icon

Využili by ste mužov úspech?

15. aug 2025

Máme 4 ročne dieťa po ktorom som sa do práce nevrátila keďže som bola zamestnaná pred tým v zahraničí, mužovi sa začalo počas mojej materskej dariť. nedávno sme sa presťahovali treba zariadiť dom zrenovovať byt pripraviť na prenájom vybrať nájomcov a muž navrhol aby som do prace nenastúpila (plánovala som teraz v sept.) ale ostala doma. je pravda že nám to momentálne všetkým vyhovuje, jedinú starosť mám že na papieri som doma dlho aj keď pokles mojich profesných schopnosti nevnímam. ako by ste sa rozhodovali vy?

brendaa
15. aug 2025

@anonym_autor ahoj ja som ostala a fajne sme sa mali.... choré dieťa ostalo v pohode doma, prázdniny, atď...... krásne časy...
A nikdy sa nestalo žeby mi muž niečo vytkol.
Mám kolegyňu ktorá nastúpila do práce... 3 deti z toho najmladšia mala vtedy 2,5roka...mala skrátený uväzok... A večne riešila deti, choré deti... Očr, dovolenka... nervy.... hlavne jej kolegyne nevedeli nejako pochopiť, ze ráno nemôže prísť....
/babky pracujúce /....

Takže sa rozhodnii ty, do práce môžeš nastúpiť aj trocha neskôr...
Ak by si sa nudila tak vzdelanie, jazyky, pilates,...
pre dobrý pocit, dobrovoľník....

anonym_12429d
15. aug 2025

@anonym_autor zostala by som doma jedine, ak by ma muž zamestnal. Spísali by sme zmluvu a vyplácal mi mzdu a odvody inak neexist. Je kopec žien, ktoré takto z dobrej vôle obetovali svoju prácu a neskôr preto skončili na dlažbe a ešte s dovetkom od vychcanca a jeho rodiny, že veď si sedela celé roky len doma a nechcela si pracovať. Musel som ťa živiť a ťahať všetko sám. Pre toto by som ja nikdy nezostala doma keby len on tak chcel bez toho aby ma on zamestnal. Nikdy. Nikdy. Nikdy a ešte raz nikdy.

anonym_90783f
15. aug 2025
@anonym_0ec007

Možno som hlúpa ale prosim vysvetlite mi niektorá ktoré tu do kazdej podobnej diskusie píšete ako zena skonci s holym zadkom ako by to bolo vobec pri bsm mozne? Úspory spolocne, dom spolocny. Ako ta zena zostane bez centu na ulici? Strašíte, ako keby väčšina slovenských žien nemala problém utiahnuť sama deti s jedným príjmom, keď chlapovi prepne aj ked ona normálne pracuje. Ženy v domacnosti poznam vylucne pri vysokoprijmovom chlapovi, majetok spoločny, dom pekne na bsm, spoločné vysoké úspory. Ak takemuto chlapovi prepne a žena zdedi polku luxusneho domu a ich vysokých úpor, tak sa nebude mať náhodou stále lepšie ako “typická slovenská žena” zarábajúca tisícku v čistom s mizivou rezervou? Nerýpem, skutočne ma to zaujima.
Nebavim sa tu o psychickej pohode ženy, či potrebuje do práce aby nezošalela, len tento fakt ma zaujima keď sa tu stále opakuje

@anonym_0ec007 presne toto.
Ďakujem že si to napísala.
Ja som do toho rýpať nechcela.

anonym_2dee5b
15. aug 2025
@anonym_12429d

@anonym_autor zostala by som doma jedine, ak by ma muž zamestnal. Spísali by sme zmluvu a vyplácal mi mzdu a odvody inak neexist. Je kopec žien, ktoré takto z dobrej vôle obetovali svoju prácu a neskôr preto skončili na dlažbe a ešte s dovetkom od vychcanca a jeho rodiny, že veď si sedela celé roky len doma a nechcela si pracovať. Musel som ťa živiť a ťahať všetko sám. Pre toto by som ja nikdy nezostala doma keby len on tak chcel bez toho aby ma on zamestnal. Nikdy. Nikdy. Nikdy a ešte raz nikdy.

