Vyhovuje vám bývanie s mužom, keď nemáte deti?
Vyhovuje vám bývanie s mužom, keď nemáte deti? Ani ich mať nebudete?
Ak muž nemá motiváciu bývať so ženou... a vlastne ani žena asi nie.
Musia ľudia, čo sa ľúbia zdieľať spoločnú domácnosť?
Mne to príde ok, ak majú každý svoje bývanie. A sú spolu možno viac čistého času ako pár kde je muž kamionista alebo príde domov muž a ide robiť von okolo domu alebo do dielne a so ženou sa vidia iba večer v posteli. Ono aj tých mladých ženie do spoločného bývania hlavne to aby si čiastku za prenájom/hypotéku rozdelili, lebo by to ako jednotlivec nedali.
@kavasmliekom deti nemusia plánovať, ale spoločnú budúcnosť áno, no kľudne aj v dvoch bytoch.
@anonym_fd1c7b no môžu, ale to potom nie je spoločná budúcnosť, ale na kamaratskej úrovni, stretko každý víkend, lebo cez týždeň nemôžem...vecer domov, lebo sa chcem vyspať, ty si upratuju svoje, ja svoje. Toto nemá nič spoločné so spoločnou budúcnosťou.
Začiatky áno, som za, aby mal každý svoje, ale časom, aj bez detí, bývať spolu, zaspávať, vstávať, variť, jesť, spolu.
@anonym_autor otec tak funguje s priateľkou.
Ani jeden z nich nevidí význam sťahovať sa k jednému alebo druhému.
Ona ma priateľov a prácu a všetko v jej meste.
Môj otec ma prácu a dom 150km inde.
Vidia sa cez víkendy prevažne, alebo keď jeden z nich dôjde na dlhšie k tomu druhému.
Na dovolenke sú tak 2-3x za rok, každú chvíľku sú na nejakom výlete.
Obom to vyhovuje a nevidím dôvod prečo by malo byt zle riešenie.
Sú spolu už asi 10 rokov.
Nevidím problém v tom, keď má každý vlastné bývanie. Hlavne v istom veku, pretože ľudia po 40-ke, 50-ke už majú čo to odžité a skúseností toľko, že si prirodzene chránia svoju autonómiu. Ak sa žena či muž viackrát popálili, tak aj keď neskôr nájdu vyhovujúci proťajšok a obom vyhovuje bývanie vo vlastnom, je to v poriadku, lebo každý po tých skúsenostiach miluje svoj novonadobudnutý pokoj, svoj priestor a čas, čo nijak nemení lásku a náklonnosť k novému partnerovi.
Nehovoriac o možnosti, že ak majú obaja malé bytíky, tak do možnosti, že by obaja svoje minibyty predali, aby investovali do spoločného, tak to už málokto chce, lebo si určite prešli aj delením majetku v minulosti a všetkými tými perepetiami. A ani táto varianta nič nemení na láske k novému partnerovi a ani nemeria jej výšku. Odzrkadľuje len vyspelosť človeka rokmi zrejúceho do sebapoznania a sebahodnoty.
A tiež nie je nikde napísané, že je to nemenná situácia. Pretože si v jedno spoločné ráno môžu povedať, že poďme žiť spolu, cítime to tak obaja.
Ale to už nechajme na nich a my žime to, čo vyhovuje nám 🤗
@majka2 vztah je podmieneny spolocnym byvanim? Co ak mas manzela a on je na vojenskej misii alebo pracuje v zahranici? Uz ste iba kamosi?
@anonym_autor ano na rusi to ten vztah,manzelstvo a ak su tam deti tak uz tym duplom.Odsudzia sa navzajom.
Aspon dlho vydrzia ,,,ruzove okuliare,,lebo prave to spolocne byvanie ukaze to ci sa naozaj lubia.Blaznive chodenie,prespat raz u jedneho,raz u druheho nie je to iste ako ked spolu ziju.Ten vikend vydrzim sa pretvarovat,potom budem opet sam sebou.
@anonym_e7ea41 15 rokov asi nevydržíš sa pretvarovať. A v podstate je to aj tak jedno, v dnešnej dobe väčšina párov spolu býva ešte pred svadbou, prečo je potom 50% rozvodovosť?
