icon

Výčitky svokry

20. júl 2023

Ahojte a vopred sa ospravedlnujem za tento prispevok ale uz to musim niekde zo seba dostat, som aktualne v rozvodovom konani s manzelom, mame dve male deti, pravidelne mi chodi svokra vykrikat ze ja mozem za rozpad manzelstva lebo som chamtiva panička ktora sa nevie uskromnit a hospodarit s peniazmi a co zarobi jej syncek mi je stale malo..tak viete ked mate dve male deti jedno 4 rocne druhe rocne, na krku hypoteku 370 EUR mesacne+ dalsie vydavky a manzela ktory zarobi 700 v cistom, a absolutne nema zaujem zmenit pracu alebo nejako privyrobit, po pripade aspon dovolit manzelke nech ide ona do prace a on na matersku ( lebo to je pod jeho uroven)..tak vam neostava nic ine..bezne sa stavalo ze sme boli na tom financne tak zle ( uz aj pocas prvej materskej) ze som musela predat zlato co som zdedila po starych rodicoch aby som mala na plienky sunar a chleba,,kedze sa nam stavalo ze aj tyzden pred vyplatou sme mali na ucte 11 eur..muza to samozrejme netrapilo lebo na vine som ja ..neviem hospodarit/ som nenasytna/ mam sa uskormnit/ vela rozhadzujem...kolko ponuk na pracu mal..a na lepsiu pracu lepsie financne ohodnotenu..ale nie lebo tam mu bol sef bratranec s ktorym si rozumel tak on z tej prace neodide..darmo ze sme nemali co jest..a ked som toho vsetkeho uz mala po 4 rokoch dost a podala ziadost o rozvod tak na vine som ja..

abbey1
20. júl 2023

@melisssssa Prepáč, ale asi obaja vtedy vedeli, aký majú príjem a že teda zostať doma s deťmi a žiť z platu 700 eur to s hypotekoi nepôjde. Šialenstvo!

sasa1310
20. júl 2023

takže ty sa rozvádzaš kvôli peniazom, kvôli tomu, že tvoj nevie zarobiť viac. A teraz čo budeš robiť? Prišla si na krk svojim rodičom, ktorí ti teraz budú pomáhať ťa živiť?
Ja si myslím, že s takýmto dôvodom vás ani nerozvedú.

kulumulu123
20. júl 2023

Byt na tvojom mieste dieta dam do jasli idem do prace ale zivila by som iba seba a deti muz nech si nakupi a navari, pripadne operie, ozehli a obriadi lebo ty na to nemas cas ked musis do prace chodit aby vase spolocne deti mali ci jest... Kludne by som odisla aj inam byvat nech si vydavky na byt plati sam... Dala mu ultimatum ze bud pride k rozumu alebo do xy mesiacov mu posles rozvodove papiere...

merrysa
20. júl 2023

Čiže celý čas ste boli na tom finančne zle a pri prvej vidine, opakujem - vidine lepšieho zárobku, ktorý nebol vôbec istý, ste už čakali druhé dieta? Ja keby som bola v takej situácii, tak čakám aspoň pol roka, kým by muž v tej praci vydržal..ku zvyšku sa nevyjadrujem

1gramofon
20. júl 2023

Za 700e sa nehanbí robiť, ale za 1200 alebo 3000 sa smial? Asi je tu niečo zamlcane.
Pokiaľ s ním skončíš, tvoji rodicia si aspoň užijú deti, inak by ich vyrastať nevideli. Pre niekoho by to mohlo byt veľa a pre iného aj radosť. Asi im nie je jedno kde a s kým ich vnúčatá vyrastajú.
Teraz budeš počúvať veľa takýchto reči, že rodicia nech sa ti starajú, ale pravda je, že veľa dospelých co ani deti nemajú, cely ich plat ide len na nich a pohodlné si žijú s rodičmi. Tak čo má robiť matka s dvoma malými?

domkakvet
20. júl 2023

On neriesi inu pracu ani ked si podala ziadost o rozvod? A so svokrou vobec nebud v kontakte.

