Vzťah s človekom s iným názorom na svet (konšpirátorom)
Začnem tým, že ja nie som žiadna "slniečkárka" , som niekde uprostred. Na prírode mi záleží, ale som proti opatreniam, čo by nás výrazne zasiahli. Som za registrované partnerstvá, ale nie adopcie. Som čo sa týka vojny na strane Ukrajiny, ale myslím, že by sme nemali sa do toho ťahať, hoci držím palce Ukrajincom. A tak to je aj s medicínou, mám rešpekt pred vakcínami, ale skrz psychického zdravia kedže som robila home office a bola zatvorená, som sa dala zaočkovať, aby som mala nejaká výhody. Neľutujem. Som momentálne single, snažím sa spoznávať potenciálnych partnerov a všetci prorusky orientovaní (čo dokážem prehltnúť ešte) , ale aj nevakcínovaný na covid a ak im povie, že som, tak už ma vidia v truhle. A práve s jedným takým som mala viac stretnutí.
Ale akurát riešim nejaké zdravotné problémy a lekári mi nevedia prísť na to, čo mi je. No a samozrejme som si vypočula, že len aby to nebolo z toho, že som očkovaná. Ako človeka sa to dotkne. Rovnako si neviem predstaviť, že napríklad budem mať problém otehotnieť, čo v dnešnej dobe klasika (a bola klasika aj pred covid vakcínami) a budem počúvať, že je to kvôli tomu, že som očkovaná, prípadne aj ak nedajbože príde nejaký iný zdravotný problém vážnejší, že namiesto podpory budem počúvať konšpirácie. Preto sa opýtam, máte niektorá vzťah kde napríklad jeden očkovaný, druhý nie s presvedčením, že očkovaný zdravie majú v keli a viete spolu nažívať a fungovať?
PROSIM neriešme tu politické názory a názory na očkovanie, skôr mi ide o to, či proste má šancu takýto vzťah, či sa dá tak fungovať? Dá sa nejako druhej strane vysvetliť aby v určitých veciach nevravela svoj názor a nepretláčala ho?
@terezka1947 A kde zijete, v akom regione? Pretoze v Bratislave toto ozaj minimalne....Ale ono to vzdy tak bolo, ze aj volby by tu dopadli inak
@akiana
"Aj keby to zuzilo okruh chlapov na 10%, to budem celkom uprimne ruku na srdce single, ako mat toto okolo krku. Uplne vazne."
nazory sa s pribudajucim vekom menia ;)
nikdy si nemala problem, ale zatial si single -> takze to ze si nemala problem ist s niekym na rande (pre chlapov asi s vidinou nezavezneho sexu) neznamena ze nemas problem na niekoho zaposobit az tak ze si ta vezme
neviem ci tie maniere pridu uz aj na SK, ja uz som 15r zenaty, tak som uz mimo randiaceho ciklu, ale tie trendy z ameriky idu asi postupne aj sem
@jankalukasova chytanie za slovíčka ti ide 👍
S mojím obyčajným sedliackym rozumom si myslím, že je to niečo ako za Rusko. Ale v širšom kontexte netuším čo všetko to znamená s úprimne ma to ani nezaujíma.
A nie, nie som. Ako som písala, zástanca ani jednej strany. A nech si myslí o mne kto chce, čo chce. V takýchto diskusiách sa žiaľ netoleruje iný názor.
A čo sa týka očkovania proti tak "smrteľnej" chorobe (srandu si z toho nerobím, a ani covid nepopieram), viete že cca od marca je to považované za akútne respiračné ochorenie? Teda ako chrípka. To akoby sme ľudí rozdeľovali a posudzovali len na základe toho, či sa niekto dal alebo nedal očkovať proti chrípke.
@triss83 ešte raz, ak mi povie partner, že je neočkovaný, lebo nová vakcína, že sa bál alebo proste ako mladý nevidel dôvod sa dať, rešpektujem. Ale zase ak ja mu poviem, že som, proste čakám rešpekt, nie zmeravenie ako keby som mu po sexe oznámila, že mám aids a potom ak mám nejaké zdravotné problémy, tak skôr podporu, nie vysloviť nahlas a presvedčivým tonom, "len, aby to nebolo z očkovania". Proste ak on bude chorý, mať problém s plodnosťou, bude to dobou, genetikou, stresom. Ak budem ja chorá, mať problém s plodnosťou, bude to podľa neho kvôli očkovaniu.
