Výčitky manžela, že som o neho nebojovala
Pred rokom odišiel odo mňa manžel, deti mali 2 a 3 roky. Odišiel k milenke , lebo vraj som sa strašne zmenila a nedá sa so mnou žiť , že sa za mňa hanbí . Dodnes nie sme rozvedení , mesačne mi na deti posielal 300 eur ale o deti nejavil nejaký extra záujem . Sem tam si ich vzal na víkend . Keď mi povedal že odchádza , tak na ten deň si pamätám veľmi presne , varila som v kuchyni polievku, práve som krájala mrkvu dvojročné sa ma držalo za legíny a motalo sa okolo mňa, trojročný sa hral v decke, ale videla som na neho a on mi do toho toto povedal , že odchádza. Zostala som úplne paralyzovaná , len som pozerala na neho . Keď sa balil len som jachtala ale to nemôžeš , veď máš deti ale žiadne prosenie. Zbalil sa a odišiel . Za ten čas prisahám som mu ani raz nezavolala , nezdvihla som mu telefón , len som na sms odpovedala. Nastúpila som do práce a s pomocou svojich rodičov a aj svokry som to ako tak zvládala . TERAZ po roku sa objaví v byte a začne mi vyčítať že čo som to ja za manželku , že som o neho nebojovala , že som sa ho vzdala a prenechala inej a že to že som sa takto zachovala je dôvod prečo sa on so mnou ide rozviesť. Ako rozum mi to neberie.
To že sa mi vyhráža rozvodom mi je jedno , s rozvodom som vyrovnaná , ale to skutočne čakal že sa budem plaziť po kolenách , prosiť ho a vyvolávať mu ? A že keby som bola trocha diplomatická už mohol byť dávno doma a nemusela som rozbiť deťom rodinu . A že keby som mu jednu tresla , že by možno ani neodišiel lebo by sa spamätal . Nezmohla som sa na slovo . Viem že to vytiahne znova a znova mi to fľochne do tváre. Ako čo by ste mu na toto povedali ?
Milenka ho odkopla a nemá mu kto variť 😅 no by som ho tak vysmiala ze až.
Normalne mi padla sanka. 2 krat. Nad tebou, ako skvelo si to dala a nad tym uboziakom, s ktorym si roky zila. Ako radia baby, poziadaj o rozvod a nenechaj sa k nicomu vyprovokovat. Inak keby toto mne povedal, tiez by som tam stala ako tela a cumela. Maximalne by zo mna vypadlo: " Tebe je*e!" Lebo nic ine ma na to nenapada.
Vsetky sms si odloz zapis si co a kedy ti povedal za urazky a narazky a ked si najdes pravnika vsetko mu ukaz a predloz, on uz bude vediet co s tym, aby si ty z toho nevysla za debila. A hlavne, ak to on doteraz neurobil, poziadaj o rozvid ty, uved kludne aj citove vydieranie
Ty si mudra zena, dokazes si obratit perspektivu , za tie roky ho uz poznas a asi teda aj vidis, kam jeho terajsi vztah mohol dospiet. Ze zrejme ak ta partnerka je mladsia, ale uz vo veku okolo 30 r, zacne na neho tlacit s rodinou, s babom.... uz ich take to prve zalubene opojenie preslo a uz musia zacat prezivat aj dobre aj zle. A on kdesi vo vnutri pride na to, ze vsetky vztahy su podobne. Kdesi v hlbke tvoj muz uz pochopil, ze je blbec, ze vsetko o co prisiel, sposobil len sam, a preco - len aby take iste nove niekde inde nasiel. Je to ale velmi nezrely tvor, lebo si to neprizna. Ani v tej dusi a toboz uz nie nahlas. Proste mu len tam, kde je dnes vztahovo, pocitovo, citovo, nie je dobre. A ani uz nikdy asi nebude, kym neprejde istu cestu a neprizna si ten svoj kus viny. Dovtedy budu vsetci okolo zli. Ma ziarlive vypady voci