Vzťah s mužom, ktorý je otcom
Ahojte, rada by som sa opýtala možno iných žien a iných mužov, na čo sa pripraviť a dať si pozor vo vzťahu s mužom, ktorý je otcom dvoch detí - dcér 10,16r. On 44r, rozvedený, deti nie sú v striedavej, ale vídavajú sa často. Za mňa je otázkou, na koľko bude mať na mňa ako partnerku čas popri deťoch, práci, koníčkoch. Viem, že vždy bude každá iná žena na x mieste, lebo na prvom budú deti (to je absolútne pochopiteľné), potom možno jeho rodina (rodičia, súrodenci, ex manželka) a až potom niekde v hierarchii vzťahov bude iná žena. Mýlim sa?
A to naozaj nehovorím o práci, koníčkoch apd. Ako to vnímate vy?
Mám muža, ktorý už mal deti, keď sme sa zoznamili. Nebol rozvedený, lebo si matku svojich detí nikdy nevzal. Ja som bola bezdetná. Podľa týchto vašich chorých teórií a názorov vycucanych z prsta nám vzťah vôbec nemal vyjsť alebo som aspoň mala strašne trpieť. Žiaľ, chlap je super, rozchod sa nekonal a rola matky Terezy mi nesedí, takže som ju zrušila. Sme spolu 22 rokov, dve z troch detí z pôvodnej tvorby u nás žili a vyrastali pár rokov a s našimi dvoma spoločnými sa považujú za súrodencov. S exkou som nikdy žiaden problém nemala, ona deti nehecovala a keď chcela chlapa priviesť na hranicu infarktu, zvládla to s graciou sama a nie cez deti alebo mňa 🤣 Jasné, že mi občas liezlo na nervy, že sme na dovolenky chodili ako Hujerovi, cela banda, vždy dvoma autami a vianočné a narodeninové darčeky boli vždy vo výške štátneho rozpočtu africkej krajiny, ale tak.... Aspoň nebola nuda. Lenže vždy sme boli vo vzťahu dvaja a teda aj dvaja na deti. Veta: "Ty nie si moja mama" u nás nikdy nezaznela. A ani: "Musím myslieť na moje deti". Takže ono to niekedy vyjde aj s tým mužom z druhej ruky.
@vroni áno, môže to vyjsť, ale je to skôr výnimka ako pravidlo, tam treba zrelé osobnosti na oboch stranách. Ja mám tiež negatívnu skúsenosť s chlapom s deťmi. Roky som vychovávala jeho deti a nakoniec som odišla, lebo nášho spoločného dieťaťa som sa nedočkala, čo mi samozrejme na začiatku vzťahu nasľuboval a skutek útek.
Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .
@anonym_8dfe94 tak toto je dost silna kava. je mi to velmi luto:(((.. ale prosim nezatrpknite na zivot ci chlapov , on si vas nezasluzil a niekde je urcite niekto kto by si vas velmi vazil a lubil vas...
Ja napíšem svoj príbeh . Vydala som sa ako 28 ročná za 35 ročného vdovca s dvoma deťmi , 3 a 6 ročné , po dvoch rokoch chodenia jednom roku spolužitia. Dievčatká som si veľmi obľúbila a chcela sa ale aj vlastné. Dnes mám 44 , nemám deti a som sama , rozvedená cez rok , lebo môj manžel sa po 50 tke zamiloval a našiel si podstatne mladšiu ženu s ktorou aj čakal dieťa. Nevlastné dcéry som vychovala ja , muž po tom ako sme sa zobrali sa vrátil ku koníčkom , kamarátom a starostlivosť o svoje deti hodil na mňa . Dcéry mi sem tam zavolajú , sem tam prídu ale podstatne častejšie chodia za svojim otcom pozerať malého brata a samozrejme si veľmi dobre rozumejú s ďalšou nevlastnou matkou , ktorá je takmer v ich veku . Ťažko mi je aj keď to píšem .
@anonym_8dfe94 nie si sama môžeme ta podržať my zeny ❤️si úžasná zena ze si vychovala dve deti a je jedno ci vlastne alebo nevlastné a nikdy nebudeš sama oni si to časom uvedomia.....a nie si ani stará na nivy začiatok s niekym kto si ta zaslúži
@vroni áno, môže to vyjsť, ale je to skôr výnimka ako pravidlo, tam treba zrelé osobnosti na oboch stranách. Ja mám tiež negatívnu skúsenosť s chlapom s deťmi. Roky som vychovávala jeho deti a nakoniec som odišla, lebo nášho spoločného dieťaťa som sa nedočkala, čo mi samozrejme na začiatku vzťahu nasľuboval a skutek útek.
