icon

Využili by ste mužov úspech?

15. aug 2025

Máme 4 ročne dieťa po ktorom som sa do práce nevrátila keďže som bola zamestnaná pred tým v zahraničí, mužovi sa začalo počas mojej materskej dariť. nedávno sme sa presťahovali treba zariadiť dom zrenovovať byt pripraviť na prenájom vybrať nájomcov a muž navrhol aby som do prace nenastúpila (plánovala som teraz v sept.) ale ostala doma. je pravda že nám to momentálne všetkým vyhovuje, jedinú starosť mám že na papieri som doma dlho aj keď pokles mojich profesných schopnosti nevnímam. ako by ste sa rozhodovali vy?

Strana
z4
biba_18
15. aug 2025

a skrátený uvazok?

anonym_327cb6
15. aug 2025

@anonym_autor Nie, neostala by som doma. Bude ti manžel všetko platiť? Zdravotné a sociálne odvody (nie minimálne) + tvoriť rezervu? Ako dlho takto plánuješ byť doma? 4 roky sú v CV už tetaz dosť. Závisí aj od toho, akú máš profesiu.

anonym_24c857
15. aug 2025

@anonym_autor Pomohla by som s renováciou toho bytu, ale už keď to bude prenajaté išla by som určite do prace. Pre mna byt doma roky, lebo muž dobre zarobí- to je tak extremny hazard. Potom tu už len čítame príbehy ako mužovi prepla kríza stredného veku, ženu vymenil za mladší model a keďže nemá ani vlastne úspory a nárok na dochodok…

anonym_ee9ba9
15. aug 2025

@anonym_autor ,,dom zrenovovať byt pripraviť na prenájom vybrať nájomcov,,
ak tú renováciu ideš robiť ty vlastnými rukami tak ok, ale inak nie.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2025

@anonym_autor Ja by som isto neostala, z mojho pohladu si uz rok navyse doma.

ibrunova
15. aug 2025

Aby sa to nakoniec neobrátilo proti tebe.

mondolina
15. aug 2025

nie neostala, tieto veci čo spomínaš sa dajú robiť aj keď človek pracuje.

lenkakravcova
15. aug 2025

@anonym_autor záleží na tom akej si povahy a či vieš doma čas využiť. Alebo či nechcete ďalšie dieťa 🙂
Keď máš čo doma robiť, muž zarobí dosť a budete obaja spokojní, tak prečo nie?
Však keď sa budeš po mesiaci dvoch nudiť, tak robotu si nájsť vieš aj potom.

beronsche
15. aug 2025

@anonym_autor pokojne by som doma ostala, za predpokladu, že som dostatočné finančné zabezpecena, že keby mužovi preplo, nezostanem s deravymi vreckami na ulici..
Ale počas toho obdobia by som pracovala na sebarozvoji... Nejaké zvyšovanie odbornosti by som určite chcela, nebavilo by ma byt len zienkou domácou na plný úväzok.

luccija
15. aug 2025

@anonym_autor ak nebudeš banovat, že prídeš o tú prácu v septembri tak áno.Povybavujes čo je treba, preckas jesenné choroby a potom pôjdeš do práce veď nebudeš doma 10 r.Neviem si predstaviť prerábať, hľadať nájomníkov chodiť na obhliadku s dieťaťom, prácou a mužom čo je vyťažený.A celkovo kedy budeš mať možnosť byť len tak doma a mať chvíľu čas pre seba.Tak ako si do nasla túto prácu nájdeš si druhú.

la_dolce_vita
15. aug 2025

Kratkodobo mozno, ale dlhsie nie, mna by to doma jednak nebavilo a tiez potrebujem mat vlastne financie a urcitu nezavislost. Kamoska na teraz problem s partnerom, ma po 50tke, 15 rokov od narodenia dcery je doma, vraj to bolo jeho zelanie. Teraz im to neklape, on sa odstahoval a ona caka, kedy a kolko im posle. Toto by som nezniesla a preto cely zivot pracujem.

lulu0123
15. aug 2025

Ja by som sa bala takto byt odkazana na muza.Jedine ak ta zabezpeci aj financne do buducna keby nieco.Sporenie,poistka,platenie socialky.Bala by som sa napriklad toho co budem robit ked sa mu nieco stane,uraz alebo nebodaj smrt.Ak by bolo vsetko toto vyriesene a ty si s tym ok,tak ostan doma.Prip.vyriest byt,dom a dalsie dieta.

anonym_f918fd
15. aug 2025

Nie nezostala. Moj muz mal podobny navrh. Ma narocnu pracu a vela cestuje, mame nulovu podporu v rodine, vsetka logistiku/OCR okolo maleho su na mne. Plus domacnost tak na 90%. Som na cistocnom uvazku. Chcem mat zadne viera ak sa muzovi nieco/niekto stane. Plus bola som doma asi pol roka z nejakych dovodov a nebola som tak spokojna.

deti95060810
15. aug 2025

určite treba ísť do práce.

