Využili by ste mužov úspech?
Máme 4 ročne dieťa po ktorom som sa do práce nevrátila keďže som bola zamestnaná pred tým v zahraničí, mužovi sa začalo počas mojej materskej dariť. nedávno sme sa presťahovali treba zariadiť dom zrenovovať byt pripraviť na prenájom vybrať nájomcov a muž navrhol aby som do prace nenastúpila (plánovala som teraz v sept.) ale ostala doma. je pravda že nám to momentálne všetkým vyhovuje, jedinú starosť mám že na papieri som doma dlho aj keď pokles mojich profesných schopnosti nevnímam. ako by ste sa rozhodovali vy?
Možno som hlúpa ale prosim vysvetlite mi niektorá ktoré tu do kazdej podobnej diskusie píšete ako zena skonci s holym zadkom ako by to bolo vobec pri bsm mozne? Úspory spolocne, dom spolocny. Ako ta zena zostane bez centu na ulici? Strašíte, ako keby väčšina slovenských žien nemala problém utiahnuť sama deti s jedným príjmom, keď chlapovi prepne aj ked ona normálne pracuje. Ženy v domacnosti poznam vylucne pri vysokoprijmovom chlapovi, majetok spoločny, dom pekne na bsm, spoločné vysoké úspory. Ak takemuto chlapovi prepne a žena zdedi polku luxusneho domu a ich vysokých úpor, tak sa nebude mať náhodou stále lepšie ako “typická slovenská žena” zarábajúca tisícku v čistom s mizivou rezervou? Nerýpem, skutočne ma to zaujima.
Nebavim sa tu o psychickej pohode ženy, či potrebuje do práce aby nezošalela, len tento fakt ma zaujima keď sa tu stále opakuje
@anonym_0ec007 autorka ale napr. nepise, ci dom je spolocny atd. velmi casto ten majetok spolocny nie je (lebo bol nadobudnuty pred manzelstvom, lebo je zaradeny do majetku firmy atd.), samozrejme ak je to tak ako pises, ze maju haciendu, majetok, investicie a pri rozchode zena z titulu BSM dostane polovicu, tak to je samozrejme uplne ina story (ak by som mala sudit podla prispevokov na MK tak vacsina zien ma vychcaneho chlapa a moze sa stat, ze odidu z holym zadkom a tazko im bude ale tak MK nie je uplne vzorka reflektujuca realitu aspon sa mi zda)
@elizabet173 tak potom podla mna uplne v pohode 🙂 prehliadla som tuto informaciu, dakujem ti
Ostala by som.
Nie neostala by som doma chodila by som do práce a šetrila si aj bokom na horšie časy.Nikdy nevieš bolo tu veľmi veľa smútných príbehov že nakoniec ostali bez financi ženy ktore nepracovali ved muž ich uživý.A nakoniec muž našiel mladu frajerku a odsťahoval sa a ženu nechal tak aj s detmi.Už len pre svoj pkoj.Nikdy nevieš kedy sa situácia môže zmeniť zo dňa na deň.Aby si potom neľutovala.
Ty vole,veď polka koná sedí doma na predĺžených neplatných a aj platených a muž ledva zarobí na základné veci a to je ok. Tu má žena vlastný byt,momentálne pasívny príjem,majú dostatok a je doma štvrtý rok a 🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor uz to by ma dalo do pozoru, ak by mi to muz navrhol.
@jamidea ona napíše, že teraz budú mať povinnosti, dcéra škôlka a tu sa už kalkuluje, že chce byť doma 20 r🙂poznám ženy čo boli doma 10,12 r s normálne sa zamestnali na nie "podradné" miesta.Alebo začali samé na seba pracovať.Ja som nechala dobrú prácu na dobrom mieste v štátnej správe kvôli dcere a neľutujem musela som vymyslieť niečo iné, ak by som tam zostala nikam sa neposuniem.Nie je koniec života chvíľu, alebo dlhšie zostať doma.
