nevyšlo. dnes si vravím, vďakabohu... môj muž mi dal všetko, po čom som v živote túžila a ak mám v živote nejakú istotu, je to on. ale stále aj po dlhých rokoch vo mne zostáva otázka, aké by to bolo s ním, či na mňa myslieva, či si spomenie.

anonym_576f83
20. júl 2025

@anonym_autor bola som vdova a mala dve deti a nasla som si zatiaľ sme spolu len 6 rokov tak nemôžem povedať co bude za 20 rokov predsa len iné je manželstvo o 5 rokov a iné o 20.Ale je starostlivý nepije nefajčí venuje sa chalupe prerába stará sa a co je dôležité nikdy mi nedal najavo žeby mal svoju dcérku ktorú mame radšej ako moje dve deti.Netvrdi ze materská je dovolenka a ked pride po práci nemá problém okúpať,nakŕmiť prebalit .Vždy mi.povie ze by nás nikdy neopustil a ja sa vtedy idem roztopiť.Prveho partnera som mala zlého,musím priznať ze tam bolo aj násilie a ja som často plakala,preto si teraz vážim co mam .A vec financií nikdy som nemusela pýtať ani sme nešli pol na pol vždy povedal ze chodí do práce a zarába pre nás.

anonym_928160
20. júl 2025
@anonym_04f979

Nie, nevybrala som si dobre. Az na mojej materskej ukazal pravu tvar manipulatora, ktory konecne ziskal nado mnou moc.

@anonym_04f979 moj sa o to snazil tiez pocas mojej md a rd cez financie ale preratal sa lebo nevedel , ze mnou manipulovat nebude moct , kedze som bola zabezpecena tak , ze jemu sa mohlo len snivat .

majus2323
20. júl 2025
@anonym_autor

@majus2323 mala som rozpísanú správu, ale potom som sa nad tvojou otázkou úprimne zamyslela. Môj otec je chladný, rezervovaný, samostatný muž vo všetkých smeroch. Nikdy neriešil city druhých, ani mojej mamy alebo nás ako detí. A ja som celé dets vyrastala s tým, že toto nechcem. Že to chcem inak, ale keď tak nad tým rozmýšľam, tak sú si naozaj podobní. Aj keď sa mi to ťažko priznáva
To ja som ho vo veľa veciach "vychovala" aby bol iný ako môj otec a časom ma to asi dobieha.

@anonym_autor ja som tiež na začiatku nevidela totožnosť až po rokoch mi prídu rovnaká povaha ako cez kopirak... Dokonca majú aj rovnaký životný príbeh, dobre aj horšie vlastnosti. Ale zas každý máme svoje zle vlastnosti... Nikto nie je bez viny. Ale sú veci cez ktoré nejde vlak samozrejme..

anonym_c6cd89
20. júl 2025

Som spokojná ☺️ napríklad viem že by nebol dobrý otec ale ani ja by som nebola dobrá matka, deti mať nechceme, je vystarané. Takže viem že niektoré z vás keby ho poznali by ho nepovažovali za skvelého manžela ale pre mňa je ☺️☺️

juliet86
20. júl 2025

teraz po 15tich rokov vztahu by som povedala ze dobre. ma nespocetne vela dobrych kvalit: je inteligentny humor nam sedi. ma zmysel pre poriadok. je sikovny zarobi. je abstinent nefajci naozaj miluje svoje deti a vie sa o ne postarat. vsexe sme obaja spokojni sedia nam libida a chutky. co si nie som uplne ista je ze ci o spolu dame aj ked uz bude po detoch. ja som extra citliva a on je rezervovany vecny introvert ktroy nepotrebuje furt nieco riesit pripadne rozpravat sa. co ja potrebuhem velmi. sama som zvedava ci to dame. s prazdnym hniezdom. som pripravena na vsetky alternativy 😅

anonym_2f1840
20. júl 2025

@anonym_autor Vybrala som si dobre až na druhy pokus.