@janickacrazy, tak, chlap, čo len sľubuje, je nanič. Bez ohľadu na to, ci má deti ci nie. Plus (teda skôr mínus) je, že v takychto vzťahoch nestačí, keď spolupracujú "len" dvaja. Musia pochopiť a akceptovať situáciu aj deti, aj ex by nemala byť úplne nepričetna, jednoznačne je to oveľa komplikovanejšie, ako vzťah dvoch slobodnych, bezdetných ľudí. Ale dať sa to dá a je skoda, vzdávať sa vopred.
@anonym_autor nechcela by som ho ako otca pre svoje deti. O dedičstvo, financie a pozornosť by sa museli deliť s pre mňa cudzími ľuďmi. Dakujem, na toto nie som odkázaná 😅
@anonym_autor nechcela by som ho ako otca pre svoje deti. O dedičstvo, financie a pozornosť by sa museli deliť s pre mňa cudzími ľuďmi. Dakujem, na toto nie som odkázaná 😅
@anonym_bf6fd8 asi žena po 40tke, si staršia od neho a svoje vlastné deti nemáš a ani mať nebudeš. Jeho deti máš rada a aj jeho, s ex sa rešpektujete. Si dokonca rada, že si členom rodiny, že máš okolo seba deti. Nemáš ambíciu nahrádzať dievčatám matku, skôr byť ich kamarátka, môžu sa na teba obrátiť kedykoľvek.
@anonym_55f3fb zaujímavý pohľad, ak by bola rozvedená s deťmi tak čo už lepšie ako nič beriem ho😆slobodná, bezdetná po 40 tke si môže vyberať?Strašne smutné ako žena s deťmi je odrazu v kategórii druhej akosti, ale divná žena po 40 tke bez dieťaťa, muža je super a má na výber.Ked sa tu píše o mužoch po 40 tke podivin, starý mládenec, vadny kus čo je žena po 40 tke?
My sme celkovo národ čo rád súdi a nálepkuje
@anonym_240a62 neviem, či som to uviedla, ale myslela som samozrejme, ženu po skončení školy, ktorá hľadá partnera na založenie rodiny, nie slobodnú ženu po 40, tá už samozrejme musí zo svojich nárokov zľaviť. Ale zase rozmýšľam, na čo by bol žene, po 40, ktorá je zvyknutá na svoje pohodlie, má svoj životný štýl, muž s deťmi. Možno len takej, ktorý má rada deti, neviem. Ja osobne by som v tom veku chcela muža len na zábavu, výlety, dovolenky, koncerty, kino, divadlo, sex, podľa trendov, ktoré k nám čoraz vac prenikajú, ona vo svojom byte, on vo svojom, keď majú chuť tak jeden u druhého. Ale to som ja, chápem, že to iná žena po 40. môže mať ináč. ja píšem z vlastných skúseností. ako mladá slobdná som chcela slobodného bez detí, po rozvode pred štyridsiakov s odrasteným dieťaťom, bolo pre mňa prirodzené, že môj muž bol rozvedený, tiež s odrastenými deťmi. Bolo to oveľa jednduchšie pre obidvoch
Treba sa zmieriť s tým, že exmanželka ( matka jeho deti) bude mať vždy trochu navrch od teba. Su tam také neviditeľné vlákna, za ktoré potahuje.
A že možno už nechce viac detí a nikdy viac sa nechce zenit.
@doriiis nerozumiem tomu, ako môže mať exmanželka vždy navrch pred aktuálnou partnerkou, Nikdy som to za takmer 20 rokov nezažila, neviem, čo konkrétne si myslela
@luccija
@luccija samozrejme, že je rozdiel v mužoch a ženách rozvedenych s deťmi. Kým chlap dovedie svoje deti, nová žena im chystá jedlo a postará sa, odprace a chlap si vlastne nivu6 slúžku ku vlastným deťom našiel, tak v opačnom garde to neplatí, keď dôjde žena s vlastnými deťmi ku chlapovi, tak ten sa akože zdvihne, pôjde nakúpiť zo svojho, pripraví jedlo, správe a umyje riad😂😂😂? A kde to žiješ? Na SR rozvedený chlap?? Pre niečo ho kopla prvá žena do r..., a preto, že bol usilovný a dobrý partner a otec asi nie, že.
