icon

Vzťah s mužom, ktorý je otcom

10. okt 2025

Ahojte, rada by som sa opýtala možno iných žien a iných mužov, na čo sa pripraviť a dať si pozor vo vzťahu s mužom, ktorý je otcom dvoch detí - dcér 10,16r. On 44r, rozvedený, deti nie sú v striedavej, ale vídavajú sa často. Za mňa je otázkou, na koľko bude mať na mňa ako partnerku čas popri deťoch, práci, koníčkoch. Viem, že vždy bude každá iná žena na x mieste, lebo na prvom budú deti (to je absolútne pochopiteľné), potom možno jeho rodina (rodičia, súrodenci, ex manželka) a až potom niekde v hierarchii vzťahov bude iná žena. Mýlim sa?
A to naozaj nehovorím o práci, koníčkoch apd. Ako to vnímate vy?

beronsche
10. okt 2025

@anonym_autor ja by som to tak tragicky nevidela..
Za predpokladu, že nemáš nereálne očakávania a chápeš, že deti sú pre neho dôležité.
Taktiez si zohľadní finančnú stránku a fakt, že ťa možno pubertiacky neprijmú.
Dokážeš s týmto fungovať? Dokážeš prijať chlapa so záväzkami?
Ak áno, chod do toho.
Ešte by bolo vhodné s ním si prebrať si vaše fungovanie. Aké ma on predstavy, v kontexte jeho predchádzajúcej rodiny.

beronsche
10. okt 2025
@melanta

Muž má syna z prvého manželstva, na prvom mieste je syn a ja. To čo píšeš, že nová žena až niekde za rodinou a ex, to určite nie. Mimo dieťaťa máš byť najvyššie ty. Ak nie si, odíď. Nebuď len niekým ďalším v poradí.

Ja som od začiatku vnímala situáciu tak, že som si nenašla nového muža ale nového muža a nevlastné dieťa. Ak nechceš alebo nevieš mať mužove dieťa rada ako vlastné, nechoď do toho. Ak nie si pripravená na to, že sa v domácnosti budete baviť aj s ex, nechoď do toho. Ak nevieš akceptovať, že bude na deti prispievať nielen v rámci výživného, ale aj mimo, nechoď do toho. Ak sa nebudeš vedieť tešiť z toho, že pôjdete na výlety a dovolenky aj s jeho deťmi, nechoď do toho. A ak nemáš vlastné deti, nechoď do toho, ak nie si schopná akceptovať, že ani nebudeš.

@melanta veľmi pekne si to napísala!!

anonym_f169af
10. okt 2025

Ja by som do toho nešla. Kamoska ma taký vzťah a vidím na nej, že to nie je bohviečo. Muž delí voľný čas, víkendy a sviatky medzi ňu, deti a jeho rodičov. On má len jedno dieťa, v puberte. Je to s ním náročné a ešte chce dieťaťu splniť všetko, aby mu nahradil to, že rodičia sú rozvedení. Bojí sa ísť do ďalšieho manželstva, ďalšie dieta už nechce, lebo nevie, ako by sa vzájomne prijali, ako by vychádzali, či by sa mu nerozpadla aj druhá rodina.. Ale tak každý je iný. Je to od prípadu k prípadu.

moonlight1210
10. okt 2025

Mohol by byt zatial fajn na obcasne stretavanie, chodenie niekam (kino, restauracia, gleria,, ...), vylety, dovolenky, ... Jednoducho nebyt sama, ale netlacit to este do polohy, ze ste si vzajomne niecim povinni.

Len sa nezalaskovat a neotehotniet (pokial nemas problem s plodnostou).

A az dcery podrastu a osamotatnia sa viac, tak uvidis. Pocas vasho stretavania (ak im on o tom povie) sa moze vyjasnit aj vztah medzi tebou a dcerami (pozitivne/negativne).