tebe. V podstate je v celom tom chorom spravani akoby uznanie voci tebe, lutost ze o teba prisiel. Nie je si toho vedomy, lebo keby bol, tak by tu lutost vyjadril inak. Zo vsetkeho, co bol schopny urobit, obvinuje teba, resp. vsetkych okolo. Este raz bude aj svojej mamine schopny nadat, ze ti pomaha a nie jemu? Nuz, keby prisiel, mala by som pre neho nachystane zrkadielko a pri jeho utokoch by som mu ho podala a povedala: Krot sa, drahy, pozri sa najskor do zrkadla. Potrebujes tam sam seba uvidiet, sam svoje ciny. A prosim, porozmyslaj pre zmenu nad situaciu akoby si bol ja. Skus zmenit perspektivu a porozmyslat nad situaciou, v ktorej si ma nechal a nad situaciou, do ktorej sa ma hadkou snazis vtiahnut, akoby si bol v mojej kozi. Ako mama, nasich dvoch deti, potrebovala som, aby si bol otcom. Skus nad tym rozmyslat, co to znamena - byt otcom. Si nim na cely zivot, tak si ten vztah k detom nekaz. Skus sa so mnou v tvojej hlave vymenit. Ak maju vase vztahy prist do normalu, musi sa on skludnit. Ty si nad vecou, ale ak bude dlhodobo takto na teba utocit, raz sa to v tebe ako v sopke nazbiera a vyrkicis mu to a vyhnevas sa na neho, a to k naprave vztahov nepovedie.
Si super ženská , klobúk dole pred tebou. Dôstojnosť a sebaúctu a eštemanzela pošli tam kde bol rok
Ty kokos, najhoršia nadávka sa mi derie na jazyk na tvojho muža. Ja by som pri najbližšom takomto jeho výstupe začala asi vrieskať na plnú hubu že nech si berie saky paky a vypadnééé do pi...že ho už nechceš nikdy vidieť a ak nepodá o rozvod on tak už zajtra podávaš ty. To je najväčší chudák a sviňa v jednom toto, s takým nemáš zapotreby žiť, lebo by si vkuse padala do takýchto problémov. Je to nevyzretý debil, ktorý trpí predstavou, že sa má všetko točiť podľa jeho predstáv a jeho ženuška bude asi do 80-ky sexy a ak nebude tak je to jej vina, no pomóc, to ak má takúto predstavu, tak bude do smrti behať po milenkách a vyčítať tebe, že to je tvoja vina, o to nepotrebuješ toto, nech sa balí a ide do riti, pako jeden, normálne ma vytočil aj za teba.😖😝 Ty si evidentne šikovná a sebestačná aj bez neho, bože další debil nevyzretý, to čo s tými chlapmi je? Čo v poslednej dobe čítam, jak sa narodia deti a chlap zistí, že rodina nie je len sex a teplé jedlo, ale aj drina, vyčerpanie, pomáhanie, nedostatok času na seba, tak sa zrútia a idú hľadať milenky alebo sa na kadečo vyhovárajú len aby si mohli žiť svoj staromládenecký život, hlavne že žena musí všetko zvládať sama aj s deťmi, to im je jedno, prasatám sebeckým nevyzretým. Česť výnimkám, ale tých je čím dalej tým menej.
Ja sa čudujem že si po jeho odchode už dávno nežiadala o rozvod.
Hmmmm... jednoznačne by sa aj domov vrátil, pravdepodobne mu to s milenkou neklape, alebo sa o neho nestará tak dobre ako ty 🙂 ale jeho ego to neprizná a takto nepriamo chce aby si prosik o vrátenie zobrala na seba!
Moja reakcia by bola.....
Som šťastná že si odišiel, bez teba mi je lepšie. Ja mám o teba bojovať? A prečo? Nestojis za to! Keby bolo o co bojovať. Bojujem. Ale o teba? Nie ďakujem.
Anglicania maju na takeho chlapa vyraz “man-child”.
Skvele to teraz v praxi predvadza Harry. 🙂
Ja by som sama podala ziadost o rozvod uz davno.
