icon

Vzťah na diaľku

4. okt 2023

Vaše skúsenosti pre, proti, vydržalo, nevydržalo? Ja som takého vzťahu fanúšik a chcem to risknúť ale rada si prečítam Vaše dojmy

colsami
•
4. okt 2023

Otazka je aj ako dlho ste spolu, aka dialka vas deli, ako casto sa vidite, ci ste studenti alebo pracujuci, kolko mate rokov, a co ocakavate od vztahu.
Tvoja otazka je dost hypoteticka.

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
4. okt 2023

@colsami zatial spolu nie sme ak spolu budeme casom nas bude delit dialka cca 2000 km na nejaku urcitu dobu

janetinka27
•
4. okt 2023

ahoj, s manzelom sme tak boli 2,5 roka, navstevovali sme sa kazdy vikend piatok-nedela, bolo to narocne, zle spojenie, jedna cesta trvala aj 5 hodin a bol to kolotoc, pretoze kazdemu z nas potom chybal ten cas, co si bezne clovek porobi veci cez vikend, bolo to treba dorabat cez tyzden. ale nelutujem

melanta
•
4. okt 2023

Čo znamená určitá doba? Aká? Prečo? Je možné, aby si ty išla s ním prípadne on s tebou?

2006_1211
•
4. okt 2023

Určite tohto nieosm fanúšik. Nemôžeš vedieť kde je s kým je a môže ta podvádzať. Stačí ze si začne s niekym rozumieť z jeho blízkosti

nyusika
•
4. okt 2023

Doleziter je, ci ste boli partneri uz predtym...pokial ma byt od zaciatku vztah na dialku, davam minimalnu sancu na uspech

autor
•
4. okt 2023

@2006_1211 to by sa mohlo stat aj keby sme boli v jednom meste..

@melanta nie je taka sanca

2006_1211
•
4. okt 2023

Ale je to menej pravdepodobné keďže keď človek dostáva lásku objatia dotyky bozky ci sex tak nepotrebuje zvyčajne tieto veci s niekym iným len keď ste n a diaľku a atoot všetko nemáte a chyba vám to tak je väčšia šanca ze to človek pri príležitosti využije

autor
•
4. okt 2023

@2006_1211 myslim si, ze ked sa chce vsetko sa da.. mala si vztah na dialku alebo pises nazor bez rezitej skusenosti?

melanta
•
4. okt 2023

A teda aký je to čas, keď píšeš, že dočasne? Pol roka, 5 rokov? Aký je dôvod tej diaľky resp. odchodu jedného do takej diaľky? A prečo nie je šanca, aby si išla za ním? Môj muž dostal job vo Švédsku, podporila som ho a som tu s ním. Nikdy by to nezobral ani dočasne, ak by som s ním nešla. Veď sme spolu, aby sme boli spolu.

autor
•
4. okt 2023

@melanta 5 rokov to nie je je to v celku "kratka" doba menej ako dva roky, zrejme by som tam za nim prisla na navstevu ale ani jeho profesia a ani moja nedovoluje aby sme odisli spolu resp zostali spolu tu, takto to bude a mna skor zaujimaju nazory bab, ktore takto nejaky cas fungovali napr rok a ci ich to napriklad nespojilo o to viac ze museli fungovat na dialku 🙂

2006_1211
•
4. okt 2023

Poznam veľa ľudí čo mali vzťah na diaľku a nikomu to nevydržalo

melanta
•
4. okt 2023

A teraz žijete v jednom meste? Ja napríklad neverím takému, že ak teraz žijete v jednom meste, musí on odísť na 5 rokov niekam, kam nemôžeš ísť s ním, ak chcete obaja. Robím headhuntera pre viacero krajín Európy + Blízky Východ, bežne ľudia dostanú job aj ďalej ako 2000 km a idú s rodinou. Nezažila som jediného človeka, ktorému som dohodila job, žeby išiel sám. Vždy sa už pri vyjednávaní riešilo to, že príde s partnerkou či rodinou. Vrátane krajín ako napr. Island či Saudská Arábia, kde život je naozaj iný ako v krajine, odkiaľ sa človek sťahoval. Skôr mám pocit, či nejde o nejaké internetové zoznámenie, keďže píšeš, že ešte spolu nie ste.

autor
•
4. okt 2023

@melanta toto je specificka situacia, preto otazka nebola stavana ci mam ist alebo nemam lebo neda sa..

autor
•
4. okt 2023

@melanta nejde o internetove zoznamenie 🙂

matkahelka
•
4. okt 2023

je ine mat vztah na dialku po rokoch stabilneho vztahu, s manzelom, detoch, lebo docasne muz "musi" zarobit viac € a preto je od rodiny daleko. a nieco uplne ine, je takto vztah zacinat. tam ta perspektiva je nulova, pretoze na zaciatku vztahu ide o zblizovanie, spoznavanie, ti dvaja chcu byt spolu takmer nonstop a nie fungovat cez pismena na mobiloch. zena to este mozno ako-tak da, u chlapa je to mizive percento. a ano, pisem to z vlastnej skusenosti.

eliskadad1
•
4. okt 2023

takýto vzťah môže fungovať, len keď obaja chcú, keď proste je snaha z oboch strán 😉 mala som jeden takýto vzťah a všetko bolo fajn, kým nedošlo na to, že sme si obaja našli prácu, rôzne koníčky a vyčerpávalo nás chodiť k sebe, lebo to boli hodiny cestovania, ktoré sme mohli využiť inak.

zmrzlinka2021
•
4. okt 2023

Dovolím si povedať, ze z 2 rokov chodenia sme s muzom takto fungovali určite aspoň 15-16 mesiacov. Potom sme uz randili spolu tak, ze som byvala v BA na ubytovni.

No a potom sme sa vzali a máme 14 rokov manzelstva za sebou 🙂

Určite je to mozné dočasne, kým sa dvaja spoznávajú, potom, a najma v manzelstve to nepokladam za vhodné.

muchotrafka298
•
4. okt 2023

Ja som taky vztah mala a nedopadlo to dobre. On ale nebol ochotny sa stahovat spat na SR a taktiez mna by v zahranici z jeho prace neuzivil. Resp. ak by som bola byvala zila s nim mimo SR, pre mna by tam kvalifikovana praca nebola, takze by musel zarobit na zivot pre 2 ludi. Docasne je par mesiacov, urcite nie roky a treba si jasne na zaciatku stanovit, kolko bude taketo odlucenie trvat a co dalej.

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•