Autorka, ale vsak sama vidis, ze uz teraz ti to vadi, tak naco to chces silit? Myslis, ze ked ma taketo reci na prvom/druhom/tretom rande, tak sa to neskor zlepsi?
Poznám páry s mierne odlišnými postojmi napr. na očkovanie. Jeden je očkovaný, druhý nie. Ibaže obaja sa dokážu zhodnúť na faktoch ohľadne témy. Ani jeden z nich nie je presvedčený, že je to nástroj Sorosa na vyhladenie Európy. Jednoducho len jeden z nich má hrôzu z lekárov a ako introvertovi mu nevadilo vo veľkej miere sa izolovať od okolitého sveta. Nemajú zásadný rozpor vo faktoch a ani jeden netúžil ochorieť - len uprednostnili inè riešenie.
Poznám ľudí, čo sú úplne mimo pokiaľ ide o vojnu na Ukrajine, ale dá sa s nimi normálne komunikovať -
sú to typy ļudí, ktorí sa o celospoločenské témy nezaujímajú a ani ich v nezvyknú riešiť.
Takže áno, dá sa vo vzťahu fungovať s istou mierou odlišných názorov, ale podľa mňa len za konkrétnych podmienok. Trebárs ja, ako rodák z Košíc, nevidím žiadny problém vo vzťahu s fanúšikom Slovana - sledovanie športu ide totálne mimo mňa a je mi jedno, že na nejakom zápase je proti "môjmu mestu". Ale som človek, ktorý sa živo zaujíma napr. o politiku a rada o nej diskutujem, takže žiť s konspirátorom je pre mňa neprechodné aj keby to bol najsexy, najvtipnejší, najcharizmatickejší, najbohatší chlap na svete.
@starhawk ja práveže sama byť viem, v tom nie je problém pustiť ho 😉 Ale samozrejme, rada by som našla partnera ako každý normálny človek. Len sme proste prvé stretnutia riešili iné veci, na túto tému sme sa nedostali, respektíve možno sa až teraz odvážil to riešiť, alebo čakal aký mám na to názor ja, netuším? A trocha ma šokoval na predposlednom kde zbytočne hľadal Ukrajincov ktorých nemusí a teraz týmto názor na očkovanie, ked dosť pretláčal svoj názor a aj necitlivo vzhľadom k tomu, že by človek čakal skôr podporu.
@huxy to nie je chytanie za slovíčka. Proste vedieť a myslieť si, že viem je sakra rozdiel, nech sa bavíme o čomkoľvek. Úplne teraz upúšťam o témy Ukrajina-Rusko. A keď teda ideme cez ten sedliacky rozum, tak tak ako nám to vravel náš nebohý pán profesor na VŠ: "miláčikovia moji, myslieť znamená h*vno vedieť alebo inak, najväčším paradoxom je, že najviac myslí ten, čo najmenej vie". Česť jeho pamiatke 🙏
@jankalukasova tak teda čo akože chces týmto povedať? Že som proruská len preto, že nezastavam ani jednu stranu? Alebo za to, že ani neviem čo to znamená? Ok. Mne je jedno, keď si aj budeš myslieť že som proruská. A možno viem o tom hovno. Ale, ani ma to nezaujíma. Ak ma niečo nezaujíma,nerozumiem sa tomu, tak logicky asi zástanca toho nie som. Či???
@huxy nepochopila si. To nevadí.
@jankalukasova jasné som napísala hneď, že ani neviem čo to znamená. Neviem a ani nechcem, nezaujíma ma to. Len keď si to akože preložím, tak mi z toho vyjde to čo som písala. Neviem prečo máš potrebu do toho vŕtať. Aspoň si priznám, že niečo neviem a nehrám sa na najmudrejsiu. A snažis sa urazať druhého predposlednom vetou v príspevku o 22:24. Dobrú noc
My sme s manzelom odlisni v tychto nazoroch (jeden ockovany, druhy nie), ale ani jeden z toho nemame hlavnu zivotnu temu. Nie sme extremisti. A spajaju nas celkom ine temy a tych sa drzime. 🙂
@huxy citovala som svojho profesora zo školy. Ak sa Ťa to dotklo asi na tom niečo bude. Dobrú noc aj Tebe.
@jankalukasova nie, nedotklo. Mňa hocikto neurazí. Nefandi si. Len si sa o to pokúšala.