aduskalac
20. júl 2025

Áno vybrala som si dobre aj napriek 23r vekovému rozdielu sme spolu 25rokov nezmenil sa vobec stále je rovnaký ako keď sme sa spoznali

anonym_0cd445
20. júl 2025
@majus2323

@anonym_autor sme krátko manželia ale teda vyberala som dlho. Až mi niektorí hovorili že už preberám, ale odmietla som žiť nešťastne. Mala som vyše 26 a to je myslím už vek, kedy žena vie čo chce, koho chce a ako chce aby vyzeral jej život. Dokonca časom som prišla na to že som si vybrala totožný typ ako je môj tatino. A on je najlepší tata na svete.
Schválne mi ženy napíšte či ste si aj vy vybrali podobne povahy s vašimi otcami 👉

@majus2323 podobnú povahu s otcom má môj muž len čiastočne, spoločné majú koníčky a to, že ženu nepovažujú za slúžku, ale bez problémov urobia v domácnosti a okole detí takmer všetko. A dokážu aj ženu rozmaznávať. Ale môj muž je pokojnej povahy, len zriedkakedy ho niečo rozčúli, je pokojný a rozvážny, otec dokázal rýchlo vzplanúť ale aj veľmi rýchlo vychladnúť. Takže určitá podobnosť tam je, ale nie je to rovnaký typ

andrejka1974
20. júl 2025

@anonym_autor ano vybrala som si skvelého muža , ano ma svoju vlastnosť každému povie na rovinu čo si mysli jednoducho mu to šplechne do oči a vermi často sa ri ľudia spamätajú vybrala som si ho ja keď som mala 16 náhoda dala ruku k ruke a ostali sme spolu bol môj prvý a jediný a preskákala sme spolu už veľmi ťažké chvíle , ale stále sme spolu o chvíľu už 33 rokov manželia a neľutujem

anonym_d68d6c
20. júl 2025

Pre rodinny zivot som si vybrala dobre. No pre osobné naplnenie a šťastie asi až tak veľmi nie. Lenze ked sa zamyslím nad tym, ze z coho sa dalo vyberat, tak lepsie som si asi vybrat nemohla. Hold, v zivote nemozes mat vsetko. Vzdy bude cloveku nieco chybat.

dora281
Autor odpoveď zmazal
tilly
20. júl 2025

Vybrala som si výborne. Aj napriek tomu, že som mala len 19 rokov. Len on to chudák nevyhral 🤣🤣, ale drží 25 rokov, tak to možno také zlé nebude.

anonym_6776f8
20. júl 2025

Priznam sa ze mam obcas pochybnosti..vzdy som mala malo sebavedomia, naroky na partnera v podstate ziadne len som chcela aby ma mal niekto rad..s muzom si rozumieme, detom sa povenuje a aj po xy rokov som pre neho stale krasna..ale je dost pohodlny, v domacnosti sa nepretrhne, vacsina je na mne a este aj zarobim viac ako on..niekedy rozmyslam ake by to bolo mat chlapa ku ktorému by som mohla vzhliadat, zili aktivnejsi zivot atd

miska1997
20. júl 2025

@anonym_autor on si vybral mňa 🙂. A sme spolu od mojích 16. Sme spolu zatiaľ 12 rokov. Preskákali sme si naozaj všeličim.

ahhola
20. júl 2025

Tomu sa hovori vsadit na zleho kona.... Niekedy sa to da odhadnut pomerne skoro, hlavne starsi ludia maju oko a skusenosti, suseda povedala dcere, ked pytala koniec zahrady na stavanie... S nim nepostavis nic... nevidela ten drajf u neho. Zasa chalan, 5 korun by clovek za neho nedal, mumak, hovoirili mu aj zabrzdeny a je z neho stavebny podnikatel jak lusk a zena pri nom len kvitne a to rovno v NY, ako som vcera zazrela na fb. Pritom posobil, ze mu na dovce budu stacit hranice okresu. 😅

