Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)
Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?
@terezka1947 Ale to bude starsia generacia, ktora je mierne zadubena v tomto. Ja som sice stara korcula, pohybujem sa medzi mladsimi ludmi o 5-20 rokov, zijem v Bratislave. Tu to proste nefici
A bez hanby priznavam, ze by som nevedela zit s niekym, kto fandi Ficovi, Putinovi, stranam ako Republika ci Olano (mam alergiu na Matovica a ked ho niekto zerie, nemoze byt normalny)
A dokonca by som sa s nimi nemala zaujem ani bavit. To je ako by som za partnera nechcela alkoholiku ci suknikara, Proste no go
@zmrzlinka2021 A to je prave gro tohto podivneho Stockholmskeho syndromu - oni niektori aj vedia, ze obdivuju tyranov a vrahov s jedinou tuzbou nicit, ale maju pocit ze im, oddanym, sa den zuctovania vyhne a budu zit v nejakom novorosijskom raji, kde nebude vzdelanej a sikovnej burzoazie a bude len vladnut luza im podobna.
@huxy presne tak.
@zooeynka to ti príde v poriadku nazvať druhého človeka magorom len za to že má iný názor než ty?
@sasitimi17 Tu sa hodi heslo, fandit vrahom nie je nazor. Je to fandenie vrahom. A magor je este velmi jemne oznacenie takehoto individua, ja by som mu povedala skaredsie.
@akiana
Problem slovenska je aj to, ze my sme nikdy nebojovali za slobodu, nikdy sme sa neodstrihli od autoritativneho rezimu Ruska sposobom, na ktory by sme si doteraz pamatali, ako mnohe vyspele krajiny. Tym padom si nevazime to, co mame, nerozumieme, ze tak ako zijeme, nie je samozrejmost, ze vacsina sveta funguje na diktatorskych principoch, v hladomoroch, vojnach, nasili...
My ani nerozumieme tu, co je demokracia a co prinasa a co musime my v nej spravit. Ze to nie su iba prava, ale aj povinnosti, zodpovednost, nesenie dosledkov...
Chyba nam take celkove povedomie, vzdelanost, kultura. My sme aj v 18-19 storoci boli v podstate krajina sedliakov a z nich bolo 90 % alkoholikov.
@zmrzlinka2021 Plus podme sa lutovat a nadavajme na vseliake okolnosti.
@sasitimi17 ano, je to v poriadku. Aj oni roznymi pomenovaniami nazyvaju ludi s inym nazorom. Magor je vystizne.
@citron25 zas ja by som k nim nebola taká krutá. V rodine mam dosť konspiratorov, hlavne staršiu generáciu a osobne mi ich je ľúto. Ako ludi ich mam rada, len teda každý z nás žije v inom prostredí a s inými zdrojmi okolo seba. V tomto je fb zlý, ze keď pozeráš nejaké konšpiračné stránky už ti nahadzuje často, len tie a ty nemáš šancu sa z toho vymotat. Konspiratori nie sú často zli ludia, len veci vidia čiernobielo a politici ich v tom radi držia.
@huxy Ale ja s tym nemam problem
Ano, odsudzujem zlo,agresivitu, netoleranciu...
A nemam s tym problem.
Ludia mlcali, pisali sa roky 1938-1945 - 6 milionov obeti.
Ja mlcat nebudem, nebudem tolerovat zlo, agresora, nasilie, podnecovanie nenavisti...
Rozdielne nazory su fajn, ak su k nim zmysluplne argumenty. Ja napriklad mam pochopenie pre ludi, ktori sa nedali ockovat, lebo maju strach z neznameho, nevedia si sami pre seba zhodnotit rizika a vyhody. Ale ked mi niekto zacne s tym, ze takto ma chcu ovladat sorosovski zidojasteri a podobne skvosty, tak nech taha tam odkial prisiel a viac sa neozyva.
@mircalla No jeden bol aj z BA, rodený Bratislavčan, itčkár, vyštudovaný právnik a to bolo stretnutie utrpením, tie svoje názory tlačil vkuse a bol fakt riadne mimo. Ako fakt nehľadám nejakých Jankov z najväčšieho zapadákova čo má rovnaký názor celá dedina s 10timi ľudmi a nik z nich neprekročil hranice okresu, sú to rôzny chlapi, s rôznym vzdelaním, povolaním, životným osudom a aj tak skoro všetci konšpirátori.
@zmrzlinka2021 a čo teda robíš keď nemlčíš? Okrem vypisovania v diskusií na koni
@viestta ja len nechápem, prečo sa tu rozoberá konkrétne jedna vec-proruski orientovaní ľudia ( ja ním nie som, ani neviem čo to znamená). Autorka sa pýtala na niečo, a tu sa začalo rozoberať len toto. A ľudia s opacnymi názormi sú netolerovani. A tu vôbec nejde len o to "proruske" či čo
@sissy27 Presne, ak sa niekto nedal zaočkovať ok, ja by som sa tiež nedala ako mladá, keby mám normálnu prácu a stretávam sa s ľudmi v nej, ale pri home office som chcela využívať aj výhody pre očkovaných. Len je horšie, že ak sa dozvedia, že som nezaočkovaná takýto, tak už sú mi v mysli na pohrebe proste, to mám pocit, že keby poviem, že mám aids tak to ich tak nerozhodí ako to, že som očkovaná.
@sasitimi17 Milujem, podporujem a snazim sa pomahat kde to ide. Bez ohladu na povod cloveka, farbu pokozky.
Ak vidim nepravost, poukazujem - uz nemlcim.
Som vdacna Panu Bohu za citlive srdce. A som vdacna za fakt svkelych ludi v mojom zivote, okoli. Ti hoaxeri, co poznam, no takmer vsetci su velmi nestastni ludia.
@zmrzlinka2021 no ale kde konkrétne a ako pomáhaš, podporuješ?
Akože aj ja idem teraz podľa mňa mimo tému. Aké výhody si mala z očkovania? Úprimne si odpovedz sama pre seba. Mne je to v podstate jedno. Ale aj ja ako neockovana som vedela fungovať normálne. To len zas k tomu obhajovaniu jednej veci. A pritom normálnemu človeku je jedno, či si očkovana, či nie.
@huxy
Ked niekto na dedine zacne rozpravat, ze sexualne zneuzivas vlastne dieta a iny clovek ti na to povie - a preco neprijimas jeho nazor? Preco ho netolerujes?
Budes s tym OK?
@sasitimi17 mateiralna, financna pomoc a cim viac davam, tym viac mam
@zmrzlinka2021 tu trošku splietas jedno cez druhé.
@zmrzlinka2021 veľmi pekne a presne si to zhodnotila v počiatočnom príspevku, v úvode.

@weronika171717 ja s jednym zijem a respektujeme svoje rozhodnutia