icon

Výčitky manžela, že som o neho nebojovala

13. apr 2021

Pred rokom odišiel odo mňa manžel, deti mali 2 a 3 roky. Odišiel k milenke , lebo vraj som sa strašne zmenila a nedá sa so mnou žiť , že sa za mňa hanbí . Dodnes nie sme rozvedení , mesačne mi na deti posielal 300 eur ale o deti nejavil nejaký extra záujem . Sem tam si ich vzal na víkend . Keď mi povedal že odchádza , tak na ten deň si pamätám veľmi presne , varila som v kuchyni polievku, práve som krájala mrkvu dvojročné sa ma držalo za legíny a motalo sa okolo mňa, trojročný sa hral v decke, ale videla som na neho a on mi do toho toto povedal , že odchádza. Zostala som úplne paralyzovaná , len som pozerala na neho . Keď sa balil len som jachtala ale to nemôžeš , veď máš deti ale žiadne prosenie. Zbalil sa a odišiel . Za ten čas prisahám som mu ani raz nezavolala , nezdvihla som mu telefón , len som na sms odpovedala. Nastúpila som do práce a s pomocou svojich rodičov a aj svokry som to ako tak zvládala . TERAZ po roku sa objaví v byte a začne mi vyčítať že čo som to ja za manželku , že som o neho nebojovala , že som sa ho vzdala a prenechala inej a že to že som sa takto zachovala je dôvod prečo sa on so mnou ide rozviesť. Ako rozum mi to neberie.
To že sa mi vyhráža rozvodom mi je jedno , s rozvodom som vyrovnaná , ale to skutočne čakal že sa budem plaziť po kolenách , prosiť ho a vyvolávať mu ? A že keby som bola trocha diplomatická už mohol byť dávno doma a nemusela som rozbiť deťom rodinu . A že keby som mu jednu tresla , že by možno ani neodišiel lebo by sa spamätal . Nezmohla som sa na slovo . Viem že to vytiahne znova a znova mi to fľochne do tváre. Ako čo by ste mu na toto povedali ?

karolinakr
14. apr 2021

že čo si to za manželku, ked sa neplaziš po kolenách? dobréé, tvoj muž ide 👍..

sticker
karolinakr
14. apr 2021

Teraz som si čitala dalšie tvoje vyjadrenia, že si nemala lodičky sukničky pri starostlivosti o 2 decka, to je šilené..
Ja čo som videla mamičky s bruchom vždy som sa obzrela, teraz su pekne šaty nie ako kedysi vrecove sukne, to je blazon, ked si ta neváži
Ďalej ani nepíšem, je to jeden povrchný narcis👎

78787878
14. apr 2021

Wow, pred Tebou klobuk dole... Ten chlap si robi co chce, novej frajerky sa uz presytil a chcel by naspat k rodine. Namiesto toho, aby idiot nakracal s ospravedlnenim, prejavil uprimnu lutost a sebakritiku a nosil Ta na rukach, tak sa vyhovara na Teba ??? Mne az dviha tlak z takeho zbabelca. Prosim Ta, prenechaj ho inej zene. Ty si s detmi zasluzis ovela ovela viac... neboj sa, ze nestretnes.

