icon

Výčitky svokry

20. júl 2023

Ahojte a vopred sa ospravedlnujem za tento prispevok ale uz to musim niekde zo seba dostat, som aktualne v rozvodovom konani s manzelom, mame dve male deti, pravidelne mi chodi svokra vykrikat ze ja mozem za rozpad manzelstva lebo som chamtiva panička ktora sa nevie uskromnit a hospodarit s peniazmi a co zarobi jej syncek mi je stale malo..tak viete ked mate dve male deti jedno 4 rocne druhe rocne, na krku hypoteku 370 EUR mesacne+ dalsie vydavky a manzela ktory zarobi 700 v cistom, a absolutne nema zaujem zmenit pracu alebo nejako privyrobit, po pripade aspon dovolit manzelke nech ide ona do prace a on na matersku ( lebo to je pod jeho uroven)..tak vam neostava nic ine..bezne sa stavalo ze sme boli na tom financne tak zle ( uz aj pocas prvej materskej) ze som musela predat zlato co som zdedila po starych rodicoch aby som mala na plienky sunar a chleba,,kedze sa nam stavalo ze aj tyzden pred vyplatou sme mali na ucte 11 eur..muza to samozrejme netrapilo lebo na vine som ja ..neviem hospodarit/ som nenasytna/ mam sa uskormnit/ vela rozhadzujem...kolko ponuk na pracu mal..a na lepsiu pracu lepsie financne ohodnotenu..ale nie lebo tam mu bol sef bratranec s ktorym si rozumel tak on z tej prace neodide..darmo ze sme nemali co jest..a ked som toho vsetkeho uz mala po 4 rokoch dost a podala ziadost o rozvod tak na vine som ja..

Strana
z3
matullienka
20. júl 2023

Obratom by som jej splechla do ksichtu, že na vine je ona lebo z decka vychovala nezodpovedného človeka, ktorý sa nedokáže postarať o rodinu. Buchla dverami pred nosom a dovidenia

autor
20. júl 2023

ani len auto sme nemali lebo sme si ho nemohli dovolit..a teraz s dvoma detmi chodit po lekaroch hore dole ..uzas..ked dostal ponuku od kamarata ze mu vybavi v automobilke 1200 eur v cistom ta ho vysmial, ked mu ponukol moj bratranec ist do nemecka ze minimalne trojku by zarobil ta ho vysmial ešte viac..ked som povedala ok ostan doma pojdemja do prace ..ja som zarabala cca 1000 eur v cistom, vysmial aj mna..ale mna nebavi si kazdy mesiac poziciavat od rodicov, sestry kamaratiek peniaze az mam dat detom co do ust..a chlap vylozene nohy ze ved nejako bude a treba lepsie gazdovat ..a podobne nezmysly..

stanulienkat
20. júl 2023

Keď ste nemali peniaze, prečo ste išli do druhého dieťaťa?

autor
20. júl 2023

@stanulienkat lebo prave vtedy prisla ponuka pre muza na lepsiu pracu a on sa tvaril ze to urcite zoberie..ze vsak chceme druhe dieta..potom som otehotnela a zrazu si to rozmyslel..ze vsak sa pretlcieme nejako..

stanulienkat
20. júl 2023

To ste zamiesili ešte skôr,ako prijal ponuku? Veď v živote treba trošku aj plánovať a nespoliehať sa na náhody. V tomto ste nezodpovedni obidvaja.

slavka1988
20. júl 2023

@stanulienkat to iste som chcela napisat

janinah
20. júl 2023

Po rozvode to bude finančne lepšie? pôjdeš od ročného dieťaťa do práce?

autor
20. júl 2023

@janinah nie ale byvam u rodicov kde aspon nebudeme hladovat..

autor
20. júl 2023

a nebude mi uz nik brat peniaze na cigarety..kedze na tie sme minuli co som tak ratala cca 50 eur mesacne

autor
20. júl 2023

@stanulienkat on tu ponuku aj prijal, ved sa uz isiel skolit..nakoniec ze mu to nepasuje a ze nebude ho bavit ta robota tak vycuval..ale to ja uz som bola v tretom mesiaci

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
20. júl 2023

Prepáč, ale ponuku prijal a ty už si bola v treťom mesiaci. Vy ste nezodpovední bohužiaľ obidvaja. Najprv sa musí niekoľko mesiacov zapracovať, mali ste si odkladať peniaze a potom sa plánuje dieťa. Nieže počítate s peniazmi, ktoré vám ešte ani neprišli na účet. Urobíte si druhé dieťa, keď ste ešte s prvým nemali čo do úst pomaly a teraz sa zavesis s dvomi deťmi na krk rodičom.