Nie neostala by som doma chodila by som do práce a šetrila si aj bokom na horšie časy.Nikdy nevieš bolo tu veľmi veľa smútných príbehov že nakoniec ostali bez financi ženy ktore nepracovali ved muž ich uživý.A nakoniec muž našiel mladu frajerku a odsťahoval sa a ženu nechal tak aj s detmi.Už len pre svoj pkoj.Nikdy nevieš kedy sa situácia môže zmeniť zo dňa na deň.Aby si potom neľutovala.
@alickapusinka vlastní byt, ktorý je len jej a polovicu rodinného domu a nikde nepíše, že plánuje nepracovať celý život. Je ale v podstatne inej situácii, ako ženy, ktoré bývajú v mužovej nehnuteľnosti a keď si muž nájde inú, nemajú kam ísť, maximálne k rodičom
@anonym_autor ostala by som doma jedine pod podmienkou, žeby mi muz platil odvody a na účet previedol zaujímavú sumu, aby v prípade ze mu prepne som nezamestnaná neskončila a igelitkami na ulici.
A to, ze si doma vyhovuje najmä tvojmu mužovi, lebo všetko zabezpečiť ty a on sa nemusí starať.
@anonym_autor ostala by som doma jedine pod podmienkou, žeby mi muz platil odvody a na účet previedol zaujímavú sumu, aby v prípade ze mu prepne som nezamestnaná neskončila a igelitkami na ulici.
A to, ze si doma vyhovuje najmä tvojmu mužovi, lebo všetko zabezpečiť ty a on sa nemusí starať.
@lienka.7 baby, čítajte aspoň príspevky autorky témy a potom reagujte. Jej nehrozí ani náhodou odchod s dvomi igelitkami. A sú aj také ženy, ktorým vyhovuje, že nechodia do práce a ochotne sa doma postarajú o všetkom keď ich muž veľmi dobre finančne zabezpečí. Nie každá si chce budovať kariéru, nejedná sa o mňa, mňa by doma šlahlo, ja sa už teraz desím dôchodku
@anonym_4518e3 a potom tu máme tie príbehy muž mi ubližuje nikam ma nepustí všetko si pýtam a nemozem odist nerobím a nemám peniaze
@sova7 ty vole,ty necitas? Polka koná nemá s mužom to čo má iba vo svojom vlastníctve táto žena. Ja sa nečudujem že sú tu také príbehy ale nie od takých ako je autorka. ...lebo ako vidieť tu ,základná vec ako pochopiť napísaný text je prúser. Potom sa opickuje,jedna napíše a píšu druhé,bez toho ,aby čo len dočítali porozmýšľali a usúdili nejaký ten logicky záver. A pekne si prihrávať totalne zvásty. Sedieť doma na riti za štátneho ide perfektne ,na to sa dávajú aj rady ako odrbat. Keď žena so štvorročným ostane doma s vlastnou nehnuteľnosťou a polkou ďalšej,tak už na ísť makať. By som vás chcela vidieť mať takúto možnosť akoby ste išli. A ženy po 45 sú pre zamestnávateľov čím ďalej tým ziadanejsie,keďže mladé rozmýšľajú len nad tým ako porodiť aspoň 3 spratkov po sebe,l,sedieť doma xy rokov,vybrať pn prinocurabim teste a potom byť pupok sveta,lebo je matka.
@sova7 ty vole,ty necitas? Polka koná nemá s mužom to čo má iba vo svojom vlastníctve táto žena. Ja sa nečudujem že sú tu také príbehy ale nie od takých ako je autorka. ...lebo ako vidieť tu ,základná vec ako pochopiť napísaný text je prúser. Potom sa opickuje,jedna napíše a píšu druhé,bez toho ,aby čo len dočítali porozmýšľali a usúdili nejaký ten logicky záver. A pekne si prihrávať totalne zvásty. Sedieť doma na riti za štátneho ide perfektne ,na to sa dávajú aj rady ako odrbat. Keď žena so štvorročným ostane doma s vlastnou nehnuteľnosťou a polkou ďalšej,tak už na ísť makať. By som vás chcela vidieť mať takúto možnosť akoby ste išli. A ženy po 45 sú pre zamestnávateľov čím ďalej tým ziadanejsie,keďže mladé rozmýšľajú len nad tým ako porodiť aspoň 3 spratkov po sebe,l,sedieť doma xy rokov,vybrať pn prinocurabim teste a potom byť pupok sveta,lebo je matka.
