icon

Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)

6. aug 2023

Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?

minutka
6. aug 2023

K tomu ockovaniu napr som nepochopila naco sa davali mladi ludia ktori robia HO. Takmer s nikym sa nestretavaju a nie su ohrozena skupina. Ale zas co sa covidu tyka, tu by som bola oznacena ja za konspiratorku. Lebo clovek s opacnym ako vacsinovym nazorom je hned konspirator.

kvetinka75
6. aug 2023

@dejka77 u nas je to tiez tak a tolerujeme rozhodnutie jeden druheho. Nic si nevycitame a nezhadzujeme jeden druheho ze kto ma.pravdu a kto nie.

erica5
Autor odpoveď zmazal
pkgirl30
6. aug 2023

@kvetinka75 Áno presne to sa deje...ale ja sa to snažím nejak neriešim, každý je strojcom svojho šťastia. musela by som byť na hlavu padnutá aby som míňala energiu na hádky ktoré by nemali konca, ukončím to ja že budem tolerovať ich názor a dovidenia

vorkola
6. aug 2023

Ja napr ockovana nie som, a ani sa nemienim dat,ani len proti chripke

spadnutaslivka
6. aug 2023

s manželom si máte byť navzájom oporou. Ak jeden z manželov má nutkanie poučovať/buzerovať/vysmievať sa/ponižovať toho druhého, nie je to dobré a na 99% to ani nebude fungovať. Takže ak ti také niekto robí už dopredu, neradím prehlbovať s ním vzťah.

marca12
6. aug 2023

Ja by som cloveka,ktory ma vyhrotene nazory pri sebe nezniesla. S ludmi,ktori nie su tolerantni voci okoliu nechcem mat nic spolocne.

autor
6. aug 2023

@terezka1947 sa nerozumieme, ja hľadám široké spektrum chlapov, mala som aj zo zapadnutej dediny, aj z väčšej dediny bližšie mesta, aj z menšieho mesta, aj z BA s niekým "rande" , rovnako to boli ľudia manuálne pracujúci aj pracujúci hlavou, so stredným učňovským vzdelaním aj s vysokoškolským vzdelaním. Ten Jano zo zapadákova bol príklad len, že nehľadám len nejaký typ chlapov, kde je možno ten svetonázor viac rozšírený, ale fakt sú to rôzny chlapi.

autor
6. aug 2023

@erica5 áno, poznáš?

erica5
Autor odpoveď zmazal
autor
6. aug 2023

A ešte tie, čo to očkovanie nemusíte. Všetko čo dáme do seba môže vyvolať rôzne reakcie, ľudský organizmus je nevyspytateľný. Moja mama ako mladá a zdravá skolabovala z pol tabletky ibalginu. Proste jej telo ho berie ako jed a pritom niektorí tie ružové tabletky hltajú ako lentilky celý život. Ale proste nie je ok, že napríklad ako tento môj, celá jeho rodina neočkovaná, hovorí mi, že jeho teta má rakovinu, ujo také problémy, mama také, že to je stresom a dobou čo žijeme. A potom sa dozvie, že ja mám nejaké problémy a to nie je stresom alebo inými vecami, ale je presvedčený, že to za to, že som očkovaná. To nie je proste mám iný názor, ale to je pre mňa proste fanatizmus.

kvetinka75
6. aug 2023

Autorka kto nie je ockovany proti kovidu neznamena ze nema ine povinne ockovania.

terezka1947
6. aug 2023

@autorka chápem.
No nič,hľadaj dalej. Je veľa dobrých a rozlhadenych chalanov. Len neurob chybu,že zastanes pri niekom a budeš sa snažiť čakať,že sa zmení a stratis čas.