1gramofon
20. júl 2023

A v tej práci za 700e aj robil ci si užívali, trosku popili, trosku tamto, trosku porobiť? Ci nebude problém v tom, že nie je zvyknutý pracovať

deti95060810
20. júl 2023

pre takú blbosť sa rozvádzať... lebo málo zarába... si myslíš že samej s dvoma deťmi ti bude lepšie? len si nemysli že nájdeš bohatého ....
lepšie bude vydržať a o rok ísť do práce...už vám bude lepšie...
nerobíš dobrý krok v živote...

sense
20. júl 2023

@kitycat skúpy na kondómy hlavne ze boli cigarety

sense
20. júl 2023

Úprimne ak mám mať lepší živiť je mi jedno čo si bude svokra myslieť, a znesiem to ze na vine som ja....
Aj ja som bola vinná za rozpad manželstva ale vieš co je mi to jedno lebo odvtedy sa mam lepsie

samimami777
20. júl 2023

No, čo bolo už nezmeníš o tom je zbytočné točiť a nakladať ti otázka je čo mieniš teraz robiť ? Zo 700€ netto ti slušné výživné nevyjde , rátam tak Max 150€ ti dajú dokopy na obe deti. Dom on neutiahne sám ani ťa nebude mať ako vyplatiť aby si ho nechal ani ty jeho takže sa akurát predá a vyplatí hypo. Možno ostane z toho pár šušňov ale sláva to asi nebude. Si na RD/materskej a k tomu dostaneš veľmi mizerné výživné to ti na slušný nájom nevyjde a hlavne nikto nezoberie do podnájmu matku s 2 deťmi bez roboty takže skončíš rodičom na krku a budeš sa modliť aby ťa nemali po pár mesiacoch plné zuby a nevyhodia vás. Tiež je otázka ako to chceš finančne sama zvládať iba s RD/materskou plus malým výživným. Plienky, mlieko, strava , škôlka , oblečenie , lekári tiež bude treba asi Aspoň niečo rodičom za vás prispieť na energie , predsa len budú za vás platiť o 3 osoby viac , bude sa míňať viac vody, jedla , elektriny , budú musieť za vás platiť vývoz smeti atd. Nedať ani cent by bolo úbohé a nie každý by s tým súhlasil budete ich stáť mesačne nie málo peňazí , stresu a zaberať priestoru ak nemajú obrovský dom... Nie každý rodič by s tým súhlasil na minimálne 2 až 3 roky živiť dcéru a jej 2 deti za pánbožko zaplať to je naozaj dlho žiť takto na hromádke. Otázka je či to dlhodobo povolia. Radšej ako riešiť muža by som riešila budúcnosť seba a detí. Bývanie, rozvod, výživné ako sa finančne postavím na nohy on by mi nestál ani za sekundu uvažovania rovnako ako ty a deti nestojite jemu. Veľa šťastia a sústreď sa radšej a bojujú o budúcnosť seba a detí.

sense
20. júl 2023

@deti95060810 ti nie je primárny problém v ich manželstve, robiť jej nedovolí, ona mina na hlúposti ale on vypaluje zobák bez problémov, hlavne ze nemajú ani na plienky

mimuska328
20. júl 2023

Ale veď autorka nikde nepíše že teraz sa zavesí na krk rodičom že nech ju živia. Možno ide späť do práce a ešte teraz je že do 3r dieťaťa dostáva aj rodičak čiže nebude až tak zle na Tom že prípadné vie dať dieťa do jaslí nie? Aspoň ja tomu tak rozumiem keďže jej muž nechcel ani ísť do lepšej práce ani na materskú čiže nemala ako ona ísť do práce..

zuzinka888
20. júl 2023

Pre matku je vzdy tazko priznat,ze jej syn je neschopny tak to vzdy hodi na nevestu.

nataly420
20. júl 2023

Zrazu keď zena už odchádza tak je zle že ide rodičom na krky 😅😅 ale v kazdej inej teme len radite rozchod 😅 paneeee bože zase sa mi potvrdilo čo to tu je za ľudí. Autorka….. úplne ťa chápem. Chlap má plnú hubu kecov a nakoniec sa nevie postarať ani o rodinu.