@maciatkolulu aj si ten elaborat po sebe prečítala ?????
@lienka.7 baby, čítajte aspoň príspevky autorky témy a potom reagujte. Jej nehrozí ani náhodou odchod s dvomi igelitkami. A sú aj také ženy, ktorým vyhovuje, že nechodia do práce a ochotne sa doma postarajú o všetkom keď ich muž veľmi dobre finančne zabezpečí. Nie každá si chce budovať kariéru, nejedná sa o mňa, mňa by doma šlahlo, ja sa už teraz desím dôchodku
@anonym_78423c ja čítam, co pise. Keď odíde od muža, bude asi bývať v tom byte, cize pasívny prijem jej padne. Detto ostatne veci sú veľmi relatívne. Nepoznám ani jedného "uspesneho"" chlapa, ktorý by s veľkou radosťou dával polovicu majetku svoje ex. Vlastne úspory nema žiadny a zo spoločných nemusi vidieť ani cent. Len toľko.
@maciatkolulu možno číta, ale furt si ide svoje, nechaj ju tak, u niektorých ľudí nepri....š, nevysvetlíš
@anonym_78423c ja čítam, co pise. Keď odíde od muža, bude asi bývať v tom byte, cize pasívny prijem jej padne. Detto ostatne veci sú veľmi relatívne. Nepoznám ani jedného "uspesneho"" chlapa, ktorý by s veľkou radosťou dával polovicu majetku svoje ex. Vlastne úspory nema žiadny a zo spoločných nemusi vidieť ani cent. Len toľko.
@lienka.7 keby prišlo k rozvodu, je vlastníkom ešte polovice rodinného domu a zrejme budú aj nejaké úspory na účtoch, okrem toho, nejdú sa rozvádzať ešte tento rok a ani nikde neuvádza, že plánuje byť doma do dôchodku. Pracovala v zahraničí, čiže ovláda perfektne jazyk, určite má inú štartovaciu čiaru, ako väčšina žien, ktoré sa rozvádzajú. Na LV rodinného domu je aj ona, je v BSM takže jej muž nič nemusí dávať, polovica je jej. Ako vieš, že nemá žiadne úspory? Uviedla to niekde? Nevšimla som si
@lienka.7 keby prišlo k rozvodu, je vlastníkom ešte polovice rodinného domu a zrejme budú aj nejaké úspory na účtoch, okrem toho, nejdú sa rozvádzať ešte tento rok a ani nikde neuvádza, že plánuje byť doma do dôchodku. Pracovala v zahraničí, čiže ovláda perfektne jazyk, určite má inú štartovaciu čiaru, ako väčšina žien, ktoré sa rozvádzajú. Na LV rodinného domu je aj ona, je v BSM takže jej muž nič nemusí dávať, polovica je jej. Ako vieš, že nemá žiadne úspory? Uviedla to niekde? Nevšimla som si
@anonym_78423c ono teória a prax sú niekedy veľmi odlišné veci, vies. Ja poznám prípad, kedy muz platí smiešnu "splatku" ex za dom a ona býva v drahom podnájme. A tiež ju všetci "ubezpecovali" ze vsak polka vsetkeho je jej, v akom bude baliku👌😉
Ono keby peniaze mala, asi by to neriešila. A keby aj, prečo by si mala míňať vlastne peniaze na to, ze je doma a stara sa o spolocne decko?