@huxy nepokúšala. Citovala som iného človeka. To čo si si z toho domyslela (opäť sme tam, kde sme boli), je čisto Tvoja vec. Nemám potrebu Ťa urážať. Diskutujem.
Ja s jednym zijem. Vojna: mame opacny nazor. Ockovani sme obaja, jemu to doporucil lekar. Iny nazor na cirkev, na nabozenstvo, na politiku, na vychovu ( deti mam len ja, uz dospele) . A v pohode. Jednoducho sa o tom takmer nebavime..
@starhawk Aha, evidentne som slapla na nejake tvoje kurie oko, ked som ti objasnila, ze ja a vela zien si proste vyberame muzov podla istych kriterii a ide to. A to mam 32, takze podla celej manosphere som storocna starena, ktora by mala byt vdacna za kazdu omrvinku muzskej pozornosti. Macku som nikdy nevlastnila, a ani to neplanujem. A do mojho vztahu je ta ale ze uplne nic. Fakt nie vsetci musia byt nutne manzelia po dvoch rokoch. My sme mali napriklad do cca poslednych 4 mesiacov vztah na dialku. A napadlo ti, ze tych muzov predtym som po prvom rande mozno odmietla ja, a nie naopak?
Manosphere je znama tym, ze rozsiruje absolutne bludy o zenach, a dari sa im to, lebo zasahuju cielovku vseobecne neuspesnych muzov, ktorym uplne ulahodia rozpravkou, ze zeny nerealisticky chcu nejakych 0,5%, miesto toho, aby ich motivovali, patrit k tym 0,5%. Navyse tieto videa nie su natacane s nahodnymi babami na ulici, ale je to normalne naskriptovane. Oni potrebuju vytvaraf nerealisticky obraz o zenach ako o tupych zlatokopkach, aby incelom dvihali tlak a sebe sledovanoat. Vies, len distribucia uspesnych a vysokych muzov dramaticky stupa v zavislosti od toho, kde sa nachadzas.
Napriklad Holandsko je krajina s najvyssimi ludmi na svete a takisto ekonomicky velmi vyspela. Urcite uznas, ze tu sa bude vysokych a dobre zarabajucich muzov vyskytovat per capita viac, ako v Oravskom podzamku. Pre USA by som porovnala Bible Belt vs Wall Street/NYC. Takze cela teoria o 0,5% by sa priblizovala realite iba v pripade, ze by vsade na svete bola demograficka a socioekonomicka situacia uplne rovnaka, co nie je.
Takto by som ti mohla rozobrat na drobne kazdu teoriu, ktoru siria na nete pre takych, ako si ty. Teraz nezabudni napisat, ze nemam pravdu, lebo mas 2 metre a zarabas statisice. Kazdopadne, vypni manosphere prosim ta.
@akiana nie nestupila si mi na otlak, ale vidim ze si sa pekne rozohnila 🙂
Kedze som stasne zenaty, tak na manosphere sa uz len zabavam a som rad ze to riesit nemusim a ake mam stastie na dobru zenu.
uuu 32 to uz je tak tak, zachvilu narazis na stenu - predpokladam ze ten pojem poznas ked si oboznamena s manospherou
Niektore videa mozu byt nascriptovane, ine nie, niektore su priamo stiahnute z tiktoku, kde ich zenske hadzu dobrovolne sami oni potom na to len robia reakcie.
Tie bludy o zenach su statisticky potvrdene - napriklad ta vyberavost bola zmerana na roznych zoznamovacich appkach.
Tu uz nie je cielovka incel davno, uz normalny chlapi v US maju problem najst si normalnu zensku - ako som pisal zatial su v tomto popredu a som zvedavy, ako to pride aj k nam.
Tych 0.5 bolo rozne - podla toho aky podmienky zadali tie baby - napr 6feet vyska bola dost nadpriemer, vylucili tucnejsich (chceli len fit) a samozrejme financne zabezpecenych a ked to skombinovali tak im vychadzali dost male cisla. A to ze tam priemerne pekna zenska ma vysoke naroky to uz je statistika - ked si 80% zenskych bude vyberat len v nejakych 20% chlapov tak to aj zle dopada - polka z tych 20% top chlapov tam uz ani nema chut sa zenit ked maju k dispozicii kazdy tyzden inu zensku do postele a viac od nych nepotrebuju taky.