lalala94
20. júl 2023

@nataly420 tiež ma to zarazilo. Vždy v podobných témach tu radia, že ak nemá žena vlastné bývanie, tak má ísť aspoň k rodičom a tu sa žena odhodlá k rozvodu, ide k rodičom (snáď len dočasne, kým sa nedá dokopy) a už je zle. 😀

vler
20. júl 2023

@nataly420 to len preto lebo v mnohych pripadoch neodist je este horsie ako odist k rodicom. Je to len o vyberani mensieho zla.
Mimochom mne sa zda ze vacsinou su rady dobre. Porad lepsie ak vies

tamitamitami
20. júl 2023

Rozhodla si sa dobre.....nikto nechce celý život žiť z ruky do úst. Ja napríklad tiež od partnera očakávam finančnú stabilitu v určitých životných obdobiach, tiež by som nebola s človekom ktorý dopustí že musím predávať svoje veci a požičiavať si aby sme mali na základné životné potreby. Hlavne keď mal možnosť zabezpečiť vás a pre svoje pohodlie to viac krát odmietol. A to že neni ochotný ostať s deťmi doma kým by si ty zabezpečila rodinu je naozaj už na zamyslenie (zase pozerá iba na seba aby sa oň nemusel ponížiť....veď čo potom že ty musíš zháňať peniaze kade tade).

viestta
20. júl 2023

Ja na tvojom mieste vyrazim svokru tak, ze zoberie aj zarubnu so sebou. Nech vykrikuje synacikovi, ktory sa nedokazal postarat o rodinu, nie neveste.
Sice ste sa do sraciek dostali sami dvaja, to ti je hadam jasne, ale svokru by som otocila na pate zakazdym co by dosla kazat. Nech kaze synacikovi.

cacianka
20. júl 2023

@viestta ako mladá by som to až tak nezvládla, ale teraz ?! Aj v záujme detí by letela ako striga na metle aj bez metly ! Keď nevie komunikovať kľudne,poradiť , dohovoriť synovi, ale príde ziapat na mňa tak sa fakt neudrzim a naložím jej na hrb riadnu hubovú - čo si dovoľuje na mňa papuľu otvárať, nech rieši syna hnidu

viestta
20. júl 2023

@cacianka ako mlada by som ju vyrazit aj s dverami nezvladla, ale zabuchnut jej dvere pred nosom, to by som zvladla celkom dobre.
Teraz uz moje (n)asertivne zrucnosti dosli tak daleko, ze som schopna zdvihnut sa a od ziapajuceho cloveka bez slova odist a nechat ho nech si blaci kolko mu hrdlo staci. Mne to usetri sluch, jeho to vytoci este viac a pritom som sa ani snazit nemusela. 😅

cacianka
20. júl 2023

@viestta aj ja tak, niekedy , teda skôr väčšinou tvrdý ignor a zavreté dvere zaberú viac ako krik a hystéria.
Prípadne u mňa aj sarkazmus a irónia, pekne v kľude

juliacenc
20. júl 2023

Dobre si spravila, nic z takeho… a svokra nech ide cistit zaludok synacikovy a ked nie tak nech si ho bere ku sebe a nech ho chova.. drzim palce

milanemila
20. júl 2023

Si mozete so svojim muzom podat ruky, on lenivy a spolu ste nezodpovedni, ked ste s takym prijmom mali aj druhe dieta, ked uz ako pises pocas prvej materskej si musela predat zlato aby bolo na sunar a chleba.
Svokre by som povedala, ze este raz mi pojde hulakat nieco, tak ze zavolam na nu policajtom pre obtazovanie.

panonia
20. júl 2023

To su dnes rady teda...inokedy sa tu gratuluje že si nabrala odvahu a podala žiadosť o rozvod a dnes Ti väčšina vykrikuje že ideš rodičom na obtiaž. Pozri, na svokru neber ohľad zabuchni jej pred nosom. Mysli len na seba a svoje deti. Keď sa všetko utrasie a budeš u rodičov uvidíš či sa bude dať ísť skôr do práce. Veď sa nedá riešiť všetko naraz aj rozvod, aj byvanie, aj praca a ešte k tomu bez peňazí.