Nema zmysel byt dalsia, co sa tu bude pohorsovat, nad tym, co urobil a ako sa teraz sprava, je jasne, ze mu hrabe a to je ten najjemnejsi slovnik.
Neviem ako prebieha rozvod, ale pripravila by som si vsetko a odkladala spravy, co pisal a kaslala na to, co si kto bude myslie, napriklad svokrovci nebodaj. Ty vies, aky bol otec, kym s vami byval, ale mam take tusenie, ze zazrak to nebol, tak o co si mala bojovat?
To že odišiel a našiel si milenku chce hodiť na teba akože za to môžeš a on je chudatko ... Prosím ťa nevracaj sa k nemu aj keby chce lebo je manipulátor
Pošli ho k svokre, nech mu to vysvetli. Asi sa na neho vykaslala milenka a bolo mu trapne Ta odprosit,lahsie je vycitky. Kasli na neho,ked Ti stari rodicia s detmi pomahaju a on cely cas nejavil zaujem. Nech Ti podpise rozvodove papiere a laskavo Ti da pokoj.
autorka: pozri sa, nečítam diskusiu. takto ti to napíšem... kašli naňho. ak je to tak, ako píšeš, tak nech podá. to, čo hovorí, ignoruj, jedným uchom dnu, druhým von. on nech podá o rozvod, ty sa len pekne dostavíš a budeš (dúfam) súhlasiť. keďže ti posiela 300 eur, tak by som navýšila ešte požiadavku aspoň na 500 (ak to jeho príjem dovoľuje). ak si náhodou nezamestnaná, tak tuším máš nárok dokonca na výživné aj na seba. skrátka, nevšímaj si ho, nevšímaj si názory ľudí z rodiny, ktorých ovplyvní. počítaj s tým, že možno niektorých z rodiny časom odstrihneš, a to tých, ktorí sa ťa ani neopýtajú, čo sa deje, ale ťa hneď odsúdia, lebo on im natára... ber to pozitívne. vyčistíš svoj život od ľudí, ktorí by ti brali energiu - a možno ju brali aj doteraz, len si si to neuvedomovala. držím palce, určite sa ti bude dobre dariť, keď si zvládla "prvý" rok, zvládneš všetko ostatné.
a prečo to robí on? nuž, zrejme to s tou sexi krásavicou nie je také dokonalé, ako naoko vyzerá. a on, keďže je sráč a nie chlap, tak hľadá vinníka. možno očakával, že ty si puťka, ktorá sa zrúti a budeš plakať a prosiť, aby sa teda vrátil, ja neviem, nepoznám ho. ale ak chlap opustí ženu pre inú a potom hovorí to, čo píšeš, tak je to poriadny chuj (a to som veľmi slušná ešte)...
Je to manipulator, hadze na teba vinu za to, co sam urobil. Nebav sa s takym idiotom viac, ako je nutne a bud rada, ze si sa ho zbavila. Nevera sa da este predychat, ale manipulatorstvo nie.
Ze je debil... Veď on sa rozhodol hodiť vás cez palubu, tak čo si prosikat pána grófa mala? Zrejme mu to nevyšlo a teraz chce svoju vinu a výčitky svedomia hodiť na teba. No kašlala by som mu na hlavu a ďalej žila svoj život
nevymyslaj ziadne duchaplne odpovede...len sa nechas zatiahnut do konflitku, ktory sa bude ako snehova gula nabalovat. Je to zbytocna strata casu, energie a mozno aj sudnych poplatkov.
Čistý debil!
tresni mu teraz dodatocne, mozno sa spamata :D aj dve
😂😂😂 asi ho milenka kopla do riti tak si sype popol na hlavu - pardon na tvoju hlavu (sak je dajaky chlap tak si vinu neprizna😂)
Co už ho milenka odkopla? Už aj ty si mu dobrá? Ako prechodná stanica, kým si nenájde novú? Posli to tam odkiaľ to prišlo. Ešte ti to hra na city že ti za to môžeš. To už je tragikomicke. Nájdi si normálneho chlapa co ta bude mať rád. Toto je pacient.
