icon

Vzťah alebo sex za peniaze: Kde robíme chybu?

Včera o 10:20

Čo si myslíte o tejto teórii?

Podľa mňa veľa vzťahov skončí ešte skôr, než sa poriadne začnú, nie preto, že by si tí ľudia nesadli, ale preto, že od začiatku fungujú podľa zlých nastavení. Chlap a žena sa spoznajú, rozumejú si, smejú sa na rovnakých veciach, trávia spolu čas a postupne k sebe niečo začínajú cítiť. Všetko vyzerá dobre, lenže potom nastúpia predstavy, ktoré si veľa ľudí nesie z okolia. Žena často očakáva, že chlap bude platiť výlety, reštaurácie, benzín, vstupenky a celkovo väčšinu spoločných vecí. Chlap to zo začiatku robí rád, lebo je zamilovaný a myslí si, že tak to jednoducho funguje. Lenže časom si začne uvedomovať, že stále viac investuje a nevie, kam to vlastne smeruje. Začne mať pocit, že dáva čas, energiu aj peniaze, ale nedostáva späť rovnakú hodnotu, snahu, alebo blízkosť, akú by chcel. Vtedy sa niečo pokazí. Namiesto toho, aby si užíval vznikajúci vzťah, začne premýšľať nad tým, či sa to vôbec oplatí. A čím viac nad tým premýšľa, tým viac sa z toho stáva obchod. Keď má pocit, že len platí a investuje, ale jeho potreby, alebo sexuálne očakávania sa nenapĺňajú, prichádza frustrácia. Potom sa stiahne, prestane sa snažiť, alebo to celé ukončí. Najhoršie je, že do ďalšieho vzťahu už ide s touto skúsenosťou. Už nie je taký dôverčivý, už nechce všetko financovať a viac si všíma, či sa aj druhá strana snaží rovnako. Preto si myslím, že veľa vzťahov nekončí kvôli nedostatku citov, ale kvôli tomu, že jeden človek má pocit, že stále dáva viac než dostáva, a skôr či neskôr ho to prestane baviť.

Strana
z4
anonym_937e14
Včera o 15:56

@anonym_autor Tvoja najväčšia chyba je, že prahneš po okamžitej odmene a prepájaš financie priamo so sexom či pozornosťou ...ja zaplatím večeru, ty mi dáš blízkosť, alebo teda sex. To je absolútne nezdravé. Ďalšou chybou je, že namiesto otvorenej komunikácie sa potichu stiahneš. Ak od začiatku platíš všetko len preto, že sa to očakáva, hoci ti to vôbec nevyhovuje, vytváraš si toxický vzorec vo vzťahu sám.

anonym_86a91b
Včera o 16:30
@anonym_f4a8ec

@anonym_86a91b ale dostala moja zlatá! len sa rozpamätaj, keď ti muž niečo kúpil, alebo niečo za teba zaplatil atď. a neskôr ste mali sex, muži to vnímajú inak, investujú do ženy, lebo chcú sex a keď kupujú, platia atď. nepriamo za sex platia.

@anonym_f4a8ec keby to takto počítam tak som ťažko v mínuse, sex by som si nacenila oveľa viac ako jednu pizzu s colou mesačne, platíme veci cca narovnako a ja sa o domácnosť starám urcite viac a precíznejšie. Podla tejto logiky by som si mala začať účtovať sexuálne aj domáce prace a radsej si ten obed zaplatím sama, darčeky dostávam iba na sviatok a nie nejake drahé. A ako sa pise vyššie tiez chcem sex nie len muž 😂

anonym_1ff056
Včera o 16:39
@anonym_autor

To, čo píšem, vychádza z reality. Po veľmi dlhom manželstve sme sa rozviedli a začal som hľadať. Hneď prvá žena bola veľmi seriózna a atraktívna, ale dopadlo to tak, ako opisujem vyššie, po 4 mesiacoch sponzorovania jej a jej dvoch detí. Následne sa aj ďalšie dve známosti začínali rovnako. Teraz som pred pokusom číslo 4 a nemám chuť do toho ani ísť.

@anonym_autor ano presne ako si pisal v uvode, Tvoje vztahy skoncia este skor ako sa poriadne zacnu, lebo fungujes podla zlych nastaveni.
Zena s ktorou ides na rande nie je povinna mat s Tebou sex aj keby si jej "cely mesiac z oblohy" kupil. Nie je to Tvoja manzelka, nema voci Tebe taketo povinnosti. Ale Ty si z dlhodobeho manzelstva zvyknuty na pravidelny sex a teraz Ti tlaci na .... "mozog" Ak ides do vztahu s nastavenim, ze chces od nej v prvom rade sex, tak Ti drviva vacsina zdrhne. Ktora zena chce byt namiesto nafukovacej anci?

zuzana76
Včera o 16:43
@anonym_autor

@anonym_22ce0b písmo sväte.... Prvý list Korinťanom "Muž nech preukazuje žene, čo jej patrí, a podobne aj žena mužovi. Žena nemá moc nad svojím telom, ale muž.. podobne ani muž nemá moc nad svojím telom, ale žena. Neodopierajte sa jeden druhému, iba ak na čas po vzájomnej dohode.."