vilma7
15. aug 2025

Urob ako uznáš za vhodné ty, len bacha aby z toho nebolo 5, 10 rokov, potom uz asi nebudeš na pracovnom trhu s takými medzerami žiadaná. Sesternica je takto doma cely život, pomaly 20 rokov, mne by asi kleplo

autor
15. aug 2025

momentálne mi platí zdravotku stat, a odvody samozrejme neriešime ale tie by pri polovičnom úväzku boli mizive .. peniaze mám samozrejme svoje a príjem pasívny , byt je môj

subartic
15. aug 2025

Zostala by som doma, mužovi ak sa darí nech ti platí zdravotné a sociálne a nech každý mesiac prevedie nejakú čiastku asi 500+ eur na tvoj účet aby si si mohla tvoriť úspory. Tak a je to manžel alebo muž -partner? Ako máte poriešený majetkovo dom a byt?

subartic
15. aug 2025
@anonym_autor

momentálne mi platí zdravotku stat, a odvody samozrejme neriešime ale tie by pri polovičnom úväzku boli mizive .. peniaze mám samozrejme svoje a príjem pasívny , byt je môj

@anonym_autor a dom ?

autor
15. aug 2025
@subartic

@anonym_autor a dom ?

@subartic byt je moj ešte za slobodna a dom normálne v bsm

elenkaba
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie, neostala by som doma. Isla by som pracovat na polovicny uvazok, stale by mi zostalo kopec casu na seba, rodinu, dieta, cvicenie a pod. Ale nevypadla by som z prac procesu, mala kontakty atd. Ja v okoli vidim, ze ked dlhodobejsie zostane zena doma, tak muz aj deti si ju casom prestanu vazit a robia z nej sluzku, ten kopec roboty v domacnosti nikto poriadne neoceni, v praci budes mat aj psychohygienu, ine zmyslanie. Podla mna je nutne zostat doma, ked ma rodina 5-7deti, vtedy sa to tazko spaja s robotou. A vobec by som neuvazovala o dochodku generacia dnesnych 30-nikov uz ziadny nebude mat, alebo minimalny pri hodpodareni tohto statu. Ano, bolo by pohodlnejsie zostat doma, ale z dlhodobeho horizontu pre teba menej vyhodne a ja by som urcite nezostala, ale nasla by som pracu na mensi uvazok, to nevadi ze plat je mensi.

kaca222
15. aug 2025

“Využiť mužov úspech?” To je tvoj názov témy? Z popisu nevidím nijaké využívanie. Ja vidím, že roboty máte dosť, potrebujete porobiť doma, pripraviť byt na nájomníkov, ak môžeš, nenastúpila by som. Viem čo je s prerábkami práce, ak to budete robiť popri zamestnaniach, neostane dosť času na rodinu a dieťa. Takto by si vedela pozariaďovať veci cez deň a poobede sa plne venovať rodine

olimuc
15. aug 2025

Doverujes tvojmu manzelovi na 100%, ze mu nepreskoci a nevymeni ta za iny model? Este mozno 1 rok … ale potom, by som doma neostala. 1. Gap v CV, 2. Stupa aj tvoj vek a 3. Ak bu ste chceli dalsie dieta a zadari sa mas dalsie roky Gap … a ked manzelovi preskoci, tak sice mas kde byvat a pekne vyzivne, ale to tiez nie je dlhodobe riesenie. Takze aspon ten ciastocny … a ver tomu relativne mlady uspesny chlap pozornost pritahuje ..:

zmrzlinka2021
15. aug 2025

@anonym_autor

Takto - ak by ma cakalo povolanie typu predavacka, administrativna sila a podobne práce, kde clovek horko tazko zarobí v hrubom 1200 EUR, tak nie, nesla by som. Radsej by som ten cas vyuzila na praci na sebe.

Ak vsak by som mala potenciál, dobry job a tuzbu byt aj pracovne uspesna, ano, sla by som, a ak by sa dalo, tak na 6 hodinovy uvazok.

portret7
15. aug 2025

@anonym_autor nikdy! Pozri diskusie zien, ktore sa tak rozhodli a po rokoch ich manzel opustil. Ano, mozno si povies, ze tebe sa to nemoze stat, clovek ale nikdy nevie… ak vam to takto vyhovuje, aspon nejaky par-time vo svojej profesii by som robila.

anonym_be151d
15. aug 2025

Moja teta je celý život v domácnosti, už je na dôchodku. Nepreplo jej, ani si jej muž nenašiel inú a tiež nezostala s jednou igelitkou a holým zadkom, ako tu mnohé píšu 😅

evcagabi
15. aug 2025

Nie.

nafka0483
15. aug 2025

Ja by som ostala. S pokrytymi odvodmi do SP, ZP a s budgetom na svoj rozvoj. Toooolko veci by som robila ze az, urcite by som nesedela doma s handrou v ruke.

anonym_93571a
15. aug 2025

@anonym_autor ak by bolo čo doma robiť, ostala by som doma. Keby bolo všetko vybavené, dom zariadený, byt prenajatý, dieťa zdravé,...išla by som do práce na kratší úväzok, aby som nestratila schopnosť uživiť sa.

anonym_2dee5b
15. aug 2025

Máš iba svoj byt a polovicu domu, keby sa niečo stalo.Plus on podnika za manzelstva ty sa obavat nemusis

jaroe
15. aug 2025
@mondolina

nie neostala, tieto veci čo spomínaš sa dajú robiť aj keď človek pracuje.

@mondolina dajú, ale načo sa naháňať? Medailu za to nedostane...

Strana
z4