@anonym_e72fd4 ale funguje, našla som si rozvedeného muža, ktorý žil nejakú dobu sám, čiže ovládal všetky domáce práce, vrátane varenia. Nemal problém navariť všetkým, aj mne. Nerobme z toho takú drámu v čase, keď sú pračky, sušičky, robotické vysávače, polotovary, denné menu, donáška, to už fakt nezvládne domácnosť a deti len lenivec a magor. A o takého sa pobijú jedine nejaké zúfalkyne. Jediný problém mal so žehlením, to nedával ani nedáva. Ale zaplatil susedke dôchodkyni a problém vyriešený. Zase nerobme zo všetkých mužov na Slovensku totálnych neschopákov, za to, že sa to nimi na MK hemží. Nebude tu predsa písať žena, ktorá má muža, že sa bez problémov postará o deti a domácnosť, čo má robiť. A nezabúdaj, že nemusela rozvedeného muža kopnút do riti žena, ale to mohlo byť aj naopak.
Ani za nič....radšej sama
@zuzanita1609
@marusiao
Ak by sa jednalo o rozvedené ženy s deťmi, tiež by ste mužovi radili aby čo najrýchlejšie zutekal? 😱 Wau, žasnem. 🤷
@zuzanita1609
@marusiao
Ak by sa jednalo o rozvedené ženy s deťmi, tiež by ste mužovi radili aby čo najrýchlejšie zutekal? 😱 Wau, žasnem. 🤷
@anonym_62127f moja skúsenosť, môj názor. Tvoj ti neberiem a rešpektujem 🌹
Môj manžel už bol ženatý aj predtým ,má dve dnes už dospelé deti z prvého manželstva .Vždy sa o ne pekne staral,prispieval ,chodili k nám ,veľa času sme s nimi trávili .Aj keď svojho muža ľúbim som s ním 22 rokov a dnes už máme aj spoločného 15 r syna,nikdy viac by som už nešla do vzťahu s mužom ktorý má deti.Vždy to bol, je a bude problém .Mali pravdu aj keď ju nemali,mama ich huckala proti nám.Vsetko im otec kupoval čo chceli ,po dovolenkách chodili,vydierali s úsmevom milého dieťaťa na tvári ,intrigánčili ako v hlúpej telenovele..Keď niečo odmietol tak bol oheň na streche a bola to samozrejme moja vina ....Rozvedený bol 6 rokov keď sme my spolu začali randiť,nebola som dôvod ,príčina bola že si jeho manželka našla frajera.Teraz už majú oni svoje deti a stále ich mama hucká aj vnúčence .Je mi z toho smutno ,ale zmeniť to neviem.
@anonym_autor za mna ma mat čas tak ako na ne, tak i na teba. Nie si o nič menej ako deti. To len exky tu tu budú vypisovat, ze ich deti sú na prvom mieste a ty si v podstate iba doplnok.
@anonym_autor a ešte veľmi podstatné vec, pre ex budeš problém ty, lebo už pravdepodobne nebude chcieť pchať peniaze bylucne do deti, e aj do teba. Takže podľa jej zmýšľania ich budeš vlastne ochudobnovat. Nedajbože, keby ste mali ešte aj vladtne dieta. To už je uplne neprípustné, lebo starať sa ma chlap vylucne o tie jej, lebo tie boli predsa prvé!
@anonym_autor ono pokial sa stretnú rozumní ľudia, dá sa podľa mňa ustáť všetko. Ono problém býva vo väčšine v exmanzelke, ktorá si myslí si hoci su s chlapom rozvedení, stále mu môže riadiť život a určovať co a ako ma robiť. Asi ako to robila aj v manželstve. A tiež tie ich predpotopne názory, že ty ako macocha sa máš v podstate o nich ďalej starať, financovať ich (lebo si si predsa ty blba zobrala chlapa so zavazkami), ale nemáš sa absolutne starat do ich výchovy, tobôž im niečo povedať, lebo ty nie si ich matka. Vaše spoločne deti sú pre ňu nikto, ale tie jej majú byť pre teba všetko.
Ženy, ja zasnem... Nerozumiem tomuto dvojitemu metru, keby pisala rozvedena zena s detmi, tak ju treba podporit v tom aby si nasla kludne aj slobodneho bezdetneho...