minutka
6. aug 2023

Pre mna je nepochopitelne hltat tabletky ako lentilky, ale ano ludia su vselijaki a robia to. A suhlasim ze stres je povodcom mnohych ochoreni. Zhodneme sa na jednom. Je dolezite mat pri sebe cloveka tolerantneho rozhladeneho a s podobnym nazorom na veci podstatne 👍🏼

ropucha6
6. aug 2023

Ja sa s takym clovekom nedokazem ani dlhsie bavit, nieto este s takou existenciou zit 🙂 Neblazni, ved s partnerom by ste mali byt v takychto zasadnych veciach kompatibilni. Navyse, ono je to vacsinou tak, prorusky troll, antivaxer, konspirator…vsetko dokopy, proste take kombo (teraz nehovorim o umiernenych antivaxeroch, ktori vedia aj logicky zdovodnit svoje rozhodnutie). Hladas cloveka na zivot, tak si najdi niekoho s podobnymi nazormi a neber prveho magora len preto, ze je takeho najst tazsie.

mircalla
6. aug 2023

Mne nevadia neockovani. Vobec. Vadi mi, ze predvadza ten tvoj akoze potencionalny partner. Rovnako to vadi aj tebe. Nezmeni sa to a bude o tom hovorit dlho a rad. To je taky fanatizmus. Pojde ti to na nervy. Strata casu.

triss83
6. aug 2023

Uvažujem,kde sa vytratila ľudskosť, empatia, tolerancia. Deliť ľudí podľa očkovania🤔😱, čo vám šibe? Každý máme iné zdravie, inú prácu, iné povinnosti, iné pocity, každý z nás je jedinečný. Prečo sa navzájom musíte napádať, nadávať a ponižovať? Veď život bol vždy farebný, rôznorodý, veselý, smutný.... nikdy nebol čiernobiely a nudný 😉😊. Všetci sme ľudia biely, čierny, žltý, chorý, zdravý, dobrý, zlý, chudobný a bohatý. Prestaňme robiť rozdiely a užívajme si pravý život 😊.

veselo_neveselo
6. aug 2023

To sa neda, mate nekompatibilny pohlad na svet a zivot; to nepojde.
Taki ludia su uplni magori, a kto je prorus uz uplne beznadejny. Ani si s nim nezacinaj, nic dobreho ta s takym necaka.

pkgirl30
6. aug 2023

Súhlasím, niektorí už fanaticky popierajú očkovanie. Ale zase prichádza na rad tolerancia. Mám doma mentálne postihnutého autistu a má všetky povinné očkovania ja neviem ako by som sa zachovala pred tými očkovaniami keby mi niekto povedal že očkovanie môže spúšťať autizmus, neviem pretože nie som vedec ale nebudem tvrdiť že každý vedec má pravdu ale ani nebudem hučať sú matky ktorá je presvedčená že jej dieťa je autistom kvôli očkovaniu pretože tá matka prežíva takú bolesť že jej to proste nevyhovoríte môžete to len tolerovať. Ja nie som očkovaná, v deň keď som bola objednaná na očkovanie mi sestrička povedala že je mi ľúto ale zmýlila ste si deň lebo dnes dávame astru a nie fajzer, prišla som proste o deň neskôr, osud ? ja neviem, možno...verím že moje dieťa potrebuje zdravú matku ale nebudem moje tvrdenie tlačiť druhým

tykat
6. aug 2023

"... všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle..."
Tu mas odpoved preco su volni. Asi je malo volnych prorusky orientovanych nezaockovanych zien.

Este by to mozno vysvetlovala vekova kategoria muzov kde hladas... 18- alebo naopak 60+ tam ich je myslim statisticky mozno viac.

hendikep
6. aug 2023

akoze to musis vediet Ty, ked to dokazes pocuvat a este sa zamyslat ci by to fungovalo asi by si taky vztah aj dokazala tahat… ale mne keby nadejny partner len trosku zakonspiroval tak zdrham co mi nohy stacia :D

akiana
6. aug 2023

Cela otazka tolerancie stoji a pada na jednom probleme - stavanie roznych postojov na rovnaku moralnu uroven. Dam priklad; jedni su proti vojne, vrazdeniu a utrpeniu a pomahaju utecencom, ini vojnu minimalne relativizuju ak nie otvorene podporuju. Jedni su za rovnost ras a etnik, ini (najma privrzenci jednej nemenovanej strany) chcu vesat a plynovat. Tu nastava problem, ze ludia na strane objektivneho moralneho zla sa dozaduju tolerancie, ignorujuc, ze tolerovat ich je pre slusneho cloveka nemozne. Tolerancia nie ne vseobjimajuca povinnost, aj tolerancia ma svoje medze, ktore koncia tam, kde zacina ublizovanie inym. Ak niekto chce patrit k ideologiam zalozenym na netolerancii, prosim, ale nemoze ziadat toleranciu pre seba. To je ako ked antidemokraticka strana pozaduje demokraticke jednanie od inych.