@anonym_autor ale to sa tyka sexu manzelskeho, ty tam este nie si

zuzana76
Včera o 16:45
@anonym_dc9721

@anonym_f4a8ec ale veď sex chcú a potrebujú aj ženy predsa.

@anonym_dc9721 potrebuju a chcu s rovnocennym muzom, ktory ich miluje a je schopny sa o ne postarat v dobrom aj zlom. Nemusia mat sex s ktorymkolvek, ktory prejavi zaujem a este je aj vypocitavy.

anonym_dc9721
Včera o 16:49
@zuzana76

@anonym_dc9721 potrebuju a chcu s rovnocennym muzom, ktory ich miluje a je schopny sa o ne postarat v dobrom aj zlom. Nemusia mat sex s ktorymkolvek, ktory prejavi zaujem a este je aj vypocitavy.

@zuzana76 autorka komentu na ktorý som reagovala písala inej , že si ma spomenúť keď jej muž niečo kúpil a zaplatil a následne mali sex - že teda zaplatil tým za sex. 😊 nikto tu nikde nehovori o tom že ženy spavaju s každým kto prejaví záujem

zuzana76
Včera o 16:53
@anonym_dc9721

@zuzana76 autorka komentu na ktorý som reagovala písala inej , že si ma spomenúť keď jej muž niečo kúpil a zaplatil a následne mali sex - že teda zaplatil tým za sex. 😊 nikto tu nikde nehovori o tom že ženy spavaju s každým kto prejaví záujem

@anonym_dc9721 tak v manzelstve, ked manzel nieco kupi, tak peniaze su spolocne a tym padom za sex neplati, tak ako dava on, dava zena a davaju si navzajom. Ale kdesi som tu citala ako niekto povedal, ze priatelka neexistuje, bud je to manzelka, alebo si ten sex kupujes. V podstate ja s tym mierne suhlasim, a preto som viac menej priklonena k tomu, ze sex az v manzelstve, a to nie som ziadna striktne veriaca, ale presne z tohto dovodu, lebo cokolvek daruje chlap, s ktorym zena spi, tak je to kvazi obchod aj pre mna.

anonym_1ff056
Včera o 17:33
@anonym_dc9721

@anonym_f4a8ec ale veď sex chcú a potrebujú aj ženy predsa.

@anonym_dc9721 ved to. Neviem preco si poniektori muzi vzali do hlavy, ze musia platit, aby dostali zenu do postele. Asi preto, ze nemaju co ine ponuknut.

lindusss2016
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_0087c7 Máme im všetko platiť, máme všetko organizovať či sponzorovať, a dostaneme za to čo? Väčšinou veľmi málo a nekvalitný sex, ktorý vôbec nenapĺňa naše potreby. Namiesto toho dostávame len ich komplikácie prenesené na naše ramená. A ešte k tomu štvrtinu mesiaca odstávku?

@anonym_autor keby si bol schopny dat zene to, po com naozaj tuzi, nemusel by si si platit za sex, ale uzival by si si radovanky podla tvojho gusta s zenou, ktora by ti splnila vsetko a rada. Ake zeny si vyberas, je len na tebe. A ocividne okrem platenia nie si schopny ponuknut nic viac.

pako24
Včera o 18:46

@anonym_autor chybu robíš tam, že ideš s tými, čo ti dajú za niečo... to môžeš rovno chodiť do bordelu...

anonym_8e6865
Včera o 20:19

@anonym_autor proste si mal smolu na ženy, moc to neanalyzuj. Ja som mala blbý pocit, keď ma priateľ párkrát pozval, tak potom som mu navrhla, že by sme sa striedali v platení (obaja sme boli študenti, finančne na tom cca rovnako mizerne). Takže sú ženy a ženy. Mne to prišlo divné, nechať sa stále pozývať, proste nefér.

anonym_c4ca6c
Včera o 20:31
@anonym_autor

@anonym_0087c7 Máme im všetko platiť, máme všetko organizovať či sponzorovať, a dostaneme za to čo? Väčšinou veľmi málo a nekvalitný sex, ktorý vôbec nenapĺňa naše potreby. Namiesto toho dostávame len ich komplikácie prenesené na naše ramená. A ešte k tomu štvrtinu mesiaca odstávku?