@anonym_fd1c7b no môžu, ale to potom nie je spoločná budúcnosť, ale na kamaratskej úrovni, stretko každý víkend, lebo cez týždeň nemôžem...vecer domov, lebo sa chcem vyspať, ty si upratuju svoje, ja svoje. Toto nemá nič spoločné so spoločnou budúcnosťou.
Začiatky áno, som za, aby mal každý svoje, ale časom, aj bez detí, bývať spolu, zaspávať, vstávať, variť, jesť, spolu.
@kavasmliekom prečo len cez víkend? Ak nie je medzi nimi veľká vzdialenosť, nevidím problém. Inak, o čo iné je to medzi manželmi, alebo partnermi, keď muž chodí na týždňovky, alebo dlhšie turnusy?
@anonym_autor moja známa je vydata a s manželom žijú v úplne iných mestách. Brali sa po 50-tke každý má vlastné deti a vlastnú prácu v inom.meste a stretávajú sa cez vikendy. Za mňa divné ale im to funguje. Čiže záleží od ľudí.
@anonym_autor ja toto nechápem. Nechcem s ním byť, len keď mám chuť a keď ja chcem. Ja by som v takom človeku necítila oporu ani partnera. Veď keď mi bude zle zdvihne sa a pôjde do svojho? Aby mal klud? Keď sú spolu doma podľa mňa to viac núti páry rozprávať sa spolu a riešiť. Pri tomto systéme máte čo spoločne? Byt nie, autá nie, nabytok nie, to je stále ako byť u niekoho podnájomnik a nie partner
Tiez nemáme deti a predstav si bývame spolu 6 rokov a sme aj manželia 😅
@anonym_c760e6 veď to je úplne v poriadku, vám to vyhovuje takto, inému páru vyhovuje bývať každý vo svojom byte, ja som nikde nepísala, že ak pár neplánuje deti, nemá spolu bývať: Tiež sme deti neplánovali, keď sme sa s mužom spoznali, mali sme už obaja veľké, viac menej dospelé. A bývame spolu. Ale úplne chápem páry ktoré to majú inak.
@anonym_autor ja toto nechápem. Nechcem s ním byť, len keď mám chuť a keď ja chcem. Ja by som v takom človeku necítila oporu ani partnera. Veď keď mi bude zle zdvihne sa a pôjde do svojho? Aby mal klud? Keď sú spolu doma podľa mňa to viac núti páry rozprávať sa spolu a riešiť. Pri tomto systéme máte čo spoločne? Byt nie, autá nie, nabytok nie, to je stále ako byť u niekoho podnájomnik a nie partner
@anonym_c5f969 skutočne to nechápeš. Partnery nemusia spolu bývať na to, aby si pomáhali v ťažkých chvíľach. A naopak, koľko je tu tém, kde sa ženy sťažujú, že boli choré a muž ich mal na saláme, nie že sa nepostaral o ženu, ale nechal jej na krku aj deti a išiel si po svojom. To predsa nie je o spoločnom bývaní alebo nebývaní. Ak bolo treba postarať sa o chorého otca, tak som to urobila a nebývala som s ním. Alebo mi na tom človeku záleží, alebo nie
Nie nemusia mať spoločnú domácnosť. Mne vyhovuje keď sme každý sám a len sa stretávame, navštívime, prespime u seba ale každý má to svoje. Po rokoch bývania s mužom som zistila ako super mi je samej, aké je to super nebrať stále na niekoho ohľad, neprispôsobivých sa vo všetkom, upratovať len po sebe, nájsť veci tak ako ich nechám. To súkromie teraz cením nadovšetko. Už nemám dávno 20 aby som bez muža nevedela dýchať a chcela ho mať stále pri sebe. Takto od seba mi to vyhovuje o dosť viac. Keď chceme byť spolu sme spolu aj niekoľko dní, ale mať potom priestor a čas len pre seba je úplne super.
@anonym_acbfc6 teba by som nechel = )

Tiez nemáme deti a predstav si bývame spolu 6 rokov a sme aj manželia 😅