hendikep
6. aug 2023

@triss83 ach to neni delenie podla “ ockovania “ ale ked niekto veri ze rusi su dobrí a ockovanie moze narusit zdravie alebo sposobit neplodnost taky clovek nema kriticke myslenie a nedokaze triedit informacie a pre mna osobne je toto znak ze pekne povedane : “ rozum trosku zaostava” a s takym by som fakt byt nedokazala

bloger
6. aug 2023

Myslím, že také rozdiely v názoroch nerobia dobrotu.

akiana
6. aug 2023

@citron25 Danko je k*kot. Ja pri tychto vyrokoch len dufam, ze sa to nedostane Ukrajincom, lebo si o nas pomyslia, ze sme jedno stado uplnych dementov, a neboli by daleko od pravdy.

zuzanaa239
6. aug 2023

@triss83 presne, tiež tomu nerozumiem… Ale možno to je take typické len pre nás Slovakov taká tá vztahovacnost ty máš to a ja toto nemám, ten je taký a onaky, podľa mna mi nepatrime medzi tolerantne národy a dobou sa to u nás vyhrotilo…

starhawk
6. aug 2023

@belllinka "Ja by som hlavne nejakeho prorusky orientovaneho magora nedokazala “prehltnut”"

To je ok ako podmienka, len si musi byt vedoma, ze jej to okruh chlapov zuzi o 50% 🙂
kedze podla statistik je skoro polka naroda pro-rusky orientovana

ma bavy sledovat aktualne tie manosphere videa na YT kde sa pytaju zenskych na kriteria na chlapa a hned hodia nejaku vysku okolo 6 stop a plat 100K rocne a potom im chalan povie ze lovia v 0.5% chlapov :D :D :D a take zenske si rovno mozu zadovazit macku

akiana
6. aug 2023

@starhawk Aj keby to zuzilo okruh chlapov na 10%, to budem celkom uprimne ruku na srdce single, ako mat toto okolo krku. Uplne vazne.

A co sa tyka tych manosphere videi - osobne mam podobne kriteria (nejaka vyska, nejake vzdelanie, nejaka kariera, atd.) a nikdy som nemala problem. Teraz som 2 roky vo vztahu, ale predtym som sa zoznamovala s vela muzmi podla mojich kriterii. Cele je to o tom, byt v pohode aj sam/a a nezhrabnut zufalo prveho, co predomnou neutecie na strom. A to poznam baby s extremnejsimi kriteriami.

triss83
6. aug 2023

@hendikep uchádza ti princíp tohto,, delenia,, ľudí. Apelujem na zdravý rozum, toleranciu a ľudskosť. V okolí mám ľudí s vakcínou a bez vakcíny. Nikdy sme nemali medzi sebou žiadne nedorozumenia, je to každého osobná a súkromná záležitosť. Tolerujeme a rešpektujeme sa navzájom. To je správny ľudský prístup, rešpekt, tolerancia a empatia. S nenávisťou, hlúposťou a agresivitou sa svet lepší nestane.

hendikep
6. aug 2023

@triss83 Tebe uchadza princip o com tu autorka hovori … keby to bol clovek neockovany ale nijak by to nerozmazaval a nemudroval autorke svojimi antiockovacimi teoriami tak ano … delenie nema zmysel ale on je typ “ neockovany , najmudrejsi na svete “ najskor “ naockovany” facebookovymi konspiraciami od Blahu a jemu podobnych a to uz je cervena vlajka ako hovado.