flimelka
14. apr 2021

@asfodelka presne toto som chcela napisat 🙂

canany
14. apr 2021

Ahoj, ked som to citala, az ma zamrazilo. Akoby som citala o mne. Ked isiel zo spalne s uz zbalenou taskou, presne si pamatam, ze som sedela pri malom stole a krmila dceru, starsi jedol sam pri velkom. A on mi povie, ze odchadza, lebo uz nie som taka usmievava ako predtym, ked som nelietala okolo dvoch malych deti bez jeho pomoci a kazdy vecer vyflusnuta zalahla do postele. On po praci len tv, mobil, jedlo detom nepripravil, ked som dosla z vonku z vychadzky, nepomohol s nicim. Poplakala som si a po hodine som zistila, ze nie som nervozna a podrazdena, spadol mi kamen zo srdca a jeden darmozrac z krku. Dcera nemala ani 2 roky, syn 4,5 roka nastastie chodil do skolky. Po par dnoch napisal, ze ako som sa rozhodla. Ja som odpisala, ze moze ostat tam kde je. Na jeho natlak sme pobehali par poradni, kde raz zahlasil, ze on deti nechcel, ze to ja ,este mi kontrolka nezablikala a snazila som sa to ustat kvoli detom. Potom som otehotnela a poslal ma na potrat bez mihnutia oka. To uz bola konecna a ja sama som neskor podala ziadost o rozvod a vystahovala ho. Len mne sa aj svokrovci otocili chrbtom. Dalsi rok mi zobrali malu do skolky, mne sa ozvali z byvalej roboty a tak nejako ideme dalej.
Byt na tvojom mieste, dam sama ziadost o rozvod a pridelenie deti+vyzivne. Smsky si odkladaj. Mna na rozvodovom konani sudkyna dusila hodinu, ze ci to je take zle, nechcela som vytahovat potrt, len ze nepomaha a nejake drobnosti, co ma vytacali do nepricetnosti u neho. Potom siel na radu on a prve co zadrel potrat, asi sa chcel ukazat ako velky hrdina a sudkyna na mna, ze preco som to nepovedala, no lebo som to nezvladala a nechcela som to vytahovat. Do 5 minut nas rozviedla.
Tak ti drzim palce a hlavu hore, zaklad je, ze je vystahovany, ja som mala problem dostat ho z dvojizbaku pred rozvodom. A nevrat sa k nemu, chlapi maju svoje taktiky.

domka555
14. apr 2021

Jooj mne môj manžel, dúfam že čoskoro ex (už len čakáme na termín rozvodu) tiež povedal že som si s ním nevedela urobiť poriadky 😁 Som mu na to povedala že s normálnym dospelým človekom netreba robiť poriadky.

acrobaleno
14. apr 2021

Ja by som ho vysmiala von z bytu. 😂 To je tak absurdné až je to smiešne.

betulinka1
14. apr 2021

@anjelok toto by bola skvelá reakcia ak by chlapovi povedala, nebolo o čo bojovať. Pobavila som sa a chcela by som vidieť tvár toho chlapa. Palec hore

miselar
14. apr 2021

No podla mňa mu to s frajerkou prestáva klapat a tak si hľadá nové vrátka a skúša ta obmäkcit môj názor.

fiafia
14. apr 2021

Že je idiot. Najlepšie zvaliť vinu na iného. Aj milenku si mu našla či ako? Niektorí chlapi nikdy nič nepochopía, strata času. Ja už by som ho ignorovala , najťažšie máš za sebou už len doklepat rozvod

betulinka1
14. apr 2021

Si úplne perfektná žena, že si sama zvládla dve malé deti po sebe. Nikto kto nezažil vychovávať malé deti sám, si to vôbec nevie predstaviť. Mala som jedno a ostala som od tehu sama ale mať dve malé deti, to musí byť totálny záhul. Debil ostane vždy len debilom, keby z úst vypustil čokoľvek. Toho nerieš. Jasné, že pri týchto povahách chlapov, je vždy na vine žena. Ako som tu čítala jeden super komentár, tak nemala o čo stáť inak by si možno zabojovala. Ale asi si sama vo svojom podvedomí vedela, že nemáš ani o čo. Evidentne nie je vo svojom živote spokojný a ani nikdy ale nebude. Že si sa o seba nestarala, to ma tiež pobavilo, evidentne mal doma all inclusive od teba, keď mal čas na milenky, čo sa o seba starali. Prosím ťa ser na takéto reči, nejakého narcistického debila. Ďakuj mu iba za dve zdravé deti a že platí výživné. Prajem, aby si si našla nejakého super chlapa, ktorý si ťa bude vážiť a pomôže ti vychovávať tvoje dve detičky. Od narcistických debilov ruky preč a ich reči jedným uchom dnu a druhým von.