Vsetko to spolu ti napovie, do coho konkretne s nim ides. Lebo kazda ta dynamika v rozpadnutej ex-rodine je ina.

evcagabi
10. okt 2025

Naco? Naco ti je vztah s takym muzom? Ako baba bez zavazkov si hladaj rovnakeho lebo zaplaces

anonym_e72fd4
10. okt 2025

@anonym_autor nie je to odpad pre rozvedenú s deťmi, slobodná bez deti nech si hľadá slobodného. Takto si berie nie len jeho ( muža) ale aj jeho deti, jeho vzťah/ nevztah s ex a finančné záväzky k deťom. Keď ona ponúka na začiatok len seba bez záväzkov, tak nech si hľadá sebe rovného. Pre mňa ako slobodnú, by rozvedený s deťmi neprichádzal do úvahy. Načo si komplikovať život? Je slobodných malo??

autor
10. okt 2025
@anonym_e72fd4

@anonym_autor nie je to odpad pre rozvedenú s deťmi, slobodná bez deti nech si hľadá slobodného. Takto si berie nie len jeho ( muža) ale aj jeho deti, jeho vzťah/ nevztah s ex a finančné záväzky k deťom. Keď ona ponúka na začiatok len seba bez záväzkov, tak nech si hľadá sebe rovného. Pre mňa ako slobodnú, by rozvedený s deťmi neprichádzal do úvahy. Načo si komplikovať život? Je slobodných malo??

@anonym_e72fd4 vo veku 45-50r? Áno slobodných a bezdetných mužov je málo. A ak sú, z nejakého dôvodu to je...

anonym_a7f4b2
10. okt 2025
@anonym_55f3fb

@anonym_a7f4b2 je fajn ponúkať to, čo ocakavas. Čiže bolo pre mňa úplne prirodzené, keď som slobodná bezdetna hľadala slobodného bezdetneho. Ale pre rozvedenu s dieťaťom je najlepšie si hľadať tiež muža, ktorý je rozvedený a ma deti. Vzniká potom oveľa menej tretích ploch

@anonym_55f3fb v prípade, že sa zamiluješ, že to sním cítiš od prvého stretnutia, rozumieš si sním ako s nikým iným. Dala by si ruku preč, ked povie, že ma deti ?

anonym_20d204
10. okt 2025
@anonym_e72fd4

@anonym_e72fd4 odpad pre rozvedenú s deťmi? Ja som rozvedená s dieťaťom a chlapa s deťmi nechcem a nemám.
Pre mňa je ale odpad človek, ktorý sa takto vyjadruje o druhých a ani ich nepozná.

isabella15
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_039967 ja vlastné dieťa mať už nebudem chcieť... som mimochodom staršia od neho.

@anonym_autor ak nechcete dieta tak ziadny problem, kludne vam to spolu moze super klapat. nepocuvajte tu tie co Vas od neho odradzaju. moze to byt fajn chlap ktory sa rozisiel s nejakou hysterickou harpiou a chce prezit kludny zivot.

isabella15
10. okt 2025
@anonym_e72fd4

@anonym_e72fd4 ked budete slobodna a bezdetna 45+ rocna tak budete mat ine priority ...

autor
10. okt 2025
@isabella15

@anonym_autor ak nechcete dieta tak ziadny problem, kludne vam to spolu moze super klapat. nepocuvajte tu tie co Vas od neho odradzaju. moze to byt fajn chlap ktory sa rozisiel s nejakou hysterickou harpiou a chce prezit kludny zivot.

@isabella15 no nie tak celkom, nemyslím, že jeho žena je hysterická harpia. Skôr obaja pochybili, ale on viac. Každopádne chcel by deti do striedavky a to je už pre mňa varovný prst.

isabella15
10. okt 2025
@anonym_f169af

Ja by som do toho nešla. Kamoska ma taký vzťah a vidím na nej, že to nie je bohviečo. Muž delí voľný čas, víkendy a sviatky medzi ňu, deti a jeho rodičov. On má len jedno dieťa, v puberte. Je to s ním náročné a ešte chce dieťaťu splniť všetko, aby mu nahradil to, že rodičia sú rozvedení. Bojí sa ísť do ďalšieho manželstva, ďalšie dieta už nechce, lebo nevie, ako by sa vzájomne prijali, ako by vychádzali, či by sa mu nerozpadla aj druhá rodina.. Ale tak každý je iný. Je to od prípadu k prípadu.