anonym_f44127
20. júl 2025

@anonym_autor nie, nevybrala. Uz pred svadbou som mala pochybosti, ale uz sme mali rocnu dceru. Dokonca dva tyzdne pred svadbou som mala akutnu operaciu brucha… a lutujem ze som nedala na svoj vnutorny pocit… zijeme len ako spolubyvajuci, ziadna intimita, bozky, objatia, nic. Vacsinou sa len hadame, potom sme aj dva tyzdne ticho. Moja chyba bola ze som svoje peniaze vrazila do “jeho” domu este ked sme boli zasnubeni. Samozrejme, dom aj hypo na jeho meno. Vobec v nicom sa nezhodneme. On sa pocas vztahu strasne zmenil, teraz ho uz vobec nespoznavam. Rozmyslala som uz aj nad rozvodom, uz len kvoli detom aby nevyrastali v takom prostredi. Ale zaciatkom roka som prisla o pracu, tak cakam zatial kym si nieco najdem a potom asi balim aj seba aj deti

anonym_534614
20. júl 2025

@anonym_autor Vybrala som si veľmi zle. Môj muž je zvláštny, nekomunikuje so mnou aj niekoľko dní. Doslova páčim z neho, čo mu je. Momentálne so mnou tiež nekomunikuje a ja som po rokoch uz rezignovala a začala si užívať tichú domácnosť po svojom. Máme 2 deti, staršie to už vníma,mladšie nie. Rozvádzať sa nechcem. Čítala som minule taký článok, že on si svoje problémy a nespokojnosť sám so sebou ventiluje na mne. Uvidím. Je ticho od piatka. Dávam tomu ešte tak týždeň, kým sa mu jazyk rozviaže. Som zvedavá, čo sa nové dozviem. On niečo predýchava a zatiaľ o tom nechce hovoriť. Takúto tichú domácnosť máme veľmi často a už sa mi nechce sa mu doprosovať.

autor
20. júl 2025
@anonym_f44127

@anonym_autor nie, nevybrala. Uz pred svadbou som mala pochybosti, ale uz sme mali rocnu dceru. Dokonca dva tyzdne pred svadbou som mala akutnu operaciu brucha… a lutujem ze som nedala na svoj vnutorny pocit… zijeme len ako spolubyvajuci, ziadna intimita, bozky, objatia, nic. Vacsinou sa len hadame, potom sme aj dva tyzdne ticho. Moja chyba bola ze som svoje peniaze vrazila do “jeho” domu este ked sme boli zasnubeni. Samozrejme, dom aj hypo na jeho meno. Vobec v nicom sa nezhodneme. On sa pocas vztahu strasne zmenil, teraz ho uz vobec nespoznavam. Rozmyslala som uz aj nad rozvodom, uz len kvoli detom aby nevyrastali v takom prostredi. Ale zaciatkom roka som prisla o pracu, tak cakam zatial kym si nieco najdem a potom asi balim aj seba aj deti

@anonym_f44127 och, tak to ma mrzí.. tiež som sa rozhodla zle, a tiež má možno ak vnútorný pocit varoval. Ale ako som písala, mladá a sprostá. Čo sa týka finančnej stránky, tak v tomto som v našom manželstve našťastie na koni ja. Ak sa raz definitívne rozhodnem, tak ho za to všetko môžem ošklbať ako kura.

autor
20. júl 2025
@anonym_534614

@anonym_autor Vybrala som si veľmi zle. Môj muž je zvláštny, nekomunikuje so mnou aj niekoľko dní. Doslova páčim z neho, čo mu je. Momentálne so mnou tiež nekomunikuje a ja som po rokoch uz rezignovala a začala si užívať tichú domácnosť po svojom. Máme 2 deti, staršie to už vníma,mladšie nie. Rozvádzať sa nechcem. Čítala som minule taký článok, že on si svoje problémy a nespokojnosť sám so sebou ventiluje na mne. Uvidím. Je ticho od piatka. Dávam tomu ešte tak týždeň, kým sa mu jazyk rozviaže. Som zvedavá, čo sa nové dozviem. On niečo predýchava a zatiaľ o tom nechce hovoriť. Takúto tichú domácnosť máme veľmi často a už sa mi nechce sa mu doprosovať.