autor
14. apr 2021

Ja vám veľmi pekne ďakujem za váš čas čo ste mi venovali , rozhodla som sa že na to nebudem reagovať nijako , prejdem to mlčaním , lebo ako ho poznám ak by som mu povedala niečo v tom štýle že nebolo o čom , už by som tu mala polhodinový monológ že som nevďačná a že na deti mi platil dosť a nemusel , ini muži by nepaltili vôbec a všetkoč omám mám hlavne kvôli nemu a kopec tých kecov. On to zopakuje znova , to som si istá na 100 %. O rána od neho 3 sms, ako sa majú deti ako spali a že by sme sa mali porozprávať ako ľudia a dohodnúť sa čo ďalej . Ja neviem , dá sa vôbec na niečom dohadovať ? Pre mňa je situácia jasná , ja a deti a on a milenka .

autor
14. apr 2021

Rozvod som neriešila , lebo som nemala silu .Ostali mi dve deti 2 a 3 roky keď odišiel , do toho korona a ja som musela nastúpiť do práce lebo rodičovský plus peniaze od manžela by som pár dní pred výplatou asi nemala čo jesť. Zavreté škôlky aj jasle , veľmi ťažké obdobie pre mňa. Deti som potom mala v prvej vlne u rodičov a svokry . V druhej vlne som ostala doma s nimi od Vianoc, lebo naša školka bola zavretá ,takže na pandemickej OČR+prídavky +peniaze od manžela , mala som dokopy asi 850 eur, z toho som musela zaplatiť byt , poplatky , elektriku , no vyskakovať som si nemohla. Deti sú druhý týždeň v škôlke a ja v práci, môj život zas dostával normálne obrysy a do toho tento výlev môjho muža.

opica_skorica
14. apr 2021

Nevsimaj si hlupe sms, pripadne zmen si cislo. Vobec nemas sa za co hanbit, ved si sa sama (s pomocou rodiny) postarala o seba a dve deti.

panelacikova
14. apr 2021

@canany aj si absolvovala ten potrat?

jumama
14. apr 2021

A ved ziskaj cas a daj mu otazku, ako si to predstavuje vsetko on, ze by si si rada vypocula, co ocakava, ako by si predstavoval idealne riesenie Nech ti napise mail, ci sms. Nie ze zas ocakava od teba a bude ociernovat. Nech napise on, co si predstavuje. Myslim, ze nic svetoborne nevymysli, nevynajde, neobmakci ta a neziska si ta spat, len bude mat prilezitost zamysliet sa a ty precitat si, aky je. Chapem, ze moze byt v tebe vela bolaveho a na nejake jeho vylevy nemusis byt zvedava. No akoby len - uistit sa, kde teraz pocitovo on je, a co je asi pricina jeho zmeny. Ludia sa tak velmi nemenia, neda sa ockavatnejaka jeho zmena, v tom smere, asi krute, ale asi ta moc pozitivne neprekvapi.

canany
14. apr 2021

@panelacikova zial ano, nemala som velmi na vyber, aj moja mama na mna tlacila, hypoteka na krku, musela som ist do prace, uz celkovo na druhej materskej sme prezivali z ruky do ust a ked chlap odisiel, z toho nic prezit bolo tazke. Pevne verim, ze sa moja dusicka Miska narodi niekomu, kto si ju zasluzi, kde bude stastna a milovana vsetkymi clenmi rodiny.

karolinakr
14. apr 2021

@canany už to bola chyba-zobrať ho spatky, človek nikdy nevie, čo ho čaká v budúcnosti

panelacikova
14. apr 2021

@canany ja ťa vôbec neodsudzujem. bude to znieť asi z mojej strany kruto, ale lepšie si urobiť v daný moment asi ani nemohla.... hlavne, že si sa zbavila takéhoto nezodpovedného idiota....