@anonym_12429d ona bude danit jeho peniaze?a on bude platiť superhrubu mzdu a štátu platby a ešte mať veľa povinností kvôli jej zmluve?A čo získajú?Keď bude dobrovoľne nezamestnaná a každý mesiac jej dá xy eur na domácnosť je to lacnejšie.To ako by ste jej poradili sprav si živnosť plat poplatky a nic nezarob a mužovi účtuj upratovacie služby😝veď to nemá logiku

sova7
15. aug 2025

Dôchodok ti z čoho vyrátajú keď nebudeš robiť? Mužovi ak by sa nieči stalo kto ťa bude živiť? Žena by nemala byť na nikoho odkazana ak nemusi začas

anonym_78423c
15. aug 2025
@sova7

Dôchodok ti z čoho vyrátajú keď nebudeš robiť? Mužovi ak by sa nieči stalo kto ťa bude živiť? Žena by nemala byť na nikoho odkazana ak nemusi začas

@sova7 veď nemusí byť doma navždy a ty si myslíš, že žena, ktorá má malé dieťa a dôchodkový vek bude mať tak o tridsať rokov, že na Slovensku bude mať nejaký dôchodok? No si optimista

anonym_2dee5b
15. aug 2025

@anonym_autor ak zostaneš dobrovoľne s dieťaťom doma do 6 r plati za teba odvody štát aj sa to zaratáva do odpracovanych rokov.Muz ti dá každý mesiac peniaze na domácnosť toto je najrozumnejšie spôsob mať všetko zaplatene

anonym_4518e3
15. aug 2025
@sova7

@sova7 boze, ma male decko, este sa narobi do dochodku dost, aj poodvadza do statnej kasy. Treba si aj decko uzit. Ved o 30 rokov uz ani nebude vediet, ze mala niekedy male decko.

krisbar
15. aug 2025

Ostala, ak ta to bavi. Moja svagrina je uz 18 rokov doma a je spokojna. Ja som sla po 2 rokoch do prace a aj to bolo uz na mna moc. Kazdemu ine vyhovuje. Tu to nezistis.

anonym_2dee5b
15. aug 2025
@sova7

@sova7 keď sa náhodou mužovi niečo stane má byt a dom stačí, že jedno predá a nemusí pracovať.Nikto normálny sa nespolieha na dôchodok.Ked bude chcieť z peňazí si doplatí roky, ktoré jej budú chýbať do odpracovaných.Ludia majú čierno biele myslenie.Uz pochopte, že dnešní 30-40 tnici budú mať dôchodok z toho čo si predaju čo si za života kúpili.Alebo z tých vašich pilierov čo sa nimi ohanate.Ved si predstavte, že pred 10 r akú málo hodnotu100, 500 eur a akú dnes tak čo bude z tých peňazí o 25,35 r?

anonym_98cfe2
15. aug 2025
@anonym_4518e3

@sova7 boze, ma male decko, este sa narobi do dochodku dost, aj poodvadza do statnej kasy. Treba si aj decko uzit. Ved o 30 rokov uz ani nebude vediet, ze mala niekedy male decko.

@anonym_4518e3 uz si dieta uziva 4 roky a aj ked sa zamestna, bude mat cas mimo prace a cez vikend

sova7
15. aug 2025
@anonym_4518e3

@anonym_4518e3 a potom tu máme tie príbehy muž mi ubližuje nikam ma nepustí všetko si pýtam a nemozem odist nerobím a nemám peniaze

sova7
15. aug 2025
@anonym_2dee5b

@sova7 keď sa náhodou mužovi niečo stane má byt a dom stačí, že jedno predá a nemusí pracovať.Nikto normálny sa nespolieha na dôchodok.Ked bude chcieť z peňazí si doplatí roky, ktoré jej budú chýbať do odpracovaných.Ludia majú čierno biele myslenie.Uz pochopte, že dnešní 30-40 tnici budú mať dôchodok z toho čo si predaju čo si za života kúpili.Alebo z tých vašich pilierov čo sa nimi ohanate.Ved si predstavte, že pred 10 r akú málo hodnotu100, 500 eur a akú dnes tak čo bude z tých peňazí o 25,35 r?