@anonym_534614 zle sa to číta. Môj je rovnaký. Veľmi zvláštna a ťažká povaha. Jeho otec je rovnaký. Zo začiatku som to nevidela, ale čím má viac rokov, tým viac sa na otca podobá. A to som odjakživa hovorila, že s jeho otcom by som žiť nemohla.
Tiež mávame tichu domácnosť. Mňa to zo začiatku mrzí, lebo mám pocit, že mu na mne nezáleží, že sa to nepokúša riešiť, ale naozaj musím uznať, za tie dni tu býva taký zvláštny pokoj. To je celkom smutné konštatovať. Ale tiež som už rezignovala, nemienim sa doprosovať. On to používa ako formu manipulácie, myslí si, že je vtedy na koni a takto ma donúti, aby som ho odprosila. keď sa naozaj zatnem, tak to je schopný ťahať aj dva týždne. 🤷

anonym_cbe3cc
20. júl 2025

Dobre, zle... Celý náš vzťah je ako na hojdačke. Môj muž má tiež ťažkú povahu, je prchky a ústa mu idú rýchlejšie ako mozog, takže sa často dostávame do nepríjemných situácii. Ale naučila som sa s tým fungovať. Hlavne, musím priznať, že ja som dosť rovnaká v zmysle tej ťažkej povahy, nie prchkosti. Ale zase vždy si poviem, keď mi už fakt pije krv, že mohlo byť aj horšie 😅 stará sa aj o mňa aj o naše dieťa, nikdy nebol bez roboty (ako podaktorí v našom okolí) a sme spolu už fakt že dlho. Ja si ani neviem predstaviť, že by som ho nemala vedľa seba, aj keď mám niekedy chuť ho zadusiť v noci s vankúšom. Myslím, že v konečnom dôsledku som ale vybrala dobre. Keď niekoho milujeme, tak ho predsa milujeme aj s jeho chybami. A my sa milujeme aj napriek tomu, že sa občas povadíme za totálne blbosti a potom sa deň-dva nebavíme. Inak sranda je, že keď ide o naozaj dôležité veci, na tom sa vždy zhodneme. Fakt je, že 100% našich hádok je nezmyselných a normálni ľudia by sa nad tým podľa mňa ani nepozastavili 😅

luczach
Autor odpoveď zmazal
anonym_df6d89
20. júl 2025

U mna je to momentalne 50/50. Nemozem tvrdit, ze moj muz je zly clovek, je len "iny". Celkovo sme uplne rozdielne osobnosti, ale snazili sme sa postupne jeden k druhemu najst cestu. Vela veci sa ukazalo po narodeni syna. Zial, ma tazku povahu, mal aj dost tazky zivot, co ho velmi ovplyvnilo. Vtedy sa ukazali urcite veci, kde by vacsina ludi asi volila rozvod. Nebolo to nic fyzicke, skor psychickeho charakteru. Vtedy mi vela veci docvaklo, mozno som to predtym nechcela vediet, neviem. On sa snazi, ale ide mu to velmi tazko. Snazim sa ho podporovat, ale citim, ze uz nevladzem. Dala som do toho vztahu prilis vela zo seba a som z toho vycerpana. Hneva ma, ze som na to neprisla pred svadbou a coraz castejsie mam pocit, ze by bolo lepsie, keby sme sa nevzali a nemali dieta. Takze posledne cca 2 roky som v takom neutralnom mode, ked rozmyslam, co a ako dalej, co som este ochotna obetovat, alebo ci by fakt bolo lepsie nechat to tak, hlavne kvoli synovi...

dora281
Autor odpoveď zmazal
alyson29
20. júl 2025

Po všetkých tých vzťahoch, v ktorých som bola nešťastná, som našla spriaznenú dušu v mojom manželovi a som za neho vďačná každý deň 🙏🏻 je to to najlepšie, čo ma mohlo stretnúť a vybrala by som si ho v každom ďalšom živote ❤️

letfenixa
21. júl 2025

Každý môj partner bol dobrá voľba.