ljzozv
14. apr 2021

@canany nikto nemá právo ťa za to súdiť.
V danej chvíli si sa rozhodla tak ako si sa rozhodla, nikto nekráča v tvojich krokoch. Fakt škoda, že si mu verila ďalej a dostala si sa do tej situácie, že si sa vôbec musela takto rozhodovať.

magnetko
14. apr 2021

Nejak mi z toho vychadza, ze tym ze si o neho nebojovala, si podkopala jeho velke ego a on to nevie rozdychat. U milenky asi uz nie je tak skvelo. Uplny chudak ked to chce hodit na teba. Asi by som mu priamo povedala ze bojovat som nechcela, lebo o hajzla kt. necha zenu s 2 malymi detmi kvoli milenke sa nebojuje. Rozvod bude nevyhnutny. Nedaj sa rozladit. Sms si ukladaj.

cacianka
14. apr 2021

Aky mudry srandista...ze nemusel platiť na svoje deti ?! Vies co, nereaguj na jeho debiliny, odmietni pod nejakymi zamienkami ( napr.nemas prave čas, ides do prace, si v obchode) len ho poziadaj ze komunikovat budes sms alebo mejly alebo mesenger správy. Napíše a ty ked budes moct odpíšeš.nenapadne smeruj komunikaciu iba písomne.
Teraz mozno stačí ked mu napises ze cakas na jeho návrhy, v klude precitas a porozmýšľaš, odpovies. Aby si mala podklady a jeho drísty písomne, hned vytlač a ukladaj pre súd.
Teraz sa chce rozprávať ?odrazu je zvedavy ako deti spali, ako sa majú, kde bol doteraz ?
Viem ze je to otravne ked píše casto, ale mozno napíše bludy co ti pomozu prave proti nemu.
Potom po rozvode , kludne navrh podaj ty , predbehni ho aby ta zas netahal za nos a nenatahoval roky, mu to pekne mozes zrátať a dobre vysmiat.pri vsetkych jeho blbych kecoch.
Aj na súde sa pri otazke ci trvas na rozvode vyjadri ze nechces bojovat o takeho slabocha, zbabelca a podrazaka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
14. apr 2021

Štetka ho už evidentne vykopla, tak sa ventiluje na tebe...Nedaj sa a ignoruj ho....takých chujov behá po svete neúrekom 😝 Nevzala by som ho už na milosť, ani keby sa posral od jedu.

3petka
14. apr 2021

Tak je to jasne kocka ho odkopla a chudáčik nemá kam hlávku skloniť tak si už aj ty dobrá. Však môžete dať aj pokec nie doma ale niekde medzi ľudmi .... teraz síce dilema vybrať take miesto ale určite ho nepustí domov. A tak ako ti on s kľudom povedal že odchádza tak ty mu povedz že si to predstavuješ tak ako to boli doteraz on s milenkou a ty sama s deťmi že si si už zvykla a nepáči sa ti ako sa zmenil takze naj rozhodnutie je rozvod .... chod na neho s jeho argumentami .... drzim palce

nttnnt
14. apr 2021

divim sa ze nepytal este konfety a ohnostroj :D to co za debila..no veru rozved sa takto chrapunsky zdrhnut od rodiny a ze ty si o neho nebojovala? :D sak ani nemas o co bud rada ze potiahne kade lahsie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
14. apr 2021

Tak dnes som si bola pre deti u svokry, ktorá mi ich vybrala zo škôlky a už viem čo je vo veci . Tie ktoré ste tipovali že mladá je tehotná , tak ste tipovali správne. Len vraj môj muž z toho šalie. Mladá nechce ísť na potrat .

autor
14. apr 2021

Cítim že bude ešte veselo . On je zbabelec, pred povinnosťami a záväzkami on uteká a podľa mňa zuteká aj teraz .

3petka
14. apr 2021

@elizabet173 tak si mala pravdu