icon

Vzťah s osobou židovskej viery: Áno alebo nie?

Včera o 13:32

Išli by ste do vzťahu so židom? Áno alebo nie?

Strana
z2
anonym_43ddab
Včera o 20:49
@anonym_c7ae33

@anonym_43ddab no a tento tvoj kometar je mega empaticky, ze ano.
Mne ako veriacej je jedno, ked niekto neveri tomu, co ja, ani ho nezosmiesnujem, ale branit sa budem, ak ateista bude na mna utocit, ze verim bludom a som obmedzena a neempaticka a neviem robit kompromisy. Viem, ale v otazkach viery teda nie, lebo su iste veci, kde sa kompromis spravit neda, a preto by som nevedela fungovat s ateistom vo vztahu (ciste uprimne, naco si navzajom ublizocat?), ale ateistu nebudem ponizovat. Mam priklad v rodine, kde nepraktizujuca evanjelicka si vzala ateistu a je to uzasny clovek, dobrak a racionalny muz, ale natolko inteligentny, aby sa nevysmieval nasej viere s muzom. A dokazeme aj o viere a nazoroch na zivot a moralku pekne diskutovat, ked na to pride, pri vsetkej ucte a slusnosti. Asi tak by som to napisala. Ale niektori ateisti su rovnaki ako zaslepeni veriaci, ked sa nevedia spravat s uctou k druhym a tiez asi patris medzi nich, po tom, co si napisala...tak sa mozes zamysliet, ci naozaj nehadzes vsetkych do jedneho vreca a ci sa naozaj aj Ty necitis byt "lepsia" ako ti veriaci, co veria podla Teba bludom...

@anonym_c7ae33 ty si zacala prva ..a ja som reagovala az na tvoj koment - takze napisat,ze clovek bez viery je "prazdny" ponizovanie je a pokial si dobre pamatam aj hriech .. zi a nechaj zit - a neutoc ak sama niesi bez hriechu .. tot vse .. a sup sup do kostola po oplatku

777januska777
Dnes o 09:25
@anonym_c7ae33

@beronsche a nie je povysenecke povedat na veriaceho, ze veri rozpravkam? Je to uplne to iste, len to uz sa Vam nepaci, ked sa to otoci...

@anonym_c7ae33 povýšenecke to je. Ale rozdiel je v tom, že my veriaci sa považujeme za lepšich a máme pocit, že od Boha máme dar a možnosti byť lepší. Ateista to nemá. Takže v tomto prípade sme vačší pokrytci.

Strana
z2