lenka.25
20. júl 2023

Moj keby zarábal 700€ a mali by sme doma dve malé deti , už by bol dávno ex . Aj keď nerozumiem , prečo si s ním to druhé dieťa robila , ved si vedela ako na tom financne ste . Ale to už je jedno . Dve deti na svete , treba sa starať . Dala by som s ním posledný rozhovor o našej finančnej situácii a keď naozaj je spokojný , že jeho deti zivoria, tak ti je takýto chlap do života iba na príťaž . Svokru ani nekomentujem , s tou sa nemáš o com bavit , ani by som jej neotvorila .

nwnw
20. júl 2023

Drzim Ti palce. Na svokru sa vyser. Jej povedz ze vychovala lenivca co nevie deti uzivit. Ja si neviem predstavit ako z toho zvysku v dnesnej dobe dokazete vyzit.

olimuc
20. júl 2023

Jeden lepsi ako druhy … financne vam to nevychadzalo pri 1 dietati ale pokracujes v retazovke a manzel na truc nezoberie lepsie platenu robotu, lebo vsak zena x rokov doma … dieta ma rok, takze iba vyjst zo Svk stereotypu a jasle + skolka a makat … dufam, ze mas dobre vzdelanie a nejaky Dobry Job najdes … nic svokre mozes povedat, ze neschopneho syna si moze zobrat domov a ty nie si nenasytna … ale matematika a planovanie nie su tvoje silne stranky

bozenka9532
20. júl 2023

Bože, čo je toto za dobu, keď ľuďom vadí, že dieťa v zlej situácii príde bývať späť k rodičom...a? Veď kto má pomôcť dieťaťu,ak nie vlastný rodičia?
Dobre,autorka urobila chybu,ale kto ju nikdy nespravil???
Každý sa môže v živote zakopnúť.....
Teraz už je neskoro plakať,nad vzniknutou situáciou, stalo sa, detí sú už na svete,to sa zmeniť už nedá...
Autorka sa uvedomila, čo je podstatné, pravdepodobne rodičia súhlasili, že ju príjmu a pomôžu,tak kde je problém????
Už len nájsť správne riešenie,ako ďalej....

Ja ako matka,by som nikdy nedovolila,aby moja dcéra a vnúčatá stradali,sama by som dcére navrhla,aby od lenivého manžela odišla a prichílila ju domov a pomohla sa jej postaviť na nohy, veď je to moje dieťa,komu pomôžem ak nie vlastnej dcére????
Či úlohou matky,je len porodiť, vychovať a v dospelosti nech si ide svojou cestou a ja nezáujem,lebo je dieťa dospelé?????

janinah
20. júl 2023

@bozenka9532 samozrejme,že každá normálna matka prichýli dospelú dcéru aj vnúčatá aj na úkor svojho pohodlia a aj zdravia.Lenže nie je to dlhodobé riešenie,čo pri 1ročnom dieťati zrejme bude,lebo kde ho dajú...na autorkinom mieste riešim jasle, školka pre staršie už zrejme funguje,idem do práce,ostanem v doterajšom bývaní resp. ho vymením za menšie a lacnejšie,riešim alimenty a popri tom viem,že mám poruke rodičov na občasnú výpomoc.Tiež je rozdiel sa s deťmi nasťahovať k rodičom do rod. domu a do trebárs 2-3 i. bytu.Neviem,či už máš vnúčatá,ale garantujem ti,že čo si vládala a stíhala v 40tke tak z toho ani polovicu nebudeš stíhať a vládať v 60tke.Ďalej vo veku som nedošla,ale lepšie to už nebude.Takže si tie otázniky môžeš odpustiť,máš právo na svoj názor,ale rovnako aj ja na ten svoj.Nie je nijaký nezáujem a odvrátenie sa od potomkov,ak napíšem,že by som si na dlhšiu dobu k sebe malé deti nenasťahovala,pomohla by som maximálne,ale inak.