@anonym_f169af tak potom kamoskin muz ma tvoju kamosku len na time pass, na pobavenie sa. lebo keby to s nou myslel vazne tak vzdy aj ju berie na navstevy rodicov a vylety s dietatom.

gabrielka94
10. okt 2025
@anonym_autor

@isabella15 no nie tak celkom, nemyslím, že jeho žena je hysterická harpia. Skôr obaja pochybili, ale on viac. Každopádne chcel by deti do striedavky a to je už pre mňa varovný prst.

@anonym_autor Pre mňa by práve to, že chce deti do striedavky bol varovný prst...sú v súdnom konaní? nerobí týmto napriek svojej bývalke? vedia jeho deti, že im hrozí striedavka? Napadlo by ma, ci ja nebudem len zasterka pre "dokonalu" novu rodinu pred sudom, aby mu to odklepli. Ak s tymto niesu jeho deti ok a budu musiet k nemu chodit nadilu, len aby si on nieco dokazoval, tak budes mat doma peklo kazdy druhy tyzden - a to mne by za to nestalo. Drzim palce.

isabella15
10. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak v tom pripade uz musite sama zvazit co ste schopna tolerovat. Hlavne si treba vsetko vopred prediskutovat. Drzim palce.

autor
10. okt 2025
@gabrielka94

@anonym_autor Pre mňa by práve to, že chce deti do striedavky bol varovný prst...sú v súdnom konaní? nerobí týmto napriek svojej bývalke? vedia jeho deti, že im hrozí striedavka? Napadlo by ma, ci ja nebudem len zasterka pre "dokonalu" novu rodinu pred sudom, aby mu to odklepli. Ak s tymto niesu jeho deti ok a budu musiet k nemu chodit nadilu, len aby si on nieco dokazoval, tak budes mat doma peklo kazdy druhy tyzden - a to mne by za to nestalo. Drzim palce.

@gabrielka94 má s deťmi veľmi blízky vzťah a deti sú za. Bývalá netuším, do toho ešte z tejto pozície nevidím. Viem, že s nimi chce byť viac a nemyslím, že ex ide robiť napriek. Majú korektný, ale nie priateľský vzťah.

anonym_8dfe94
10. okt 2025

Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .

zuzanita1609
10. okt 2025
@anonym_8dfe94

Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .

@anonym_8dfe94 🫂❤️☺️

huxy
10. okt 2025
@anonym_8dfe94

@anonym_8dfe94 to mi je ľúto.
Dáš zo seba všetko a zostanú len oči pre plač 😞

julish
10. okt 2025

Preco nie? Ja sama mam tak rada deti, ze by som sa dalsim aj tesila. Zalezi, ako si na tom ty

autor
10. okt 2025
@anonym_8dfe94

@anonym_8dfe94 to je mi ľúto. Ale verím, že svoje šťastie ešte nájdeš. Si v najlepšom veku.. teda sme v najlepšom veku 🙂.

beronsche
10. okt 2025

Viete, čo je zvláštne? Ten dvojaký meter..
Keby sem písala 44r žena s dvoma pubertalnymi deťmi, že či si má začať so slobodným bezdetnym chlapom, odpovede by boli opačne..
🙃

anonym_20d204
10. okt 2025
@beronsche

Viete, čo je zvláštne? Ten dvojaký meter..
Keby sem písala 44r žena s dvoma pubertalnymi deťmi, že či si má začať so slobodným bezdetnym chlapom, odpovede by boli opačne..
🙃