@anonym_2dee5b 🤦žena bez vlastných penazi odkázaná na muža to je fakt rozumné

sova7
15. aug 2025
@anonym_78423c

@sova7 veď nemusí byť doma navždy a ty si myslíš, že žena, ktorá má malé dieťa a dôchodkový vek bude mať tak o tridsať rokov, že na Slovensku bude mať nejaký dôchodok? No si optimista

@anonym_78423c tak odid nikto ťa tu nedrzi násilím

anonym_bffb5f
15. aug 2025

Ja to tak čierne nevidím, aj tak bežná žena zarába v robote hovno, tak je jedno či ho zarába 30 rokov alebo 40 rokov.

Rovnako spomínané odvody a dôchodky :D Dostaneš almužnu tak či tak. Či dostaneš (terajší ekvivalent) 400€ alebo 200€ je jedno.

procrastique
15. aug 2025
@sova7

@sova7 Ty si vážne myslíš, že (to len odhadujem vek) dnešný 30tnici dostanú nejaký dôchodok a že sa kvôli nemu oplatí chodiť do roboty? 😂

sova7
15. aug 2025
@procrastique

@sova7 Ty si vážne myslíš, že (to len odhadujem vek) dnešný 30tnici dostanú nejaký dôchodok a že sa kvôli nemu oplatí chodiť do roboty? 😂

@procrastique kľudne môžeš odtialto odísť nikto ťa tu nasilim nedrží alebo do zakop na záhrade zlaty poklad

procrastique
15. aug 2025
@sova7

@procrastique kľudne môžeš odtialto odísť nikto ťa tu nasilim nedrží alebo do zakop na záhrade zlaty poklad

@sova7 Ja sa normálne pýtam, že či ty veríš tomu, že novodobý výstrelok typu dôchodok tu bude aj za 50 rokov a že z čoho sa bude pri tej demografií vyplácať. ďakujem za odpoveď.

vler
15. aug 2025
@procrastique

@procrastique dochodky zrejme budu znizene ale zrusene nebudu. A postoj typu " ved naco chodit do roboty, lebo JA presne viem aka bude situacia za 30 rokov" je divny

procrastique
15. aug 2025
@vler

@procrastique dochodky zrejme budu znizene ale zrusene nebudu. A postoj typu " ved naco chodit do roboty, lebo JA presne viem aka bude situacia za 30 rokov" je divny

@vler Ja len hovorím, že argument choď do roboty lebo z čoho dostaneš dúchod je absolútne mimo.

Poznám xy argumentov, prečo ísť do roboty ale kvôli dôchodku je to fakt na smiech.

vler
15. aug 2025
@procrastique

@vler Ja len hovorím, že argument choď do roboty lebo z čoho dostaneš dúchod je absolútne mimo.

Poznám xy argumentov, prečo ísť do roboty ale kvôli dôchodku je to fakt na smiech.

@procrastique nesuhlasim. Buduci dochodok je jeden z niekolkych dovodov preco pracovat.
Ale myslim ze ludia sa menej maju spoliehat na stat a orientovat sa na to ze sa musia postarat sami o seba.

vler
15. aug 2025
@vler

@procrastique nesuhlasim. Buduci dochodok je jeden z niekolkych dovodov preco pracovat.
Ale myslim ze ludia sa menej maju spoliehat na stat a orientovat sa na to ze sa musia postarat sami o seba.

@vler ja si myslim ze sa stat skor siahne na/obmedzi ine vydavky: oslavy, nakupy, atd; a davky typu rodicovska, kocikove nez na dochodky

procrastique
15. aug 2025
@vler

@vler Na to aby si dostala aktuálny dôchodok potrebuješ aby na jedného dôchodcu pracovalo 3,9 človeka.
Aktuálne ich pracuje 1,9 a za 30rokov to už bude 1,25 a to je realita, lebo tie deti sa nenarodili. Jednoducho nie sú a nevyčaríš ich kedže sa nenarodili tento rok ani minulý a šípim ,že sa ich nenarodí bohvie koľko ani v najbližších rokoch.. Takže " znížený dôchodok " môže byť kľudne stovečka na zaplatenie jednej návštevy lekára a čauko do hrobu.