@anonym_autor Musis si najst lepsiu obchodnu partnerku 😎 Mne manzel sponzoruje vsetko odkedy sme sa zoznamili, ja si to vazim a odmenujem ho doteraz. Uz mame aj deti. Nikdy ma nenechal zaplatit aj ked som chcela.

anonym_5d18be
Včera o 20:40
@anonym_autor

@anonym_autor kto ťa núti mať vzťah? Však si zaplať "profesionálku" a daj ženám pokoj. Nemáš začo...

anonym_439790
Včera o 20:48

@anonym_autor Fuuu, tak toto co popisujes ma teda poriadnym oblukom minulo. V ani jednom vztahu sa nikdy nic taketo nekonalo. Nikdy to nesklzlo do roviny, ze som ocakavala ze chlap bude platit a platit a platit a zaroven nikdy to nesklzlo tym padom do toho, ze chudak chlap zacinal mať pocit (citujem🙂 ..." že dáva čas, energiu aj peniaze, ale nedostáva späť rovnakú hodnotu, snahu, alebo blízkosť, akú by chcel. Vtedy sa niečo pokazí. Namiesto toho, aby si užíval vznikajúci vzťah, začne premýšľať nad tým, či sa to vôbec oplatí. A čím viac nad tým premýšľa, tým viac sa z toho stáva obchod. Keď má pocit, že len platí a investuje, ale jeho potreby, alebo sexuálne očakávania sa nenapĺňajú, prichádza frustrácia. " Takze nie tato rovnica v mojom zivote vobec aleze vobec neplatila. Mam takmer 50r. a ziadne vacsie ci mensie lasky a priatelstva a vztahy neboli take ako popisujes.

zuzana76
Včera o 20:52
@anonym_439790

@anonym_autor Fuuu, tak toto co popisujes ma teda poriadnym oblukom minulo. V ani jednom vztahu sa nikdy nic taketo nekonalo. Nikdy to nesklzlo do roviny, ze som ocakavala ze chlap bude platit a platit a platit a zaroven nikdy to nesklzlo tym padom do toho, ze chudak chlap zacinal mať pocit (citujem🙂 ..." že dáva čas, energiu aj peniaze, ale nedostáva späť rovnakú hodnotu, snahu, alebo blízkosť, akú by chcel. Vtedy sa niečo pokazí. Namiesto toho, aby si užíval vznikajúci vzťah, začne premýšľať nad tým, či sa to vôbec oplatí. A čím viac nad tým premýšľa, tým viac sa z toho stáva obchod. Keď má pocit, že len platí a investuje, ale jeho potreby, alebo sexuálne očakávania sa nenapĺňajú, prichádza frustrácia. " Takze nie tato rovnica v mojom zivote vobec aleze vobec neplatila. Mam takmer 50r. a ziadne vacsie ci mensie lasky a priatelstva a vztahy neboli take ako popisujes.

@anonym_439790 aj ja mam tak er 50, ale ako vidim, svet sa zmenil, dnes vsetci pocitaju kto kolko dal a kto ma kolko dat, hotove uctovmictvo, esteze my to uz mame poriesene so vztahmi, lebo dnes randit, asi som slobodna

anonym_439790
Včera o 21:16
@zuzana76

@anonym_439790 aj ja mam tak er 50, ale ako vidim, svet sa zmenil, dnes vsetci pocitaju kto kolko dal a kto ma kolko dat, hotove uctovmictvo, esteze my to uz mame poriesene so vztahmi, lebo dnes randit, asi som slobodna

@zuzana76 Asi tak, pravdu mas. Len nech si to nase deti este odrandia nejako normalne s uspesnym koncom 🙂

anonym_af2349
Včera o 21:24
@anonym_autor

@anonym_autor Braško, kašli na to a ďalej si to urob do ponožky. Podľa tvojich vyjadrení máš tak 16 rokov a hľadáš si druhú mamičku, lebo tá tvoja sa o teba už odmita starať a nemôžeš je vyt*tkať. Fakt s takýmto nastavením kašli na to, lebo je zjavné, že na to nemáš mentálnu kapacitu.

anonym_0087c7
Včera o 22:48
@zuzana76

@zuzana76 No zase s 50 tkou si vlastne out of market, tak by si uz bola slobodna tak ci tak. Zeny pozeraju na peniaze a vzhlad, muzi iba na vzhlad (a vek, lebo suvisi so vzhladom, po 45-50tke to ide so vzhladom rychlo dole kopcom).

Strana
z4