Ale rozvedeny muz je odpad?! 😁😁To kde sme?
Ja mam muza "z druhej ruky" ako to tu bolo nazvane... A na nic na svete by som ho nevymenila.... Poznali sme sa od mladosti, sme z jednej dediny, on par rokov starší.. Vztah mu nevysiel ale neboli manzelia, v case rozchodu mala jeho dcerka 3 roky, zacal sa vracat do rodnej obce coraz castejsie aj s malou, pripravoval si tu byvanie... V tom case sme sa zacali spoznavat viac a práve ta starostlivost o dieta ma velmi uchvátila na nom.... Dokazal sa postarat po vsetkych stránkach..Dopadlo to tak, ze sme manželia, jeho prvorodena dcera je stále v striedavke, beriem ju ako svoje velke dieta.... Je mi velmi napomocna a blizka... mame aj spolocne deti a nikdy som nemala pocit, ze som na druhej kolaji.. Ani kym sme spolu deti nemali, pretoze laska k dietatu a k partnerovi, su dve rozdielne veci...
Jedinym nasim vaznym problemom bola matka manzelovej dcery... Zakomplexovana konfliktna zena, ktora si myslela, ze kedbbude vlastne dieta stvat proti otcovi, tak nieco vyhra.... Ale otocilo sa to vsetko proti nej
@anonym_autor mňa by zaujímalo prečo chce chlap striedačku až teraz, keď sú už dcéry v opatere matky a navštevovali ho, prečo až teraz chce striedačku? Lebo sa mu rysuje nová mamička, čo sa postará o detičky? Lebo už zistil, že by nemusel platiť výživné na deti? Lebo žena sa o deti postarala a keď sú už dosť veľké a rozumne 10 a 16 tak si ocko trúfa aj na starostlivosť o ne? Predtým, keď boli mladšie trebalo sa viac o nich starať, tak ocko zase nebol taký horlivý na starostlivosť? Počkal až podrástli a teraz ich už môže mať aj u seba? Jaj, nech si každý kto chce, čo chce hovorí, že to môže byť super, no fakt je, že z toho len problémy číhajú.
@anonym_autor mňa by zaujímalo prečo chce chlap striedačku až teraz, keď sú už dcéry v opatere matky a navštevovali ho, prečo až teraz chce striedačku? Lebo sa mu rysuje nová mamička, čo sa postará o detičky? Lebo už zistil, že by nemusel platiť výživné na deti? Lebo žena sa o deti postarala a keď sú už dosť veľké a rozumne 10 a 16 tak si ocko trúfa aj na starostlivosť o ne? Predtým, keď boli mladšie trebalo sa viac o nich starať, tak ocko zase nebol taký horlivý na starostlivosť? Počkal až podrástli a teraz ich už môže mať aj u seba? Jaj, nech si každý kto chce, čo chce hovorí, že to môže byť super, no fakt je, že z toho len problémy číhajú.
@anonym_e72fd4 asi tak nejak 🙂 Nehovoriac o tom, že vekom stúpa výživné, čiže sa aj toto teraz láme😉
@janickacrazy ono toto uplne platí, aj na kvalitný vzťah 2 bezdetných ľudí, že aj tam sú potrebné zrelé osobnosti.
Často to tak nie je a výsledok je kadejaký..
A my sme , žiaľ, tak nejak naučení množstvo pruserov vo vzťahoch tolerovať, ospravedlňovať..
@anonym_e72fd4 hmm .. možno má rád svoje deti?
Toto ti nenapadlo, že?
@anonym_bf6fd8 tiez nechapem ako si niekto chce takto dobrovolne skomplikovat zivot.A len teda cumim kolko zien to zastava.Ale ano konik sa vacsinou hemzi pozlepenymi rodinkami.Takze niet sa comu divit.Pre mna tiez nepredstavitelne starat sa o cudzie decka.To nikdy moja krv nebude ani keby sa clovek rozkraja.A peniaze a dedenie je dalsia kapitola sama o sebe to mas pravdu
@zuzanita1609
@marusiao
@anonym_62127f stále nechápeš, že je jednoduchšie pre všetkých zúčastnených, ak majú podobnú štartovaciu čiaru? Ak je žena rozvedená s deťmi, tak je väčšia šanca, že bude mať fakn vzťah s mužom, ktorý je tiež rozvedený s deťmi, ako so slobodným a bezdetným. A naopak to platí rovnako.