vler
15. aug 2025
@procrastique

@vler Na to aby si dostala aktuálny dôchodok potrebuješ aby na jedného dôchodcu pracovalo 3,9 človeka.
Aktuálne ich pracuje 1,9 a za 30rokov to už bude 1,25 a to je realita, lebo tie deti sa nenarodili. Jednoducho nie sú a nevyčaríš ich kedže sa nenarodili tento rok ani minulý a šípim ,že sa ich nenarodí bohvie koľko ani v najbližších rokoch.. Takže " znížený dôchodok " môže byť kľudne stovečka na zaplatenie jednej návštevy lekára a čauko do hrobu.

@procrastique viem ze deti bude menej takze prijem do statnej kasy bude mensi ale stale je vela vydavkov ktore podla mna budu okresane/zrusene. Dochodky podla mna budu posledne aj preto lebo tato skupina bude vacsia a bude rast a zvysovat svoj vplyv

procrastique
15. aug 2025
@vler

@vler ja si myslim ze sa stat skor siahne na/obmedzi ine vydavky: oslavy, nakupy, atd; a davky typu rodicovska, kocikove nez na dochodky

@vler Nehovoriac o tom, že moderný dôchodok existuje ledva 135 rokov ( Bismarck v nemecku) , čsr ledva 100 rokov.
Homo sapiens je tu ~300 000 rokov.
Podiel = 135 ÷ 300 000 ≈ 0,00045 = 0,045 %.
Inými slovami: 99,95 % času sme fungovali bez toho, aby štát niekomu pravidelne posielal rentu na starobu.
Pomer pracujúcich na dôchodcu bol na začiatku extrémne priaznivý, vtedy sa rátalo 10 pracujúcich na jedného dôchodcu. Jednoducho kľudne môžu povedať, že to bola blbá fičúra a šťastlivci boli tí čo ich to zastihlo.... a už každý dostane akurát tak po hrbe a nech dranká od deťúrencov lebo vlastne len 0,045% ľudstva toto šťastie zastihlo a prečo by sme vlastne my mali patriť k tým šťastlivcom? 😀

Na dobré sa akosi rýchlo zvyklo, ledva 100 rokov " tradícia " a už to každý berie ako fakt :D

jamidea
15. aug 2025

@anonym_autor ak ti neprekaza byt zavisla od muzovych prachov a byt domaca putka ok. Zavisi vela aj od tvojho vzdelania. Ak by som bola pomocna sila, urcite by som ostala doma.
O 20rokov sa rozvediete, prepac, ale to je teraz take slovenske a ty budes mat kolko praxe pre nove zamestnanie?

jamidea
15. aug 2025

@anonym_autor uz to by ma dalo do pozoru, ak by mi to muz navrhol.

sova7
15. aug 2025
@procrastique

@sova7 Ja sa normálne pýtam, že či ty veríš tomu, že novodobý výstrelok typu dôchodok tu bude aj za 50 rokov a že z čoho sa bude pri tej demografií vyplácať. ďakujem za odpoveď.

@procrastique ja verím v boha napríklad. Inak mám suseda ako ty on veri tomu že sem padne bomba chce v pivnici robiť kryt

binarypete
15. aug 2025
@sova7

@procrastique ja verím v boha napríklad. Inak mám suseda ako ty on veri tomu že sem padne bomba chce v pivnici robiť kryt

@sova7 ale to ze nebudu dochodky je jasne, matematika nepusti o tom niesu nejake dohady ze ci budu nebudu to je holy fakt a kazdy co si vie spocitat 2+2 to uz davno vie ;)

anonym_78423c
15. aug 2025
@sova7

@anonym_78423c tak odid nikto ťa tu nedrzi násilím

@sova7 prečo by som mala odchádzať? Čo to má spoločné s tým, ze tento štát nebude mať na dôchodky? Ja to tu už dobojujem, na dôchodok som sa snažila zabezpečiť ináč. Odišla by som, keby som mala menej ako 40.