Nie, nie, pre mna to nesiria, ja uz som off market :D ja uz sa len neprestavam cudovat, kam to speje.
Aj pasport bros je dobra skupina 🙂 som zvedavy ci to tiez pride ku nam, ale asi az ako posledne - nase platy zas nie su tak vysoke v priemere aby si chlapy chodili hladat zenske do zahranicia a zda sa mi, ze nase zenske su este dost tradicne vychovavane
Autorka po tvojich komentaroch si nemyslim, ze je to clovek pre teba. Vyjadrit nazor ok, (aj to zalezi aky zas povedzme si pravdu), ale byt az fanaticky, vadilo by mi to. Nemyslim si, ze ste kompatibilni. A co sa tyka ockovania, bolo to strasne co narabali s ludmi ktori sa ockovat nechceli dat. Kamoske zomrel 2 tyzdne po očko tatino, jedna znama ma nonstop problemy s tlakom. A od kardiologa viem, ze mali vela vela pacientov po ockovani. A to je len zlomok. Ale zas aby niekto ine reci neviedol, len ze vsetko je z ockovania, liezlo by mi to na nervy.. Nie som ockovana, v zivote by som tym nedala ockovat svoje deti, a som velmi stastna, ze sme to v spolocnosti ustali. Ale ako hovorim, fanatizmus na ani jednu stranu mi nie je blizky. Takze vadil by mi taky typ cloveka ako opisujes a vadil by mi aj proockovaci maniak.
odpovedala si si sama, ze si sa dala zaockovat, aby si mala "vyhody", cize zdravie si vymenila za "nejake vyhody" myslim, ze mas pochybnosti, ci si urobila dobre, samozrejme moze a nemusia mat tvoje zdravotne problemy spolu suvis. Je fajn ak maju partneri na vseobecne veci spolocny nazor a ak uz nie, aby nelamali jeden druheho na svoj, najlepsie je nikomu nic nevysvetlovat a zaroven mat tiez volbu, aby mi niekto nevnucoval svoj nazor o ktorom som presvedcena, ze nie je dobry, ale naopak
@zobaka nemám pochybností, že to má súvis. Od očkovania sú 2 roky, tie problémy riešim týždeň, len problém je, že lekári nevedia čo to môže byť a hoci to nie je vážne, je to divné. Ak mi to niečo spustilo tak psychika-stres,.posledne 3 roky mám zlé, posledný rok úplný extrém v tom čo sa deje okolo mňa zlého.
nesla by som do takeho vztahu....pretoze to je nikdynekonciaca zalezitost. Teraz su to Ukrajinci, Caputova a o mesiac to bude nieco ine a o rok to bude zase nieco ine a budes sa cely zivot natahovat s nejakym debilom. Ja som videla napr. na rodicovskom zdruzeni na nasej ZŠ, ked sa riesila zdravotna sestra pre nasu skolu... to co niektori ludia tam dokazali predviest... OMG! uplne chore.... totalne ma to vycicalo z energie len ked som to musela 10min pocuvat.... a pritom v podstate o nic neslo.
Mne vadí len to, že všetkých hádžu do jedného vreca. Každý neočkovaný a nefanatizujúci s Ukrajinou je automaticky dezolát a konšpirátor, magor a tak podobne.
Mne je jedno čo je niekto očkovaný alebo nie je, je to každého slobodné rozhodnutie.
Nepodporujem ani Rusko, ale nebudem sa pozerať na to, že podpora Ukrajiny je už fanatizmus, všade Ukrajina, všetko ukrajinské, samé vlajky kade tade, neviem teda ako na Slovensku, ale v Prahe to vyzerá ako v Kyjeve. Akoby tu neexistovala národná hrdosť. A nie, nie je to podpora napadnutej krajiny, už dávno to nie je o tom. Veľa ľudí je už alergických na modro žltú, ani sa nečudujem.
A je mi vážne u zadku, že ma nazvú dezolátkou 😛

@huxy citujem:" ja len nechápem, prečo sa tu rozoberá konkrétne jedna vec-proruski orientovaní ľudia ( ja ním nie som, ani neviem čo to znamená). "
"Ja ním nie som, ani neviem čo to znamená", tu máš prvú a základnú chybu. Ako môžeš vedieť, že nie si, keď ani nevieš čo to znamená? To je to isté ako povedať, že niečo nemám rada, bez toho aby som vôbec ochutnala.