@beronsche možno ano, a vieš prečo? Lebo väčšinou je žena tá, ktorá sa viac stará o to, aby to doma fungovalo. Dokáže sa postarať o domácnosť, deti, seba, o partnera. Kdežto často chlap s deťmi to všetko tak ľahko nezvláda, a potrebuje "slúžku" (sorry za výraz), často je žena minimálne na druhom mieste atď.
Tiež ako pani vyššie píše skúsenosť a tiež moja skúsenosť. Chlap využije pomoc s deťmi a potom sa na teba vykašle 🤷🏼‍♀️ tak na čo by mi taký bol???

beronsche
10. okt 2025
@anonym_20d204

@beronsche možno ano, a vieš prečo? Lebo väčšinou je žena tá, ktorá sa viac stará o to, aby to doma fungovalo. Dokáže sa postarať o domácnosť, deti, seba, o partnera. Kdežto často chlap s deťmi to všetko tak ľahko nezvláda, a potrebuje "slúžku" (sorry za výraz), často je žena minimálne na druhom mieste atď.
Tiež ako pani vyššie píše skúsenosť a tiež moja skúsenosť. Chlap využije pomoc s deťmi a potom sa na teba vykašle 🤷🏼‍♀️ tak na čo by mi taký bol???

@anonym_20d204 väčšinou toto, väčšinou tamto..
Až na to, že nemusí byť vždy rozumne aplikovať všeobecne "múdra" a skatulkovat.
Tu ide omnoho, omnoho viac o konkrétne osoby, ich mentálne nastavenia, očakávania, ako majú/nemajú spracované vzťahy atď.
Preto ma pobavili tie drísty o použitom chlapovi, druhej akosti a pod.

Osud píše rôzne príbehy..
Ja by som vzťah rozhodne nezahadzovala kvôli tomu, že to niekomu nevyšlo.
Inak je tu aj príbeh z opačného spektra - kde to vyšlo.. ten už za príklad nerieš?
Dôležité je, rozumieť do čoho partnerky idú a byt s tým ok.

anonym_e72fd4
10. okt 2025
@anonym_20d204

@anonym_20d204 presne tak, kým muž s deťmi hľadá tak trochu slúžku a matku, tak matka s deťmi ťahá za kratší koniec, a jej partner sa tak trochu priživuje, lebo žena vari a stará sa o svoje aj cudzie deti a chlapa tiež. Takže áno, je to rozdiel.

huxy
Autor odpoveď zmazal
beronsche
10. okt 2025
@anonym_e72fd4

@anonym_20d204 presne tak, kým muž s deťmi hľadá tak trochu slúžku a matku, tak matka s deťmi ťahá za kratší koniec, a jej partner sa tak trochu priživuje, lebo žena vari a stará sa o svoje aj cudzie deti a chlapa tiež. Takže áno, je to rozdiel.

@anonym_e72fd4 rozdiel? To máš to isté, ak žena hľadá "sponzora"..
Stačí si vyberať múdro , bez okuliarov zaľúbenosti..

anonym_20d204
10. okt 2025
@beronsche

Tu ide omnoho, omnoho viac o konkrétne osoby, ich mentálne nastavenia, očakávania, ako majú/nemajú spracované vzťahy atď.

Inak je tu aj príbeh z opačného spektra - kde to vyšlo.. ten už za príklad nerieš?

@beronsche netvrdím, že všetci chlapi sú takí istí a ženu využijú vo svoj prospech so starostlivosťou o deti, domácnosť. Lenže po mojej zlej skúsenosti s takým, už nemám chuť dávať šancu a roky môjho života (tiež mám po štyridsiatke). Takže možno je to trochu sebecké, ale chlapa s deťmi som už nechcela. Mám právo si vybrať, aj na úkor toho, že by som zostala sama. Ale čuduj sa svete, mám super partnera bez záväzkov ☺️

bluka2
10. okt 2025

Ja nevidim vobec problem v tom, ze ma deti. Skor by som sa cudovala, keby 44r. chlap nema deti

huxy
10. okt 2025
@beronsche

@beronsche ja si myslím, že život je príliš krátky na to, aby sme sa trápili a prispôsobovali vždy niekomu, cudzím ľuďom v podstate.
Ja na mieste autorky by som do toho rozhodne nešla.