mondolina
20. júl 2023

prvý krok si spravila, nepotrebuješ výčitky ani od svokry ani od nikoho 😉
detičky trochu vyrastú a bude to lepšie. držte sa

misana84
20. júl 2023

Môžem sa opýtať prečo ste mali druhé dieťa keď ani počas prvom ste to finančne nedávali… a keď sa rozvediete tak ako to budete mat? Výživné vám vyjde nič moc. Veď dajte malé do jasliciek a vy choďte pracovať

kitycat
20. júl 2023

@stanulienkat mozno bol aj skupy na kondomy

autor
20. júl 2023

@misana84 pretoze sa zacala nasa financna situacia trochu zlepsovat prisla nova ponuka prace pre ktoru bol manzel uplne nadchnuty ktora mala byt aj daleko lepsie ohodnotena zacali sme mat kopu planov aj auto sme chceli a vzdy sme chceli dve deticky, manzel prijal aj ponuku zacal sa pomaly zaucat ja som otehotnela..nasledne zacal uz na tej praci vidiet vselijake chyby uz to sa mu nepacilo, ten kolega nanho divne pozra, take postupy su moc tazke sa naucit a podobne..a uz to islo nakonieco prisiel s tym ze tam konci lebo proste mu to nevyhovuje a nechce tam pracovat..a vratil sa spat do starej roboty..

mamina7070
20. júl 2023

z toho co bolo sa pouc a zacni znovu aj s detmi najdi skolku a chod do prace alebo na nocne ci vikendy ked ti rodicia postrazia
vybav si vyzivne a zverenie deti

autor
20. júl 2023

@mamina7070 to vsetko mam v plane

janinah
20. júl 2023

Chápem.ze niečo si urobiť musela.ale ísť na krk rodičom? On si zrejme naďalej bude vegetit u bratranca.rolu otca prevezme dedko.ktory zrejme ešte pracuje.babka bude min.piecť a pomáhať.lebo jej inak nedá.Ja už babkou som a rovno ti napisem.ze takto na kope dlhšie žiť by bola pre mňa riadna záťaž a to dcery aj vnúčatá milujem.
.Co bude s bytom kde teraz bývate?

abbey1
20. júl 2023

Prosím ťa, to kto a kde vám dali takú hypotéku pri takom prijme?

lelelienka
20. júl 2023

Chapem, ze ste spolu mali prve dieta, ale akosi uz nepochopim, preco si s nim mala druhe. Ved si predsa musela vidiet, aky je. A hypoteku tiez vybavil asi nejaky expert…A teraz co? Rodicia starajte sa? To tiez nie je idealne riesenie. V kazdom pripade, drzim palce, nebudes to mat lahke, no nezvalovala by som vsetku vinu na manzela…

zuzanka.zuzu
20. júl 2023

@abbey1 ešte pred 2-3 rokmi dávali tak že pracovník stal pred bankou a náhodných okoloidúcich volal dnu s podpísanými bianco papiermi na hypo 😀 (trošku nadnesene... alebo možno ani nie 🙊) cca pol milióna hypoték je takých. či koľko. to nie ako teraz že musíš priniesť výsledky moci a stolice podpísané krvou s rodokmeňom predkov, aby mali v banke istotu že budeš splácať a neskapes ani nezdrhnes

lelelienka
20. júl 2023

@zuzanka.zuzu no ved toto a to su teraz presne tieto a podobne pripady…idealne este si to dofinancovat nejakym spotrebakom lebo ved ani 10% nenaskrabem a potom sa cudujeme…financna gramotnost povinne do skol 😉

abbey1
20. júl 2023

@zuzanka.zuzu To fakt? Na mňa pri banke nikto neskočio. Hypotéku sme brali dávno pradávno a teda inak nás prevetrali a to bola skutočne smiešna suma.

lelelienka
20. júl 2023

@abbey1 odpoved je v tom “davno pradavno” 😉 kedysi to bolo celkom ine, ale pred par rokmi naozaj dostali aj taki znami, co som sa cudovala…

melisssssa
20. júl 2023

@abbey1 však hypo si asi brali ,keď boli 2 príjmy a žena nebola ešte na Md..

sasa1310
20. júl 2023

@zuzanka.zuzu ale nedávali. Bolo treba 20 % hotovosť a už dávno boli nadstavené pravidlá od NBS.

misana84
20. júl 2023

@lelelienka dieťa sa finančnej gramotnosti uci doma… môžu oni v škole ucit, keď učiteľov neuznávajú a doma majú vzor aký majú…

autor
20. júl 2023

@abbey1 alee ved hypo sme brali ked som aj ja zarabala,..

abbey1
20. júl 2023

A dopredu ste už nerozmýšľali? Muselo vám byť jasné, že mať takú hypo a byť doma s deťmi je pre vás prepych.

Strana
z3