@anonym_78423c ono teória a prax sú niekedy veľmi odlišné veci, vies. Ja poznám prípad, kedy muz platí smiešnu "splatku" ex za dom a ona býva v drahom podnájme. A tiež ju všetci "ubezpecovali" ze vsak polka vsetkeho je jej, v akom bude baliku👌😉
Ono keby peniaze mala, asi by to neriešila. A keby aj, prečo by si mala míňať vlastne peniaze na to, ze je doma a stara sa o spolocne decko?
@lienka.7 žiadne také, že platiť smiešnu čiastku za dom, mám to za sebou, aj keď my sme nebojovali o majetok, dohodli sme sa ako ľudia. Dom sa predal, každý dostal polovicu, vybavené. Financie z polovice domu na dedine v pohode stačili na trojizbový byt v krajskom meste. Na žiadne splácanie by som nepristúpila. Treba si uvedomiť, že jej rozhodnutie nie je nemenné. Ja tu nevidím problém, môže ostať doma rok, dva, päť, alebo to po pol roku prehodnotí a začne hľadať prácu. A o akom míňaní vlastných peňazí píšeš? Nie je predsa v situácii, že by muž napr. zo žiarlivosti nechcel, aby išla pracovať, ale zároveň jej doma vydeľuje peniaze. To by zrejme nastúpila do práce hneď, nemyslíš?
@subartic byt je moj ešte za slobodna a dom normálne v bsm
@anonym_autor tak potom by som skúsila zostať doma pripadne po čase šla na ciastocny
@lienka.7 aké vlastne je vydatá peniaze sú spoločné🤪všetko preratavate len na peniaze má dať, dal.Co je otrok, že sa nemôže dobrovoľne rozhodnut, že zostane s dieťaťom doma?A ešte aj muž to podporuje to asi niektorým zdvíha tlak, lebo oni nemohli.Kazdemu je u prdele, že xy zostane doma, ale prečo by mala, keď ja som musel stíhať všetko a tak sa vyroja katastrofálne scenare
@anonym_autor Pár rokov pred dôchodkom už môžem hodnotiť aj svoj pracovný život.Na základe skúseností,by som určite šla do práce aj v prípade, že by to kvôli financiám nebolo potrebné.Pravdepodobne by to však nebolo na celý úväzok, kým moje dieťa nemá aspoň 10-12 r., neskôr už áno.Dovody:Nechcem byť závislá na niekom,aj keď to je manžel,s ktorým žijem harmonicky, lebo rokmi sa môže všeličo zmeniť/v podnikaní sa mu bude dariť slabšie,mozu prísť zdr.problemy, môžu vzniknúť vzťahové problémy.../Nerada by som stratila profesné zručnosti a pracovné návyky... Dôvodom je aj to, že keď deti odrastu, majú svoje záujmy,neraz študujú mimo domova, cítila by som sa zbytočná...Za seba môžem povedať, že aj dobrý kolektív v práci,pocit dobre vykonanej práce je dôvodom chodiť do práce
@alickapusinka vlastní byt, ktorý je len jej a polovicu rodinného domu a nikde nepíše, že plánuje nepracovať celý život. Je ale v podstatne inej situácii, ako ženy, ktoré bývajú v mužovej nehnuteľnosti a keď si muž nájde inú, nemajú kam ísť, maximálne k rodičom
@anonym_78423c No ved áno ale aj ten jej byt treba platiť ak by po rozvode išla tam bývať aj jesť aj deťom platiť rôzne veci a kupovať základne veci.A za nič ked nebude mať nič si nekupi
@anonym_78423c No ved áno ale aj ten jej byt treba platiť ak by po rozvode išla tam bývať aj jesť aj deťom platiť rôzne veci a kupovať základne veci.A za nič ked nebude mať nič si nekupi
@alickapusinka ved bude mať ďalší byt, ked si rozdelia majetok, možno aj dva, ten môže prenajímať, nikde nepíše, že chce byť doma do dôchodku. Okrem toho, ak má jej manžel dobrý príjem, tak aj výživné bude vyššie, ako keby zarobil 1000 eur v čistom. A hlavne sa zatiaľ vôbec nechystá rozvádzať. Takže môže kľudne ostať nejaký rok doma a potom sa uvidí