@anonym_bf6fd8 tiez nechapem ako si niekto chce takto dobrovolne skomplikovat zivot.A len teda cumim kolko zien to zastava.Ale ano konik sa vacsinou hemzi pozlepenymi rodinkami.Takze niet sa comu divit.Pre mna tiez nepredstavitelne starat sa o cudzie decka.To nikdy moja krv nebude ani keby sa clovek rozkraja.A peniaze a dedenie je dalsia kapitola sama o sebe to mas pravdu
@anonym_835e0f úplne s tebou súhlasím, kým si slobodná a bezdetná. Ako rozvedená alebo vdova s deťmi sa už na to pozeráš ináč
@anonym_835e0f mozno je to o tom, že nie každý si zakladá na "vlastnej krvi". Niektorým stačia citové väzby.
@anonym_bf6fd8 asi žena po 40tke, si staršia od neho a svoje vlastné deti nemáš a ani mať nebudeš. Jeho deti máš rada a aj jeho, s ex sa rešpektujete. Si dokonca rada, že si členom rodiny, že máš okolo seba deti. Nemáš ambíciu nahrádzať dievčatám matku, skôr byť ich kamarátka, môžu sa na teba obrátiť kedykoľvek.
@anonym_autor Ja Ti píšem ako rozvedená žena s 1 dieťaťom... U nás muž žil v dvoch paralelných vzťahoch istý čas, po rozvode som sa dozvedela (keď ma pri ich rozchode kontaktovala milenka), že dokonca sme boli obe naraz tehotné (áno, bizár), ju poslal na potrat, ja som mala MA v 12.tt. No nikdy, fakt nikdy som dieťaťu nevešala na nos podrobnosti a nikdy ho neštvala proti otcovi (ako tu niektoré ženy exky vykresľujú), ani keď jej sľúbil, že ide len na 3 dni do roboty a potom 5tyzdnov sa neozval (ani jej, ani mne, počas manželstva, z ničoho nič), ani vtedy, keď prišiel za ňou počas celého roka 3 krát asi na 2hodiny, jednoducho nikdy, ani som jej nikdy nepovedala, že si našiel slobodnú mamičku s iným dievčatkom a jej sa preto nestíha venovať (tiež pred rozvodom). Dnes má dcéra 10 r., vybudovali si zrútený vzťah, býva 200km od nás, no ak sa mu dá, spýta sa, či dcéra chce ísť s ním niekam, no určite ona nie je generál.
A ja by som ho nechcela späť ani za sto miliónov, aj keď on sa chcel vrátiť. Novú partnerku by som úplne v pohode akceptovala. Každý mame svoj život, bavíme sa spolu o dcére, keďže rodičmi sme zostali.
Keď píšeš, že sa dobre cítiš aj s ním, aj s deťmi, že nikde nie je problém, išla by som určite do toho. Držím palce všetko dobré.

Mám muža, ktorý už mal deti, keď sme sa zoznamili. Nebol rozvedený, lebo si matku svojich detí nikdy nevzal. Ja som bola bezdetná. Podľa týchto vašich chorých teórií a názorov vycucanych z prsta nám vzťah vôbec nemal vyjsť alebo som aspoň mala strašne trpieť. Žiaľ, chlap je super, rozchod sa nekonal a rola matky Terezy mi nesedí, takže som ju zrušila. Sme spolu 22 rokov, dve z troch detí z pôvodnej tvorby u nás žili a vyrastali pár rokov a s našimi dvoma spoločnými sa považujú za súrodencov. S exkou som nikdy žiaden problém nemala, ona deti nehecovala a keď chcela chlapa priviesť na hranicu infarktu, zvládla to s graciou sama a nie cez deti alebo mňa 🤣 Jasné, že mi občas liezlo na nervy, že sme na dovolenky chodili ako Hujerovi, cela banda, vždy dvoma autami a vianočné a narodeninové darčeky boli vždy vo výške štátneho rozpočtu africkej krajiny, ale tak.... Aspoň nebola nuda. Lenže vždy sme boli vo vzťahu dvaja a teda aj dvaja na deti. Veta: "Ty nie si moja mama" u nás nikdy nezaznela. A ani: "Musím myslieť na moje deti". Takže ono to niekedy vyjde aj s tým mužom z druhej ruky.