Správnemu mužovi nemôžu prekážať kilá po pôrodoch, podprsenky na dojčenie a iné znaky toho, že sa zo sexy ženy stala mama na plný úväzok na nejaké len dočasné obdobie. Práve naopak, správny milujúci manžel sa znova dokáže zamilovať aj do takéhoto nového "JA" svojej manželky.
No nech sa páči, vybral si svoju cestu, Ty si to ustala excelentne a dobre si mu tým vytrela zrak.
A prečo by mala tak silná skvelá žena bojovať o takéhoto človeka? Podľa Tvojich slov by som oňho nebojovala ani ako o manžela a ani ako o otca svojich detí. Tiež by mi za to určite nestal. Takže o com točí teraz, čo splieta? Je mimo, nie je mu rozumieť.
sama vies, preco si nebojovala, asi sa ti to proste neoplatilo. chlap, ktory miluje svoju zenu, jej nemoze predsa nieco take ako kila po porode vycitat. je to predsa dan za nieco krasne, nie? podla mna sa nim uz ani nemusis nejak zatazovat, nestoji ti za to
Prenasanie zodpovednosti za neprijemnosti na cloveka, ktory utrpel danou situaciou je prejav egocentrizmu a nezrelosti. Pripustit si taketo jednanie je iba sposobovanie si dalsej bolesti a vnasanie nepokoja do rodiny, ktora uz beztak musela tuto katastrofu zniest, ustala to a uz dalsie podobne situacie naozaj nepotrebuje. Utnut akukolvek komunikaciu napriamo. Slusna sms komunikacia a dobry pravnik je super napad. V pripade nutneho stretu je treba povedat len, ze to, co bolo, bolo a uz sa to asi neoplati pitvat, a ze teraz ste kazdy v inej situacii, ktoru si kazdy zodpovedne vyriesite, podla vlastneho uvazenia.
Uboziak. Hraje ti na city. Mozno sa ani ziaden rozvod nekona a nevie, ako sa k tebe nasackovat naspät domov, lebo mozno nema kam ist, bohvie ako sa mu to vyvija v tom novom, a nemoze predsa sam prist prosit... Nezlom sa, aj rodina mozno bude orodovat, jeho mama...
@evamarek77 neklame, on to tak realne citi, cistia si svedomie. Moji stari rodicia zo strany otca sa po rozvode mojich rodicov postupne odmlciavali, raz ked sme ich stretli na ulici, tak povedali, ze co sa neozvete (akoze ja asi 14 rocna a brat 9 rocny... ). Mobily neboli, len pevne linky. Nakoniec sa neozyvali vobec. Moja mama ich nejako neriesila, kedze to neboli jej rodicia. V hlbokej dospelosti sa moj brat rozhodil ich viackrat kontaktovat, na kazdom stretnuti nam to potrebovali vyhodit naoci, ze sme sa my odmlcali, a ocistit si svedomie. Po tychto par stretnutiach, ked mali na nas mobilne cisla, sme im povedali, ze kludne nech sa kedykolvek ozvu, ze sa radi stretneme. Myslis, ze sa este niekedy ozvali? A moj otec detto, ziadne vztahy. Ale vraj ma pred smrtou strasne spominal. 🙂 No cloveka to mrzi, ale kasli na to, ved to su ... no comment.
teraz ked san na to spatne pozries, bolo vlastne o co bojovat?
To bude aka komedia. Ked pojdes na sud prosim chod ku kozmeticke, kadernicke a oblec najkrajsie saty a on biedny tam zacne rozpravku o tom ako si musel najst milenku lebo jeho manzelka je tucna a skareda 🤣🤣🤣 vlastne Ti urobil sluzbu.
A este chudacik zistil ze sex nie je zaklad vztahu, milenka zle vari, ako dobre mu bolo s Tebou aj by sa vratil domov len keby si ho vyfackala a zabudla.🤦♀️

Fúha, asi by som mu teda tresla teraz, keď potrebuje tresnúť, aby sa spamätal. Možno sa spamätá a prestane obviňovať Teba za jeho chybu.